Koodaus ylipainosta: ihmelääke tai tilapäinen toimenpide?

ylipainon koodaus

sisältö:

  • Miten se toimii?
  • Koodauksen edut
  • Koodauksen haitat

Ylipainoon liittyvät ongelmat ovat tuttuja lähes kaikille nykyaikaisille henkilöille: tilastojen mukaan kymmenestä kolmekymmentä prosenttiin ihmisistä ei haittaa heittää kilogramman määrää. Kuitenkin joku haluaa elää elämäänsä, joku kuluttaa ruokavaliota ja koulutusta, ja joku mieluummin koodaa ylimääräisestä painosta. Mitkä ovat tämän menetelmän ominaisuudet ja mitkä ovat sen edut ja haitat – etsi vastauksia näihin kysymyksiin artikkelissamme.

Miten se toimii?

Koodausmenetelmän ydin on se, että ylipainosta kärsivä potilas saa psykoterapeuttisen ehdotuksen. Yleensä se vähentää ihmisen pelon liiallista ylentymistä. Tämän pelon pitäisi olla todella voimakasta ja viitata siihen, mitä eniten pelkää laihduttamista: terveydellisiä ongelmia, ulkoista epämiellyttävyyttä tai ikuista yksinäisyyttä. Se voi olla myös psykologinen kielto syödä elintarvikkeita, joihin henkilöllä on erityinen heikkous.

Mikä tahansa koodaus on vaikutusta ihmisen psyykeeseen ja hänen tietoisuuteensa, mikä johtaa terapeutin lähettämien terapioiden ja uskomusten kriittiseen käsitykseen ja hyväksymiseen. Itse prosessin aikana aivot luo inhimot ja jännitystä, jonka ansiosta ihmisten ruokatottumukset tuhoutuvat ja uusia muodostuu. Joskus pelkän vaihtoehtona ylipainoiset kärsivät vastenmielisyydestä tiettyihin ruoka-aineisiin, joten silloin, kun se tuntee sen haju, negatiiviset tunteet näkyvät välittömästi sen sisällä.

Tärkein väline, jolla koodaus laihtuminen toimii on psykolingvistisen ohjelmointi: terapeutti valitsee tietyn puheen rytmi, valitsee oikeat sanat, ikään kuin kirjoittamalla potilaan mielen ja viritys hänen “aalto”. Tämä saadaan yleensä aikaan kustannuksella asiakkaan upottamalla transsitila, ja myöhemmin ehdotus, joka sisältää yhden tai useampia elementtejä: jono lausuntoja, jossa henkilö tietoisesti ja hyväksyy, että on käytännössä mahdotonta osoittaa vääräksi, iskuja, yllätys.

Ehdotus voi olla liikkeellä (esimerkiksi “käyttämällä tajuttomien resurssien avulla voit laihtua”), rajoitettu avoin (“on monta erilaista ja mukavaa ruokailuvaihtoehtoa”) tai kattaa kaikki mahdollisuudet, ts. kun luetellaan kaikki vaihtoehdot, jotka lisäämme “tai jotain muuta” (“alitajunta voi käyttää jotain ylimääräisen painon eliminoimiseen: sanoja, joita puhun, että sinulla on kuvia tai jotain muuta”).

Tällaisten menettelyjen seurauksena henkilö rentoutuu, saa lääkärin luottamuksen ja alkaa absorboida terapeutin lähettämän tiedon kuten sienellä – vain tällä tavoin voit saavuttaa halutun vaikutelman. Tehokkain on koodaaminen ylipainosta, joka sisältää positiivisen asenteen elementtejä ja yhdistettynä psykoterapiaan.

koodaa ylimääräisestä painosta

Koodauksen edut

Ylipainon koodauksella on useita kiistattomia etuja, mistä monet ihmiset valitsevat tämän menetelmän. Tämän järjestelmän tärkein etu on sen tehokkuus, kun on kyse pätevistä ehdotuksista ja henkilökohtaisten ongelmien rinnakkaisesta kehityksestä, jotka tunnetaan useimmiten syömishäiriöiden syynä. Koodaus on oireenmukaista hoitoa, mutta relapsien välttämiseksi on välttämätöntä poistaa häiriön lähde, joka on mahdollista vain psykoterapian avulla.

Toinen koodauksen etu on sen suhteellinen lyhytaikainen. Esimerkiksi tietyn tyyppiset psykoterapiat, kuten psykoanalyysit, voivat kestää vuosia, kun taas koodaus on suunniteltu rajoitetulle määrälle istuntoja. Tietenkään ei pitäisi odottaa päästä eroon ylenemisestä yhdellä istunnolla, mutta yleensä enintään kymmenen menettelyä tehdään pääruudun puitteissa. Siksi, vaikka yhden koodauksen istunnon kustannukset voivat olla korkeampia kuin psykoterapeuttisen kuulemisen kustannukset, he tarvitsevat vähemmän, ja siksi vähemmän kulutatte ylimääräisen painon torjumiseen.

Koodaus ei vaadi voit radikaaleja muutoksia elämäntavoissa: voit jatkaa mennä töihin, jutella ystävien kanssa, tehdä kotitöitä – muutoksenhalu jälkeen kurssi on tultava teiltä, ​​mikä tarkoittaa, että suhteellisen kivuttomasti muutoksia elämässäsi. Olet varmasti muuttaa ruokailutottumuksia, mutta se ei ole seurausta tiukkojen rajoitusten, ja todennäköisesti seurausta joidenkin uudelleenjärjestelyjä mielessäsi.

