Kuinka parantaa muistia kotona: integroitu lähestymistapa

miten parantaa muistia kotona

sisältö:

 • Kun tarvitset jotain muistaa nopeasti
 • Kuinka parantaa muistia yleensä
 • Muutama kodin tapoja vahvistaa muistia

Jos olet huolestunut siitä, että ikäsi muistisi voi merkittävästi heikentyä, olemme valmiit rauhoittamaan sinua. On olemassa useita tapoja, joilla aivosi työtä voidaan parantaa merkittävästi kotona ilman asiantuntijoiden apua. Sinun ei tarvitse käyttää liikaa aikaa tähän, sinun ei tarvitse ostaa kalliita työkaluja. Kaikki on hyvin yksinkertaista! Pääasia on asettaa tavoitteeksi ja mennä sen täyttämiseen. No, saavutamme kaiken järjestyksessä.

Kun tarvitset jotain muistaa nopeasti

Sattuu, että muisti ei ole vielä heikko, mutta muistissa on vielä ongelmia. Tässä tapauksessa sinun on opittava järjestämään oppimisprosessi oikein. On joitain menetelmiä, joiden avulla voit muistaa nopeasti ja palauttaa tarvittavat tiedot nopeasti. Yhdellä niistä, jotka olet joutunut kohtaamaan elämässä, ei vain tiennyt, että tämä on sama menetelmä.

Sen ydin on, että tiedot, jotka sinun täytyy muistaa, laittaa tiettyjä kuvia ja sitoa ne sitten yhteen. Selitettävä, miten tämä näyttää käytännössä. Esimerkiksi, olet istumassa linjassa kampaajan kanssa. Jotta et kyllästyisi, voit kääntää lehden läpi ja korvan reunalla kuulet kappaleen laulamisen radion päällä. Muutaman päivän saat jälleen kuulla saman kappaleen, ja mielessäsi tahtomattaan esiin linjat ja kuvia, jotka artikkelissa, että luet parturissa, kun ääni melodia. Etkä edes muistanut sitä – kuva nousi päähäsi itsestään, ilman mitään vaivaa. Vain automaattisesti assosioiva muisti toimi.

Samaa periaatetta käytetään myös tarvittavien tietojen tietoiseen muistiinpanoon. Antakaamme esimerkki. Oletetaan, että haluat lähettää sähköpostin onnittelukaverin ystäväsi syntymäpäivääsi, mutta kun olet työssä, et muista hänen sähköpostiosoitettaan. Ja kaipaamaan lomaa jättäen ystävän ilman onnitteluja, et todellakaan halua! Mutta pelkäät, että kun olet palannut kotiin väsyneiden töiden jälkeen, unohdat vain lähettää onnittelut.

Tee seuraavat: Kuvittele tuttavasi, ikään kuin katsot hänen kuvaa: silmät, hymy, mekko. Piirrä mielikuvitukselle kirkas kuva, aseta mielentila tietokoneesi näytölle, joka on kotonasi. Yritä “nähdä” valokuvasi mahdollisimman selkeästi. Kun palaat kotiin, ja vilkaisu tietokoneen, muistissasi heti ponnahtaa on kuva, jonka olet maalannut henkisesti iltapäivällä, ja heti ajatella hänen ystävänsä ja tarpeesta onnitella häntä loma.

Numerojen muistaminen ei myöskään ole ollenkaan vaikeaa. Yksinkertaisesti visualisoida haluamasi numero kuvana. Muista esimerkiksi numero 249. Kuvittele tämä numero henkisesti, ikään kuin se olisi kirjoitettu 3D 3D -fonttiin. Lisää väriä: kuvitella, ikään kuin numeroilla ei olisi vain äänenvoimakkuutta vaan myös pyöriisi niiden akselin ympäri ja jokaisella numerolla on oma väri. Tai ehkä he ovat valaistuneita tai he itse loistavat neonvalolla. Tai loisti kukilla. Lyhyesti sanottuna pidä mielessäsi kuvasta, jota pidät eniten, ja liitä se tiiviisti muistiin tallennettuihin lukuihin. Kun haluat toistaa niitä, muista ensin kuva ja sitten luvut näkyvät mielesi edessä. Tällaisissa yksinkertaisissa tavoissa voidaan nopeasti parantaa muistia ja helpottaa muistiinpanoprosessia.

miten parantaa muistia kotona

Kuinka parantaa muistia yleensä

Yksinkertaisia, kirjaimellisesti kolmen minuutin harjoituksia, joita voit tehdä kotona parantaa muistisi. Tässä esim. Ensimmäinen harjoitus: ota kahdeksan pelikorttia, laita ne pöydälle ylöspäin ja tarkkaile niitä huolellisesti yhden minuutin ajan. Sitten käännä ne ylösalaisin “paitoilla” ja yritä muistaa, mikä kortti, mikä väri oli – missä tamburines, jossa huiput ja niin edelleen. Kun opit muistan oikein, vaikeuttaa tehtävää: muista paitsi väri, mutta myös “arvo” kortit – viisi sydämet, kuningatar seurat, ruutuässä ja niin edelleen. Ajan myötä lisää korttien määrää – ota kuusi, kymmenen ja kuusitoista korttia. Uskokaa meitä nyt tai ei, mutta jos teet tämän harjoituksen joka päivä, voit parantaa merkittävästi muistia!

Toinen erittäin tehokas harjoittelu on mielessä oleva laskelma. Laimennimme voimakkaasti aivoamme ja kokonaan lopettaneet sen lataamisen työhön. Joskus esimerkiksi lisätä kaksikymmentäyhdeksän viiteentoista, voimme heti napata laskimen. Kokeile yksinkertaisia ​​laskelmia tekemään mielessäsi, kutista aivosi soluja! Tämä on erittäin hyödyllinen muistin aktivoimiseksi.

miten parantaa muistia kotona

Muutama kodin tapoja vahvistaa muistia

Mitä muuta voit tehdä aivojen aktivoimiseksi ja vastaavasti parantaa muistia? Muista vinkkumme:

 • Vältä alkoholia

  On yleisesti tiedossa, että alkoholi tappaa aivosolut. Mitä enemmän olet riippuvainen alkoholia sisältävistä juomista, sitä enemmän aivosoluja voit tuhota. Ja ei ole väliä, mitä se tulee – jalo viiniä tai kevyt cocktail. Aivojen terveyden ylläpitämiseksi on suositeltavaa jäädä pois alkoholista kokonaan. Vaihtoehtoisesti on parempi valita alkoholittomat juomat, koska niiden valikoima on myös epätavallisen laaja.

 • Lopeta tupakointi

  Luultavasti tiedät tupakoinnin vaaroista. Tämä ei ole vain epäterveellistä kaikilta osin, mutta se myös estää sinua parantamaan aivoasi. Nikotiini on haitallista paitsi aivoille, myös koko keholle.

 • Estää koko kehon ja muiden toksiinien työtä, joten kannattaa tehdä satunnaista suolen puhdistusta

  Se on erittäin hyödyllinen elimistölle! Ja aivot “nauttivat” puhdistuksen tuloksista ja muusta elimestä. Paras on valita puhdistusmenetelmämme päivinä, jolloin voit pysyä kotona, koska kehosi alkaa aktiivisesti päästä eroon ylimääräisestä. Ja tämä tarkoittaa, että sinun on usein mennä vessaan, joten ole valmis siihen.

Ensinnäkin valmistele erityinen ratkaisu:

 1. Yksi lasi lämmin vesi;
 2. Yksi ruokalusikka hunajaa;
 3. Kaksi rkl sitruunamehua;
 4. Yksi kahdeksas teelusikallista cayenne-pippuria.

Sekoita kaikki ainesosat yhteen ja juo koko lasin. Toista tämä tulee olla vähintään kolme kertaa päivässä, mieluiten 1-2 viikkoa peräkkäin.

 • Ota vitamiinilisät

  Vitamiinit ovat olennainen osa terveellistä elämäntapaa. Ne ovat tärkeitä muistin parantamiseksi. Erityisesti tarvitaan B-vitamiineja ja C-vitamiinia Esimerkiksi puute B6-vitamiinin voi olla suora syy muistinmenetys, ja vastaanotto pyridoksiini (muoto B6-vitamiinin), vanhukset johtaa merkittävään paranemiseen niiden muistiin. Ja ne vanhukset, jotka ottivat E-vitamiinia, kasvattivat merkittävästi lyhytaikaisen muistin määrää, kuten monet asiantuntijatutkimukset osoittavat.

Käytä elintarvikkeita, jotka auttavat parantamaan muistia. Tuoreet hedelmät (etenkin appelsiinit!) Ja vihannekset, varsinkin vihreät lehtivihannekset (kuten pinaatti), herättävät hyvin aivoja.

Tässä on myös hyödyllisiä tuotteita, jotka voivat vahvistaa muistia:

 • mustikka

  Nämä mehukkaat marjat ovat rikkain antioksidanttien lähde, joka on hyödyllinen aivoille; ja viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että mustikoiden avulla voidaan myös parantaa lyhyen aikavälin muistia.

 • porkkanat

  Se sisältää karoteenia, joka tuo konkreettisia etuja aivoihinmme. Syö raaka tai haudutettu, mutta lisäämällä voita tai smetanaa (niin, että kehosi voi metaboloida karoteenia).

 • munat

  Ne sisältävät lesitiiniä, joka pitää terveitä aivosoluja. Lesitiiniä löytyy myös auringonkukka- ja soijaöljyistä; voit ostaa apteekista kapseleina. Asiantuntijat sanovat, että lesitiinin ottaminen jopa seitsemänkymmentä grammaa päivässä voi merkittävästi parantaa muistia.

 • Vehnänalkio on hyvä E-vitamiinin lähde, joka voi auttaa ikääntymiseen liittyvää muistin menetystä.
 • Herbal infuusioita

  Sage, rosmariini, maisema, basilika – jokin näistä yrtteistä auttaa eroon heikosta muistista. Ota puolet teelusikallista lasilliseen kiehuvaa vettä. Kaada viisi minuuttia, sitten juo. (Nämä yrtit eivät aivoihin vaikuttavien merkittävällä tavalla! Infuusiona tai eteerinen öljy näistä yrtit voidaan sekoittaa oliiviöljyä, ja saadusta seoksesta hieronta kaulan ja otsa. Voit tehdä paranemista kylpyamme, lisäämällä vettä, viisi tippaa eteerinen öljy yksi näistä yrtit ).

 • Ginseng ja ginkgo biloba ovat todella maagisia keinoja aivoissamme;
 • Erittäin hyödyllisiä rasvaisia ​​lajikkeita – lohta, taimenta, tonnikalaa, silliä – koska se sisältää omega-3-rasvahappoja.
 • Omega-3-rasvahappoja löytyy pähkinöistä. Almond, kuten tiedät, palauttaa täydellisesti huonon muistin. Käsittelee tämän tehtävän ja saksanpähkinöitä. On suositeltavaa syödä näitä pähkinöitä päivittäin, ja ne vastustavat aivojen heikkoutta ja auttavat parantamaan muistia.

  On erittäin hyvä resepti ladata aivot: ota tasaosuuksin saksanpähkinät, mantelit, kuivattuja karpaloita ja rusinoita ja sekoita kaikki tämä ja vahvistaa sen sijaan eväs. Tämä parantaa paitsi muistia, mutta antaa sinulle nopeasti energiaa, kun tarvitset sitä.

 • Juna kehonne

  Mitä enemmän kouluttaudat, sitä paremmin verenkiertoasi. Tämä vuorostaan ​​johtaa parantamaan aivoasi happea tarvitsemalla niin paljon. Ja tämä itsessään on erinomainen tekijä muistin lisäämiseksi.

 • Harjoittele aivoasi

  Tämä on aivan yhtä tarpeellista kuin kehon kouluttaminen. Olemme jo kertoneet, mitä harjoituksia voit tehdä. Hyväksy, että ne eivät edusta mitään monimutkaisuutta, vaan viihdettä. Ja voit myös ostaa ristisanatehtäviä, ne myös hyvin “sekoittavat” aivoihinmme – tämä on sellainen “lenkkeily” aivosoluille. Opi sydämellisesti runoja, muista kappaleiden melodit. Tärkeintä – älä anna aivosi olla laiska, lataa se työhön!

 • mietiskellä

  Mitä enemmän olet huolissasi siitä, että menettää muistia, sitä enemmän olet vakuuttunut itsestäsi, että se on jo tapahtunut. Rentoudu ja mieti muita miellyttävämpiä asioita. Mitä rauhallisempaa sinä, sitä paremmin aivot toimivat.

Tietenkin voit käyttää näitä yksinkertaisia ​​ja tehokkaita työkaluja muistin parantamiseen, ei vain yhteen kerrallaan, vaan kaikki yhdessä. Loppujen lopuksi, hyvä aivotyö, ne ovat kaikki tärkeitä – sekä oikea ravitsemus ja kehon terveys ja itse aivojen koulutus. Joten älä unohda suorittaa niitä monimutkaisissa. Ja aivot antavat sinulle kiitosta tästä nopeasta ja täsmällisestä työstä koko elämäsi ajan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2