Forberedelse af traditionel biogas

velsmagende polske bigos

Indhold:

  • Forbereder produkter
  • Iscenesat madlavning af bigos
  • Den moderne version af fremstillingen af ​​biogas

Bigos anses for at være en traditionel polsk skål. Men der er en legende, at opskriften på denne parabol fra kød og kål kom til Polen fra Litauen, og bragte det til kongen af ​​Polen, som også er hertug af Litauen, Wladyslaw Jagiello. Så det eller ej, nu ved det ikke længere. Men det faktum, at bigos elsker i Polen er et faktum!

En rigtig bigos er kogt i flere dage i store mængder: Den slukker og afkøles, slukes og afkøles. Så sætter de dem på et koldt sted (oftere i kælderen) og spiser i en uge eller endnu længere.

Men i moderne byforhold er det ikke muligt. For det første er der ingen underjordiske, og for det andet er der ikke tid til at forberede et enkelt kursus i mange dage. Derfor er opskriften til den polske biogas forenklet. Men det betyder ikke, at det viser sig at være usmageligt.

ingredienser til polsk biogas
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Forbereder produkter

Til fremstilling af denne biigos kræves ingredienser, mængden er angivet til fremstilling af 6 portioner.

Lad os starte med det vigtigste – kød. For bigos har du brug for flere slags kød: 400 g svinekød og oksekød, 300 g røget bacon og 200 g røget pølse. Mange husmødre tilføjer i stedet for røget pølse pølser. Men det er forkert, da de rigtige bigos skal have en lugt af røget produkter.

Den anden vigtige ingrediens er kål. Du skal bruge 700 gram frisk kål og 500 gram surkål. Nogle opskrifter antager kun brug af surkål, uden tilsætning af frisk kål. Hvis du ikke har surkål, skal du forberede det på forhånd.

Du kan selvfølgelig kun bruge frisk kål, men så bliver det ikke Bigos.

Der er to opskrifter til surkål: med saltlage og uden den. Syrekål uden saltlage er forberedt meget enkelt. Ristkål, rist guleroten. Kål husk godt med salt, tilsæt gulerødder, rør og lader under oket. Efter nogle dage forbereder du kålen til overførsel til krukken. For at forbedre smagen af ​​kål, er tranebær ofte tilsat.

Når du laver kål med saltlage, er kål ikke nødvendig. Du skal bare skære grøntsagerne og hælde saltlage, som er forberedt på denne måde: I 1,5 liter varmt vand skal du tilføje to spiseskefulde salt, samme mængde sukker og blande.

Ud over kød og kål, for Bigos har du brug for 2 fed hvidløg, 3 spsk. skeer med tomatpuré, en stor gulerod eller to små, svesker – 6 stk. og 150 ml tør hvidvin. Nogle opskrifter antager brugen af ​​ikke-hvidvin, men rødt, for tørt. Nogle gange, i stedet for svesker, tilføje tørrede abrikoser eller endog et æble. I nogle opskrifter af bigos er der også en bue, men i Polen er dette ikke føjet til skålen. Hvis du bestemmer dig for, at løget smager bedre, har du brug for 2 små hoveder.

Fordi seasonings traditionel opskrift cook salt, peber, peberfrugt (sød) – 6 stykker 0,5 tsk spidskommen og 1/4 tsk koriander …

En klassisk biogas fremstilles i en kedel.

forskellige opskrifter af den polske biogas
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Iscenesat madlavning af bigos

Når alle ingredienserne er klare, kan du fortsætte.

Forvarm kedlen og sæt den røget kylling op i små stykker på bunden. Mens fedtet opvarmes fra brystet, vaskes kødet, skræl grøntsagerne og fjern knoglerne fra sveskerne.

Hvis du bruger en bue, skær den i små terninger, grød gulerødderne på et rivejern, helst en stor, og sæt grøntsagerne i kulden. Mens grøntsagerne bliver stegte, skære svinekød og oksekød med ikke meget lange skiver. Sæt kødet i kulden, sæson med salt og peber og lad dem simre på lav varme.

Stew kødet i cirka 40 minutter, rør om lejligheden.

Bland tomatpuré med vin, tilføje i en morter potolchennye koriander, spidskommen og allehånde og hæld saucen til kødet. Nogle husmødre i fravær af vin blandet med vand, tomatpuré, men så fik en skål mister sin smag.

Tyndhak den friske kål, sæson med salt, husk og læg i kedlen. Tilsæt straks surkål. Hvis surkålen er sur, kan den vaskes. Lad det simre på lav varme.

Efter 30 minutter tilsættes tærte pølse og svesker i kedlen. Hvis det er nødvendigt, tilsæt lidt vand og lad dem simre i yderligere 40 minutter.

Bigos er klar! Du kan tjene til bordet!
Tilbage til indholdsfortegnelsen

Den moderne version af fremstillingen af ​​biogas

Hver husmor madlavning bigos, især hvis hun ikke bor i Polen, har sin egen opskrift på denne skål.

Moderne kokke forberede bigos i multivarka. Ingredienser anvendes samme som for de klassiske Bigos. I en skål Multivarki hælde lidt vegetabilsk olie, derefter lægge lagene af kød, grøntsager, kål, svesker, hæld al saucen og lad det simre i en og en halv time. Efter denne tid, tænde for “bagning” -tilstand eller “zazharki” 7 minutter.

Ofte er bigos kogt i potter. For at gøre dette skal du stege løg og gulerødder i en separat stegepande – kødet, indtil der kommer lys skorpe og gryderet surkål. Derefter lægges alle ingredienserne i gryder, dækket med en lagdelt dej og koges i ovnen i en time ved 200 grader.

Ikke-kødelskere koger stor fisk med fisk. God med kål kombineres med gedde aborre. Da sandart og kål tilberedningstiden er anderledes, kål stuvet separat fra de øvrige ingredienser, og fisken er stegt i små stykker i mel. 15 minutter før du slukker gryde fisk føjes til kål.

Nogle værtinder tilføjer foretrukne fødevarer til biigas: rosiner, bulgarsk peber, svampe.

Hvad mere at forberede sig til bigos

Hvis du vil overraske og vær venlig, bedes du lave en hel middag med retter af polsk køkken. Bigos betragtes som en skål til den anden. Du skal forberede den første, drikke, salat og dessert.

Lad os starte med en salat – kartoffel med bønner. Opskriften er meget enkel. Mens bigos stikker, kog 4 små kartofler i en uniform og 300 g strengebønner. Kartofler skåret i terninger, hvis bønnebælgene er lange, skær dem i halvt, salt og sæson med mayonnaise. Salaten er klar!

Lad os gå til suppen. Vi vil tilberede tomatsuppe med agurk. Til forberedelsen skal du bruge 1 kg tomater, 2 spsk. skeer af ris, 1 liter bouillon og 100 g cremefløde. Skær tomaterne i små stykker, kog og gnid gennem en sigte. Tilsæt bouillon og ris til den resulterende tomatmasse. Kog suppen over lav varme i 20-30 minutter, indtil risen er klar. I et par minutter før du slukker, tilsæt cremefløden. I suppeskålen skæres agurkringe og hæld den afkølede suppe.

Til dessert kan du lave en kage med en kirsebær. Hans opskrift kan overraske dig: forberedelse tærte dej er ikke, som af hvedebrød! Smør fadet olie, drys rasp og placere den på stykkerne af hvedebrød skorper uden forudgående dypning dem i en blanding af mælk (halv kop), æg og vanille sukker (halvt glas). Put brød kirsebær, udstenede, og drys med sukker. På bær lå et andet lag af brød og fyld alle resterende mælkeblandingen. Bage kagen i ovnen i 20 minutter.

Endelig vender vi til drikken – græskarjelly. 100 g renset græskarrist. Fortynd 7 g stivelse i vand og hæld den i 130 g varm mælk. Tilsæt 4 teskefulde sukker og 1 tsk vanillin. Tilsæt græskar og kog i 10 minutter.

Opskrifter af polsk køkken er forskellige fra de sædvanlige retter. Men det er en fantastisk måde at diversificere bordet på og kende til en del af kulturen i et andet land, ikke så langt fra os.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 15