Višegodišnji mirisni grašak svijetao je cvjetnjak na vašem balkonu!

slatki grašak

sadržaj:

  • Gdje početi
  • Značajke skrbi

Jedna od najdražih i najljepših penjačkih biljaka, nesumnjivo se može nazvati slatkom graškom. Moderne domaćice rastu ne samo u vrtnim područjima, već se koriste i za uređenje i uređenje terasa, arbors, pa čak i balkona u običnom gradu stan.

Ova šarena i mirisna biljka je i godišnja i višegodišnja. Godišnje su vrlo česte, a mogu se naći na gotovo svakoj ljetnoj rezidenciji, u gradskom parku ili u vrtu. U posljednje se vrijeme pojavila slatka graška, ali već uspjela osvojiti srca mnogih cvjećara.

Njegova popularnost bila je zbog nenadmašne arome, neobične strukture cvjetova i, naravno, dosta dugog i obilnog cvjetanja. I spektar boja trajnih mirisnih graška zapanji se s mnogobrojnom prirodom. To je čista bijela boja, i sve nijanse crvene i plave, te trešnje, bard, ljubičaste, narančaste boje. A ako želite ukrasiti svoj balkon, dajte joj izgled izvornog šarenog vrta, onda je slatka graška koja vam može pomoći u ovom nastojanju.

Gdje početi

Reprodukcija svježih graška trajno se javlja kao sjeme. Možete početi djelovati sredinom travnja, kada će se naša nestabilna opruga vratiti u normalu, a zrak će se više ili manje zagrijati. Da bi sjeme prolazilo brže, potrebno ih je natopiti u toploj vodi oko dva sata. Na sobnoj temperaturi, izbojci će se pojaviti nakon 3-5 dana.

Sjeme višegodišnja slatkog graška sjetve potrebno je bušotina – 2-3 sjeme sa udaljenosti 21-26 cm cvjeta takvih biljaka, naime, sije iz sjemena, krajem srpnja ili početkom kolovoza, ali će i dalje cvatu sve do prvog mraza ..

višegodišnja slatka graška

Značajke skrbi

Pitate se kako rastu slatki grašak na balkonu, treba imati na umu da se na otvorenom terenu (u ovom slučaju, kutije na balkonu) sadnice posađene u prvih deset dana svibnja, zbog kratkog niske temperature (do -5 ° C), ova biljka se ne boji.

Godina Sweet Pea ne podnosi presađivanje, a posebno oštećenja korijena sustava, tako da se više uspješnih sadnice rasta treba pažljivo ukloniti iz lonca, pazeći da ne oštetite com tla. Mjesto za zemljište mora biti unaprijed pripremljen, pomoću sadnica lonac kao oblik, ne može ni pokopati, niti napuhati slijetanje.

Obrađivanje grašaka, kao i kod ostalih sadnica, potrebno je redovito. Isušivanje, rastanak, obilno zalijevanje – to su činjenice koje su ključne za rast. Nemojte zaboraviti ukloniti mrtve lišće i pupoljci koji su već izblijedjeli. To je neophodno da biljka traje dulje i obilnije cvjetovima.

Ako posadite visoke sorte, brinite o podršci – možete koristiti mrežu ili spajalicu. Kao što klijanje klice nježno vodi do željenog položaja i kravatu. Ne zaboravite da je ova biljka jako voli sunčevu svjetlost, pa ako je vaš balkon u hladovini drveća, onda se grašak ne može cvjetati.

Mnogo godina star slatki grašak klasificiraju se kao brzo rastuće biljke. Kada ekstrahira količinu hranjivih tvari potrebnih za rast, njegov korijen prodire duboko u tlo. Pomoći ćete biljci ako potaknete rast dodatnih korijena. To se može postići jednostavnim zahvatom – ispunjavanjem plodnog podloge i namještanjem baze mladih biljaka.

U uzgoj cvijeća imaju svoje tajne. Ali najvažnija stvar koju treba zapamtiti jest liječenje biljaka kao živih ljudi, razgovarati s njima i pomoći im na vrijeme. A onda će na vašem balkonu biti pravi rajski vrt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 94