Kako kuhati pravi gruzijsku juhu?

ukusni šarki u gruzijskom

sadržaj:

 • Ono što je izvanredno o gruzijskoj kuhinji
 • Kako kuhati pravi gruzijski kharcho
 • Kakvu hranu mogu koristiti za kuhanje krutona?
 • Neke tajne kuhati
 • Osobe potrebne za juhu kharcho
 • Korak-po-korak vodič za pripremu juhe kharcho

Gruzijska kuhinja se razlikuje po profinjenosti i profinjenosti, a gruzijska kuhinja ima jedinstveni ukus. Gruzijci su doista ponosni na njihova nacionalna jela, koja su postala zajednička imovina. Georgijanska kuhinja stječe posebnu originalnost zbog brojnih umaka, začina i začina. Proizvodi ove kuhinje ne razlikuju se od uobičajenih proizvoda u svim ostalim kuhinjama, to je sve o posebnom pristupu kuhanju, u kojem postoji neka originalnost.

Gruzijska kuhinja aktivno koristi sve vrste mesa, to je njihov nacionalni dish-shish kebab, koji je sada postao gotovo svijet.

No povrće je jednako pažljivo posvećeno, a za njih se koriste određeni umaci i začini, nekako ih pripremaju na poseban način u gruzijskom.
Natrag na sadržaj

Ono što je izvanredno o gruzijskoj kuhinji

Raznolike juhe i bujice također imaju neobičnu vrstu u gruzijskoj kuhinji, njihov izvorni, oštar, profinjen okus nema alternative u drugim zemljama svijeta. Unatoč činjenici da je gruzijska kuhinja bila pod utjecajem turske i iranske kuhinje, općenito, apsorbirajući neke od njihovih osobina, dobila je svoju posebnu boju.

Ima neke osobitosti u istočnim i zapadnim dijelovima Gruzije, ali općenito je obilježen zajedničkim izvornim karakterom. Zato je gruzijska kuhinja i neki od njegovih recepata prepoznata na globalnoj razini. Posebna jela se koriste u svim zemljama kao što su npr. Gruzijski sirevi, lobio i, konačno, najpoznatija juha kharcho.

kako kuhati gruzijski na pravi način
Natrag na sadržaj

Kako kuhati pravi gruzijski kharcho

Kuhati juha, jelo koje se ispostavilo blizu izvorne gruzijski, sa svojim jedinstvenim okusom, je prilično teško i dugo, ali okus kharcho o rezultatima premašiti sva očekivanja. To je klasični recept za juhu harcho koji ima izvorni ukus, koji je poznat po gruzijskoj kuhinji općenito. U nekim varijantama, različiti recepturi mogu se predstaviti u Gruziji, ali glavne značajke kako napraviti juhu su iste.

Glavna obilježja georgijske kuhinje stvorena za harcho su da je juha drugačija u dosljednosti i okusu od uobičajenih prvih jela. Harcho u Georgiji mnogo je deblji od uobičajene juhe. U okusu je oštar i duhovit, prema običaju okusom kharcho Georgia raznih biljaka, među kojima su peršin, češnjak i, na taj način dovoljno velikim količinama.
Natrag na sadržaj

Kakvu hranu mogu koristiti za kuhanje krutona?

U suvremenom svijetu, ova juha već se može pripremiti na temelju različitih vrsta mesa: svinjetina, janjetina, govedine, teletine, pa čak i od različitih vrsta peradi. No, u početku je govedina bila dio gruzijskog pršuta, iako postoji aktivno mišljenje da se temelji na ovčetinu – to nije istina. Dakle, kuhanje ispravne gruzijske juhe kharcho temelji se na govedini. Još jednom to potvrđuje i činjenicu da je sam naziv juhe preveden kao “juha od goveđeg mesa”.

Recepti gruzijske kuhinjske juhe, prezentirani na internetu, vrlo su raznoliki, ali najbolje je uzeti kao temelj klasične. Ukupno vrijeme za koje možete kuhati ovo jelo je oko dva sata. Unatoč dugom vremenu kuhanja, recept nije vrlo kompliciran, on jednostavno sadrži neke proizvode koji nisu tipični za obične juhe, ali su karakteristični za gruzijski. Dakle, najprije je najbolje odrediti popis onih proizvoda od kojih će juha biti kuhana.

Prije svega, uključuje:

 • Govedina – u iznosu od 1 kg,
 • Riža je pola čaše,
 • Brašno – 1 tbsp. žlica,
 • Orasima (zgnječen) – ½ šalice,
 • Sok od šipka (bez šećera) – ½ šalice,
 • Pasta od rajčice – 1 tbsp. žlica,
 • Luk – 3 komada,
 • Mrkve – 2 komada,
 • Češnjak – 5 čašica,
 • Peršin (korijen) – 1 komad,
 • Peršin (bilje) – nekoliko žlica,
 • Basil – 1 hrpa,
 • Cilantro – 1 hrpa,
 • List otoka – okus,
 • Crni papar – 10 grašaka,
 • Kiselo paprika – 1 komad,
 • Hops-suneli – okus,
 • Sol – okus.

kako pravilno kuhati kharcho na gruzijski

Natrag na sadržaj

Neke tajne kuhati

Nakon što je spreman za popis proizvoda za gruzijsku juhu harcho, vrijedi pogledati neke od njih, njihove kvalitete i zahtjeve za njih. Na primjer, recepte, kada je u pitanju govedina, znače dojku, a najbogatiji, ali pravi gruzijani preporučuju se za upotrebu komadića govedine koja ima koštanu srž. Tako je dovoljno masti i bogatstvo bujona.

Sok od nara i paradajz paste, koji se često stavljaju u juhe, predstavljen kao tklapi (pire od šljiva višnje) u gruzijskom recept. Naravno, najbolje je koristiti klice, ali je vrlo teško pronaći. Osim toga, alternativa može poslužiti kao umak tkemali ili satsebali, oni se trenutno lako nalaze u trgovini.
Natrag na sadržaj

Osobe potrebne za juhu kharcho

Hmelj-Suneli je kavkazanski začin, a naziv se prevodi kao “suha mješavina”. U mnogim pogledima, ovo posebno začinje posebnu aromu juhu Harko. U pravom gruzijskom jelu, obično je dosta. Postoje različiti sastavi hops-suneli, najpotpuniji je varijant teško pronaći, pa se korijander može dodati u začin.

Nakon što je recept objašnjen, možete otići u trgovinu s popisom proizvoda i kupovati za buduću juhu hurcho. Kada su svi proizvodi dostupni, možete započeti gruzijsku juhu.
Natrag na sadržaj

Korak-po-korak vodič za pripremu juhe kharcho

 1. Započeti pripremati juhe od mesa. Govedina se prvo temeljito isperu. Zatim, s jednim velikim komadom, kuha se u tavi, voda u kojoj treba biti oko 2 litre. Vrijeme koje će meso kuhati je oko sat i pol. Dok je govedina kuhana, potrebno je ukloniti pjenu s površine bujona uz pomoć buke. Nakon toga, meso se izvlači, odvojeno od kamena i izrezati na komade. Veličina komada može biti bilo koja, ovisno o osobnim preferencijama, nakon čega su ponovno uronjene u bujon.
 2. Prilikom kuhanja govedine morate pripremiti druge elemente za juhu kako biste uštedjeli vrijeme kuhanja. Mrkve se čiste i izrezuju u kocke, prvo se baca u bujon nakon što se meso izreže. Nakon mrkve, korijen peršina je oguljen i gumiran na grater. Zatim morate kuhati luk: izrezati na pola prstena i pržiti u biljnom ulju 5 minuta. Zatim uzmite brašno, razvodite žlicu vode i dodajte luk. Nastaje smjesu još nekoliko minuta uz kontinuirano miješanje.
 3. Nakon što se mrkva dodaju u juhu, mora se kuhati 10 minuta. U ovom trenutku orasi su nasjeckani, možete to učiniti u mješalici, ili možete jednostavno pokoloch u mort. Zatim dodajte crni papar na orasima i ponovno zgnječite.
 4. Zasebno, bosiljak i korijander se isperu i sitno sjeckani. Češnjak se također operi i vrlo je sitno odrezan, ili prešan u zasebnu posudu. Zatim uzmite vruću papriku. Ako juha treba biti vrlo oštra, paprika se jednostavno rezati prstenima. Ako jako oštar kharcho nije dobrodošao, tada je potrebno polako izvaditi i izvaditi sjeme iznutra, a zatim izrezati.
 5. Nakon mrkve kuhani 10 minuta, riža se stavlja u bujon. Najbolje je odabrati izduženi oblik. Treba ga kuhati 10 minuta. Tijekom ovog kumulativnog vremena, juha bi trebala ponovno kuhati. Zajedno s rižom, možete dodati sol juhu.
 6. Kada se riža kuha 10 minuta, potrebno je dodati ribani korijen peršina, a zatim prženi luk. Zatim se dodaje tijesto od rajčice, uglavnom za boju. Da bi kharcho postao kiselo, malo kasnije dodati će šećerni sok. Zajedno s tijestom od rajčice dodaje se mješavina oraha i crnog papra.
 7. Juhu se pere još 5 minuta, a zatim se dodaje začin s sokom hops-suneli i sok od šipaka. Zatim je potrebno kuhati juhu-kharcho još 5 minuta. Zatim u već gotovo gotovoj juhi dodaje se pounded češnjak, zelje i vruće paprike. Količina papra najbolje je određena okusom, tako da se jelo ne čini previše oštro, iako pravi gruzijski jelo treba biti upravo to. Upravo to nije svaka osoba koja nije povezana s gruzijskom državljaninom može jesti takvu juhu. Još 5 minuta grub se priprema sa začinima ispod zatvorenog poklopca na polaganom vatri.

Važno je napomenuti da ukupno vrijeme koje mješavina oraha i papra ne treba proizvesti ne bi smjelo biti manje od 15 minuta.

I još jedna važna točka: poželjno je da je gotova juha harko infundirala najmanje 5 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 20