Как да увеличим самоуважението за момиче? Теория и практика

как да увеличите самочувствието

Съдържание:

 • Как да се научим да уважаваме себе си?
 • Теоретични знания
 • Практически съвети

Какво прави всеки от нас най-привлекателен за другите? Етнос? Сигурност? Дълбоко знание? Не, не е така. За съжаление, не. Разбира се, парите, грандиозният външен вид и разработената интелигентност не са последното място в атрактивността. Но всичко това няма да стане, ако момичето не харесва самата себе си. Заобикаляйки подсъзнателно чете информация за ниското си самочувствие и рефлексивно започва да третира младата дама по същия начин, по който се отнася към себе си. Как да увеличим самочувствието на едно момиче, така че тези, които са наблизо, започнаха да я възприемат с уважение и любов?

Как да се научим да уважаваме себе си?

Почти всеки един от нас има моменти, когато сме недоволни от външния им вид, поведение, черти на характера, ниво на познания и други недостатъци на самостоятелно пресилено. През тези периоди губим доверие в себе си и в собствените си възможности за развитие в бъдеще. Струва ни се, че не сме в състояние да събудим съчувствие и любов. Е, възможно ли е да симпатизирате на този непривлекателен човек, когото виждаме в огледалото? И носа тя не е съвършен, и косата не е луксозен и се усмихва някаква слаба и бръчки около очите се появяват … и остроумие-ние не bleschit и вещи скъп с нас – една, две и obchelsya и перспективата за добра кариерата не се появи. Е, кой ще ни уважава и обича, толкова несъвършен?

Познати? Мисля, че това е познато на много хора. Дали такава присъда е вярна за себе си? И да, и не. Да, защото в момента тези около нас възприемат този начин. Не, тъй като самите ние създадохме всички предпоставки за появата на такова възприятие, защото сега не ни харесва. Какво означава да обичаш себе си? Това означава да се приемеш положително, без отрицателни емоции, насочени към самоунищожение. Вижте собствената си личност, като хармонично творение на природата, което има всички възможности за щастие и успех във всичко. Разбирайки, че истинската красота е нашата същност, тя е уникална и перфектна, това означава да обичаш себе си.

Не мислете, че любовта към себе си е равносилна на екстремен егоизъм. Самолюбието е уважение към собствения човек, отваряйки пътя за бъдещето. За да станете щастливи и успешни, трябва да оцените себе си в настоящето, като се култивирате самоуважение. Всеки човек е уникален и по свой начин забележителен и ние просто нямаме право да не обичаме този човек в себе си.

Как да се научим да уважаваме себе си и да обичаме себе си? Необходимо е да се опитате да приемете благоприятно собствените си недостатъци и да погледнете себе си по нов начин, като събудите свежи желания. Няма хора без недостатъци. За тези, които знаят как да се обичат, тези недостатъци хармонично се комбинират с добродетели, като по този начин създават самодостатъчна, достойна за любов и уважение човек. Без любов към себе си, ние няма да изглеждаме като такъв човек нито в нашите очи, нито в очите на другите.

как да увеличите самочувствието си

Теоретични знания

Как да увеличим самоуважението за момиче? Преди всичко, трябва да обичате външния си вид и да се научите да се възхищавате винаги, сутрин и вечер по всяко време на годината. Любовта на себе си е необходимо да се провери дали това, което имаме ръст, тегло, цвят на очите, формата на лицето, носа bedor и кръста … Ние – създаването на един уникален, не е като другите, и оригиналност – е нещо, което остава особено ценна в някоя възраст. Ето защо не търсете недостатъци във външния си вид. Околните хора не им обръщат внимание, ако момичето се държи независимо и уверено. И доверието и независимостта се основават само на любовта към най-справедливия секс за себе си. В противен случай въпросът за това как да се увеличи самочувствието на жената няма да бъде решен.

За да се обичате, трябва да помните, че всеки от нас е красив. Защото всяко момиче е изключително. Тази изключителност създава комбинация от недостатъци и предимства, както външни, така и вътрешни. Е, нека си представим, че сме съставени от някои добродетели. Все още ли запазваме уникалността си? Едва ли. Защото идеалът е нещо, което е общопризнато, стандартно, защото е скучно и някъде вече изпълнено с гадене. Много по-интересен и многостранен човек, който има плюсове и минуси. Това са несъвършенства, които дават на нашето изображение чар, внасяйки в него жар и нотка на чар. Те ни правят оригинални, загадъчни, непредсказуеми. И какво може да е по-интересно от една жена, пълна с тайни? Тя иска да се учи отново и отново.

Как да увеличим самоуважението за момиче? Да се ​​влюбиш, заедно със собствените си недостатъци, чувства, желания, емоции, стремежи и импулси. Всичко това се ражда в нашата душа и следователно е достойна за уважение и любов. Техният опит трябва да бъде приет, а не потиснат. Това ще спомогне за тяхното управление, за да получат доверие в действията си.

За да знаете как да се обичате истински, трябва да помните, че нашият вътрешен свят не е обикновен. И тази ексцентричност със сигурност ще се появи външно, ако го допуснем, уважавайки себе си. При липса на самоуважение, ние не само ще бъдем затворени от каменна стена от външния свят, но и ще унищожим нашия вътрешен свят. И това е неприемливо. В крайна сметка, нашата същност не е нищо друго освен дар отгоре, възможно ли е да я унищожим?

Не, самолюбието не означава опит да оправдаете всичките си действия. Това е просто такова извинение и демонстрира липсата на самочувствие. Далеч никога не действаме правилно и красиво и, разбира се, не можем да се преструваме на добро отношение на другите, ако покажем, че ги пренебрегваме или ги обиждаме. Такива неща трябва да бъдат реализирани и изкорени тяхната кауза. Тъй като наистина можете да се любите само когато разберете, че “всеки има право да греши”. Основното в този случай е да може да разбере къде е погрешно и защо и да се опита да премахне всички предпоставки за такова погрешно в бъдеще. В края на краищата ние уважаваме себе си! Защо да си позволите да паднеш в калта?

Ако обичаме себе си, тогава без трудности ще открием причината да правим нещо по някакъв начин неприлично. Е, тук, например, не извършихме някаква работа навреме или закъсняхме за важна среща. Разбира се, можете да се оправдаете с факта, че на пътя на задръствания някой ни задържа, нещо непредвидено се случи и така нататък. Не, разбира се, всичко това се случва. Веднъж, добре, два пъти. Ако постоянно забавяме изпълнението на поръчката и навсякъде и винаги е късно, трябва да търсим причината в себе си, а не задръствания или неочаквани събития. И се опитайте да премахнете тази причина. Тъй като е доста трудно да се повиши самочувствието на жената с презрение или, макар и снизходително отношение към другите. И това е, с безотговорността на една дама, точно така ще бъде.

За да се уважаваме, трябва да се научим да оценяваме това, което ни е дадено по природа, като постоянно го подобряваме. Нарцисизмът и самолюбието са две различни неща. Нарцисизмът означава егоистично самоувереност във всички ситуации. Самолюбието – разбиране на грешките ви и опит за тяхното коригиране. Защото, ако обичаме и уважаваме собствената си личност, няма да й позволим да предизвика презрение към хората и особено презрение. Нарцисистът не се брои с другите, самолюбивият човек винаги се опитва да изглежда достоен. Тъй като да се обичате истински и да си позволите да дадете на другите оправдание за подигравки и пренебрегване е невъзможно. Самооценката и самоуважението са винаги там.

Какво означава да обичаш себе си? Любовно момиче се грижи за здравето си. Това й позволява да се чувства добре и да бъде весело и активно. И веселието и активността са голяма помощ по пътя към успеха. Да обичаш себе си означава да зачиташ съдбата си в този свят, да се наслаждаваш на всяко събитие в живота и да откриваш нови източници на такава радост, без значение какво се случва. Самолюбието е желание да се максимизира реализацията на собствените таланти и способности и постоянно търсене на начини за тази реализация.

С други думи, отговорът на въпроса: “Как да се увеличи самочувствието?” Е развитието на любов към себе си, своите стремежи, за тяхната същност, техните мечти и тяхното място в живота. Никой освен нас не може да заеме това място. ако уважаваме себе си. Е, ако не … Всеки сега и тогава ние проектирахме съдбата на човека (и това е винаги там), ще отиде в друга, и успех ще бъде неуловим и щастие ще бъде в страната.

как да увеличите самочувствието на жената

Практически съвети

Има няколко постулати, които определят схемата за това как да се научите да уважавате себе си и да обичате истината. Това са следните правила:

 • Не можеш да мразиш или презираш себе си. Това е неестествено, защото противоречи на природата, която ни е създала;
 • Винаги, при всякакви условия, трябва да мечтаете за любов, за успех, за щастие. Мечтите не само ви позволяват да виждате себе си в по-добра светлина, но също така можете да се реализирате;
 • Трябва да се опитаме да развием всички сили на сексуалността. Секси момичета се радват на изключителното внимание на по-силния пол, а това е голям стимул за увеличаване на самочувствието;
 • Не трябва да бъдете твърде мързеливи. Ласивността допринася за отчаянието, което значително намалява равнището на уважение към себе си;
 • Не можеш да завиждаш на никого. Усещането за завист отвежда енергията ни, предотвратявайки реализацията на вътрешния потенциал. По-добре е да се опитаме да превърнем енергията на завистта в енергията на собственото си развитие;
 • Потърсете актуализация на живота, ако изглежда скучна и монотонна. Можете да започнете да овладеете нова професия, да отидете на пътуване до неизвестни места досега, да се запознаете с нови хора, да намерите нови хобита. В противен случай вътрешната стагнация значително ще намали самочувствието;
 • Винаги трябва да се опитвате да гледате внимателно, стилно и същевременно съвсем просто и скромно. Това ви позволява да се чувствате уверени и достойни навсякъде;
 • Спомнете си за спорта – благосъстоянието и красивата фигура са в състояние незабавно да увеличат самочувствието. И изобщо не е необходимо да прекарвате часове във фитнеса – дори и обикновените упражнения, които се извършват редовно, ще бъдат от полза.
 • Трябва да подобрим всичко, което ни заобикаля, създавайки най-приятната среда за себе си. В такава ситуация, уважението към себе си не само става все по-силно, но расте с невероятна скорост;
 • Необходимо е да обичаме това, което правим. Ако някой бизнес не донесе удоволствие, тогава трябва да го промените на друга професия;
 • Във всичко трябва да се опитаме да бъдем искрени и свободни да изразяваме чувствата си. Компресията и липсата на свобода създават комплекси от малоценност, които въобще не допринасят за развитието на самолюбието;
 • Трябва да живеете пълноценно, като се наслаждавате на красотата и гъвкавостта му. Не се страхувайте от промяна. Винаги трябва да се стремите да научите нещо, което все още е неизвестно, независимо дали става въпрос за готвене, плетене, пътуване, изучаване на езици и т.н.

Тези прости съвети помагат не само да не се занимават със собствените си недостатъци, но и да поддържат харизмата и младостта дълго време. Ще ги следва – без упражнения, които позволяват на една жена да повиши самочувствието, просто не се нуждаете.

Жените с ниско самочувствие започват да растат много рано и това, което може да бъде по-неприятно от преждевременната старост? Старият ни прави убедени, че най-сетне сме грозни, тромави, мазни, глупави! Това е неприемливо, защото младежта вече преминава доста бързо.

Как да се повиши самочувствието на една жена, ако психологически е трудно да я пренаредите? Например, когато сме сложни поради свръх тегло, намираме в нашата среда няколко грозни, лишени от чар, тънки. Дали те са по-привлекателни от нас? Не, разбира се! И колко е около хубавия пишечек, с един поглед, на който мъжете току-що се разтопяват! Така че излишъкът от килограми не влияе на нивото на симпатия на по-силния пол.

Ако вярваме, че природата не ни е възнаградила с висока интелигентност, ще се замислим дали всички познати момичета са развити в това отношение? Интелектът блести като цяло, не всеки човек. Въпреки това много, далеч не са най-интелигентните момичета, изглеждат очарователни и сладки. И дори откровено проявявано от тяхната глупост се възприема като очарователна наивност, просто завладяваща сърцата на хората. Защо? Да, защото тези момичета обичат себе си така, както са. И не се нуждаят от психологически упражнения и психологическо консултиране, за да не се мразят сами.

Нито естествената красота, нито развитият ум ще помогнат на момичето да стане щастливо, ако не обича себе си. Искате ли да увеличите самочувствието? Не забравяйте – нейната промоция започва преди всичко с любов към себе си. Вътрешните комплекси трябва да бъдат елиминирани, изхвърляйки ги от душата, като излишен боклук. Трудно ли е да направите това? Нека да започнем с промените в външния свят. Ще направим мебелите да се разместят в къщата, ще оправим нещата и без съжаление ще извадим стари дрехи, прибори, документи, мехурчета, остатъци от козметика. Тези неща се пълнят не само от къщата, но и от нашето лично пространство. Изчиствайки го, ние ще направим място за нови мисли и нови събития в живота.

Ако старите връзки са потискани и не позволяват да се отърват от комплексите, ще се опитаме да се отървем от тях и да направим нови познати. Нека да бъде един или двама души, основното е, че те предизвикват положителни чувства в нас. И ние комуникираме с тези хора колкото е възможно повече, защото позитивен е най-добрият начин да увеличите самоуважението си?

Най-важното в случая на себелюбието е убеждението, че сме уникални и че всеки човек в живота трябва да бъде щастлив. Защо трябва доброволно да се откажем от нашето щастие и успех? Не е достатъчно човек да мисли за нас! Всеки е невъзможно да хареса, така че нека мислят каквото им харесва. В живота е важно само начина, по който се възприемаме. А мнението на външни лица обаче остава външно мнение. Нашата съдба няма нищо общо. Защото, като уважаваме себе си, ние сме в състояние да го създадем сами!

Съветваме ви да прочетете: как да станете успешно момиче

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 39