Opskrifter til dej tærter

forskellige opskrifter til dejen

Indhold:

 • Baggrundens historie
 • Let, mild gærdej
 • Tilberedning af bagervarer til bagning
 • Dej til søde tærter
 • Dej til tærter uden gær
 • Den grundlæggende opskrift på sød usyret dej
 • Gærdej til stegte tærter
 • Gærdej til bagværk
 • Lækker tærter med kød i ovnen

Bagning – mad råvarer til fremstilling af dej (sukker, æg, smør, osv.). For en bestemt form for bagning i dejen bestemmer mængden af ​​bagning dens formål. Ottsdobka – processen med tilsætning til dejen på gæringstidspunktet, yderligere råvarer, som giver en særlig smag til det færdige produkt (bagning). En dej er en dej med tilsætning af sukker og mere end 15% fedt til vægten af ​​mel. Til bagning er:

 • mejeriprodukter;
 • bløde fedtstoffer og olier: grøntsag, smør, spredning og margarin;
 • ægpulver, æg, melange;
 • rosiner, nødder, frø, tørrede frugter, krydderier mv.
 • sukker – er en ernæringsmæssig komponent til gær. Mængden af ​​sukker i opskriften har direkte indflydelse på brødens bagning. Derudover kan honning og andre sukkerholdige stoffer anvendes.

Skel dejen ud:

 1. Gær
 2. Fedtfattige, usyrede (friske).

Gær er et proteinprodukt, levende mikroorganismer. Proteinindholdet i det er op til 66%. De er sunde, da de er et diætprodukt, der indeholder levende kulturer, bakterier og mikroorganismer. Proteiner, som er en del af gær, absorberes perfekt af kroppen, og af deres kvaliteter er de ikke ringere end proteinerne i kød, mælk og fisk. Gær er en kilde til vitaminer, aminosyrer og mineralske elementer. De indeholder også kalium, jern, calcium, fosfor, magnesium, vitaminer B, H, P. Denne dej kan fremstilles som en normal gær og pirozhkovoe dej. Det er dog lettere og bedre at få dejen, knæet på presset gær med uigennemsigtig.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Baggrundens historie

I Rusland var rugbrød, der blev bagt af gæret dej, meget populært. Og i XI århundrede var der allerede specielt surdej, hvis opskrifter var den strengeste hemmelighed og under ingen omstændigheder blev afsløret. Takket være den akkumulerede oplevelse af brødproducenter i Rusland, som fra generation til generation forsigtigt overgik hemmelighederne i håndværk, blev bagerens færdigheder og viden bevaret og øget. Det russiske sortiment af brød var ikke begrænset til rugsorter. I annalerne fra det 11. århundrede blev bagning nævnt af hvede: prosphora, kalachi, saki, tærter og andre delikatesser. Selvfølgelig blev sådanne produkter hovedsagelig forberedt på ferie.

Bageriprodukter er ikke ved et uheld konstant til stede i vores kost.

De indeholder trods alt essentielle aminosyrer (methionin, lysin, etc.), der er nødvendige for vores mikroorganismer i kroppen (kalium, magnesium, fosfor, jern, calcium), vitaminer A, B1. Alligevel er disse produkter rige på fiber, hvilket blot er nødvendigt for normal fordøjelse. Fiber hjælper med at fjerne alt skadeligt og unødvendigt, skaber et gunstigt miljø i tarmene, hvilket gør det muligt at udvikle gunstige mikroorganismer. Det er nødvendigt at lære børn at spise brød og bageriprodukter siden barndommen, da de er nødvendige for normal vækst, fordøjelse, styrkelse af immun- og nervesystemet. Tider, vaner ændrer sig, men brød vil altid forblive den største værdi for en person.

æltning
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Let, mild gærdej

Ideel til enhver bageovn, være det roll, tærter, bagels, ruller, boller og mange andre godbidder. Opskriften på denne test vil gøre bagningen blød og luftig. Først skal du forberede en ske. Gærduff-wienerbrød anvendes, når dejen bag den fremtidige bagning skal koges med meget bagning. Uparet gærdej kan ikke løsne det, og bagningen bliver hård. Smeten er tilberedt i to faser. Først blandes en flydende chatterbox (opara).

Tag fuld rigeligt mel fra opskriften og hele normen af ​​væske og gær. Væsken til oparia opvarmes til 30 grader og drysses med gær. Forholdet mellem tør gær og frisk gær er 1: 3. På en teskefuld uden dias er 4 g tør gær nødvendig. Hæld i den opvarmede væske i det sigtede mel med en tsk granulatsukker og bland for at opnå en homogen masse. Resultatet var oparaen. Den bør gis på et mørkt sted i et par timer. Temperaturen i rummet skal være 25-30 grader og uden udkast.

I processen med gæring vil vores opara begynde at vokse, stigende med 2-3 gange, gradvist falde af. Det betyder, at den er klar. Lad os nu gå videre til hovedprøven. Opskriften til en mild dej består af følgende komponenter:

 • Mælk – 0,5 liter;
 • smør eller margarine – 175 g;
 • sukker sand – 1 glas;
 • æg kylling – 3 stykker;
 • salt – 1 tsk;
 • vaniljesukker – 10 g;
 • mel – 2 kg;

Til opary:

 • presset gær – 70 g;
 • vand – 1 glas;
 • sukker – 1 spsk. l.;

Vi har også brug for 4 spsk. l. vegetabilsk olie.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Tilberedning af bagervarer til bagning

Opskriften til fremstilling af dejen begynder at blive udført som altid med hovedsigtende mel. Halvdelen brugt vi allerede til at forberede skjeerne, og den anden skulle sættes til side til skålen. Skær små stykker margarine eller smør. Hæld halvdelen af ​​mælken i en gryde og tilsæt margarine til den. Vi sætter på en svag brand, rør, vent på smeltet margarine og fjern straks. Lad ikke koge! Vi tilføjer salt, sukker, vaniljesukker til vores væske. Vi knæder, indtil sukkeret opløses helt. Den resulterende blanding bør være temperatur som en frisk mælk.

Dernæst tag en dyb plade eller skål, bryd æggene og slå dem let. Vi hæld den resterende mælk og bland den stadig. Den resulterende væske sættes til den fremstillede mælkeblanding. Vi bruger en visp til at blande det til en homogen tilstand. Nu er det tid til venner med det færdige produkt. Bland de to forbindelser og bland dem alle sammen.

Og her vil det resterende mel komme til nytte. Før du begynder at ælte gærdejen, skal du forberede bordets overflade, smøre den med vegetabilsk olie, så vores dej ikke klæber. Det er nødvendigt at gøre æltning, gradvist hælde mel, så det ikke holder fast i håndfladerne. Som følge af æltningen skal dejen vise sig at være blød og elastisk. Det er vigtigt at tilføje mel lidt. Og det er bedre at hælde melet gennem en sigte, så melet er beriget med ilt og falder mere jævnt på dejen i den knæede masse. Batteriet skal tages ud af bordet. For at gøre dette skal du løfte det op og tvinge det på bordet.

Sådanne handlinger skal gøres 40 gange. Dette hjælper testen til at blive blødere og tættere. Vi danner en bold fra testen. Nu er det tid til at sætte vores gærdej i en stor skål, smurt med vegetabilsk olie. Top med dej vegetabilsk olie og dække med en vaffel håndklæde. Forlad i et varmt og roligt sted, indtil dets volumen vokser tredobbelt. Derefter vil dejen være klar. Det skal knædes og det er muligt at danne produkter. Før bagning skal produkterne efterlades på bageplade.

bagt tærter med kød
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Dej til søde tærter

At lave den mest lækre dej, du skal langsomt, give ham mulighed for at stå, roligt komme op, flere gange for at hæmme ham. Så vil det takke os med sin pragt, lethed og smag. Særligt vigtigt er bemærkningen, at du skal lave mad i et godt humør og i en afslappet atmosfære. Og det er bedre at lave mad med kærlighed! Jeg foreslår følgende opskrift på gærdej til lækre søde tærter.

ingredienser:

 • hvedemel – 1-1,5 kg;
 • margarine – 200 g;
 • mælk – 0,5 liter;
 • gær – 1 pakke (tør) eller 60 g (frisk);
 • salt – ½ tsk;
 • sukker sand – 5 el. l.

For at lave en god gærdej skal du blande 6 spsk mel, hæld ud gær, salt og en spiseskefuld sukker. Forvarm 200 ml mælk. Tilsæt til de øvrige ingredienser og bland batteren med en ske. Vi forlade på et varmt sted, dækket af et håndklæde. I tilfælde af presset gær skal de omrøres (med en gaffel) i varm mælk med sukker og tilsæt mel gennem silen. Et sted på 20 minutter vil dejen stige op med en boblehætte. Derfor vælger du retter til æltning af dej, du skal overveje, at det vil stige. Vi tilføjer den resterende mælk, blødgjort margarine og sukker. Sigtet mel tilsættes gradvist indtil vi får en blød, ikke klæbrig, elastisk dej. Dæk panden med et fugtigt køkkenhåndklæde og efterlad det på et varmt sted.

Et eller andet sted i en halvanden time skal dejen gå godt. Nu er det tid til at ælte det ordentligt. Smør bordpladen med magert olie og spred dejen på den. Hænderne kan også olieres, så dejen vil ikke holde fast. Vi begynder æltning. Hvis det er nødvendigt, kan du tilføje mel. Knæ bedre end 10-15 minutter. Til stegte tærter er denne dej klar, men hvis du beslutter dig for at forberede vinden, så skal dejen holdes. Vi sætter den tilbage igen. Der må ikke være udkast i rummet. Prøvetemperaturen skal opretholdes omkring 30 grader. Dejen kom igen, vi ælte det. Nu kan du lave ovnkagerne. Vi danner produkter. Mens ovnen opvarmer, stiger tærterne stadig. På dette tidspunkt kan de efterlades på pladen dækket med et vådt håndklæde. Denne opskrift er designet til 35 mellemstore tærter.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Dej til tærter uden gær

Tærter lavet af frisk sød dej kom ud frodig og smuk. En sådan dej til tærter er perfekt, hvis du ikke kan lide at gider med gær, men vil bage overdådige tærter rig på ingredienser. En sød usyret dej er en dej, der er kogt på creme, kefir, mælk eller vand med tilsætning af en lille mængde sukker, æg, smør og bagepulver. Opskriften på en sådan dej er egnet til fremstilling af forskellige lækre tærter og tærter. Lav denne dej til tærter er let. Det vigtigste er at følge visse regler.

 1. Mere fedtholdig koge uden bagepulver, hvis dejen er mindre fed, tilsæt sodavand og ammonium.
 2. Tilsæt bagepulveret i dejen, hvis du ikke laver mad på gærede mejeriprodukter.
 3. Bland mashed dejen meget hurtigt.
 4. Det bør fremstilles fra køleprodukter ved stuetemperatur ikke mere end 20 grader. En sød dej kan ikke lide varm mad.
 5. Mere fed dej skal knædes som et sand.

Lav tærterne på den næste opskrift kan være hurtig nok, og de bliver meget velsmagende.

dej uden gær
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Den grundlæggende opskrift på sød usyret dej

Til testen skal du:

 • mel – 350 g;
 • sukker – 1 spsk. l.;
 • creme creme – 30 g;
 • æg – 1 stykke;
 • smør – 90 g;
 • mælk eller fløde – 75 g;
 • sodavand – ¼ tsk
 • salt til madlavning – ½ tsk.

Lad os gå til forberedelsen. Smør smørret i et vandbad. Vi tilføjer mælk eller fløde, slået æg, creme fraiche, sukker og salt. Vi blander alt godt. Bland melet med sodavand og hæld det også i den piskede masse. Bland igen alt godt. Det er alt, sød dej er klar. Du kan rulle med en rullestift og lave tærter med din yndlingsfyldning.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Gærdej til stegte tærter

Denne opskrift indeholder følgende ingredienser:

 • hvedemel (højeste kvalitet) – 600 g;
 • sukker sand – 40 g;
 • margarine – 20 g;
 • salt, almindelig mad – 10 g;
 • gær – 20 g;
 • æg af kylling – 1 stk;
 • vand – 330 g.

Denne opskrift kan tilberedes på to måder, upåvirket eller forkælet. Den første (unpaired) måde dejen fremstilles hovedsageligt til at lave produkter med et lille bagningindhold (margarine, sukker). Hvis produktet har et stort bagningsindhold, er det bedre at forberede det ved en svamp. Lad os overveje begge måder at forberede. Lad os starte med en gratis test. Vi opvarmer vand op til 40 grader. Vi hæver gæren i den. Tilsæt sukker, melange, salt, hæld i mel og bland alt grundigt. Smelt margarinen, tilsæt den til dejen. Knead dejen. Når dejen opnår en ensartet konsistens, bliver den blød og ikke klæbrig, lad den stå i en stor skål i 3-4 timer til gæring med en temperatur på 35 grader i rummet.

Hvis du ser at dejen er steget i volumen med en faktor 2, er det nødvendigt at ælte det i flere minutter og lade det gå til gæring. Gentag disse handlinger et par gange, dejen er egnet – knæet.

Nu forbereder vi den samme opskrift som en svamp. Halvdelen af ​​vandet opvarmes til 40 grader. Vi tilføjer og opløser gær i den. Hæld halve normen af ​​mel, bland, indtil en homogen masse er opnået. Stænk overfladen af ​​dejen med mel. Vi lægger skeen dækket af et serviet i et varmt rum i 3 timer til gæring. Hvis opara er steget med 2-3 gange i volumen, begynder det at falde af. Så vi skal yderligere forberede dejen. I det resterende vand opløser vi salt og sukker. Slog ægget, hæld vand ind i det og bland alt. Hæld det resterende mel og ælt dejen. Når dejen er næsten æltet, tilsæt smeltet margarine. Vi knæder og spred dejen i en gryde, smurt med en solsikkeolie. Vi forlade på et varmt sted ved stuetemperatur på mindst 35 grader i et par timer til gæring. I gæringsperioden skal dejen knædes et par gange.

usyret dej
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Gærdej til bagværk

Denne opskrift på madlavning tærter indeholder:

 • hvedemel – 650 g;
 • frisk gær – 40 g;
 • mælkeko – 250 g;
 • sukker sand – ½ kop;
 • stort kyllingæg – 2 stk.
 • vegetabilsk olie – ¼ kop;
 • Smør – 50 g.

Vi forbereder som følger. Varm mælken op, indtil den er varm, tilsæt smør og solsikkeolie til den, hæld den i spanden. Æg uden piskning, rør med sukker og tilføj også til spanden. I en lille mængde mælk (50 ml) brygges gæren, tilsættes sukker (1 spsk.), Blandes og hældes i spanden. Vi venter, indtil den skummede hætte stiger. I mellemtiden sigter vi melet, tilsæt et klip salt til det, bland alt sammen. Vi forlader i en halvanden time i bageriets tilstand “Gærdej”. Ved udgangen får du en hel spand af testen. Mens dejen er velegnet, forbereder vi en fyldning. Ændringer i opskriften bør ikke laves, fordi dejen måske ikke kommer op, og pattiesne vil ikke vise sig at være luftige.
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Lækker tærter med kød i ovnen

Du kan forberede påfyldning, men hvis der er kogt kød, er dette en ideel mulighed for påfyldning.

