Kako koristiti depilator i ne skrenuti uklanjanje dlačica u mučenje

kako koristiti depilator

sadržaj:

  • Pravila za uporabu epilaata
  • Epilacija pazuha i u bikinijskoj zoni
  • Problem urušenih dlačica

„Koristite naš epilator da uklanja dlake bezbolno!” „Na kraju, epilator koji čini kožu glatkom bez boli!” – oko reklama, a zatim bljeskale na televizijskim ekranima. Ali svaka djevojka barem jednom u životu držati u rukama aparat i koristiti ga za namjeravanu svrhu, zna da je oglašavanje laže! Bez obzira što nadahnuti Kupci pametan marketingu poznate tvrtke obećavaju trenutak, jednostavno da biste dobili osloboditi od viška vegetacije na tijelu – reality nešto posve drugo. Zapravo, ovo je prilično bolan proces, koji zahtijeva i vrijeme, strpljenje i hrabrost. I često nakon uporabe epilata dolazi do iritacije na koži i urastao dlačica.

Pa što da radite, vratite se starom britvu ili drugim sredstvima za uklanjanje nepotrebnih dlačica? Ili je moguće ukrotiti ovu zvijer s rotirajućim kotačima i naučiti pravilno koristiti depilator? Nemojte pustiti ruke: epilator nipošto nije najgore, ima mnoge prednosti u odnosu na druge načine uklanjanja višak vlasi. Prvo, nakon što ste kupili depilator jednom, možete ga koristiti kod kuće bez pribjegavanja pomoć skupe stručnjake. Drugo, to daje dobar rezultat: kosa nakon tretmana ne raste od dva do četiri tjedna, a pojavljuju se već tanki i slabiji.

Naravno, svaka bačva meda ima svoj mlaz u masti, a isto tako i za upotrebu epilaatora – pa evo cijele posude. I njegovo je ime bol. Netko je jači, neki slabiji: sve ovisi o pragu boli svima. Međutim, u pravilu, nakon nekoliko postupaka epilacije, bol je oslabljena, mnoge djevojke lako uklanjaju kosu na tako osjetljivim mjestima kože kao što su bikini i pazuha. Da bismo vam pomogli da se prilagodite ovom uređaju i učinite što učinkovitijim postupkom, dajemo nekoliko vrijednih savjeta o tome kako ispravno koristiti epilaciju.

kako pravilno koristiti epilator

Pravila za uporabu epilaata

Kako bi rotirajući kotači mogli potpuno shvatiti dlake i ukloniti ih korijenom, duljina kose bi trebala biti oko pola centimetra. To nije baš pogodno za one djevojke koje ne vole “rastu” neugodnu vegetaciju u otvorenim dijelovima tijela, ali inače je nemoguće kvačiti kosu. Jedina utjeha za takve mlade dame je pomisao da se gotovo mjesec dana neće dodirnuti ovaj štetni stroj, jer dlačice zapravo ne traju jako dugo.

U pravilu, svaki epilator ima najmanje dva režima brzine. U sporom načinu rada prikladno je raditi za početnike: polako se vade dlačice i postoji mogućnost da se pripreme za bol. Za „majka” nježniji spol koji su navikli na korištenje uređaja davno, je u redu i to je veća brzina, jer, kao što je spomenuto gore, s vremenom bol postaje slabiji. Ali ne samo u ekspoziciji je cijela stvar: različita brzina epilata je slična različitoj debljini vlasi. Mršavi kose, sporiji mora biti način epilator, jer u protivnom neće izvući ga, ali jednostavno će se slomiti u blizini površine kože. Pokušajte eksperimentirati s različitim dijelovima tijela, gdje višak vlasi ima različite debljine.

Kako bi se smanjila bol, počnite epilaciju finim dlačicama. Tako ćete se malo koristiti i prilagoditi uređaju prije nego što prijeđete na deblji dlačice. Nije apsolutno neophodno uzeti vruću kupku prije epilacije – tako da će vam se pore otvorit, a izvlačenje kose će biti puno lakše. Samo nemojte podmazivati ​​tijelo kremama i losionima, inače će vlasi postati skliske, a kad koristite epilator imat ćete ozbiljne poteškoće.

Nemojte previše pritisnuti epilator, držati je pod laganim nagibom i potrošiti ga opraštajući rast kose. Što to sporije radite, više suvišne dlačice koju zgrabite i manje iritacije na koži. U svakom slučaju pojavit će se crvene točkice – to je znak da je upotreba epilata uspješna i da su vlasi izvučeni iz korijena. Da bi se koža ublažila nakon epilacije, koristite poseban losion.

