Kada grudi počinju rasti tijekom trudnoće?

Kada grudi počinju rasti tijekom trudnoće? Ovo pitanje često postavljaju djevojke koje tek planiraju trudnoću ili su u vrlo ranoj dobi. Uostalom, uvijek želite unaprijed znati što morate proći i kako se možete pripremiti za novo razdoblje svog života. Osim toga, mnoge djevojke u trudnoći privlače, između ostalih budućih radosti i povećanja grudi. Uostalom, čak i vlasnik malih grudi, čak i ako ne zauvijek, dobiva priliku da se osjeća kao prsata ljepota. No, naravno, to su sve nevažne trenutke u radosti trudnoće, glavna stvar ovdje je sretan osjećaj budućeg majčinstva.

Utjecaj trudnoće na veličinu grudi

Trudnoća je prilično složena i dugotrajna pozornica ženskog života, koja kasnije donosi promjene u svom životu. No, svaka žena ne može lako podnijeti ovu ključnu fazu. Ovdje svaka djevojka ima sve individualno. Na primjer, ako jedna buduća majka nema toksikozu ili bilo koju drugu bolest, druga ima sve. Jedna u trudnoći gotovo je svaka dama neizbježna – to je povećanje grudi.

Koje promjene u stanju dojke?

Dakle, na koji termin trudnoće grudi počinju rasti? Ovdje, naravno, sve je i pojedinačno. No, neke buduće majke primijetiti prve znakove povećanja doslovno tjedan dana nakon začeća. Povećanje veličine mliječnih žlijezda jedan je od pravih znakova oplodnje. Dojka počinje bubriti, postaje osjetljivija, nema vrlo značajne bolove u povlačenju. Obično se povećava povećanje dojki tijekom trudnoće do 10 tjedana i prije porođaja. Sve promjene u tijelu žene u tom razdoblju povezane su s pripremom mliječnih žlijezda za hranjenje budućeg djeteta. U ženskom tijelu, razina hormona se mijenja. Pod utjecajem estrogena i progesterona, povećanje grudi događa se tijekom trudnoće. Estrogen utječe na razvoj mliječnih kanala i progesterona – na žljezdanom tkivu. Tako se dojka može povećati za nekoliko veličina.

Struktura dojke

Glavne promjene u mliječnim žlijezdama

Gotovo svaka žena može promatrati tijekom ranih faza trudnoće sljedeće promjene u stanju njezina mliječne žlijezde:

  • proširenje grudi od 1 do 3 veličine;
  • povećana osjetljivost dojke;
  • pojava venske mreže na prsima;
  • pojava strijama na prsima – to je zato što su kolagena vlakna vezivnog tkiva ne može izdržati značajno nagli porast mliječnih žlijezda i na taj način formira suza u kožu dojke crvene crte koje se zatim pretvoriti bijelo
  • promjena oblika i sjenila bradavica – vrlo često se bradavice i koža oko njih zatamnjuju. To se događa pod utjecajem hormona koji utječu na pigmentaciju. Osim zamračenja, bradavice postaju konveksne i mogu se vidjeti formiraju male čvorove. Također, boja i veličina areola se mijenjaju. Potamne i može se značajno povećati;
  • raspodjela kolostruma najčešće se pojavljuje u 6-7 mjeseci. Kolostrum je bistra, bjelkasta ili žućkasta tekućina koja se oslobađa malim kapljicama, tzv. Prekursor mlijeka.

No sve ove gore opisane promjene su pojedinačne. Na jednoj budućoj mumiji mogu se pojaviti u punoj strukturi, au drugom se uopće ne pojavljuju. Ali to nije uzrok zabrinutosti.

Dojenje tijekom trudnoće

Priprema dojki za promjenu

Svaka trudnica trebala bi početi pripremati njezine mliječne žlijezde za hranjenje dugo prije pojave djeteta. Prije svega, morate posjetiti liječnika sisavaca koji će provesti pregled i dati preporuke za njegu dojke. Takav se pregled, prije svega, radi isključivanja bilo koje neoplazme na mliječne žlijezde, koje tijekom trudnoće mogu značajno rasti i pretvoriti se u zloćudne.

Na poprsje žene nakon rođenja djeteta ostalo je lijepo, seksi i atraktivno kao i prije trudnoće, preporučljivo je pridržavati se sljedećih pravila:

  • morate kupiti odgovarajući grudnjak. Najbolja opcija je podstavljeni grudnjak s debelim trakama i prednjem kopčom. Ovaj model se može kupiti u specijalnim odjelima za trudnice, osim toga, preporučuje se kupiti posebne hlačice koje će zaštititi grudnjak od pražnjenja od bradavica;
  • Svakodnevno krema treba utrljati u prsa od strijama, kao i hidratantne kreme;
  • potrebno je pripremiti dojku za hranjenje djeteta, naime ojačati bradavice i mliječne žlijezde uz pomoć hladnog tuširanja ili brisanja kocki leda. Svakodnevno je potrebno brisati mliječne žlijezde s vlažnim ručnikom, a također i masirati s perilicom u smjeru kazaljke na satu i protiv nje.

Dakle, ako dojavite svoju dojku pravom i redovitom skrbi, ostat će lijepa i napeta i bit će predmetom bijele zavisti među prijateljicama.

A za povećanje prsnog koša, nije potrebno ići na operaciju za plastičnu žlijezdu mliječnih žlijezda. Za to je dovoljno zatrudnjeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 73