Смесването на цветовете на косата е първата стъпка към оригиналното изображение

смесване на цветовете на косата

Съдържание:

 • Първите стъпки към трансформацията
 • Правила за смесване на бои

Ако искате да промените цвета на косата си или да добавите нови акценти към съществуващ нюанс, трябва да обмислите оцветяването, като смесите няколко цвята. Или решихте да експериментирате с нюанси и да прилагате нещо ново и екстравагантно върху косата си – тогава по този начин определено ще ви хареса! И най-важното – тази процедура може да се направи самостоятелно. Само вие трябва да знаете точно как да смесите боите за коса правилно.

Ако решите да експериментирате с смесване на цветовете, помислете за следните нюанси:

 • На първо място – цветовете могат да бъдат напълно различни цветове, понякога дори не съвместими;
 • На второ място – първо трябва да опитате да смесите малко количество – ще видите резултата;
 • Трето – винаги помислете за оригиналния цвят на косата;
 • И, четвърто – опитайте да купите цветовете на един производител.

Първите стъпки към трансформацията

Така че, първо изберете желания оттенък. Това може да стане с помощта на компютърна програма – да го изтеглите от мрежата и да вмъкнете изображението си. Сега трябва да направим пробен опит – опитайте да смесите цветовете и да приложите сместа към отделен низ. Издържайте напълно времето според инструкциите и само след това изплакнете, изсушете.

Сега погледнете по-отблизо – това е цветът, който имате. Да, не забравяйте – вземете нишката за експеримента отдолу, а не на върха. Изведнъж не ви харесва, тогава можете да го скриете в косата си. Препоръчва се майсторите да смесват най-много два цвята едновременно. В противен случай не можете да получите ефекта, който очаквате.

как да се смесват боите за коса

Правила за смесване на бои

 • Подгответе стъклени или пластмасови чинии, можете да използвате керамична купа. Съдовете не трябва в никакъв случай да бъдат метални;
 • Вие също ще имате нужда от ръкавици – те са затворени във всяка опаковка с боя, както и четка;
 • Първо, смесете една боя според инструкциите в опаковката, а след това и другата. И едва след това можете да смесвате два цвята;
 • Налейте различни цветове на боята и ги разбъркайте с четка – просто ги разбъркайте в спирала;
 • Веднага след смесването нанесете боята върху косата и я оставяйте за времето, посочено в инструкциите;
 • Боядисвайте внимателно косата си, но бързо – прекарайте бързо химическите реакции при смесването на бои;
 • Помислете за оригиналния цвят на косата – ако сте кафява жена, едва ли ще можете да станете блондинка за една картина.

Обърнете внимание – не оставяйте смесени цветове за съхранение! След половин час боята ще реагира с въздуха и ще стане неизползваема. Следователно, смес от няколко цвята трябва да се използва веднага. Запишете в дневника, когато сте били боядисани и какви нюанси на цветовете, които сте използвали – това със сигурност ще дойде по-удобно. Първо, ако харесвате цвета, няма да се налага да помните болезнено това, което сте смесили. На второ място, ще разберете колко силно остава този цвят. И трето – дори ако сянката не се побира, тогава вероятно ще разберете, че не можете да се смесвате.

Тук по принцип и всичко – нищо сложно в това. Вие може да бъдете фризьор и стилист. Но все пак бъдете по-внимателни – много майстори категорично не съветват да се смесват бои у дома. Поради това е по-добре да вземете решението си няколко пъти. Разбира се, “косата не е главата – расте назад”, но няма да се случи скоро.

Между другото, е много трудно да се отървете от някои нюанси. Първо трябва да обезсилите получения цвят и след това отново да боите косата си. И това неизбежно ще доведе до изсушаване на косата, до изтощаването им. В резултат на това, вместо красива и оригинална прическа, ще получите напълно противоположен ефект. Във всичко трябва да има умереност и компетентен подход към процеса – това е непоколебимо правило, което трябва да се спазва. Но не трябва да се страхувате от нищо – просто да сте разумни. Усъвършенствайте, създавайте, измисляйте нови изображения, опитайте различни стилове, а след това винаги ще бъдете модерни и оригинални!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =