Какво е необходимо да направите или да направите, че гърдата е нараснала?

Дори в ранна възраст много момичета се притесняват от въпроса какво да правят, така че гърдите да растат, да придобият красива форма и желания обем. Малката гърда може да се превърне в сериозен комплекс за всяка жена. Някой твърди, че всичко е в гените, някой вярва в медицински упражнения и масаж, за да увеличи гърдите, а някой казва за безсмислено прекарано време и пари. Възможно ли е гърдата да се увеличи до желания размер без да се пристъпи към пластична хирургия и инжекции?

Стимулиране на растежа на гърдите

От какво расте гърдата?

Така че, ако притежавате малък или плосък гръден кош, тогава спасяването е три начина: хирургия, повишаване на теглото или бременност. Не всяка жена може да се съгласи с един от тези методи.

Хирургическата интервенция не винаги е безопасна. Много пациенти с времето развиват алергии или други сериозни заболявания, свързани с реакцията към чуждо тяло в организма. Момичета, които са с наднормено тегло и наистина имат големи гърди, но едва ли ги оценяват, защото тяхната основна цел е да загубят тези излишни килограми. Особеността на женското тяло е, че по-голямата част от обема на гърдите е съставена от мастна тъкан, така че трябва да изберете нещо: тънка фигура или желания обем на бюста.

Третият начин да постигнете растежа на гърдите е да забременеете. Но дори и тук има минус. Вашата красота ще продължи само девет месеца, след което ще дойде периодът на хранене, а гърдите няма да са толкова еластични, ще започнат да се огъват. Подобни трудности се срещат и при собствениците на големи форми, защото с възрастта цялата красота се губи, има стрии (т.нар. Уши на шпаньола), дължащи се на възрастовите промени в тялото.

Диета за растеж на гърдата

Основни препоръки

Как да накарам гърдите да станат по-големи? Основният източник на растеж на гърдите са женските хормони. Благодарение на тях някои жени имат тънка фигура и красив обем. Производството на естроген се случва в тялото на всяка жена. В същото време не е нужно да правите никакви усилия и да промените начина си на живот. В периода от 11 до 18 години този хормон се произвежда в максимално количество. През този период се формират гърдите, обемът и формата им. Не обвинявайте хормоните във всичко. Значителна роля в растежа на гърдата играят наследственият фактор, общото физическо състояние на организма, диетата и режима на деня.

Ако все още сте тийнейджър и искате гърдите ви да растат, да придобиете красива форма и еластичност, спазвайте определени правила:

 • спазване на диетата;
 • масаж;
 • физически упражнения;
 • козметика за грижа.

Ако съзнателно и целенасочено следвате посочените по-горе препоръки, ще постигнете желания резултат. Разбира се, не само момичетата в ранна възраст се чудят какво да правят, за да развият гърдата. По тази тема и мисля, че възрастните жени, които се готвят да станат майки или просто попадат под влиянието на стереотипите, мъжете предпочитат големи форми. В този случай, не се отчайвайте, леко увеличавайте гърдите и ги увеличавайте, поне един размер е възможен.

Масаж за растеж на гърдата

Диета за растеж на гърдата

Има специална диета, която помага на много жени да увеличат своите форми и самочувствие. Диетата, която отговаря на въпроса как да се направи гърдата расте по-бързо, включва всички необходими компоненти за растеж. За да направите това, е необходимо да включите във вашата диета всеки ден следните продукти:

 • зеле;
 • портокали;
 • соя;
 • зърна;
 • черно смляно кафе;
 • магданоз;
 • праскови;
 • житни растения;
 • банани;
 • моркови;
 • черния дроб.

Всички горепосочени продукти съдържат фитоестрогени, които стимулират освобождаването на женските хормони, също така помага за възстановяване и създаване на нови клетки в тялото.

Особено в юношеството тези вещества ще бъдат отлична добавка за стимулиране на растежа на бюста.

Упражнения за увеличаване на гърдите

Но това не е целият списък, който ще ви осигури здравето и красотата на жените. Горният списък не означава, че човек трябва да седи на някои зеленчуци и плодове. Ако се опитвате да увеличите размера на гърдите, не е необходимо да се придържате към диети, които засягат мастната тъкан, защото при загуба на тегло не само краката и стомаха, но и гърдите ще намалеят по обем.

Важно е да се придържате към здравословна диета и да обогатявате тялото си с протеини, мазнини и витамини. Например, всяка жена в диетата трябва да включва месни ястия, яйца, млечни продукти. Не забравяйте за зеленчуци и масло, заквасена сметана, защото мазнините трябва да се съхраняват в млечните жлези за достатъчен обем.

Масаж за растеж на гърдата

Това е просто средство да дадете красива форма на гърдите си, което не отнема много време и енергия и трябва да бъде част от комплекс от процедури за растеж на бюста. Масажната технология е изключително проста, трябва да направите леки кръгови движения, които стимулират притока на кръв към млечните жлези, развиват капилярни мрежи и подобряват тонуса на кожата. Изберете за себе си един от начините за масаж и напред към целта.

Воден масаж – можете да правите по време на душ. За да направите това, трябва да настроите струята в средна степен, докато температурата на водата трябва да е топла, но не и топла или студена. По време на масажа, наблюдавайте усещанията си, трябва да постигнете приятно усещане от допира на водата, в противен случай съществува риск от заболяване и тумори. Циркулярното движение на душа трябва да се извършва по цялата повърхност на гръдния кош, като се заобикалят зоните на зърната. Трябва да направите този масаж два пъти на ден, като отделите няколко минути за това.

Козметика за растеж на гърдата

Масаж на ръка – това изисква мазна крем или специално средство за гръдния кош. Разпределете крема върху цялата повърхност на бюста и започнете да масажирате кожата с кръгообразно движение в продължение на две минути. След това изпълнявайте удари в посоката от зърната към раменете, ключицата, като също повтаряте движенията в продължение на две минути. После по подобен начин удряйте кожата от зърната до външната страна на гръдния кош. Всички горепосочени действия трябва да се извършват с показалеца и средните пръсти, като се избягва натиск в областта около зърната.

Упражнения за гърдите

Малцина смятат, че гърдата расте от физическо натоварване и физически упражнения. В края на краищата, тя помага за намаляване на мастната тъкан, което логично намалява вашите форми. Но гръдните мускули са подредени по такъв начин, че с правилно изчисленото натоварване те ще увеличат и дадат еластичността на гърдата.

Класическото упражнение е натискане надолу от пода или издърпване. Но в първите класове не всяка жена е в състояние да издържи на такъв товар, така че започнете с по-опростено, но не по-малко ефективно упражнение. Стиснете дланите на ръцете си, огънете лактите пред себе си. След това вземете малка топка, която трябва да изстискате и разколете между ръцете си. Трябва да направите упражнението три пъти за десет подхода.

След това можете да започнете стречинг. Също така огънете ръцете си пред себе си, закопчайте пръстите в ключалката и се опитайте да вдигнете лактите. Трябва да почувствате затягането на гръбначните мускули. Повторете упражнението десет пъти.

Подобно на лицеви упражнения, има упражнение, наречено “doggie”. За да направите това, легнете на стомаха, огънете ръцете си в лактите и го поставете на гръдния кош. Трябва да се изкачите, облегна се на дланта на ръцете и пръстите на краката, да останете на това място за няколко секунди и да потънете.

За следващото упражнение ще ви трябва дъмбел. Легнете на пода, разпръснете ръцете си с дъмбели встрани и ги повдигнете перпендикулярно на пода, след което бавно ги спускайте надолу.

Как да увеличите визуално гръдния кош

Освен физическите и диетични ефекти върху размера на гърдите, можете да го увеличите визуално. За да направите това, изпълнете следните съвети:

 • опитайте се винаги да държите гърба си прави (правилната поза и отклонение на гърба правят гърдите ви по-изпъкнали и визуално да се увеличават);
 • Не злоупотребявайте със слънчеви бани и солариуми (със слънчево изгаряне, кожата на гърдата губи тонуса си, с годините, в които бързо се виси и престава да бъде еластична);
 • Изберете правилния сутиен (бельо, който ви не трябва да компресирате гърдите или виси на вас, губят формата ремъци не трябва да се копае в кожата, костите и чаши оставят видими следи в областта под гърдите).

Направете активен, радостен живот, влезте спортувано и възможно най-често излезте на чист въздух. И най-важното – обичайте себе си за това, което сте. След това околните хора ще ви отговорят точно на начина, по който се отнасяте към себе си!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 95