Упражнения за гърдите: тренираме у дома

Гръдни упражнения

Съдържание:

 • Характеристики на структурата на гърдата
 • Как да се придаде твърдост на гърдата?
 • Упражнения за гръдните мускули, които можете да направите у дома
 • Важната тайна на успешното обучение

В по-голямата част от случаите формата и размерът на млечните жлези в представителите на красивата половина на човечеството се определят от генетични фактори, т.е. те се наследили. Така че, ако всички жени във вашето семейство имат много малък бюст, вероятността вашият да бъде трети или четвърти размер е максимум 0,05%.

Какви мерки трябва да предприемете? В този случай можете да решите само за хирургическа интервенция, да носите коригиращо бельо с ефект на натискане или да се откажете от себе си и да приемете себе си така, както сте. Много експерти също препоръчват на жените да изпълняват упражнения за увеличаване на гърдите, както в салона, така и вкъщи.

Ние бързаме да изясним: с помощта на тези упражнения няма да можете да увеличите гърдите си до няколко размера. Но можете да дадете бюста си на здрав, умен поглед, да го направите по-еластичен и красив. Най-ефективните упражнения на гърдите за жени, които можете да направите у дома, са представени в този материал точно долу. Те ще ви помогнат да станете щастлив собственик на наистина привлекателен бюст.

Характеристики на структурата на гърдата

При жените гърдата се състои от петнадесет или двадесет малки жлези, които много приличат на четка с грозде. Тези лобули се намират в дебелината на съединителната тъкан, в тях няма мускули. Поддържани лобулирани мускули на гърдите и раменния пояс. Повечето гръдни мускули при жените се развиват, когато тяхната възраст е между 18 и 20 години. През тези млади години бюстът изглежда много красив, независимо от неговия размер, и почти не пречи на представителите на красивата половина на човечеството.

Не е тайна за никого, че кърменето на млечните жлези в кърмещата майка е значително по-голямо. Поради факта, че на гърдата се увеличава, и протегна кожата на него, и на мускулите, които се използват за подпомагане на по-малък размер бюст, вече не е адекватно да се справят с възложената им работа.

Когато майката завърши храненето на бебето, всичко се връща към предишните си размери, но вътрешната структура на женската гърда продължава да се променя: на някои места много еластичната жлезиста тъкан се замества с доста свободна съединителна тъкан. С възрастта мускулите се отслабват, а кожата след хранене на детето не се връща към предишните измерения, защото преди да е била в състояние на разтягане. По този начин гърдите на раждащи се жени “виси” и започват сериозно да притесняват своите собственици.

за упражнения на гръдния кош

Как да се придаде твърдост на гърдата?

За да се върнете към предишната си еластичност на бюста и красотата, трябва да окаже въздействие не само върху мускулите му, но и върху кожата. Най-добре е да укрепите мускулите на женското гърди, както и да се потопите в каяка. Много е полезно редовно да се правят специални упражнения за увеличаване на гърдите, но не забравяйте, че за да се постигне видим ефект, упражненията трябва да се провеждат систематично и обучението, особено у дома, трябва да бъде много интензивно.

Разбира се, целият комплекс от упражнения с помощта на черупки може да се проведе в салона. Сериозният и интелигентен подход към обучението ще помогне не само да подобри формата на гърдата, но и да направи цялото тяло по-тънко и удобно, а цялостното благосъстояние – перфектно. Междувременно експертите препоръчват жените да предпочитат гири и бар, особено вкъщи, където няма стотици различни опции за спортно оборудване. По време на тренировката с тези черупки функционира цял комплекс от мускули, благодарение на които движенията стават по-хармонични и от уроците може да се постигне най-добрият резултат.

Бъдат ангажирани в салона се препоръчва само за начинаещи, които дори пред дома не е възможно все още да се обучават с всеки боеприпаси. Тогава те идват в помощ на Сита симулатор, както и специални симулатори за гърдите. Те също така позволяват на жената да координират всички свои движения и да не извършват ненужната работа, дори и да направите една сложна система. След като сте малко по-дълго, за да разберете как можете да подкрепят гръдните мускули винаги са в добра форма и какви техники за най-ефективните подходи на къщата и в стаята, можете да започнете да използвате в обучение гири и щанги.

упражняване на гърдата

Упражнения за гръдните мускули, които можете да направите у дома

Ако систематично ще изпълнявате най-добрите физически упражнения за гръдния кош, изброени по-долу, чудесен резултат няма да бъде дълго в скоро време!

 • Упражнение за жени №1

Поставете краката си по ширината на раменете си, опънете ръцете си точно пред вас, сякаш сте готови да аплодирате. Бавно натиснете една длан на другата, след това отпуснете ръцете си и ги опънете отново. Ако направите това упражнение за гърдите редовно, много скоро ще започнете да усещате как затягат правилните мускули. За да постигнете най-добрия резултат, трябва да следвате 15 подхода всеки ден. След един месец гърдите ви ще се трансформират толкова много, че не го разпознавате. Тя ще бъде много висока и невероятно еластична.

 • Упражнение за жени номер 2

Легнете на гърба си, вземете всяка ръка на дъмбел. Препоръчителната тежест на едно спортно оборудване е 1 килограм. Бавно повдигнете гири, спускайте ги в гърдите. Уверете се, че по време на това упражнение вашите лакти са разведени. Повдигнете и спуснете ръцете си 15 пъти.

 • Упражнение за жени №3

Легнете със стомаха си на спортната пейка. Издърпайте краката си в низ и вземете всяка ръка върху гира с тегло 1 килограм. Бавно спускайте гирите на пода, след това разширете ръцете си на разстояние. Извършете упражнението 15 пъти.

 • Упражнение за жени № 4

Стани, сложи краката си на ширината на раменете си. Поставете едната си ръка на гърба на стола, а в другата вземете една гира с тегло 2 килограма. Бавно спуснете ръката си с дъмбел на пода и я повдигнете отново в гърдите си. Извършвайте всяко спускане и повдигане 15 пъти.

 • Упражнение за жени №5

Поставете краката си на ширината на раменете си, с всяка длан вземете две килограма гира. Дръпнете ръцете си напред с дланите си нагоре и бавно започнете да ги огъвате около лактите. За да бъде това упражнение още по-ефективно, опитайте се да извършите действия по такъв начин, че ръцете ви да са винаги в хоризонтално положение.

 • Упражнение за жени №6

Това наистина е много просто, но изключително ефективно. Поставете краката си на ширината на раменете си, с всяка ръка вземете гира с тегло 2 килограма. Направете ръцете си, повтаряйки движението на “ножиците”. Дръжте ръцете опънати и не ги разпръсквайте твърде широко.

 • Упражнение за жени № 7

Също така често се нарича “натискане срещу стената” по друг начин. Отстрани изглежда, че е много лесно да го направите. Но всъщност това е далеч от случая. Стойте, облегнете стената с изпънати ръце. Направете вертикално натискане, опитвайки се да стигнете до стената с гърдите си.

След като изпълнявате всички ефективни упражнения за мускулите на гръдния кош, не забравяйте да вземете контрастен душ. Опитайте се да насочите силния поток вода към бюста възможно най-често. Така че винаги можете да запазите мускулите си в тон, а също така да помогнете да се гарантира, че кожата на гръдния кош е винаги много млада, се различава от завидна еластичност.

Важната тайна на успешното обучение

Изпълнявайки всички ефективни упражнения за гръдните мускули, умствено визуализира как си бюст с всяка секунда става все по-красива и добре, укрепва и прави еластична и атрактивна форма. Не забравяйте, че визуализацията е много полезна при обучението. Така че можете да постигнете наистина зашеметяващ резултат.

Има едно златно правило да се има предвид, носещ дома комплекс от упражнения: в гърдите също трябва да почива. Така че редовно давайте на мускулите си отпушване, релаксирайте, легнете на гърба си и дишайте дълбоко. С такава почивка психически отново губят всички предишни упражнения и тези, които все още не сте завършили.

Препоръчваме ви да прочетете: упражнения за увеличаване на бедрата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 60 =