Слънцезащитен сапун за интимна хигиена: изберете деликатна козметика

кафяв сапун за интимна хигиена

Съдържание:

 • Значението на хигиената за човешкото здраве
 • Защо са необходими деликатни козметични продукти
 • Сапун за сапун и неговите свойства

Използваме козметика за лицето, за ръцете и краката, за косата; но за интимните места има нещо. Голямото търсене, което козметиката използва за хигиена на деликатни места, потвърждава необходимостта от нея. В момента има много видове гелове и сапуни за грижа за деликатната част на тялото; но не се отказва от позицията си на всички нови средства и сапун за интимна хигиена. Но преди да започнем историята за него, бих искал да говоря с вас за важността на грижата за собственото си тяло.

Значението на хигиената за човешкото здраве

Хигиената като наука се занимава с наблюдението и изучаването на връзката между здравето на човека и всички фактори, които могат да го повлияят. Няколко вида хигиена могат да бъдат разграничени: психична хигиена, екологична и лична; и за правилното спазване на всяко от тях зависи от вашето здраве. Личната хигиена е от особено значение за поддържането на здравето; е придобит в детството конкретни навици и умения, които не само ще ви помогне да се предотврати много заболявания и проблеми, и дори може да повлияе на начина, по който едно лице ще се третира в тяхната социална среда.

От особено значение е грижата за кожата. Кожните обвивки са основната естествена бариера, която защитава нашите вътрешни органи и системи от външни влияния. Кожата предотвратява инвазията на тялото от бактерии и други вредни микроорганизми. Самата тя е защитена от тънък слой мазнини. “Старееща” мазнина, смесена с пот и мръсотия, създава идеална хранителна среда, в която има бърз растеж на бактерии и микроби.

Чистата кожа изпълнява функциите си много по-добре, отколкото мръсно. С помощта на сапун или гелове, мръсотията лесно се измива от повърхността на тялото; кожата се освобождава не само от замърсяване, но и от неприятна миризма. Поради това е необходимо да се измие всички части на тялото на дневна база, които се натрупват мръсотия, грес, както и всички видове разделение: ръцете, краката, подмишниците, кожни гънки и всички, разбира се, гениталната област и ануса. В този случай е необходимо да се има предвид, че интимната зона трябва да бъде почистена с помощта на специално разработени средства.

сапун от катран за интимни съвети за хигиена

Защо деликатна козметика?

Факт е, че нормалната микрофлора на вагината е 90%, съставена от лактобацили, които отделят млечна киселина. Околната среда, която създават, убива повечето патогени. Сапунът има вредно въздействие върху лактобацилите, унищожавайки ги. Околната среда във влагалището става алкална. В тази среда микробите са населени и не винаги са полезни. Последствие – дисбактериоза. Оттук и появата на различни женски заболявания: млечница, вагинит, полово предавани болести. Интимното лекарство запазва и помага да се поддържа нормално ниво на рН (3.3).

Интимният сапун може да бъде както течен, така и твърд. Той хидратира и задължително съдържа антисептични добавки, като по този начин предотвратява възникването на определени възпалителни заболявания. Сапунът може да съдържа екстракти от билки, минерали, витамини. Тези добавки насърчават заздравяването на микрокредитите и укрепват кръвообращението в тъканите.

Геловете за интимна хигиена са предназначени основно за навлажняване на лигавицата на гениталните органи и за ефективно тонизиране. Геловете имат по-ефективни бактерицидни качества. Следователно, те трябва да се използват след всяко посещение на резервоара, вана, басейн, душ. Повечето гелове съдържат билкови съставки от лечебни билки или масла. Когато купувате гел, обърнете внимание на състава, тъй като концентрацията на растителни екстракти в тях обикновено е много голяма.

Гел-смазочните материали са предназначени за навлажняване на интимната зона, те не изискват зачервяване. Използвайте ги непосредствено преди половото сношение, което трябва да се случи без никакъв дискомфорт, способно да убие удоволствието. Липсата на естествено овлажняване на вагината по време на полов акт може да покаже, че една жена има някакви заболявания или психични разстройства.

В допълнение към сапуни и гелове, има и други средства за интимна хигиена: интимна пяна, произведена на базата на различни масла; интимен спрей, който не съдържа алкохол; салфетки, импрегнирани с разтвор от екстракти от билки като лайка и невен; Апликатори, съдържащи гел с антибактериално действие.

Трябва да се внимава да използвате интимна козметика за тези, които страдат от алергии и имат чувствителна кожа. Има специални средства за чувствителна кожа. Хората, които изпитват алергична реакция към алкалната среда и имат възможност да използват сапун, ще се възползват от хипоалергенна интимна козметика.

Има хора, които трябва да използват интимен грим.

Те включват:

 • хора с болести на интимната сфера, гъбични лезии;
 • хора с малък имунитет;
 • хора, лекувани с антибиотици (за предотвратяване на дисбактериоза);
 • Мъже и жени, изпитващи определени затруднения в сексуалния живот;
 • бременни жени.

сапун от катран за интимни хигиенни свойства

Сапун за сапун и неговите свойства

Сапуното за сапун за интимна хигиена едва ли щеше да спечели “конкурс за красота” сред всички останали средства за интимна хигиена. Той има кафяв цвят, който едва придава специална атракция. Тогава защо говорим за него? Какво го прави толкова специален? Отговорът на тези въпроси е прост – невероятните лечебни свойства на този сапун го правят достоен за вашето внимание:

 • Брезовият катран е известен със своите регенеративни качества в продължение на много векове. Той се използва за лечение на кожни заболявания, които съставляват впечатляващ дълъг списък: това е акне, себорея, псориазис, пърхот, сърбеж и други. Катран деликатно ексфолира старата мъртва кожа и стимулира обновяването на клетките. Кожата под влияние на бреза катран става гладка, гладка, лъчиста и много красива.
 • Брезовият катран е отличен диуретик, който се използва за детоксикация на тялото и за пречистването му. Целта подобрява кръвообращението и предотвратява натрупването на токсини в мускулите и кожата.
 • Като дезинфектант и антисептично средство, бреза катран може да се използва по-малки рани и съкращения, с цел предотвратяване на възпалителни и гнойни процеси и да се ускори процеса на оздравяване.
 • Брезовият катран подобрява кръвоснабдяването на тъканите и стимулира възстановяването на епидермиса. И на лечебните свойства на катран не се ограничават до споменатото по-горе; Тя е не само почистване, дезинфектант и диуретик, но също така и облекчаване на болката, антисептично, инсектицид и антипиретик.

И почти всички тези свойства на катрана остават в сапуна за интимна хигиена!

Въпреки, че сапун цвят и едва ли може да се нарече приятно, мирише много привлекателна, “дим”, топло, леко тръпчив – само миризмата на катран сапун. Неговата миризма ви хвърля спомени за топла и уютна камина през зимата поляната, ако е бил в гората през зимата. Разбира се, ако не искате да се направи такава специфична миризма, напоена цялата си баня, ще трябва да се запечата в бара на сапун или обрат капачка на флакона. Но ако нямате нищо против миризмата на дим и огън, можете, напротив, да оставите сапуна отворен.

Например във Финландия, където брезовият катран е невероятно популярен, всеки е убеден, че миризмата му е доста приятна. Много местни средства за интимна хигиена и дори хранителни продукти съдържат брезов катран или масла със своето съдържание. Да, ние не говорим само за шампоани, парфюми, сапуни и лосиони, но също така и бира, сладолед и дори бонбони! Има дори и финландска поговорка, която празнува на лечебните свойства на бреза катран и трансфер, който може да бъде нещо като това: “Ако водка, сауна и бреза катран, няма да ви излекува, тогава няма какво да помогне на”

Но ние също трябва да ви предупредим, че брезовият катран може да раздразни чувствителната кожа, особено ако увеличите концентрацията й. Ако решите да използвате сапун от смола за интимна хигиена, първо проверете “тест” върху малка част от кожата. И ако раздразнението не се появи, тогава можете безопасно да използвате това наистина чудотворно лекарство, което беше използвано от нашите отдалечени предци.

Следващият път, отидете в магазина или аптеката за друго козметично лекарство, не забравяйте да купите и сапун за интимна хигиена. И ще направите добър избор, ако този сапун е катран!

Препоръчваме да четете: как да измиете тъмната боя от косата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 25 =