Говорете с приятел: установете примирие

карат се с приятелка

Съдържание:

  • Причини за кавги с приятелка
  • “Бъдете помирени, смесете се и не се борете повече!”

Кавга с приятел, като всяка друга кавга – това е повод за тъга и копнеж. Какво може да бъде по-разочароващо, отколкото да се занимавате с човек, който споделя с вас всичките ви проблеми и ви подкрепя във всичко? За съжаление, дори най-силното приятелство не е имунизирано от такива явления. Какво трябва да направя? Отговори на този и други въпроси, които ще намерите тук.

Причини за кавги с приятелка

О, може да има много от тях! За съжаление, в повечето случаи женското приятелство не е най-трайното нещо (въпреки че има изключения). Това се дължи на лекотата, с която жените се карат понякога дори по най-незначителни причини и се смята, че между тях няма приятелство. Но ако може да се развали, а друг – да загубиш, тогава те всички бяха!

Една от най-честите причини за каранички приятелки е мъж. Тя може да бъде съпруг, човек или просто приятел на някого. В повечето случаи той не обича втората си приятелка и тя не го харесва. Първото момиче в тази ситуация се втурва между два огъня и е много уморено от това. В крайна сметка, тя решава да прекъсне връзката, като я принуждава толкова много, и като правило жертва точно привързаността към приятеля си.

Третият излишен в отношенията между две жени обаче може да бъде не само мъж, но и трета жена. Такива кавги приятели там през цялото време, а в много случаи това се дължи на прословутия женски ревност: един изглежда по-вероятно, че другите двама са виждали повече извиква по-добре се отнасят един към друг – в кратки и стегнати приятели. И тогава момичето започва да вижда това, което е по-близо до нея и по-важно, което води до кавга с приятеля си.

Такъв е случаят, когато жените първоначално са “приятели на трите нас”. Но това се случва съвсем рядко, а по-честият случай е, когато имаше двама приятели, а след това един от тях срещна трето момиче. Те започват да общуват все повече и повече, а първото изглежда, че тя губи приятелката си. Това е нещо като “приятелско” предателство.

В този случай собственикът на две приятелки трябва да поддържа много правилна линия на поведение, като споделя свободно време и внимание между тях. Не позволявайте на егоистичните приятелки да седят на вратовете си и да са непослушни; но да им кажете, че те означават много за вас, изобщо не боли.

Промените могат да засегнат не само количествените характеристики на приятелството, но и качествените. Например, поведението на онази, за която смятате, че е ваш приятел, може да се промени през нощта и често на плоско място (добре, или така ви се струва). Особено неприятно и тъжно се случва в тези случаи, когато промените се отнасят до връзката й с вашето приятелство – по-специално, приятел може да започне да отделя по-малко време за вашата връзка. Това може да увреди, защото мислите, че приятелството ви вече не е от голямо значение за вашата приятелка.

Промяната също може да засегне някои специфични поведения или конкретни действия, например, приятелката може внезапно да започне два часа да говори за постиженията й в кариерата. Или бившият тихони внезапно започва да отговаря на всеки въпрос смело и грубо. Такива промени могат да бъдат свързани с някакво лично преструктуриране или със сериозни събития в живота на приятел. Ако загубата на любим човек е неподходяща за вас, опитайте се да разберете кои са внезапните промени в природата на приятелката си и се опитайте да я разберете и подкрепите.

Ние забравяме за най-меркантилни, но, за съжаление, не по-честа причина за караници – за пари. Те могат да бъдат много сериозен повод за конфликт: връзката става по-малко и да печелите повече, не се отказвайте от дълга, ни учи как да се изразходват парите – всичко това може да унищожи дори и най-силното приятелство.

Ето защо финансовите аспекти на връзката ви трябва да бъдат пряко и открито обсъждат, например, да се споразумеят предварително за датата на възстановяване, не се вземат пари назаем, или обратното заместник – затваря очите за такива неща и постоянно се отнасят един към друг в едно кафене. В случай, че доходът на даден приятел се е променил, ще бъде чудесно да се приспособявате и да изберете опциите за отдих, които ви задоволяват. В края на краищата събирането в кафене и пазаруването не е единствената основа за връзка.

Понякога жените наистина могат да се карат за дреболии: поради дрехи, неправилно поставена чаша или лоша прическа. Но често зад тези глупости има много по-дълбоки проблеми, поради които може да се случи дори и кавга с най-добър приятел. Този проблем, например, може да бъде обект на завист от момичето – всеки знае много такива примери, когато един от приятелите си постоянно се сравняват с другите и разстроен заради това, защото тя постоянно се смяташе, че Маша по-добър външен вид, родители, момчета, Thesis и работа ,

Завистта отрича връзката и е пречка за истинското приятелство. Ако това е за вас, тогава си струва да работите върху него и да отстраните това отрицателно усещане от връзката си или да спрете комуникацията, тъй като изграждането на истински дълбоки взаимоотношения с завистта е невъзможно.

В живота всичко е различно и една от приятелките може просто да не е щастлива. Въпреки това, ситуацията може значително да се влоши, ако едно от момичетата показва арогантност и егоизъм. Не е много приятно да си приятел с човек, който е само фиксиран на себе си. Можете да опитате да поправите ситуацията, като давате на приятелката си постоянна обратна връзка.

Например “Аз съм разстроен, когато казвате, че само просяците карат микробус”, “Разстроен съм, когато изберете такова кафене за среща, в която обикновено не ям нищо” и т.н. … Необходимо е да направите това нежно и точно, но истина – тогава може да има положителен ефект (въпреки че се случва, че хората, фиксирани върху себе си, другите просто не слушат и не слушат).

И накрая, съществен проблем може да бъде наличието на несъответствия в мненията за жизнения и моралния стандарт. По принцип това е най-сериозният и дълбок конфликт, тъй като е възможно да се решат всички други проблеми – чрез компромиси или споразумение. Въпреки това е много трудно и нецелесъобразно да се правят отстъпки по отношение на идеология или морал. Следователно, ако се разкрият такива сериозни несъгласия, струва си да се прецени дали те не надвишават стойността на приятелството и дали е възможно в общи линии при дадените условия.

карат се с най-добрия си приятел

“Бъдете помирени, смесете се и не се борете повече!”

Така че причините за караниците са повече или по-малко ясни. Все пак имате още един въпрос: какво да правите? От една страна, не искам да губя любим човек, но от друга страна, искам да направя конструктивни промени в отношенията ви. Какви стъпки ще ви помогнат да отстраните положението?

  1. Говорете с приятел. Може да ви е трудно да вярвате в него, но 60% от всички проблеми в отношенията между хората биха могли да бъдат решени с един прост и честен разговор. Има няколко малки условия, които трябва да се спазват по време на разговор с приятел: Бъдете честни, да изразявате чувствата си, но не обвинявам приятелката й се случва – се опитват да говорят от свое име (например “ти ме караш да разсърди” и “Бях ядосан, когато … “). Готови ли сте да спорите, вие ще направите за себе си редица интересни открития във вашите взаимоотношения!
  2. Опитайте се да разберете приятелката си. Понякога това е много трудно, особено ако и двамата сте много различни и ярки личности. Но все пак се опитва да стои на мястото си и да проникне в хода на мислите й. Можете да опитате да преведете действията й на език, който разбирате. Например, твоята приятелка най-много харесва електронните джаджи, а ти си дрехи и аксесоари, и ти си раздразнен, когато тя се развълнува заради “затворения” телефон. За да го разберете, представете си, че любимата ви обувка има пета, и тогава ще бъде много по-лесно да си представите състоянието на приятелката си.
  3. Работете с вашите собствени ирационални настройки. Много често умовете ни са запушени с формули като “не можеш да отречеш хората” или “приятелите винаги се нуждаят от помощ”. Не само, че самите ние се намираме роби към тях, от време на време раздразнени при всички и всичко, така и в останалата част от хората се опитват да наложат подобна okovy.A всъщност хората не дължат нищо на никого, а думите “винаги”, “никога”, “не може да бъде “Другите са много ограничителни. Ето защо приятелите ни се противят на нашите очаквания и ние сме обидени, че не ги изпълняват. Ако не искате да бъдете роби на собствените си нагласи, те трябва да бъдат изкоренени и омекотени, оставяйки само онези, които всъщност разделяте (или части от тях). Например “Ще се радвам, ако моите приятели ми помогнат”.
  4. Не се колебайте първо да се обърнете към приятелката си и да предложите примирие. Невъзможността да се направи това е много често продиктувана от горните настройки или приоритети, например “кой е виновен, нека дойде първи”. И ако и двамата ви обвинявате? Има шанс да загубиш приятелство. Ето защо, преценете значението на тези нагласи и важността на приятелството и в съответствие с това вземете решение.
  5. Опитайте се да премахнете това, което предизвика кавга с приятел. Може би това ще бъде компромис, или ще утежнете мозъците си, за да можете да намерите решение за печалба – това не е толкова важно. Основното нещо е, че проблемът не остава висящ във въздуха и натрупване на отрицателна енергия – затова едната страна не трябва сляпо да се предаде на другата. Ако причината не се елиминира, ще се появят караници отново и отново, следователно, след като се примирихте, не забравяйте да обсъдите “ябълката на раздора”.

Ако нямате морална сила да направите първата стъпка към помирението, помислете за това защо обикновено сте приятели с тази приятелка: общи интереси, общо минало, подкрепа и помощ или нещо друго. Може да се окаже, че вече не сте свързани и тогава възниква въпросът за необходимостта от вашето приятелство. Но ако все още не искате да го загубите, тогава е необходимо да действате и вероятно е за вас.

Препоръчваме ви да прочетете: Приятелства на приятел от приятел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =