Sådan afslutter du dit job korrekt, så ingen er skadet

hvordan man holder op med dit job korrekt

Indhold:

  • Underretning på forhånd
  • Straight Talk
  • Juridiske aspekter
  • Vær klar til en “krig”
  • Forlad smukt

Arbejde skal give glæde og stabil indkomst. Hvis noget af dette mangler, er tiden ikke langt væk, når du vil afslutte dit sædvanlige sted. Vær ikke bange for at gå, men du skal vide, hvordan du skal afslutte dit job korrekt. Når alt kommer til alt har du været i rækken af ​​virksomhedens medarbejdere i nogen tid. Derfor er din opgave i øjeblikket at forlade med mindst tab for begge sider.

Underretning på forhånd

Naturligvis truer din arbejdsgiver om at bekymre sig for arbejdsgiveren. Han bliver nødt til at finde en passende medarbejder til at erstatte, hvilket er fyldt med tab af tid og energi. Artikel 80 i den russiske føderationskodeks forpligter dig til at advare dine overordnede fjorten dage før du rejser. Men døm for dig selv, hvor realistisk er det at finde dig en kompetent erstatning på så kort tid? Hvis dine arbejdsforhold ikke er, og der ikke var uovervindelige problemer og langvarige konflikter, så hvorfor advare de myndigheder, at du besluttede at afslutte et par dage i forvejen? For eksempel en måned, måske endda to. I tilfælde af at der er etableret et godt forhold mellem dig og chefen, kan dette være en handling af respekt og forståelse fra din side.

Det er muligt, at du allerede har nogle aftaler med den nye arbejdsgiver. Men du kan forsøge at forklare ham behovet for at afslutte tingene på gammelt arbejde, fordi det karakteriserer dig som en højt respekteret og ansvarlig medarbejder.

Straight Talk

Den sværeste ting i moralsk og psykologisk forstand, hvad der venter på dig, er en ærlig samtale med hovedet om det faktum, at du skal afslutte. Som vi har sagt, er det bedre at gøre dette så tidligt som muligt for at give chefen en mulighed for at forstå denne nyhed og udarbejde en handlingsplan.

Det er helt klart, at vi træffer beslutning om afskedigelse af god grund. For mange mennesker er det forbundet med lave lønninger, dårlige arbejdsforhold, problemer i teamet, utilstrækkelige arbejdsopgaver og lignende. I al denne situation vil jeg virkelig finde en syndebue, og her er han – din fremtidige ex-chef!

Det er muligt, at efter beslutningen om at afslutte dig, vil du have et ønske om at fortælle ham i ansigtet alle de påstande, der har været akkumuleret inde i dig i lang tid. Men det vil være en forkert beslutning, for i dette tilfælde er du næsten 100% sandsynligt at afbryde relationer med tidligere kolleger. Psykologer anbefaler ikke at brænde broer af flere grunde:

  • Dette karakteriserer dig som en person, der ikke kan løse vanskelige situationer i forbindelse med mennesker. Ingen ønsker at ansætte en vred, omhyggelig og konfliktløs arbejdstager!
  • Du mister mange faglige forbindelser. Livet er lang, og jorden er rund, og det er endnu ikke kendt, hvornår du skal bruge hjælp fra en tidligere kollega eller chef.
  • Du kan ikke tage anbefalinger fra tidligere kolleger, som for mange arbejdsgivere kan være en alvorlig hindring for din beskæftigelse.

Det er bedre at organisere en vanskelig samtale med chefen i private. I det åbne rum skal du bede om at gå til et mødelokale eller en isoleret booth i en cafe i nærheden – kollegaer behøver ikke at vide om dine planer. Naturligvis påvirkes atmosfæren i samtalen af ​​mange faktorer: arten af ​​dit forhold, arbejdssituationen, situationen i holdet, typen af ​​din stilling. Men i næsten alle omstændigheder kan du bringe det til det rigtige resultat.

Først og fremmest er det nødvendigt at fortælle så oprigtigt og korrekt som muligt om årsagerne til din rejse. Byg forslagene på følgende måde: For det første, rapporter om nogle positive aspekter af arbejdet i virksomheden, og redegør derefter for det negative. Prøv at fokusere på dine egne behov og ambitioner. Glem ikke at understrege, hvor meget godt du har fået arbejde i virksomheden og personligt chefen selv (selvom dette er langt fra sandheden).

Fortæl os, at du har modtaget et interessant tilbud, og på dette tidspunkt har du allerede nået loftet. Lad ikke den frenzied kritik: hvis du har et kedeligt job, en lille løn og dårlige forhold, så forstår en intelligent chef dette uden dig, men du vil ikke forklare noget for en narre. Og Gud forbyder dig at kritisere hans lederskabsstil! Det er muligt, at du med en korrekt gennemført samtale vil modtage et modtilbud med en beskrivelse af forbedringerne i dit indlæg, og du bør tænke på forhånd for svaret på det. Men det er meget vigtigt, at hovedet ikke tager samtalen om at forlade som et forsøg på at manipulere ham.

hvordan man holder op med det rigtige

Juridiske aspekter

Arbejdsloven er rettet mod at beskytte arbejdstageres rettigheder. Hvis arbejdsgiveren ikke kan afvise dig til enhver tid, simpelthen fordi du keder dig med ham, så kan du på egen anmodning forlade dig til enhver tid. Denne ret er realiseret i artikel 21 i Den Russiske Føderations Arbejdskodeks, hvorefter enhver person kan regne både om indgåelse af en ansættelseskontrakt og om dens opløsning. Og årsagerne til denne beslutning kan være meget forskellige: Konflikt med kollegaer, mangel på karrieremuligheder, manglende overholdelse af rettigheder, opnåelse af bedre jobtilbud osv. …

