Psihologija muškarca u 40 godina: kako preživjeti krizu srednjeg vijeka

psihologiju muškarca u 40 godina

sadržaj:

  • Svi se pripremaju: kriza dolazi
  • Pronalaženje sebe: emocionalno bacanje
  • Situacija je izvan kontrole, ili bijega, tko može
  • Uostalom, u 40 godina, život tek počinje

Za dvadeset ili čak trideset muškaraca riječi koje život počinje četrdeset, u najboljem slučaju, to ne znači ništa, au najgorem – zvuči kao nevjerojatna kao priča o vile, snjegovića i NLO-a. Ali nas vrijeme neumitno približava ovoj slici, koji su mnogi nagnute, i ne bez razloga, smatraju neki u inozemstvu, postupno ocrtava život u razdoblju prije početka i nakon toga. Što se događa u ljudskim umovima nakon četrdeset godina, kako se njegova psihologija mijenja ili ne mijenja, i što žene radimo u ovoj situaciji?

Psihologija je definirala stanje koje se pojavljuje kod muškaraca do četrdesete godine, što se odnosi na to kao srednjovječnu krizu. Budući da je početak toga (na određeni način fatalna!) Datumi neizbježno u životu svakog čovjeka, bez obzira na bračni status, visina, težina i pozicije, trebali shvatiti što znaci nam jasno govore o svom pristupu, ili da je bio, u stvari , došao je.

Sve spremno: kriza dolazi!

U ljudskoj prirodi postoji tendencija da se analizira što se događa u vlastitom životu, vrlo važnom i ispravnom za svaku osobu. Općenito Vremena sažimanja određene događaje, datume u životu: ono što smo postigli tijekom godine koje imamo u našim životima nakon postizanja određenog broja godina, još uvijek možemo učiniti ili poduzeti bilo više i mogu, u stvari? Ako u dobi od dvadeset godina dečki još uvijek ne razmišljaju o nekim točkama koje su se dogodile u njegovu još mladom životu, psihologija muškarca nakon početka četvrtog desetljeća čini vrlo značajne prilagodbe i promjene njegovog ponašanja.

Muškarci se često počnu osvrnuti, kritički gledajući u prošlost i pokušavaju objektivno procijeniti postignute rezultate: rad i društveni život, financijsko blagostanje i različita dostignuća, dom, obitelj i djeca, prijatelji, zdravlje. Njihov život podvrgnut je temeljitom i oštrim samoprovizima: što su živjeli tijekom svih ovih godina, za što su težili i što imaju u ovom trenutku? Tamo se mogu dogoditi čudne stvari koje se nisu vidjele pred ovim čovjekom.

psihologiju muškaraca nakon 40 godina

Pronalaženje sebe: emocionalno bacanje

On shvaća da je sve što je bilo toliko godina u krugu svojih interesa iznenada izgubilo svu svoju važnost i atraktivnost. Rad je prestao biti toliko važan i zanimljiv, u obitelji sve se nekako upoznalo, djeca su rasla, odnos s ženom kruži uz neka poznata i dobro obučena staza, s kojom se ne čini vjerojatnim da će se srušiti; jer se već dugi niz godina držite jedni pored drugog, gotovo se srcem poznavali. Što god za njom postalo razlog za razočaranje i pojavu dosade, apatije i neusklađenosti u duši, ali psihologija čovjeka govori mu samo jednim izlazom iz situacije: moramo početi djelovati. Pogotovo sada, kada je vrijeme sve manje.

Mnoge žene, odabiru taktiku čekanja – kažu, ludit će i smiriti se, – donijeti bezobzirnu odluku. Možda će se naljutiti, ali uopće ne, kao što očekujete. Zamislite da sada imate potpuno novu, drugačiju osobu, stranca. Ali ti mu, istodobno, njemu dobro postupate i poželite mu samo najbolje. Sada, više nego ikad, vaš muškarac doživljava bez presedana stresa i vašu moć da pomogne partneru da je nadvlada, nenametljivo, čim mi, žene, to možemo učiniti.

psihologija muškaraca nakon 40 godina

Situacija je izvan kontrole, ili bijega, tko može

Naravno, ne treba misliti samo na loše, kao i prilagoditi se negativnom. Treba shvatiti da je kriza vrijeme promjene, na koje treba tretirati smireno. Ali postoje stvari koje bi svaka žena trebala znati jer, unatoč činjenici da se ljudi pokušavaju nositi s krizom koja je došla u njihovoj duši, odluke ili radnje koje oni poduzimaju utječu na nas na neki ili onaj način. Što čovjek može učiniti i kako reagirati?

  • Odluči se naglo promijeniti karijeru. To se ne smije smatrati pogrešnom ili prekomjernom. Rad, karijera i društveni status samo su više od područja koja najviše utječu na osobnost vašeg partnera. Ako misli da treba promijeniti nešto u svojoj karijeri, promijeniti svoju djelatnost ili se potpuno povući, morate mu, barem mirno ili bolje, odlučiti da ga podržite.
  • On vam najavljuje svoju želju da sudjeluje s vama. Razlozi zbog toga mogu biti vrlo različiti. Iz prilično jednostavnog, kad čovjek samo treba uzeti timeout, neki prostor za disanje, nakon čega će se sve vratiti u normalu, a osjećaji muškarca će se normalizirati i smiriti. Do tužne – brak je bio spašen više zbog vidljivosti ili izvan odgovornosti, koji je imao vrijednost za vašeg partnera. A sada su djeca odrasla, većina obveza je ispunjena i želi živjeti samo za sebe. Ako je riječ o posljednjoj pretpostavci, onda je moguće zadržati silom, ali posljedice neće biti uspješne. Najvjerojatnije, bez obzira koliko godina nakon toga vaš odnos traje, ne možete ih zvati povjerljivo ili zatvoriti.
  • Ljubav je na strani. Žalosno je priznati ovu činjenicu, ali u ovom razdoblju naše vjernici najčešće uspostavljaju veze sa strane. Psihologija ovog ponašanja objašnjava ne samo, a ne toliko rutinu koja je moguća nakon tolikih godina braka. Ne samo da novost drugih odnosa privlači vašeg muža, u prošlosti odan obiteljski čovjek i ljubavni otac, gurajući ga u ruke drugih žena.

Odjednom shvaća da ima puno drugih žena na svijetu koje mu mogu biti samo teoretski zanimljive i za koje je od interesa. Ako ne sada, onda kada? Uostalom, prilika će otići i nikad se neće vratiti. Oprostiti ili ne oprostiti izdaju je vaše poslovanje. Sigurno, to nije svaka žena, ali vjerujem da je iskustvo mnogih žena koje bi to moglo preživjeti i spasiti obitelj, što je vrijedno, pogotovo ako do sada vaš suprug nije imao ugled vjetrovnog izdajnika.

  • Čovjek počinje imati zdravstvene probleme na pozadini iznenadne depresije. Ogroman broj predstavnika muškaraca odjednom shvaća da više nisu heroji, i otkrivaju svijet medicine. Ali samo ne s radošću, već s tugom, pronalazeći ovu potvrdu starosti. Krug se zatvori, a već se čini da ne izlazi iz njega. Naravno, to nije tako. Primanje potrebne podrške, prije svega, u osobi rođaka i prijatelja, vaša voljena glava obitelji će se moći nositi s takvom manifestacijom dolazeće krize.
  • Unatoč činjenici da je manifestacija krize, o čemu ćemo ti reći sad, možda, najmanji utjecaj na okoliš pojedinog čovjeka i njegove obitelji, ali zbog nekog nepoznatog razloga što uzrokuje jaku reakciju s dovoljno izgovara negativnu konotaciju. Vaš je čovjek želio nešto promijeniti u izgledu ili uhvatiti s idejom nekog novog posla. Psiholozi objašnjavaju ovaj rekavši da je u potrazi za nečim novim, što će opet osjetiti vlastitu jedinstvenost, svježinu, mladost i priliku učiniti nešto novo u životu, vaš partner je odabrao ovaj put kao najmanje traumatična za sebe i druge.

Slažem se, da je iznenada odlučio je razviti svoje kose ili brijati, upisati u sportskom klubu ili skok padobranom, iako nikada nije razlikovala mnogo ljubavi na takve potrage, neće predstavljati nikakvu opasnost za obitelji i vaš odnos. Vjerujte mi, ovo je važno za njega u ovom vremenu, pokazati lojalnost i dopustite mi da shvatim što je zamišljeno u životu. Određeni dio predstavnika jake polovice čovječanstva brzo vraća u normalu, da se izraze na posve neuobičajenom način, i nakon nekog vremena vidjet ćete novog čovjeka, s kojom je živio mnogo godina, a ne malo izgubljeno i zastrašujuće ekscentrični stranca.

  • Seksualni život posve je spustio, ili, obrnuto, kao da je vaš partner izgledao kao da podmiruje Casanovu. Opet pozivamo sve žene i djevojke da budu strpljivi i razumijevanje, posebno u prvom slučaju, kada je voditelj najstrašnijih misli uspon – od „On me više ne voli, a ja ne privlače više od toga kao žena” na „On ima ljubavnicu.” Nije to. Čovjek s glavom uronjen u analizu onoga što se događa u njegovom životu u ovom trenutku, jednostavno je fizički nesposoban odvratiti se od bilo čega drugog. Naravno, ovo razdoblje je također dovoljno brzo i vaš će partner uskoro ponovno potražiti vašu ljubav i ljubav.

U situaciji u kojoj se čini da se vraćate u medeni mjesec, trebali biste raditi još jednostavnije: upuštati se u radost i užitak. to objašnjava rekavši da čovjek želi dokazati sebi da je još uvijek mladi sa svojom dušom i tijelom. Pravo mentalni i moralni kompas ne dopušta mu da ide dalje od konvencionalnog ponašanja i dokazati ga u vlastitoj spavaćoj sobi, ne okupljaju oko sebe desetak ili dvije mlade ljubavnike i zaštite od urušavanja obiteljske kuće.

Uostalom, u 40 godina, život tek počinje!

Svi smo svjesni da je bilo kakva bolest lakše spriječiti nego liječiti ga i njegove posljedice. Apsolutno točno, da se ovaj pristup može povezati s krizom srednjeg doba u vašem čovjeku. Jasno je da u pokušaju da ga spriječite da nemate najvjerojatniju mogućnost, ali da ne dopustite radikalne manifestacije ove zloglasne krize i da ublažite većinu svojih negativnih posljedica, u potpunosti je u vašoj moći. Na koncu, nakon svega, to je pitanje ne stranih, nego o rodom za vas osobu s kojom se mnogo povezuje i ujedinjuje.

Da biste to učinili, ne morate imati nadnaravne moći ili neke posebne talente. Dovoljno je pokazati izvorno ženske osobine – strpljenje, razumijevanje, i najvažnije – ljubav, na kojoj je cijela psihologija žena .. mislim da iz te krize kao priliku da vide svog partnera s druge strane, otvorite ga u novi, potrudi se ovom novom razumijevanju i prihvaćanju. To razdoblje je poželjno da se smatrate vremenom koje vam je dano za samoučenje i samo-znanje. Uostalom, također morate otkriti nešto novo u sebi, kao odgovor na neobičan ponašanje u čovjeku, unatoč činjenici da ste proveli mnogo godina s njim.

Muškarci u obitelji koji su osjetljivi na ono što se događa u njihovim srcima i umovima transformacije, živjeti ovaj zloglasni i nesretan krizu mnogo lakše i, još važnije, puno brže i uz minimalan utjecaj. U njihovim glavama postoji dosta razuman ideju da život ide dalje, a nešto opet počinje, to je puna boja i osjeta, i što je najvažnije, da ima razumijevanja i ljubavi od strane žena. Uostalom, s takvom podrškom, nikakve krize zasigurno nisu strašne!

Savjetujemo vam da pročitate: Kako preživjeti krizu u obitelji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 15