Hvad stilles i interviewet: advaret – så bevæbnet!

at de spørger i interviewet

De spørgsmål, som arbejdsgiveren spørger dig om under interviewet, er måske den vigtigste del af det. Nogle af dem er så vanskelige at de vælter ind i en dumhed, og nogle synes simpelthen meningsløse. “Er min potentielle chef skør?” – Du tror, ​​når du lærer om din yndlingsfarve. Men skynd dig ikke for at drage sådanne konklusioner! Det faktum, at du bliver bedt om i interviewet om hobbyer og interesser, samt nogle tilsyneladende mindre detalje af dit liv, er den interesse, du har fået af arbejdsgiveren, og hans ønske om at finde en god medarbejder. Nå, hvem kunne være bedre end din kandidatur?

Ofte stillede spørgsmål

For at få det arbejde, du har brug for, skal du forstå det formål, som arbejdsgiverne normalt spørger dig om bestemte ting. Specielt er spørgsmålet om din yndlingsfarve rettet mod at diagnosticere dine personlige karakteristika: Psykologer har længe bevist forbindelsen mellem forskellige nuancer og karaktertræk. Selvom det ikke at være alt for seriøs omkring sådanne test, fordi de allerede har lagt en vis fejl, og enhver fornuftig person (og faktisk, du ønsker at netop sådan en chef, er det ikke?), Det er klart, at den sorte og grå betyder ikke passivitet og depression i en hundrede procent af sagerne. Sådanne ting kan ikke være det vigtigste kriterium for udvælgelse, men de kan supplere det allerede eksisterende billede.

Og for denne tilføjelse er til gavn for dig, skal du forberede dig godt til svar på de oftest stillede spørgsmål. Vi har specielt sammensat deres liste, og også spurgt HR-ledere hvad er meningen med hver af dem. Fang oplysningerne førstehånds og drage de relevante konklusioner!

-Fortæl os lidt om dig selv

Dette spørgsmål løser ofte mange ansøgere, og det er naturligt: ​​Open-ended spørgsmål er generelt mere komplicerede end spørgsmål med aftalte muligheder. Derfor er det også uklart, hvordan man svarer på det. Generelt viser han prioriteringen af ​​prioriteter i ansøgerens liv: det skete så, at personen først og fremmest taler om det vigtigste for sig selv. Derfor er det ikke nødvendigt at tale entusiastisk om manden og børnene, fordi arbejdsgiveren med sikkerhed er mere interesseret i erhvervserfaring og uddannelse.

Det er heller ikke nødvendigt at fortælle genoptagelsen – det er et meningsløst spild af tid. Den bedste mulighed er at præcisere, hvad arbejdsgiveren ønsker at høre: en beskrivelse af nuancerne i en professionel biografi eller en historie om dine ikke-arbejdsmæssige interesser. Under alle omstændigheder ville det være rart at fokusere på noget vigtigt for dit fremtidige arbejde, selvom det er bjergbestigning.

-Hvad er grunden til at forlade dit tidligere job?

Din arbejdsgiver ønsker at vide, hvad du ikke kunne lide om det gamle job og hvad du forventer af den nye. Hvis du straks begynder at klage over dine tidligere kolleger og chefer, risikerer du at være vedvarende en klynkende og absurd person, og dette er ikke det bedste ry for en potentiel medarbejder. Af passende grunde kan man nævne mangel på udsigter til karrierevækst, rutineopgaver, problemer med placeringen af ​​det gamle sted og arbejdsplanen. Det kan godt være en hindring for fortsat samarbejde. Men hvis du vælger en af ​​grundene, skal du ikke glemme at præcisere, at den nye arbejdsplads er okay, ellers er betydningen af ​​din beskæftigelse noget tabt.

-Fortæl os om dine styrker?

Det er ikke nødvendigt at tale abstrakt om, hvilken slags en god person du er – arbejdsgiveren er ligeglad. Det er vigtigt for ham at lære om de kvaliteter, der primært er nødvendige for en effektiv udførelse af arbejdsopgaver. Selvfølgelig forstår han, at ansøgeren kan og lyve, og komme op med og pynte noget. Derfor er det så vigtigt at bekræfte din historie med konkrete eksempler fra dit liv og arbejdspraksis. Brugen af ​​frimærker som “sosialt”, “pænt”, “hårdtarbejdende” anbefales ikke – bedre angive, hvor godt du kan lytte til kunden og overbevise ham om at købe.

hvad bliver normalt bedt om i et interview

-Hvad er dine mangler?

Dette er modsat af det foregående spørgsmål. Der er to yderpunkter i respons til ham: enkel og ærlig historie om alle dine cons (herunder at du behøver suppe simre ikke, hvordan og folk glemmer hurtigt) og sætninger i stil: “Hvad mener du, jeg har ikke de ulemper” . Åh ja, der er stadig en slidt ud: “Jeg er en workaholic.”

Alle disse muligheder øger sandsynligheden for afslag på at få plads. Hvis du vil interessere arbejdsgiveren, så fortæl os om nogle af dine reelle mangler – den med hvilken du lærte at kæmpe eller endda indpakke den “i din retning”. For eksempel kan du ikke lide at gøre monotont og rutinemæssigt arbejde. Derfor forsøger du at arbejde på interessante og kreative projekter, og når du stadig skal gøre noget monotont, finder du i denne interesse og elementet i spillet.

-Hvorfor vil du arbejde i denne stilling og nøjagtigt med os?

Det ser ud til, at rekrutteringen venter på, at du begynder at rose sin virksomhed. Men alt er ikke så enkelt: Fælles sætninger som “Jeg var interesseret i karrieremuligheder, solid organisation, høj løn” kan ikke kun hjælpe, men også skubbe væk fra dig en potentiel arbejdsgiver. Og alt fordi det lader til, at du læser af hjertet den “taggede” tekst fra internettet.

Du bør gøre mere specifikke i disse anbefalinger. For eksempel, siger ikke “interessant arbejde”, men “Jeg vil anvende min erfaring og færdigheder, hvor det vil give det højeste resultat og vil blive værdsat”. Så du svarer virkelig på spørgsmålet om rekrutteringen og interesserer ham med din kandidatur.

-Har du andre jobtilbud i øjeblikket?

Et uventet spørgsmål, og endda et trick. Hvis du svarer på, at der ikke er nogen tilbud, kan du få indtryk af, at du ikke har brug for nogen, og hvis du siger at der er mange muligheder, så ser det ud til, at du ikke allerede har brug for dette arbejde. Så hvad gør du? Fortæl om andre invitationer til interviewet, men fokus på en særlig interesse i dette: “I øjeblikket overvejer jeg flere muligheder for beskæftigelse, men din er den mest attraktive og lovende for mig.”

-Var dit interview i andre virksomheder vellykket?

Trick-spørgsmålet er: Arbejdsgiveren forsøger at forstå, hvor værdifuld du er som ekspert. Enig, et godt skud vil sandsynligvis interessere mange, og din opgave er at overbevise din potentielle arbejdsgiver om, at du er præcis det. Fortæl os om din succes på dette område, med fokus på hvad du er en kompetent specialist. På kan nævnes nogle fejl, men de bør ikke være knyttet til det faktum, at du “rod op”, og så, for eksempel, at stillingen var ikke helt på din profil eller utilfredshed med ansættelsesforhold.

-Hvordan ser du dit arbejde om fem år?

Hvordan kan rekrutterere lide at misbruge dette spørgsmål! Faktisk er det rettet mod at diagnosticere din holdning til livet: Hvor meget du er fokuseret på personlig og professionel succes, hvilken retning i aktiviteten er for dig som en prioritet. Passive og ikke-initiativtagende folk siger som regel, at de ikke kan forestille sig sådanne fremtidsudsigter, og ofte understreger betydningen af ​​begivenheder og skæbne. Og aktiv og motiveret til succesarbejder vil sandsynligvis nemt fortælle dig om, hvem de ser sig selv om fem år. I øvrigt er karriereplanlægning generelt meget vigtig for at opnå meningsfulde faglige mål, fordi deres produktion er det første skridt i denne retning.

-Vil ikke dit personlige liv være en hindring for arbejdet?

Desværre bliver dette spørgsmål ofte spurgt piger. Det er selvfølgelig muligt at argumentere meget langsomt om spørgsmålet om forskelsbehandling på grundlag af køn, men det er faktisk stadig: for så mange kvinder er karriere mindre prioriterede end familien. Og når det kommer til uregelmæssig arbejdsdag, lange eller lange ture, konstant rejser, vil ikke alle piger blive enige om dette, især hvis hun har en familie.

Typisk fastsætter en ærlig arbejdsgiver straks i kravene til en potentiel medarbejder sådanne ting – i det mindste dem der vedrører den direkte karakter af arbejdet. Men der er virksomheder, der bedrøvet forsøger at omgå loven og tvinge medarbejderne til ikke at have børn i en vis periode, tage ikke barselsorlov, sygeorlov til børnepasning mv. … De er dem der synder med sådanne spørgsmål i et interview på et tilsyneladende neutralt indlæg. Derfor, efter at have hørt noget herom, tænk over det og se nærmere på vejen i virksomheden, om der er noget mistænkeligt. Under alle omstændigheder er alle disse krav ulovlige, og arbejdsgiveren kan, hvis det ønskes, holdes ansvarlig.

-Hvem kunne give dig en anbefaling?

Dette problem skal udarbejdes, selv om det ikke er helt typisk for den russiske kultur. I Vesten er der slet ikke nogen arbejdsbøger. De har kun CV, anbefalingsbrev og kontakter fra tidligere kolleger og overordnede nævnt i CV’et. Derfor er speciel vægt knyttet til fredelig “afsked” med det gamle arbejdssted.

Det er ønskeligt, at du er klar til at svare på dette spørgsmål, så det er bedre at diskutere med tidligere kolleger og ledere muligheden for at give deres kontakter til en potentiel arbejdsgiver. At skjule sådanne oplysninger kan føre HR-manager til de dårlige tanker, at du ikke har positive anbefalinger, eller at du ikke har tilstrækkelig erfaring.

-Hvilken løn passer til dig?

I Rusland er spørgsmålet om penge forbudt, og derfor er det meget vanskeligt at få et godt indtryk på de indenlandske jobsøgende. Det hele ser ud til dem, der sætter sig en god pris, er uanstændigt og gik forkert, og en dårlig er ulønsom. Men den kompetente specialist skal altid repræsentere niveauet for den ønskede løn – i det mindste ca. Dette tal består af den gennemsnitlige løn for medarbejdere i denne organisation, samt indkomsten af ​​specialister i denne profil og lignende kvalifikationer.

Hvis du tøver med at indstille en figur, så er det en lille anbefaling: Det er bedre at overgå niveauet af forventet indkomst end at undervurdere, fordi “falde” og forhandle, at du altid har tid. Glem ikke at overveje fordelene for medarbejdernes bonusser som f.eks. Sygesikring, bonusser, rejsekompensation og andre fordele.

at rekruttererne bliver spurgt ved et interview

-Hvad ville du ændre for en ny position?

Spørgsmålet med den “dobbelte” bund: På den ene side diagnostiserer den din bevidsthed om virksomhedens, virksomhedskulturens, og på den anden side dit initiativ og kreativitet. Når du besvarer det, skal du være meget forsigtig. Hvis du ikke ved noget, er det bedre at afklare nogle detaljer fra rekrutteringen, før du svarer på spørgsmålet, ellers kan det virke som om du simpelthen omskriver alt for dig selv, uanset om ændringerne er egnede. Dette er også en stor chance for dig at vise individualitet og lave nogle interessante forslag til potentielt arbejde.

-Hvad er din holdning til livet: Hvilke vanskeligheder ser du i det, og hvordan man håndterer dem?

Meget godt spørgsmål! For det første hjælper det arbejdsgiveren med at bestemme, hvilken slags person der er for ham: evigt er alle en utilfreds whiner eller “fighter”. Nogle mennesker begynder at klage over mange livsvanskeligheder, mangel på positive øjeblikke, vrede og fjendtlighed hos andre, fatalisme. Dette indikerer deres passivitet, usikkerhed, mistillid til andre, pessimisme – generelt vil en sådan medarbejder reducere effektiviteten af ​​produktionsprocessen.

Tage modsat: Tal om det faktum, at der er problemer i livet, men de er fuldstændig overkommelige, og deres tilladelse giver det kørsel og energi. Lad arbejdsgiveren forstå, at personen efter din mening er skaberen af ​​sin egen skæbne og karriere, og de omkringliggende mennesker som regel er klar til samarbejde og åbent. Dette vil vise din aktive livsstil, ansvar, fokus på succes og præstation og evne til at interagere med andre. Selvfølgelig vil du gerne ansætte!

-Fortæl os om dine faglige forbindelser, som du kunne bruge i din nye position?

Dette spørgsmål kontrollerer din værdi som specialist. Enhver person, der har arbejdet for en tid i en bestemt industri, erhverver på en eller anden måde nyttige bekendtskaber. Hvis dette ikke sker, er der noget galt med personen, og effektiviteten af ​​hans aktiviteter er stillet i tvivl. Måske vil han ikke kunne organisere de nødvendige salgskanaler, lovlige tilladelser eller andre ting, der er nødvendige for en vellykket implementering af projekter. Så fortæl arbejdsgiveren om hvilke specifikke personer du kan kontakte, og hvordan disse links hjælper med at løse professionelle problemer.

-Hvordan forbedrer du dine faglige kvalifikationer?

Arbejdsgiveren i denne sammenhæng er interesseret i to ting: din aktivitet og beredskab til træning. Som du ved, stopper en rigtig professionel aldrig med at lære og er i stand til at gøre det i en uafhængig tilstand uden pres fra sine forældre, kolleger og overordnede. Fortæl derfor dine potentielle overordnede om hvilke kurser du gik til, hvilke seminarer du deltog i, og hvilke professionelle magasiner du læste for nylig. Ikke straks presse på, at du vil være tilfreds med træningen på selskabets bekostning: Et godt selskab vil være klar til at give dig denne mulighed, men dit pres kan virke selvbetjenende og endda skræmme lidt væk.

-Hvad kan du lide at gøre i din fritid?

Det ser ud til, og her er interviewet om den ledige stilling? Men hvor! Hovederne i mange virksomheder forstår nu ganske godt, at effektiviteten af ​​den faglige aktivitet er uløseligt forbundet med, hvad slags medarbejdere deres medarbejdere er. Deres interesser og tilbøjeligheder er i stand til at fortælle de mest sandfærdige af alle smukke ord det vigtigste ved deres personlige karakteristika. For eksempel adskiller en person, der opdrætter akvariefisk, højst sandsynligt ikke kreativitet og stressmodstand. Og sagsøgeren, der forsvarede sin afhandling, har sandsynligvis en målbevidsthed, analytisk sind og opmærksomhed på detaljer.

Så vær ikke genert og tal om dine hobbyer som svar på et sådant spørgsmål. Selvfølgelig skal du ikke fokusere på arbejdsgiverens opmærksomhed på, at du kan lide at tilbringe dine overnatninger i klubber i selskab med dine yndlingscocktails. Men nogle interessante og ukonventionelle aktiviteter giver dig mulighed for at tiltrække opmærksomheden hos en potentiel chef.

-Har du spørgsmål til os?

Der er, de kan ikke være! Spørgsmål til arbejdsgiveren er en anden indikator for din interesse og tankegang. De, der ikke bryr sig om dette (som regel den sidste) fase af interviewet, risikerer meget at risikere at “flyve” med arbejde, som krydsfiner over Paris. Så hvad er det værd at spørge intervieweren?

  • Spørgsmål om selve arbejdet handler om ansvar, hovedmål, specielle projekter, præstationskriterier. Spørg ikke om hvad der er tydeligt fra stillingsbeskrivelsen eller allerede er fastsat – det er bedre at afklare tvetydigheder eller tvetydigheder. For eksempel kan du spørge: “Hvad er de vigtigste prioriteter i denne stilling i de næste seks måneder?” Eller “Hvorfor blev denne stilling ledig?”.
  • Problemer i forbindelse med evalueringen af ​​udførelsen af ​​arbejdet, dens kriterier og metoder til verifikation. Det er vigtigt for dig at have al information om dette, eller det kan vise sig, at medarbejderen vil have brug for noget utroligt og utænkeligt.
  • Spørgsmål om organisation af virksomhed eller afdeling: Hvem vil være din nærmeste overordnede, hvem vil levere din afdeling, hvilket sted har det i virksomheden. Det er også overflødigt at spørge om de sværeste opgaver, som afdelingen eller holdet står overfor – det vil give dig en god ide om arbejdet.
  • Spørgsmål om din karriere: sandsynligheden for forfremmelse, virksomhedens planer, vækst og udvikling. Du kan interviewe intervieweren om mulighederne for din karriere i organisationen, fremme af medarbejdere i virksomheden og endda en position, som du kan tage år på denne måde om fem.
  • Spørgsmål om mulighederne. Angiv muligheden for at træne, rejse i udlandet, opgradere færdigheder, udvide omfanget af deres aktiviteter gennem implementering af yderligere opgaver – alt dette kan blive en endnu større og behagelig bonus, snarere end at betale.

Normalt i interviewet er de begrænset til denne række spørgsmål. Så du har alle nøglerne til at reagere med glans og vises i det gunstigste lys. Vi vil gerne minde om, at det er værd at lægge mindre og give mere konkrete eksempler – det påvirker altid arbejdsgiveren positivt. Nå og selvfølgelig held og lykke med interviewet!

Vi anbefaler dig at læse: Hvad er vigtigere – en familie eller en karriere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 40