Ovenfor har vi allerede skrevet om artikel 80 i den russiske føderationskodeks, der kræver skriftlig meddelelse til arbejdsgiveren om tilbagekaldelsen, indleveret senest to uger før den påståede dato. Normalt er denne periode brugt til at finde en udskiftning eller at afslutte arbejdet med aktuelle projekter. Før udgangen kan medarbejderen ændre sig og trække sin ansøgning tilbage. Men at arbejde i to uger er ikke en obligatorisk procedure, hvis du lykkedes at blive enige om det med din chef eller hvis denne stilling ikke er dit vigtigste job, men kun et deltidsjob. Det samme gælder for medarbejdere ansat til sæsonarbejde og i henhold til en tidsbegrænset ansættelseskontrakt – i henhold til Arbejdslovens § 292, i hvilket tilfælde medarbejderen skal underrette arbejdsgiveren om tilbagekaldelsen senest tre dage.

På afskedigelsesdagen skal du modtage alle dine dokumenter: en arbejdsbog, kopier af alt relateret til arbejde (ordrer, resultatopgørelser, overførselsbeviser til pensionskasse) – du kan gøre det i personalafdelingen i din nu tidligere organisation. Du skal også lave en endelig afregning, som omfatter kompensation for ubrugt ferie i løbet af arbejdstiden. Hvis noget går galt i afskedigelsesprocessen, og arbejdsgiveren ikke overholder arbejdsretten, skal du søge Arbejdsinspektoratet med krav om at genoprette de krænkede rettigheder.

Vær klar til en “krig”

Desværre, i nogle tilfælde reagerer myndighederne ikke tilstrækkeligt på din beslutning om at brænde. Den fremtidige tidligere leder begynder at opføre sig som en ægte feudalherre, idet han bibeholder bonden (på trods af at slaveriet blev afskaffet mere end hundrede og halvtreds år siden). Nu henviser du til “fjender” og “forrædere til den fælles årsag”. Du “hænger” alle fejlene og tvinger til at udføre en årlig arbejdsbyrde om to uger.

Selvfølgelig kan chefen forstås – ingen vil skarpt tabe en god medarbejder og engagere sig i søgen efter en ny. Men trods alt, ingen aflyst anstændighed! I dette tilfælde er du kun nødt til at vente på de resterende to uger, hvilket måske synes at være “helvede på hjul”. Giv myndighederne ingen grund til quibbles, gør deres job kvalitativt. I det mest ekstreme tilfælde kan et sygesikringsskema komme til din hjælp, hvis anvendelse dækker de uønskede to ugers arbejde.

Vær forberedt på mulige problemer med accept af afskedigelseserklæringen. Af en eller anden grund “glemmer nogle ledere” at underskrive det. Derfor skal dette dokument udfærdiges i to eksemplarer: Den ene er givet til personaleafdelingen, og på den anden side bede om at underskrive den medarbejder, der accepterede ansøgningen. Hvis han også nægter at gøre dette, kan du sende dine dokumenter pr. Mail til Rusland med anbefalet mail med en anmeldelse. Dato for den sidste og vil være datoen for dit opsigelsesvarsel.

hvordan man holder op med dit job korrekt

Forlad smukt

Så er alle de problematiske øjeblikke elimineret, og nedtællingen af ​​dine sidste to uger på den tidligere arbejdsplads begyndte. Uanset hvor tidligt du advarede din arbejdsgiver om din omsorg, bør du gøre denne periode så let som muligt for virksomheden. Selvfølgelig er der en stor fristelse at “ryge bambus” hele tiden, men det er simpelthen uærlig! Du skal gennemføre de projekter, hvor du deltog aktivt, sætte tingene i orden og lade den nye medarbejder få alle vigtige oplysninger om arbejdet (f.eks. Kontakter).

Derfor har de sidste to uger på arbejdet intet at gøre med orlov. Tværtimod er det som at opsummere og bringe alle anliggender til en færdig stat. Derfor opfør dig som en almindelig medarbejder: kom altid til tiden, vær ikke doven, samvittighedsfuldt observere dine opgaver. Arbejdsgiveren betaler for disse to uger af dit arbejde, så sørg for en anstændig afkast.

Overhold dine medarbejders traditioner i forbindelse med afskedigelsen af ​​et af dets medlemmer. Mest sandsynligt behøver du ikke kun at hente en arbejdsbog, men også sige farvel til kolleger. Send dem breve via e-mail, hvor udtrykkeligt taknemmelighed for samarbejdet og god holdning er. Glem ikke at udveksle kontakter med virksomhedens nøglemedarbejdere og især din afdeling – disse forbindelser vil helt sikkert komme til nytte for dig på et nyt sted. Hvis virksomheden tager en storm ud, må du ikke modstå tilbuddet om at gå med kolleger til en nabo cafe efter arbejde.

Uanset dine sidste dage i virksomheden medfører det normalt altid sorg for medarbejderen, selvom du ved, hvordan du holder op med det, eller går til det bedste sted. Husk, at inden udløbet af en to-ugers periode fra opsigelsesvarsel, kan du ændre dit sind og vende tilbage til din tidligere stilling. Under alle omstændigheder er din karriere fremad, og ud over horisonten forventer du nye succeser og præstationer!

Vi råder dig til at læse: Sådan afslutter du dit job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 + = 91