Koodaus on ylimääräinen apu niihin henkilöresurssien ja itsekontrollin resursseihin, joita henkilöllä on jo. Tämän menettelyn ansiosta potilaan on helpompi muuttaa epäterveellistä käyttäytymistä ja kehittää hyödyllisiä tapoja. Siksi koodausta käytetään aktiivisesti kaikenlaisen riippuvaisen käyttäytymisen hoitoon.

Koodauksen haitat

Kuitenkin koodaaminen ei ole ihmelääke, muuten ihmiskunta kauan sitten poistaa kaikki alkoholin, huumeiden, tupakoinnin, liiallisen painon, rahapelien jne. Ongelmat. … Se on useita puutteita, jotka monissa tapauksissa ylittävät sen ansioiden.

Tärkein koodauksen haitta on se, että se ei poista riippuvuuden syytä – se asettaa rajoituksia haitallisten ruokailutottumusten ilmentymille, mutta ei vaikuta niiden lähteeseen millään tavalla. Monissa tapauksissa ihmiselle on paljon vaikeampaa elää, koska häneltä puuttuu suosikki tapa käsitellä stressiä ja välttää elämän vaikeudet. Hän tuijottaa nälkäisiä silmiä kaikilla haitallisilla elintarvikkeilla, mutta ei voi syödä niitä, ja tämä on ylimääräisten negatiivisten kokemusten lähde.

Tällainen henkilö on kuin häkissä oleva tiikeri, joka vain tekee sen, mitä se odottaa pystyvänsä vapauttamaan ja aloittamaan kaikki raskas ruoka-imagot. Siksi kun laaditaan oikea strategia ruoan häiriöiden hoitamiseksi, koodaus on yksi alkuvaiheista ja yhdistyy aina psykoterapiaan.

Toinen tärkeä haitta, jonka mukaan koodaaminen ylimäärältä on sen vaikutus alitajuntaan, joka, kuten tiedätte, on ohuen ja huonosti tutkittu osa. Siksi hypnoottisten altistumismenetelmien vähäiset virheet voivat myöhemmin tulla hyvin epämiellyttäviksi seurauksiksi: vaikutuksen puutteesta kevyimmän version ja päänsäryn, amnesian ja masennuksen vakavuuteen. Esimerkiksi tapauksissa, joissa koodaus perustuu pelon tai vastenmielisyyden muodostumiseen, näihin kielteisiin tunneihin kohdistuvat akuutit hyökkäykset voivat esiintyä potilaassa vain lähestyttäessä haitallisia tuotteita – hampurilaisia ​​ja siruja. Mutta yksi läheisistä ihmisistä voi rakastaa heitä paljon, mikä luo merkittäviä haittoja kommunikoinnillesi!

Karkottaminen ylipainosta on toinen epämiellyttävä piirre. Tilanteissa, joissa ehdotus koskee alkoholin, huumeiden tai savukkeiden väärinkäytön kieltoa, kaikki on selvää – heidät yksinkertaisesti ylitetään elämästä ja henkilö hiljaa on ilman heitä. Mutta entä ruokaa? Kielto koskee tiettyjä erikoistuotteita tai jonkinlaista ruokaa? Loppujen lopuksi henkilölle ei voida kieltää syötävää lainkaan! Lääkäri-psykoterapeutti on ennen koodausmenettelyä selvittänyt kaikki nämä kysymykset.

Sen puutteet koodausproseduuri sanoo myös laaja lista vasta-aiheiden: aivovammojen, neurologisten ja psykiatristen sairauksien, sydän- ja verisuonitaudit, maksan ja munuaisten vajaatoiminta, aiemmat sairaudet, raskaus, ja monet muut. Kuitenkin jotkut lääkärit, jotka laittaa stream koodaus, huolimattomasti viittaavat yksilölliset ominaisuudet potilaan, joka voi olla seurausta kielteisiä vaikutuksia jo kuvattiin: päänsärkyä, neuroosit, unettomuus, masennus.

Emme saa unohtaa, että koodaus on pääsääntöisesti rajoitettu – kuukauden, kuuden kuukauden, vuoden, kahden tai kolmen vuoden ajan. Valmistuksensa jälkeen toimenpide on toistettava uudelleen, muuten on olemassa riski hajoamisesta, jonka seurauksena kiloa pudotetaan raskauden ja makean elintarvikkeen pysyvyyden aikana ja jopa kaksinkertaiseksi.

Toivottavasti sinusta tuli selvää, että koodaus on kaksiteräinen miekka. Sen omat osoitteet ja vasta-aiheet, edut ja haitat, koska tämä ei ole maaginen korjaustoimenpide kaikille sairauksille, vaan varsin erityinen terapeuttinen menettely. Se voi olla erinomainen pelastus niille, joilla on heikko tahdonvoima, mutta on tarpeen ajatella huolellisesti kaikkia etuja ja haittoja ennen kuin heille annetaan täysin vieraita heidän tietoisuutensa.

Suosittelemme lukemaan: Love dependency: merkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =