Hvordan slippe af med panikanfald hurtigt og for evigt

hvordan man slippe af panikanfald

Indhold:

 • Hvad er panikanfald
 • Hvordan genkende et panikanfald og hvad er dens symptomer
 • Årsagerne til panikanfald
 • Fire måder at slippe af med panikanfald

Føler du sommetider, som om du bliver vanvittig at miste kontrol? Eller har du en fornemmelse af at et hjerteanfald er ved at begynde? Eller måske har nogen fra din familie fortalt dig, at du sandsynligvis vil have en alvorlig psykisk lidelse? Slap af og rolig: sandsynligvis oplever du bare panikanfald. For at forstå din status og endnu mere for at lære at slippe af med disse meget panikanfald, skal du først forstå, hvad det er generelt og hvad disse angreb har symptomer.

Hvad er panikanfald

Panikanfald kan defineres som pludselige episoder med intens frygt, den akutte fase, som varer i et minut. Og angrebene af panikanfald selv kan vare fra et par sekunder til en halv time. Nogle gange er der en cyklisk rækkefølge af på hinanden følgende angreb, der varer i flere timer. Frygt, ofte grænsende til terror, som regel ledsaget af ubehagelige kropslige fornemmelser, besvær med at tænke og en følelse af forestående katastrofe, der kan udtrykkes i ordene: “Jeg er i stor fare” “! Noget frygteligt sker for mig”,

Ofte er forventningen om angreb ofte foruroligende, hvis en person allerede har oplevet dem tidligere og forstår at panikken vender tilbage til ham. Nogle af panikanfaldene er helt uventede, som om de kommer fra ingen steder, og nogle forekommer regelmæssigt, fremkaldt netop af deres forventning. Oplever panikanfald, at dette er den mest intense følelse, der er blevet den mest ubehagelige oplevelse i deres liv, og at slippe af angreb ville være for dem den mest eftertragtede begivenhed.

hvordan man slippe af panikanfald korrekt

Hvordan genkende et panikanfald og hvad er dens symptomer

Folk, der lider af angreb af panikanfald, klager oftest på en meget stærk frygt og følelsen af ​​at de er ved at dø eller blive vanvittige eller har et hjerteanfald. De føler stærk svaghed eller kvalme, åndenød, taber kontrol. Alle disse fornemmelser kan forårsage et stærkt ønske om at flygte, forlade det sted, hvor angrebet begyndte, som om det kunne redde dem fra fare.

Faktorer, der forårsager angreb, kan der være mange, men hver gang de begynder pludselig; det kan aldrig siges på forhånd, at en person vil panikere. Uorden selv kan være af to slags: spontane angreb og situationer. Spontane panikanfald er normalt ikke forbundet med nogen specifikke irritationsmidler og kan begynde selv under søvn eller en rolig og afslappet hvile. Begyndelsen af ​​situationer angriber, som man kan forstå fra titlen, visse ting eller situationer, hvor en person tidligere har oplevet stor frygt.

Her er de generelle symptomer, som en person oplever i en kombination eller en anden, når panikanfald forekommer:

 • Stærk og hurtig puls
 • sveden;
 • ryste;
 • Hot blink eller kulderystelser;
 • Åndenød eller en følelse af mangel på luft;
 • Smerte eller ubehag i brystet;
 • Følelse af kvælning;
 • opkastning;
 • Upset mave;
 • svimmelhed;
 • Tingling eller følelsesløshed i lemmerne;
 • Tør mund
 • Hovedpine;
 • Følelsen af ​​uvirkelighed af hvad der sker, følelsen af ​​at adskille en person fra sig selv.

Symptomer, som folk oplever under panikanfald, forårsager dem forbundet frygt. De forstår ikke, at hele skylden selv er panikanfald; en af ​​dem er bange for, at det vil miste kontrollen over sig selv, og for nogen ser det ud til, at det nu vil svage, ophøre med at blive styret af virkeligheden eller dø af et hjerteanfald. Hvordan kan man håndtere disse frygt?

Truslen om at miste kontrollen over dig selv

Under et panikanfald føler folk ofte, at de er ude af deres kontrol. De er bange for, at de vil miste kontrollen over deres kroppers fysiologiske funktioner, og det vil føre til alle slags problemer, eller at de vil miste kontrollen over deres handlinger. Mest af alt er de bange for, at dette kan ske for dem i nærværelse af andre mennesker, på et eller andet offentligt sted, hvilket tvinger dem til at blive dybt pinligt.

Hvis du også beslaglægges med en sådan frygt, så prøv at slappe af og ikke lade symptomerne på et panikanfald gå hidtil. Det er bare din overbevisning, som er født i dybden af ​​din bevidsthed. Faktisk kan virkningen af ​​panikanfald ikke omfatte din evne til selvkontrol. På den ene side kan det ikke engang bemærkes, at du oplever så alvorligt ubehag, og hvis panikken har ramt dig på et offentligt sted, vil folkene omkring dig ikke engang bemærke noget. Vær sikker på – du vil ikke skrige eller hoppe, når du er på et møde, og ikke skynde dig ind i bilen, når du går ned ad gaden. Hvis der endda er en lidt ubehagelig situation, lær at sige til dig selv: “Så hvad? Tænk hvad nonsens! “Vær behjælpelig og venlig med dig selv. Jo mere du vender mod dine frygt, jo færre pres vil du have på dig selv. Og jo flere chancer er, at du vil kunne slippe af med panikanfald.

Trussel om bevidsthedstab

På grund af svimmelhed og en følelse af manglende luft under panik kan du være bange for, at du mister bevidstheden. Du er bange for, at du vil være særligt sårbar i øjeblikket, især hvis der ikke er nogen i nærheden af ​​dig. Frygten for besvimelse og aldrig at genvinde igen giver anledning til forfærdelige følelser. Desuden kan du også bekymre dig, hvis du er blandt fremmede, f.eks. På gaden eller i transporten, fordi du bliver stjålet eller mister vigtige dokumenter.

Du bør forstå, at normalt synkope er forårsaget af utilstrækkeligt blodindtag i hjernen og med det ilt. Men under panikanfald begynder hjertebanken altid, og det får blodet til at pulsere meget hurtigere. Derfor modtager hjernen en tilstrækkelig mængde ilt. En svimmelhed under et panikanfald skyldes hurtig vejrtrækning, hvilket i sig selv ikke kan forårsage en synkope. Når du indser dette, vil du begynde at slippe af med frygten for at miste bevidstheden.

Trussel mod hjerteanfald

Dette er en anden almindelig frygt, der er karakteristisk for mange mennesker, selv dem der ikke oplever panikanfald. Og dem der lider af denne lidelse er tilbøjelige til at frygte et hjerteanfald især ofte. Sådanne mennesker er bange for, at deres hjerte afhænger af den angivne lidelse, og i en kritisk situation vil det give et alvorligt fiasko. For at slippe af med denne frygt skal du forstå, hvad hjerteanfald er forskellig fra panikanfald.

Symptomer på et hjerteanfald omfatter åndenød og alvorlige brystsmerter, nogle gange ledsaget af hjertebanken og / eller bevidsthedstab. Sådanne symptomer hos en person med et sygt hjerte forstærkes af fysisk aktivitet. Jo højere belastningen er, jo mere udtalte symptomerne. Og i roen forsvinder ubehag i hjertet. Under panikanfald forekommer sådanne symptomer også i en hvilestilstand, og de forsvinder kun, når en person ophører med at opleve frygt. Derudover forårsager hjertesygdomme nogle ændringer i hjertets elektriske impulser, der er synlige på elektrokardiogrammet, mens kardiogrammet under et panikangreb kun viser en stigning i hjertefrekvensen.

Folk, der er tilbøjelige til panikanfald, er for ofte helt urimeligt bekymrede over deres hjerte. De bliver alt for vagt og begynder at konstant lytte til de fornemmelser i brystet, konstant kontrollere på pulsen for at sikre, at hjertet ikke var holdt op med at slå. Mindre arytmier opfattes som ildevarslende forvarsel for en mulig hjertestop, og derfor de ikke tager højde for, at hjertet altid slår anderledes, hvis vi er lidt bekymrede eller bange.

Hvis du også er bekymret for, om du vil få et hjerteanfald, vil en lille undersøgelse hjælpe dig med at roe ned. Lav et elektrokardiogram for at slippe af med tvivl. Og hvis du oplever symptomer, der ligner et hjerteanfald, når som helst, ikke bare under træning, og lægen vil bekræfte, at din hjertekardiogram viste ingen abnormiteter, så forvisset om – er manifestationer af panikanfald og ikke hjerte uorden!

Truslen om at gå sindssyg

Mange nævner en ubehagelig tilstand forbundet med en følelse af urealitet. De er bange for denne følelse, fordi de tror, ​​at de langsomt bliver vanvittige. Folk der oplever panikanfald begynder at virke i øjeblikket for at blive afbrudt fra den virkelige verden. De frygter, at deres hjerne er blevet beskadiget, og det er derfor, der giver anledning til sådanne følelser.

Vi vil berolige dig. Følelsen af ​​frigørelse fra virkeligheden under et panikanfald skyldes overdreven stress. Så snart du slapper af og lader din krop slappe af, vil disse ubehagelige følelser simpelthen forsvinde, og din hjerne vil fungere som normalt, og sindet vil være klart og ikke forvirret. Derfor skal du ikke bekymre dig forgæves og leve et stille liv, det vil kun fremskynde at slippe af med alle ubehagelige fornemmelser.

Alle de “frygt”, der er forbundet med panikanfald, skyldes, at folk ikke forstår, hvorfor der forekommer noget usædvanligt for dem. Det er virkelig meget vigtigt at forstå din krop og hvad det føles at befri dig fra den meningsløse angst, som din fantasi producerer. Nu hvor du ved mere om forskellene mellem sygdomsstaten og panikanfaldene, og når du forstår, hvad der sker i din krop under et panikanfald, vil du føle dig mere sikker og i stand til at slappe af hurtigere under angrebet.

hvordan man kan slippe af med panikangreb selv

Årsagerne til panikanfald

For fortsat at kunne bekæmpe panikstilstanden skal vi forstå årsagerne til dens forekomst. Hvad kan de lide?

 • Langsigtede, prædisponerende årsager er arvelighed. Det blev konstateret, at der opdages en panikforstyrrelse hos slægtninge, og det kan betyde, at arv spiller en vigtig rolle i forbindelse med panikangreb. For eksempel viste undersøgelser udført med tvillinger, at hvis en af ​​tvillingerne lider af en angstlidelse, beklager endog enogtrediveogtioogtreds procent af de andre tvillinger også denne lidelse. Ikke desto mindre udvikler mange af dem, der ikke har en “familie” historie af denne sygdom.
 • Biologiske årsager – OCD, posttraumatisk stresslidelse, hypoglykæmi, hyperthyroidisme, Wilsons sygdom, mitralklapprolaps, pheochromocytoma, og inflammation i det indre øre (labyrinthitis): alle sygdomme, der kan udløse udviklingen af ​​angstlidelser. Ligeledes kan “trigger” en alarm tjene som en mangel på vitamin B grundet en ensidig kost.
 • Fobier – mennesker oplever ofte panikanfald som følge af udsættelse for et fobisk objekt eller en situation.
 • Kortfristede årsager er betydelige personlige tab, herunder nedbrydning af følelsesmæssig romantisk tilknytning mellem partnere, alvorlige livsforandringer og misbrug af stimulanter såsom koffein og nikotin.
 • Manglende selvtillid – et stigende antal beviser bekræfter påstanden om specialister, at de mennesker, der lider af panikangreb, oftest foretrækker en passiv form for kommunikation og interaktion med andre mennesker.
 • Medikamenter – nogle gange panikanfald kan være en bivirkning ved at tage medicin som ritalin (methylphenidat) eller endda antibiotika af en gruppe fluorquinoloner. Dette kan være en midlertidig bivirkning, der opstår, når patienten lige er begyndt at behandle, eller om denne tilstand fortsætter med at fortsætte, selv når patienten allerede er vant til lægemidlet. I dette tilfælde er det nødvendigt at informere din læge om din øgede angst, som vil afhente et andet stof.
 • Alkohol- eller tilbagetrækningssyndrom hos nogle lægemidler – forskellige stoffer kan forårsage panikanfald, og tilbagetrækningssymptomer (med andre ord en tømmermænd) er som regel altid ledsaget af øget angst.
 • Syndrom af hyperventilation – dyb vejrtrækning i fuld bryst kan føre til hyperventilation, når forholdet mellem ilt og kulstof i en persons blod er forstyrret. Syndrom af hyperventilering kan forårsage respiratorisk alkalose og hypokapni – en tilstand, for hvilken hjertebanken og svimmelhed er karakteristiske. En person tager disse symptomer som tegn på et forestående panikanfald, som faktisk fremkalder et andet angreb.
 • Situationsrelaterede panikanfald – der knytter visse situationer til panikanfald. Hvis en person engang oplevede et angreb under visse omstændigheder, kan han udvikle en kognitiv (adfærdsmæssig) forudsætning for igen at overleve angrebet under lignende omstændigheder. Dette er en af ​​de klassiske grunde til panikanfaldet.
 • Farmakologiske faktorer – nogle kemikalier (hovedsageligt stimulanser, men her kan tilskrives, og nogle antidepressiva) kan enten interagere med andre medikamenter, enten alene provokere et panikanfald eller endda panikangst. Nogle mennesker med panikanfald rapporterer også fobier af specifikke stoffer eller kemikalier; her kan du kun tale om den psykosomatiske effekt.
 • Kroniske og alvorlige sygdomme. Det drejer sig især om hjertesygdomme, som kan føre til pludselig død. Bevidsthed om denne trussel kan let føre en patient til et panikanfald. Enig, det er meget vanskeligt at skelne mellem symptomer på hjerte dysfunktion og symptomer på angstlidelse. Selv om sådanne patienter er uundgåelig og meget ofte udsat for indlæggelse, men ikke sådan en simpel undersøgelse, som vi allerede har sagt – uden EKG – er næsten umuligt at adskille symptomerne på et panikanfald symptomer på hjertesygdomme hos patienter med disse typer af diagnose. Panikanfaldet i sådanne tilfælde afbødes ved udnævnelsen af ​​passende lægemidler og / eller kognitiv adfærdsterapi.
 • Fysiologiske årsager – tilfældigt nævner vi dem allerede, men de fortjener mere detaljeret overvejelse.

Fysiologiske årsager

Mens nogle af symptomerne på et panikanfald kan skabe følelsen af, at kroppen holder op med at lytte til dig, er det faktisk så beskyttende for sig selv fra mulig skade. For det første skaber ganske ofte (men ikke altid) pludselig frygt små stimulerende stimuli i kroppen. Der er et adrenalinhaste i blodet, som får kroppen til at være klar til at flygte fra fare eller, hvis det ikke kan undgås, at bekæmpe det. Frigivelsen af ​​adrenalin forårsager igen en stigning i hjertefrekvensen (takykardi), hurtig vejrtrækning (hyperventilation), som kan opfattes som åndenød og sved.

En sådan organisms reaktion var nødvendig for en gammel person, at under en aktiv bevægelse (løb eller kæmper) for at redde sit liv, fik musklerne tilstrækkelig ernæring. Derfor kræves hurtig vejrtrækning, hvilket gav mere ilt og hjertebanken – for accelereret blodgennemstrømning, der bærer ilt. Og sved bidrog til at undgå overophedning under aktiv bevægelse.

Men i dag er en sådan reaktion af kroppen næsten aldrig ledsaget af øget menneskelig aktivitet. Og så fører hyperventilering til en dråbe i niveauet af kuldioxid i lungerne og derefter i blodet. Dette medfører en ændring i blodets kemiske sammensætning og som følge heraf udseendet af mange andre symptomer, såsom prikken eller følelsesløshed i lemmerne, svimmelhed, brændende fornemmelse i kroppen. Hertil kommer, at frigivelsen af ​​adrenalin under et panikanfald forårsager indsnævring af blodkarrene, hvilket resulterer i reduceret blodgennemstrømning til hjernen, og dette forårsager svimmelhed.

Som du kan se, kan alle de ubehagelige følelser, der opstår under panikanfald, let forklares ud fra fysiologiens synspunkt. Men hvis du ikke ved det, kan du være meget bange og beslutte at noget virkelig seriøst sker og truer dit liv.

hvordan man slippe af panikanfald i lang tid

Fire måder at slippe af med panikanfald

Man kan ikke undgå at indrømme, at panikanfald tvinger en person til at leve anderledes, end han er vant til. Sådanne mennesker bør gøre alt med forsigtighed for at undgå kollision med de faktorer, der kan forværre deres angst. Og hvis du lider af panikanfald personen er bange for, at denne katastrofe vil overhale ham midt iblandt fremmede, begynder han at undgå offentlige steder – såsom indkøbscentre, biografer, offentlig transport og lignende. Enig, det gør livet meget vanskeligt! Den eneste vej ud for dem er at undgå panik.

