Lasten mukit ja leikkeet

mukit ja leikkeet lapsille

Kaikki vanhemmat, poikkeuksetta, haluavat nähdä lapsensa onnistuneen ja lahjakkaan. Kaikkien vanhempien ei kuitenkaan ole mahdollista kehittää itsenäisesti mitään kykyjä. Tietenkin voit vuokrata tutoria tai yksittäistä opettajaa, joka keskittyy lapsellesi, antaen hänelle kaiken huomionsa ja maksimoi luovia mahdollisuuksiaan. Tämä vaihtoehto on tietenkin ihanteellinen, mutta sillä on kaksi pieniä mutta huomattavia miinuksia:

 • Lapsesta puuttuu ylimääräinen viestintä vertaisryhmien kanssa. Ja tällaisen viestinnän puute voi johtaa viestinnän taidon hitaamman muodostumiseen.
 • Henkilökohtainen opettaja henkilökohtaisella opettajalla on erittäin, erittäin kallis ilo, jota jokaisella perheellä ei ole varaa.

Ja täällä erilaisia ​​piirejä ja leikkeitä lapsille tulevat auttamaan äitejä ja isiä. He ovat paljon helpommin saatavilla, lisäksi lapsi saa tarvittavat viestinnät vertaisryhmien kanssa.

Lasten mukit ja leikkeet mahdollistavat paitsi kehittää lapsen piilevää potentiaalia myös järjestää vapaa-aikaa. Lisäksi lapset ja piirit kurittivat lapsia, tottivat hänet itseorganisaation prosessiin. Samankaltainen taito, kun lapsi kasvaa, antaa hänelle korvaamattoman palvelun.

Joten, vanhemmat päättivät, että heidän lapsensa oli aika tehdä jotain. Ja ennen heitä on välittömästi kysymys – mihin ympyrään antaa lapsi? Tietenkin, jos lapsesi osoittaa merkittäviä kykyjä yhdellä tai toisella, sinun ei tarvitse ajatella kauan. Löydät tarpeidesi mukaiset lasten osastot ja piirit. Kuitenkin, jos lapsesi ei ole vielä paljastanut potentiaaliaan, kysymys siitä, mikä ympyrä antaa lapselle, saa sinut hajottamaan mielesi useamman kuin yhden päivän ajan.

Valinta, joka tarjoaa paljon mainontaa, voi olla hämmentävää kenellekään. Missään tapauksessa ei kuitenkaan voi mennä muotivirtauksiin.

Tässä artikkelissa kuvataan piireissä työskentelevät pääalueet sekä lapsen perusvaatimukset. Mutta älä unohda, että tilastot materiaalissa otetaan keskiarvo, niin ylimääräinen, tarkempia tietoja, sinun täytyy oppia suoraan ympyrän, jonka aiot ajaa lapsellesi.

Oikean valinnan tekemiseksi vanhempien on tehtävä muutamia yksinkertaisia ​​asioita:

 • Kiinnitä huomiota merkin ja lapsen temperamentin – tuskin hiljainen, ujo lapsi tuntuu hyvältä sirkuksessa studiossa ja pirteä scrapper joka rakastaa jahdata palloa tuntia – in shakki osiossa.
 • Muista puhua lapselle itselleen – Jos valittu ympyrä on kuin lapsi, on mahdollisuus saavuttaa menestystä se on paljon enemmän kuin lapsi, jotka pakotettiin väkisin harjoittavat epäsuositun liiketoimintaa. Loppujen lopuksi et halua, että lapsesi palvelisi tunteja osassa, kuten korjaavien työntekijöiden rikollisena?
 • Jos aiot antaa lapselle urheiluosastoa, varmista, että hän arvioi riittävästi hänen terveytensä tilan. Ympyrä ei missään tapauksessa saa olla syynä kroonisten sairauksien pahenemiseen lapsiin.
 • Kun valitset lasten osuuden, muista kiinnittää huomiota sen sijaintiin ja alkamisaikaan. Päätä, kuljettaako lapsi ympyrä vai hän on jo itsenäinen, jotta hän saisi itsensä. Varmista, että otat huomioon matkan keston – koulun oppitunneilla ei myöskään saa olla ylimääräisiä kokemuksia.
 • Toinen tärkeä näkökohta on taloudellinen puoli. Jos perheellesi ei ole taloudellisia vaikeuksia, voit jättää tämän kohteen pois. Jos olet normaali keskimääräinen venäläinen perhe, sinun ei pidä sivuuttaa tätä ongelmaa. Lapsen ympyrän kuukauden oppituntien kustannukset voivat vaihdella huomattavasti. Lisäksi on otettava huomioon kaikki ammattiin tarvittavat ominaisuudet.