Pa, naravno, pokušajte se psihološki prilagoditi. Uključite svoju omiljenu glazbu, svjetlo mirisne svijeće, obećanje da će kupiti nešto lijepo nakon epilacije – ukratko, to možete učiniti ništa vas odvratiti od neugodne senzacije. Nemojte misliti na bol – zamislite kako će vam zadivljujući izgledati bolni postupak.

Epilacija pazuha i u bikinijskoj zoni

Za liječenje nježne, osjetljive kože pazuha i u području bikini pod snagom ili za najvjerojatnije djevojke, ili one koji imaju bolno prag vrlo nizak. Ali ako odlučite uklanjati dlačice na tim blagim mjestima, tada će vam sljedeći savjeti pomoći:

  • Za razliku od velike ravne površine kože (na primjer, noge), epilacija bikinija i pazuha zahtijeva poseban pristup. Nemojte se bojati pravilno povlačiti kožu kako bi mjesto postalo malo više i bilo je prikladnije koristiti epilator.
  • Pažljivo pazite da dlake nisu dugačke, inače ih epilator neće moći izvaditi, ili će bol biti nepodnošljiva. Štoviše, nakon što izvadite neke debele duge dlake, lako možete ozlijediti kožu. Pripremite kožu unaprijed i odrežite višak duljine.
  • Kako bi se smanjila bol, pokušajte kupiti depilator s različitim privicima. Na primjer, postoje mlaznice s posebnim mehaničkim četkama koje masiraju kožu nakon uklanjanja dlaka, ugasivši osjećaj boli. Postoje mlaznice sa smanjenim brojem pinceta, a tu je – s “rukavicom” helija, koji se prije upotrebe hladi u hladnjaku. Možete kupiti jedan od njih. Naravno, bol će i dalje ostati, ali još uvijek neće biti toliko jaka.

kako napraviti epilator za uklanjanje dlaka

Problem urušenih vlasi

Bez obzira na to koliko je bio učinkovit epilator, i još uvijek ostaje jedan problem nakon upotrebe – to je uronjena dlaka. A najneugodnije je da se taj problem ne odnosi samo na estetski izgled, već i na zdravlje kože općenito. Uostalom, što je urastao vlasi? Ova kosa koja nakon epilacije postane toliko tanka i slaba da ne može klijati kroz gornji sloj epiderme i, savijanje, razviti se odmah ispod kože. U ovom slučaju, čak postoji i medicinski pojam – pseudofolikulitis.

Kako izbjeći ovaj problem i što učiniti ako se dlake već pojavile? Prvo razgovaramo o prevenciji urušene kose. Prije svega, vrijedi spomenuti da se ovaj problem javlja kod djevojčica koje nisu pripremale kožu za uklanjanje dlaka. Pored kupnje skupog uređaja i sposobnosti da ga držite pod pravim kutom, morate se prisjetiti stanja vaše kože. Treba ga redovito piling, pomoću pilinga i gustih podstavaka za vrijeme tuširanja.

Da bi kosa prodrla u gornji sloj površine kože, kosa mora biti mekana i nježna, što znači da trebate zapamtiti da koristite kreme prikladne za vašu vrstu kože. Djevojke koje koriste epilator dugo su primijetile da je na glatkoj, dobro njegovanoj koži proces uklanjanja dlaka puno lakši. Vjeruj mi, njega ne zahtijeva samo kožu lica, već i ostatak tijela. Nemojte zaboraviti to učiniti!

Mnoge kozmetičke prodavaonice prodaju posebnu kozmetiku koja sprečava pojavu urušenih vlasi nakon epilacije. Ovo je pravi spas za sve djevojke koje su odlučile napraviti depilaciju kod kuće. Još jedan savjet: nemojte nositi sintetički donje rublje i pantyhose loše kvalitete, te uklanjati uklanjanje dlaka prije spavanja. Nemojte nositi odjeću na mjestima gdje su uklonjene vlasi. U idealnom slučaju, bolje je spavati tu noć gola.

Ako su se urušene vlasi već pojavile, onda je naš glavni savjet: ne koristite iglu i alkohol da ih uklonite. Pseudofolikulitis je već upalna bolest, stoga nemojte igrati s iglom, riskirate li pogoršanje stanja kože i dovesti infekciju. Neka se upala – kosa će s vremenom izaći, a zatim ga jednostavno uklonite pincetom. Ali ovdje, da se obavlja ponovljena epilacija s urastanjem vlasi, u svakom slučaju to je nemoguće.

Savjetujemo vam da pročitate: Kako ispravno ukloniti dlačice?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =