Hvad skal man sige i et interview: Sprog er din ven eller fjende?

hvad man skal sige i et interview

Indhold:

 • Strategiske øjeblikke i din tale
 • En del specifikationer: hvad skal du svare på spørgsmålene?
 • De fem mest almindelige fejl

Mange mennesker, der har søgt efter arbejde i lang tid, forstår ofte ikke hvad man skal sige i et interview for at denne søgning skal lykkes. Deres øjne er så “sæbefulde”, at rekrutteringen begynder at virke Cerberus, ikke giver dig en passage, og fra munden viser det sig kun at presse: “Tag mig på arbejde! Jeg vil være en god arbejdstager – jeg lover! “. Har du genkendt dig selv i dette triste billede? Vær ikke deprimeret! Personaleforvaltere er ganske almindelige mennesker, du skal bare finde nøglerne. Og vi vil nu fortælle dig, hvordan du gør det.

Strategiske øjeblikke i din tale

Interviewing – dette er som en eksamen, endnu bedre at sige, test drive en ny medarbejder. Ifølge det han siger siger HR-lederen, at han overholder den potentielle position. For at få et job skal du kompetent og tydeligt bygge din tale i overensstemmelse med visse retningslinjer:

 1. Tal sandheden og kun sandheden. Denne betingelse er afgørende for et mere eller mindre vigtigt møde. Hvis interviewet til et job som salgschef du begynder at tale om dine utrolige kommunikationsevner, men ikke formåede at overbevise recruiter du køber en kuglepen, så vil du ikke se arbejde som deres ører. Lidt efter bedrager dig, på den ene side, det ser ud til at øge chancerne for succes, men på den anden side, er meget på spil, fordi hvis du bliver fanget (og oplevet “personale officer” nemt gøre), så vil dette sætte en stopper for alle dine fortjenester – fordi de også kan være fiktive.
 2. Giv ikke andre skylden for dine fejl. Komplekse situationer er altid stødt på – for enhver person og for ethvert job. En medarbejder, der konstant leder efter en person til at bebrejde sine fejl, giver indtryk af værdiløs, fordi han i stedet for at søge en måde at løse problemet op, vil se ud på, hvordan alt er dårligt. Hver leder søger at skabe sit eget hold af tankevækkende og motiverede mennesker, og manglende evne til at være ansvarlig og passiv er ikke de bedste forretningskvaliteter.
 3. Vis din viden, færdigheder og erfaring. I forbindelse med overbevisning af personale på arbejdsmarkedet er der på nuværende tidspunkt behov for arbejdstagere med høje kvalifikationer, nødvendige personlige kvaliteter og stor praktisk erfaring. Derfor er interview til dig den eneste chance for at demonstrere dette for arbejdsgiveren. Når du besvarer spørgsmål og har til hensigt at gøre noget, skal du huske, at arbejdsgiveren i henhold til din adfærd vil gøre en generel konklusion om dine evner. Vis dig kun på den gode side og spar den med kompetente faglige argumenter.
 4. Tage hensyn til virksomhedens særegenheder. Det er ikke nødvendigt, efter at have læst artikler om internettet, gå til en samtale på et reklamebureau i en fjern jakkesæt og med en aggressiv holdning business kvinde: sandsynligvis, der vil du blive bedt om kreativitet og evnen til at generere ideer. Det er nødvendigt at forstå, hvilke opgaver organisationen sætter sig til, hvad dens formål og mission er. Denne forståelse vil hjælpe dig med at bevise dig selv i den nøgle, som virksomheden har brug for.
 5. Kommunikative og effektive er de kvaliteter, som nitti procent af HR-ledere ønsker at finde i deres medarbejdere. Kun en sådan medarbejder kan nemt skifte fra et emne til et andet og etablere kontakt med alle. Dette er nødvendigt for hurtigt at gennemføre forskellige opgaver fra myndighederne.

Hvad skal jeg sige under et interview

En del specifikationer: hvad skal du svare på spørgsmålene?

Alle i sikkerhed er kendt “de dumme spørgsmål”, som fra interview i interviewet rekruttererne “torturerer” uheldige konkurrenter. Det skete så, at svarene på dem betragtes som de mest afslørende i form af personlige og erhvervsmæssige kvaliteter, samt kandidatens motivation og kompetencer. Når du interviewer en stilling, er du selvfølgelig nødt til at møde noget mere sofistikeret og kompliceret. Men oftest går arbejdsgiverens interview med ansøgeren for 80 procent ikke ud over disse meget problemer.

Det enkleste og samtidig vanskelige spørgsmål er tilbuddet om at fortælle om dig selv. Fortæl ikke dit CV eller udbrede de tørbiografiske fakta – alt dette, som arbejdsgiveren allerede ved om dig. Angiv kun det vigtigste – hvad der direkte vedrører fremtidigt arbejde: Beskriv dine kvalifikationer, erfaringer og fagligt vigtige kvaliteter som ansvar, interesse, effektivitet og ærlighed. Tale om dig selv, fokus på dine “trumps”, det vil sige, hvad der skelner dig fra andre kandidater – så du vil hjælpe din jobplacering.

Et andet problem, der konfronterer mange ansøgere, er spørgsmålet om deres mangler. Selvfølgelig er der ulemper for alle, men hvorfor fortælle dem om den fremtidige arbejdsgiver? Men hvorfor: Evnen til at snakke om deres negative aspekter demonstrerer tilstrækkeligheden af ​​dit selvværd, gode analytiske færdigheder og selvpræsentationsfærdigheder. Derfor fortæl os om noget, der ikke åbent vil skade dit arbejde, hvilket kan fortolkes som et “plus” eller som du har lært at overvinde.

Næsten alle arbejdsgivere er interesserede i hvorfor du afslutter dit tidligere job. Svaret på dette spørgsmål bør ikke være hårdt og offensivt over for tidligere kollegaer, ellers vil din potentielle arbejdsgiver identificere sig med dem og tænke: “Jeg spekulerer på, om hun efter vores samarbejde også vil svare på mig og mit firma?”. Opmuntre ham ikke til dette! Prøv at fortælle om noget neutralt, men vigtigt for dig – om noget der er modsat af årsagerne til, at du vil arbejde i denne organisation.

Forresten, om spørgsmålet om disse grunde er i top ti oftest stillede. Han diagnostiserer motivation for en potentiel medarbejder, så ærligt og sandfærdigt fortæl os hvorfor du vil arbejde for dette firma. Vær opmærksom på, hvad du ved om det, at det inspirerer tillid og giver professionel interesse, og at du højst sandsynligt vil fungere meget godt.

Et andet vigtigt spørgsmål er spørgsmålet om dine fordele, eller hvorfor du kommer til denne stilling. Her er det meget vigtigt at huske kravene til kandidaten, beskrivelsen af ​​stilling og ansvar – fra dem og bygge videre på historien om deres positive aspekter. Prøv at være overbevisende og demonstrere alle de kvaliteter, som ifølge arbejdsgiveren skal være til stede hos den medarbejder, som han ønsker at ansætte. Hvis du føler at noget mangler, så prøv at overbevise rekruttereren om, at du er nem at lære nye ting, og du vil kompensere for dette.

Du har sikkert allerede hørt om spørgsmålet om hvem du ser dig selv om fem år. Det er ikke nødvendigt at mumle, besvare dette spørgsmål og også vise overdreven ambitiøsitet og ambition. Arbejdsgiveren er usandsynligt at blive inspireret af dine historier om, hvordan du vil starte din egen virksomhed. Det er nødvendigt, at dit svar er baseret på de langsigtede mål og målsætninger for den organisation, du er bosat i – og så passer han til arbejdsgiveren.

Et andet vigtigt aspekt, der skal berøres i et interview, er betalingen af ​​dit arbejde. Forsøg ikke at svare på, at du ikke er interesseret i den finansielle side – det er i det mindste uprofessionelt, men som maksimum tales det om din uinteresserede og tilsidesættelse af dig selv og din aktivitet. Derfor skal du forberede dig på forhånd for sådanne problemer: studere arbejdsmarkedet, se hvor meget den gennemsnitlige specialist får dit niveau, tal med kolleger og evaluer virksomhedens muligheder. Selvfølgelig vil en lille virksomhed ikke være i stand til at give dig så meget som et globalt selskab, og du skal lave rabat på det. Din økonomiske motivation skal udpeges, men ikke overdreven: arbejdsgivere er ikke interesserede i ansøgere, der for mange penge uden tøven vil flytte til en konkurrent.

En vigtig del af samtalen vedrører dine spørgsmål til den potentielle arbejdsgiver. Og her skal du være forsigtig: spørg ikke dumme og taktløse spørgsmål (for eksempel spørg om hvor mange attraktive mænd der arbejder her), og også om hvad du allerede bør vide (de mest grundlæggende oplysninger om virksomheden). Du kan være interesseret i nuancer af virksomhedskultur, funktionerne i funktionen af ​​forskellige retninger og andre detaljer, at det vil være nyttigt at lære den potentielle medarbejder.

Der opfordres også spørgsmål om dit fremtidige funktionelle ansvar. Du kan endda spørge arbejdsgiveren om, hvordan han ser en ideel medarbejder på det pågældende job. Det er hensigtsmæssige og nyttige spørgsmål vedrørende arbejdsvilkår og organisatoriske spørgsmål, fordi interviewet er arrangeret ikke kun for arbejdsgiveren, men også for ansøgeren:

 • Hvem vil direkte være min chef?
 • I hvilken afdeling vil jeg arbejde?
 • Hvad er inkluderet i den sociale pakke?
 • Skal jeg tage på forretningsrejser og arbejde overarbejde?

Husk at alle spørgsmål fra arbejdsgiveren som regel er rettet mod at vurdere dit niveau af intelligens, kvalifikationer, kreativitet, stressmodstand, kommunikative evner og holdning til moralske og etiske standarder. For ethvert spørgsmål, prøv at svare gennem prismen for denne forståelse – og dine svar vil altid falde i tyrens øjne!

hvad skal jeg sige ved et interview

De fem mest almindelige fejl

Desværre er ikke alle ansøgere i stand til at forberede sig godt til interviewet. Nogle af dem mener, at rekruttereren kan og bør sige alt, hvad der kommer til at tænke på – kun det vil være ret og ærligt. Og nogen bare for doven til at “forstyrre” hovedet med unødvendige handlinger. Vi opfordrer selvfølgelig ikke til at lyve til en potentiel arbejdsgiver (heller selv omvendt), men du skal stadig tænke på dit hoved og se hvad du siger i interviewet. Ellers er sådanne fejl mulige, hvorefter man kun vil drømme om arbejde.

Den første og almindelige fejl hos en nybegynderkonkurrent er ønsket om at skælle sin tidligere chef og kolleger. Selv hvis de fortjener det fuldt ud, ikke opfører sig på denne måde: du er usandsynligt at tage hævn, men arbejdsgiveren vil tage det som en konflikt og dårlige manerer. Prøv at præsentere årsagen til din afgang som et objektivt, men uundgåeligt faktum.

Den anden fejl er ønsket om at tale om de napoleonske planer som svar på et spørgsmål om visionen om deres fremtid. For det første skaber et indtryk af dig som en drømmer, “sprøjtet” på en flok af alle slags sager, og for det andet, hvis du begynder at tale om graduate skole, gift og ønsket om at rejse rundt i verden, opstår spørgsmålet: “Og hvor er stedet for arbejde? “. Og selv hvis du siger, du ønsker at blive en fremtidig leder af virksomheden, ikke det faktum, at det vil være nyttigt: du sikkert udmærkede sig som en aspirerende og ambitiøs person, men der er i en bestemt stilling behov?

Generelt skal du i en historie om dig selv observere moderering. En anden er tilfreds med den fælles fejl – ønsket om at sætte hele indersiden ud som svar på tilbuddet om at fortælle om dig selv. Arbejdsgiveren er bestemt interesseret i din hobby og civilstand, men kun med hensyn til at vurdere din fred og moral. Sikkert ingen ønsker at ansætte en person, der lider af en kærlighed til hasardspil, eller hoppe ud fra en klippe – det er fyldt med problemer for organisationen. En stabil familiemæssig situation, som regel, er en indirekte garanti for en vellykket langsigtet samarbejde (selvom nogle virksomheder foretrækker at ansætte en enkelt arbejdsnarkomaner, der vier al sin fritid arbejder).

Nogle spørgsmål kan være helt uventede for dig, og nogle gange endda helt ubelejrede. Rolig, sandsynligvis er du i det såkaldte “stress-interview”, hvor rekrutterarens hovedopgave er at evaluere din reaktion på irriterende spørgsmål og begivenheder. Mange ansøgere begynder at sværge, stemple deres fødder eller endda forlade, smække døren. Du forstår, det er ikke den reaktion, hvorefter kandidaten vil blive ansat.

high-end arbejdsgivere fra du kan skræmme de grammatiske og fonetiske fejl samt en overflod af ord parasitter såsom “type”, “generel”, “så at sige”, “det”, “Nå.” Alt dette sår tvivl om dit niveau af uddannelse og kompetence, samt taler om det faktum, at du ikke er forberedt til interviewet, du tror langsom og har dårlige kommunikationsevner. Prøv at undgå ord i sin tale, der viser din manglende tillid til emnet, “måske”, “Jeg håber,” “det forekommer mig,” osv …

Afslutningsvis vil jeg endnu en gang understrege, at du ikke behøver at ligge i et interview. Selvfølgelig kan du (og selv har brug for!) At fokusere på deres egen fortjeneste, resultater og andre positive aspekter. Det er passende at huske, hvordan du alene har trukket hele projektet ud, men det er ikke hensigtsmæssigt at opfatte det. Nå, ingen mener at lægge tilskrive status for “conducting advertising actions” til handlinger fra sælger-konsulent, der har til formål at øge deres eget salg.

Således er den vigtigste regel: “Tænk hvad du siger.” Interviewing er en eksamen, hvor din faglige egnethed bedømmes af din tale og handlinger. Og dine ord udgør 50 procent af din succes. Så hvorfor opgive denne vigtige del? Følg vores råd – og stillingen vil helt sikkert være din!

Vi råder dig til at læse: Gennemførelse af jobsamtaler

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 58 =