Urheilukerhot

lasten leikkeet ja mukit

Mitkä ovat piireissä ja osissa? Lähes kaikki heistä on jaettu useisiin alaluokkiin.

Jos lapsesi on aktiivinen ja aktiivinen, rakastaa urheilua ja kaikkea liikuntaan liittyvää, kannattaa kiinnittää huomiota urheiluosastoihin. Pääsääntöisesti urheiluseuran löytäminen on helppoa. Tällaisia ​​piirejä on lähes kaikissa lasten laitoksissa, jopa pienimmissä kaupungeissa.

Muista kuitenkin, että lapsen on oltava terveellinen osallistua urheiluseuraan. Todennäköisesti, käydä urheiluseurassa, sinun on otettava todistus – lääkärisi lupa – pediatri. Vain hän pystyy arvioimaan asianmukaisesti kaikki hyvät ja huonot puolet ja päättää, pitäisikö lapsi osallistua osiin.

Lasten uima-osastot

Lasten uima-osastot sopivat lapsille, jotka rakastavat vettä ja voivat roisketa siihen tunteja. Lasten uima-osastot toimivat pääsääntöisesti pienimmillään kolmen vuoden iässä. Tietenkään kukaan ei kiellä, että uima-osaaminen on erittäin hyödyllinen. Kuitenkin harvat ihmiset ajattelevat, että uinti on myös erittäin hyödyllistä terveydelle. Se vaikuttaa myönteisesti lapsen terveyteen:

 • Kuten tiedetään, kun lapsi kasvaa, selkärangan kuormat lisääntyvät merkittävästi. Jo ensimmäisessä luokassa 50% lapsista on diagnosoitu skolioosi. Uinti kuitenkin vähentää merkittävästi selkärangan taakkaa ja auttaa siten oikean asennon muodostamiseen.
 • Lisäksi uinti voi välttää huomattavan määrän tuki- ja liikuntaelinten sairauksia tulevaisuudessa.
 • Uima parantaa huomattavasti lapsen koordinointia.
 • Uintiin osallistuvia lapsia erottaa heidän lisääntynyt kestävyys ja joustavuus.
 • Toinen tärkeä uinti on se, että se merkittävästi vahvistaa lapsen koskemattomuutta.

Pääsääntöisesti jos vanhemmat miten – jotenkin ei pelotella lasta vedellä (ja kuten valitettavasti hyvin usein), lapset ovat hyvin tyytyväisiä vierailla uima osassa pienestä pitäen. Tietenkin 3 – 4 vuotta puhuu kaikista urheilullinen saavutuksia, mutta lapsi oppii pysymään veteen ja valvoa hänen ruumiinsa.

Taaperoilla voi jo yrittää voittaa pienet etäisyydet itse vedestä. Älä pelkää lapsen turvallisuutta – lapset ovat vettä erityisissä käsivarsissa ja kauluksissa, ja uimakurssin tarkka valvonta. Joissakin osissa lapsen kanssa on mahdollista löytää vanhempia harjoittelun aikana. Usein vanhempien läsnäolo antaa yleensä lapselle lisää itseluottamusta ja auttaa poistamaan hänen pelkonsa.

Ja kun lapsi saavuttaa 6-7-vuotiaita, uiminen voi olla vakavan uran alku. Se on 6 – 7-vuotiaita, mikä on optimaalinen urheiluosaston lasten urheilukoulutuksen alkaessa. Lapsi on jo riittävän aikuinen voidakseen tuntea valmentajan sanat, vastata riittävällä tavalla, valvoa itseään ja kehoaan ja antaa kertomuksen toimistaan.

Lapsi oppii hyvin nopeasti eri tyylien uintiin ja ilmentää hänen kykyjään. Pääsääntöisesti kokenut valmentaja, jopa pienillä vauvoilla, voi havaita yhden tai kaksi, jotka näyttävät hieman enemmän kykyjä kuin muut lapset. Monet olympiavoittajat alkoivat tähtitaivaan polulle lasten uima-osissa.

Kun lapsi alkoi käydä uintiosastolla, katso tarkemmin häntä. Onko lapsi valmis lähtemään kouluun, onko hän tykkää kaikesta. Jos kaikki on kunnossa, niin olet tehnyt oikean valinnan ja sinulla ei ole mitään syytä huoleen. Jos jotain häiritsee lapsen käyttäytymistä, muista selvittää mikä on syy. Ehkä lapsesi pelkää vettä? Tässä tapauksessa sinun on muutettava urheilua. Jos syy ei ole vedessä, yritä selvittää, mikä on väärä. Ehkä lapsella ei ollut suhdetta kollegoihin tai valmentajaan? Tässä tapauksessa on syytä harkita lapsen siirtoa toiseen uintiosiin.

Usein syy ei kuitenkaan edes ole. Lapsi on vain rasittanut tarve noudattaa hyvin tiukkaa urheilulajia. Siinä tapauksessa, että et aio nostaa ammattilainen urheilullesi lapsellesi, fyysinen kulttuuri osa uima, eikä urheilullinen yksi sopii sinulle. Se antaa lapselle kaikki ne hyödyt, joita uiminen voi antaa, mutta ei tule vahvalle psykofyysiselle rasitukselle. Loppujen lopuksi, lapsen pitäisi päättää olla vai ei tulla urheilijaan.

Lasten jääkiekko-osat

Lasten jääkiekko-osat ovat olleet laajalti suosittuja yli vuosikymmenen ajan. Tuhannet pojat nukkuvat ja näkevät itsensä suuriksi jääkiekkoilijoiksi. Jos harkitset lasten jääkiekko-osioita, voit tutustua eräisiin tämän urheilun ominaisuuksiin. Jääkiekossa on suositeltavaa tuoda pojat 5-6 vuoteen. On kuitenkin yksi ehto – lapsen pitäisi aloittaa luistelu, alkaen kolmesta. Ja muista, että perinteiset luistimet eroavat merkittävästi jääkiekosta.

Pääsääntöisesti lasten jääkiekko-osuudet alkavat elokuun lopulla – syyskuun alussa. Hockey-kouluissa lukuvuosi kestää samat kuin tavallisissa kouluissa – syyskuusta toukokuuhun. Kesällä useimmiten jääkiekkolaisten opiskelijat viettävät erikoistuneissa leirissä. Tämä on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että kesällä lapsi ei menetä tarvittavaa taitoa ja fyysistä kuntoa.
Hockey-koulujen säännöt ovat pääsääntöisesti ilmaisia ​​tai ehdottoman symbolisia. Vanhempien ei kuitenkaan pidä unohtaa, että jääkiekkolaitteiden osto putoaa heidän harteilleen. Joten, valmistaudu siihen, mitä sinun tarvitsee ostaa omalla kustannuksellaan:

 • kilvet
 • Hockey shortsit
 • käsineet
 • villapaita
 • ruokalaput
 • leggingsit
 • Kyynärpää kyynärpäät
 • kypärä
 • Luistimet

Keskimäärin laitteiden hyvälaatuisia, on valmis käyttämään vähintään 15 000. Lisäksi laitteita, sinun lapsesi on todennäköisesti käymään lääkärintarkastuksessa vahvistetaan, että lapsen tila sallii hänen käsitellä jääkiekko. Haluaisin myös muistuttaa vanhempia siitä, että lapsen valinnan tulisi olla tietoinen ja täysin vapaaehtoinen. Muuten poika ei saavuta menestystä.

Lasten leikkeet koripalloon

Lasten koripalloseurat ovat lähes kaikissa urheilujärjestöissä ja jopa tavallisissa kouluissa. Lasten leikkeet koripalloista ovat erittäin suosittuja koululaisten keskuudessa. Jotkut lapset menevät koulutukseen vain yrityksen kanssa heidän vertaistensa tai aikaa.

Jotkut lapset kuitenkin ottavat koripalloa vakavasti ja saavuttavat merkittävän menestyksen junioreille. Lisäksi jotkut korkean kasvun lapset voivat käyttää koripalloa päästä eroon tietyistä komplekseista ja nostaa itsetuntoa.

Pääsääntöisesti jokainen koripallon lasten leikkaus on käytännöllisesti katsoen koko vuoden ympäri. Mutta joissakin urheilukouluissa, joissa luokat ovat melko vakavalla tasolla, ryhmät rekrytoidaan tiukasti määritellyssä ajassa. Jos valintasi on koripallon lasten leikkaus, tutustu etukäteen ryhmävalintaan.

Tanssi lapsille

Hyvin monet vanhemmat mieluummin tanssiryhmä lapsille. Lasten tanssiklubi voi olla loistava valinta paitsi tytöille, myös pojille. Tanssi antaa lapselle fyysistä kuormitusta, joka tarvitaan hänen ikäisensä, opettaa omistaa ruumiinsa, antaa hänen liikkumiselleen luovuuden ja armon.

Tansseja ei yleensä ole vaikea löytää. Lähes kaikilla lukioilla ja paikallisilla kulttuurikeskuksilla on omat tanssiklubit. Valmistumisaste tällaisissa piireissä jättää kuitenkin paljon toivomisen varaa.

Jos haluat, että lapsesi tanssii ammattimaisesti, sinun on kiinnitettävä huomiota yksityisiin tanssiosastoihin. Siellä lapsi osallistuu ammatillisiin opettajiin, ja maksettujen ryhmien lasten määrä ei pääsääntöisesti ole yli 5 – 6 henkilöä. Ole kuitenkin valmis siihen, että tällaisissa tanssiteoksissa maksaminen voi olla useita kertoja suurempi.

Lisäksi sinun on päätettävä, millaista tanssia lapsesi tekee. On paljon järkevämpää esittää mielipiteensä tästä asiasta. Nykyään on olemassa useita tanssin perusohjeita:

 • Ballroom tanssia. Ballroom-tansseja ovat paritut tanssit, jotka tapahtuvat tiukasti lattialla erityisissä tanssikengissä. Tällaisilla tansseilla on kansanjuomia.
 • Latinalaisen Amerikan tansseja. Nämä tanssit on jaettu erilliseen ryhmään, mutta ne viittaavat tiukasti myös tanssisaliin.
 • Kansanlauluja. Nämä tanssit luokitellaan kansanperinnöksi.
 • Urheilutapahtumat.
 • Variety tansseja.

Riippumatta siitä, minkä tyyppistä tanssia lapsesi valitsee, valmistaudu siihen, että sinun on myös ostettava sopivia vaatteita ja kenkiä itse.

Henkiset mukit

lasten tanssin ympyrä

Edellä puhuimme suosituimmista urheiluseuroista. Kaikki lapset eivät kuitenkaan eroa toisistaan ​​urheilun ja aktiivisen elämäntavan suhteen. Monet lapset haluavat älyllisiä kuormia. Ja tietenkin tällaiset lapset, jotka on urheiluseuroille annettu, eivät tuota mitään muuta kuin negatiivisia tunteita.

Henkiset piirit ovat sopivimpia lapsille, joilla on tämä ajattelutapa ja luonne. Alla luetellut ovat tärkeimmät.

Piirustusympyrä lapsille

Piirtopiiri lapsille on optimaalinen valinta vanhemmille, joiden lapset näyttävät mielenkiinnosta piirustukseen. Piirustus auttaa lapsen persoonallisuuden harmonista kehitystä, paljastaa lapsen mahdollisuudet. Lisäksi lukuisat tutkimukset vahvistavat mielenkiintoisen tosiasian – piirustukseen osallistuvat lapset ovat paljon henkisesti vakaampia ja eivät käytännössä ole alttiita stressille.

Yleensä on olemassa erilaisia ​​ikäryhmiä. Jotkut mukit aloittavat opintonsa nuorten lasten kanssa vuodessa. Tällaisia ​​lapsia on usein maalattu sormimaaleilla. Kun lapsi kasvaa, piirustusten monimutkaisuus kasvaa.

Jos oppimisprosessissa lapsi löytää tiettyjä kykyjä, kun seitsemän vuoden ikäinen lapsi saavuttaa, vanhemmat voivat luopua taidekoulun koulutuksesta.

Matemaattiset mukit lapsille

Niin monissa kouluissa lapsille on matemaattisia mukeja. Tällaisissa piireissä opettajat vapaa-ajallaan ovat mukana lapsilla, joilla on kyky matemaattisiin laskelmiin.