Vi skal bruge følgende ingredienser:

 • kogt kød – 300-400 g;
 • løg – ½ stk.
 • gulerødder små – 1 stykke;
 • kartofler af mellemstørrelse – 5-6 stk.
 • smør;
 • vegetabilsk olie;
 • friske greens.

Til testen skal du:

 • frisk gær – 50 g;
 • sukker sand – 2 el. l.;
 • creme creme – ½ kop;
 • Kyllingæg – 2 stk.
 • hvedemel – ½ kg;
 • margarine – 100 g;
 • bordsalt – 1 tsk.

Forbereder svampen. En halv kop varm mælk, en skefuld sukker og frisk gær blandes pænt. Gær skal “komme i live” og begynde at boble. Men det tager ca. 10-15 minutter at mærke. Tilsæt 5 spiseskefulde mel og bland. Dæk med et vådt håndklæde og læg et roligt sted uden træk i varmen i en halv time. Vi sender til bagningen. Nu tilføjer vi muffin til vores douche, som er fordoblet. Den resterende mælk, piskede æggeblommer, salt, sukker og mel blandes med pomace og endelig ikke at introducere en varm smeltet margarin. Godt æltet.

Form den modtagne dej i en skål, læg i en skål, dæksel med et fugtigt serviet og sæt et varmt og varmt sted i en halv time.

Opskriften til påfyldningen

I mellemtiden vil vi langsomt forberede påfyldningen. Kog det kogte kød med en blender. På en lille rist gnider vi gulerødder og skærer fint løg. Vi lægger en stegepande på ilden, læg smør i den med en sked vegetabilsk olie og steg løg med gulerødder. Når grøntsagerne er næsten klare, tilsæt det knuste kød til dem. Solim, peber og omrøring, tilbered endnu et par minutter. Så skal vi rense og koge kartofler. Stram ham og bland det med kød. Beat hvide, hugg dine yndlingsgrønne og også for at hælde kødet, bland godt sammen. Udført! Det er på tide at ælte dejen og danne pattiesne.

På den tid skal dejen allerede være mere end fordoblet. Vi knæder det, klemmer ud alle luftbobler, der samles i den. Du kan lave tærter. Vi tager et stykke dej, resten er dækket, så det passer, vi sætter det på det melhældede bord. Opdel i lige små dele og form bolde fra dem. Vi lægger dem på bordpladen langt væk fra hinanden og dækker med madfilm.

Smør bagepladen med vegetabilsk olie. Tænd ovnen for at varme op til 180 grader. Efter en halv time rulle ballerne ud, fylde den med fyld, form og lim kantene og læg dem på bageplade med sømmen nede. Sørg for at forlade afstanden mellem tærter. Efter alt vil de passe og øge i størrelse, og de har brug for plads til at bage. Pirozhki satte et varmt sted i mindst en halv time. Vi sætter ovnen i bage, og du kan tilberede den næste del. Når du laver ovnlågen, skal du ikke åbne 10 minutter. Når browniesne er brunede, er de klar! Klar til at smøre varme tærter med olie, hvilket vil give dem skinn og gøre endnu mere appetitvækkende.

Et par tips til at lave pastier i ovnen

 1. Læs omhyggeligt om opskriften.
 2. Dejen til bagte tærter skal indeholde bagning.
 3. Hvis du beslutter dig for at lave en dej i smør i stedet for den margarine, der er angivet i opskriften, så bemærk at du skal lægge mindre olie, og du skal tilføje et antal produkter som æggeblommer, kefir og salt. Frodig dej på margarine, end på smør, især gær.
 4. Der skal lægges særlig vægt på proportionerne af flydende og mel. Det er nødvendigt at nøje overholde proportionerne, ellers vil god kvalitet af dejen til patties ikke komme ud i ovnen.
 5. Alle produkter skal være varme, i hvert fald ved stuetemperatur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 79