Den gode nyhed er, at der er måder at hjælpe med at sætte en stopper for panikanfald. Men før du påbegynder deres gennemførelse, skal du forstå, at vi vidende har fortalt dig om de fysiologiske processer, der opstår i kroppen under et panikanfald. Kun en bevidsthed om, hvad der virkelig foregår med din krop, hjælper dig med at klare dit problem.

Så her er de fire trin, som vi anbefaler dig at gøre på vej til at slippe af med panikanfald:

 1. Afslapning – du kan bruge vejrtrækningsteknikker til at hjælpe dig med at slappe af så fuldt som muligt

  Forbind her og lyt til rolig, behagelig musik. Det vigtigste, du skal gøre i tilfælde af en angststilstand, er at forsøge at slappe af og roe ned. Jo mere spændt du bliver, jo mere udtalte vil være de fysiologiske symptomer, der giver dig så meget ubehagelige oplevelser.

 2. Brug af bekræftelser og positive udtalelser

  Start og afslut hver dag i din dag ved at sige til dig selv: “Jeg er stærk! Jeg kan håndtere panik! Jeg har nok fred og udholdenhed til at forblive rolig i enhver situation! “Enhver positiv erklæring, der gradvist vil blive deponeret i dit underbevidste vil hjælpe med at lette din tilstand. Fortæl dig selv, at alt vil være okay – og så vil det være. Påmind dig selv konstant, at du er i stand til at slippe af med panikanfald!

 3. Acceptere følelser

  Dette er en af ​​de mest effektive måder at fjerne panikanfald. Du skal anerkende dine frygt og bekymringer, og når du gør det, skal du se dybere og forsøge at finde ud af, hvad der præcist har forårsaget den nuværende tilstand af ting. Hvis dette er en frygt for offentlig tale, skal du for eksempel forstå, hvad du er bange for og hvorfor. Er det fordi der er hundredvis af mennesker i hallen? Hvis svaret er “ja”, så spørg dig selv, hvorfor du er bange for dem. Er du bange for at du vil glemme, hvad du skal snakke om? Eller er du bange for at du ikke ser godt ud? Eller at du vil tørre op i halsen og du hoster? Hvis du finder svar på dine spørgsmål, vil du kunne finde måder at kontrollere din frygt på. Og når du lærer at styre frygt, kan du forhindre panikanfald.

 4. Blokerende negative tanker

  Du er nødt til at rydde dine tanker om negative tanker, fordi de har træk ved at beslaglægge dominans over dig. Hvis du konstant falder i pessimisme, bliver hele dit liv simpelthen fyldt med solide problemer og komplikationer. Du skal lære at fortælle dig selv “Stop!” Hver gang en ubehagelig tanke trænger ind i din bevidsthed. Emerging problemer skal overvejes og løses konstruktivt og ikke kun falde i despondency og pessimisme. Lyt til dine tanker, analyser hvad og hvordan du plejer at tænke. Prøv at tænke kun på en positiv måde! Og hvis tingene går galt med dette, så prøv at bruge terapi med hypnose eller neurolinguistisk programmering (NLP), som vil hjælpe med at forbedre din tilstand.

Panikanfald kan aldrig blive en almindelig ting, fordi de fratager dig retten til at leve et normalt liv. Tag dig ikke af med, at panikanfald styrer dig, fordi du fortjener bedre end at leve i isolation og i konstant frygt. Husk at panikanfald kan blive besejret, hvis du ved hvordan man håndterer dem. Og selvom du ikke har mulighed for (eller så længe der ikke er behov for) at søge professionel hjælp, brug vores råd, og forbedringen vil ikke vare lang tid. Vær fokuseret og beslutsom og arbejder målrettet på problemet. Din udholdenhed vil blive belønnet med den længe ventede frihed fra frygt!

Vi råder dig til at læse: Hvordan håndteres et panikanfald

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 68 =