Ei kuitenkaan missään tapauksessa pitäisi vanhempia pakottaa lapsi osallistumaan lasten matematiikkapussit itse lapsen tahtoa vastaan. Jos vanhemmat tai opettajat käyttävät matemaattisia mukeja ylimääräisenä valinnaisina, he vaarantavat kaiken tarkan laskentatutuntemuksen pysyvän suosiota.

Tekniset mukit lapsille

Lasten tekniset mukit ovat myös erittäin kysyttyjä poikien keskuudessa. Samanlaisia ​​piirejä esiintyy usein myös yleissairaaloissa. Jos koulussa ei ole samanlaisia ​​ryhmiä, joissa lapsesi opiskelee, yritä löytää nuoren teknikon asema omassa kaupungissa.

Siellä lapsi varmasti löytää miehityksen hänen mieleensä. Joku voi tehdä ilmamallinnusta, joku – radiotekniikka. Yleensä tällaiset piirit ovat täysin vapaat. Joissakin tapauksissa vanhempia saatetaan pyytää ostamaan jotain lasten luovuuteen tarvittavista materiaaleista.

Lasten neulontapiiri

Jos olet ihastuttavan tytön onnellinen vanhempi, joka on kiinnostunut neulasta, sinun on kiinnitettävä huomiota lasten neulontapiiriin. Tällaisen ympyrän löytäminen ei myöskään ole kovin vaikeaa – he ovat toisen asteen oppilaitoksissa, kulttuuritaloissa ja lapsen kehityskeskuksissa.

Ympyrä Neulominen lapsille auttaa tyttäresi ostaa erittäin hyödyllinen taito, joka on varmasti olla hyötyä hänen myöhemmässä elämässä. Kauniiden ainutlaatuisten asioiden luominen omiin käsiisi, kauneus on aina keskellä huomiota. Yleensä koulutus tällaisessa ympyrässä on täysin ilmainen. Ainoa asia, joudut käyttämään rahaa on ostaa pinnat, koukut ja kierteet.

Kirjallisuus piireissä lapsille

Jos lapsesi voi istua kirjojen ympärille koko päivän ja ehkä yrittää kirjoittaa runoja tai prosaa itsenäisesti, kirjalliset piirit lapsille ovat juuri sitä, mitä tarvitset. Kirjallisessa ympyrässä lapsi löytää samankaltaisia ​​ihmisiä, joiden kanssa hänet inspiroidaan keskustelemaan lukemista.

Kirjallisuuspiirteet lapsille, pääsääntöisesti, suorittavat ohjelmaan kuuluvien lasten luokkia, jotka poikkeavat merkittävästi koulusta. Upea poikasi tai tytärsi on paljon mielenkiintoisempaa kuin tavallisessa kirjallisuuden oppitunnissa.

Jos huomaat lapsellesi halu luoda itsenäisesti kirjallisuuden mestariteoksia, tällaisia ​​yrityksiä olisi kannustettava kaikin mahdollisin tavoin. Ilman asianmukaista koulutusta on vaikea arvioida objektiivisesti lapsesi luovuutta, korostaa puutteita ja auttaa korjaamaan heidät.

Pelkkä lapsen kyvyttömyyden jättäminen on mahdotonta missään tapauksessa. Ajattelette, että ajatteleva lapsuus nyt voi tulevaisuudessa muuttua vakavaksi lahjakkuudeksi. Ja vanhempien on vastuussa siitä, että tämä heikko lahjakkuus heikkenee.

Shakki ympyrä lapsille

Lasten shakkiklubi on toinen erittäin hyvä tapa järjestää lapsille lojaalia loogista ajattelutapaa. Shakkipelillä ei ole historiaa enää tuhat vuotta, mutta tähän päivään se ei ole menettänyt merkityksensä. Tällä hetkellä jopa luotu todellinen shakkiteoria, mutta monia mysteerejä ei ole ratkaistu tähän päivään asti. Ehkä sinulle lapselle pystyt ratkaisemaan ne?

Shakki-peli on korvaamaton voimava ase lapsen persoonallisuuden harmoniselle kehitykselle, ja kehitys ei ole pakollista vaan pelimuodossa. Lisäksi lapsi pelaa shakkia lapselle ei ole pelkästään jännittävä peli vaan myös tehokas itsekoulutustapa.

Shakkipeliä opiskelevilla lapsilla on useita etuja toverilleen. Shakkipeli kehittää lapsille sellaisia ​​ominaisuuksia kuin:

 • Lapsen kyky keskittyä alueelle.
 • Kehittää lapsen kykyä vertailla.
 • Kyky yleistää ja jakaa tietoja myös tulee lapsille, jotka pelaavat shakkia, paljon aikaisemmin kuin toiset.
 • Pelin aikana lapsi kehittää muistia, sitkeyttä.
 • Ja arvokkain laatu, joka kehitettiin shakin pelaamisen aikana, on huomio ja kyky analysoida. Tämä laatu on hyödyllinen lapsen elämässä yli sata kertaa.

Kaikki nämä ominaisuudet kehittämällä lapsi pelaa shakkia selitetään hyvin yksinkertaisesti. Pelin ydin on shakissa matemaattisessa analyysissä ja tiukassa loogisessa ketjussa. Shakki-pelissä ei ole onnettomuuksia, vaan tämä opettaa lapselle loogista analyysia ja kykyä tehdä valinta. Ja mitä hän tietää nyt käytännössä pelit, hän käyttää toistuvasti menestyksekkäästi ja todellisessa elämässä.

Lisäksi shakkipelissä koko prosessi on mielenkiintoinen, eikä pelkästään pelin tulos sinänsä. Lisäksi shakkipeli opettaa lapselle kommunikaatiotaitoja ja, mikä tärkeintä, kunnioittaa ja ymmärtää keskustelukumppania, tässä tapauksessa vastustajaa shakkipelissä. Lasten shakkiklubi on loistava valinta lapsille.

Tietokoneen mugs lapsille

Koska me elämme 2000-luvulla, tietotekniikan aikakaudella, emme voi sivuuttaa eikä mainita lasten tietokonepiirejä. Aikana lapsemme tuntee tietokoneen melkein vaipasta ja koulunkäyntiin varsin johdonmukaisesti.

Mutta yleisesti ottaen kaikki manipuloinnit tietokoneen kanssa nykyaikaisissa lapsissa vähenevät vain tietokonepeleissä päivällä ja yöllä. Tästä seuraa, että koulun suorituskyky, viestintä vertaisryhmien kanssa ja joskus myös lapsen terveys kärsivät. Tietenkin tämä tilanne ei sovi vanhemmille. Tietokoneen modernin lapsen riistäminen on kuitenkin lähes mahdotonta, ja se on sopimatonta.

Ja täällä auttaa vanhempia tulemaan tietokoneen piireihin lapsille. Tällaisessa ympyrässä lapsi ei löydä vain samankaltaisia ​​ihmisiä, mutta hänellä on myös mahdollisuus tehdä mitä hän pitää. Lapsi oppii esimerkiksi paljon uusia mahdollisuuksia tietotekniikkaan. Tällaisia ​​ovat tietokonegrafiikka tai ohjelmointi.

Se ei kestä kovin kauan, ja lapsesi lähes unohtaa tietokonepelejä. Älä kuitenkaan hämmästy, jos menen lapsen huoneeseen myöhään illalla ja katsokaa häntä mahdollisimman tarkkaan piirtämiseen tai ohjelman luomiseen.

Tässä artikkelissa ei kuvata kaikkia lasten ympyröitä ja osioita. Yllä olevat ovat vain yleisimpiä ja suosittuja. Luultavasti lapsellesi ihanteellinen valinta on jotain muuta. Kun päätät hänen kanssaan ammuksesta, selvitä, mitkä piirit ovat ulottuvillasi. Ennen kuin kirjoitat lapsen ympyrän, yritä selvittää niiden vanhempien vastaukset, joiden lapset jo osallistuvat tähän osaan. Löydä myös mahdollisuus henkilökohtaiseen keskusteluun opettajan kanssa, joka käsittelee lapsiasi. Jos kaikki sopii sinulle, voit antaa lapselle mahdollisuuden opiskella.

Lopuksi haluaisin sanoa tärkeimmän asian. Muista, että lapsuus on liian lyhyt aika henkilön elämässä. Ja sen on pysyttävä lapsuudessaan kaikin keinoin!

Suosittelemme lukemaan: kuinka parantaa lapsen koskemattomuutta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 40