Как да се обръснем правилно

как да се обръсне правилно

Статистиката твърди, че повечето мъже неизменно привличат красотата на краката на жените. Ключът към привличането на жените не е толкова формата на тялото, колко е неговото поддържане – здравословен тен, кадифена кожа, педикюр и дори тен. Следователно, всяка жена, която зачита себе си, редовно попълва знанията си в областта на козметологията. Дори и в случаите, когато дадена жена е редовен посетител на салон за красота, тя трябва да се научи как да си бръсне краката правилно с бръснач. Има много причини за това.

Първо, бръсненето е най-икономичният, бърз и лесен начин за премахване на косата. Този метод се използва не само за премахване на космите по краката, бикините и зоните за подмишниците също могат да станат напълно гладки след бръснене. На второ място, учените са разработили голям брой уникални машини за бръснене, които сами по себе си създават процедура за бръснене – удоволствие.

Някои жени не харесват едно нещо – на втория или третия ден след бръсненето, косата подновява растежа си и процедурата трябва да се повтаря отново и отново. Въпреки това, за по-голямата част от справедливия пол, редовното бръснене с бръснач или машина се е превърнало в стандартна процедура. Струва си да се отбележи, че не всеки знае как да се бръсне правилно и да разчита на този въпрос единствено на собствената си интуиция. В тази статия искаме да ви разкажем за важните нюанси на бръсненето на жените.

Подготовка за бръснене

Подгответе кожата за качествено бръснене ще помогне на кожата да се търка. Предварително лечение на кожата с търкане, почиствате и отлепвате повърхността на мъртвите клетки на епидермиса. Тази процедура ще ви предпази от получаване на мръсотия в космените фоликули по време на процеса на бръснене.

Самото бръснене се прави много по-лесно с използването на специален гел. Гелът, приложен върху обработената кожа, прави процедурата лесна и приятна. Няма разлика кой вид гел използвате – мъжки или женски, но женските опции са склонни да имат по-приятна миризма.

Основното средство в ръцете ви е бръснач. Женската машина за бръснене се различава от мъжката само в дизайна и наличието на по-мобилна глава. Тази разлика позволява на бръснача гладко да се плъзга по кожата, повтаряйки всички завои на тялото, като същевременно намалява риска от рязане. Женската машина, както и мъжкият, имат 2-4 остриета, но броят им малко влияе върху гладкостта на бръсненето. Основната същност на висококачествената бръснене в рязкостта на остриетата на машината. Бръсненето със стара глупава бръсначка е неприемливо, защото това уврежда кожата. Ето защо лопатките на машината трябва да се сменят възможно най-често.

Изборът на машината е отговорен бизнес

как да си бръснете краката с бръснач

Без значение е не само въпросът как правилно да се бръсне краката на машината, но и изборът на самата машина. Това е толкова лесно да загубите главата си в голямо разнообразие от модели на бръснарски машини за жени. В допълнение към стандартните металорежещи машини с ножчета, на пазара се появиха женски електрически бръсначи, предназначени за мокро и сухо бръснене. При мокро бръснене обикновено се използва топла вода, както и допълнителни козметични продукти. Повечето от женските електрически бръсначи работят с батерии, което им позволява да се използват по време на пътуване. Разширените модели са оборудвани със специални устройства – тримери, предназначени да удрят и съкращават най-дългите косми.

Мненията за това, какво е най-ефективно за бръснене – машина или електрическа самобръсначка, значително се различават. Всеки от тези методи има положителни и отрицателни точки. Най-много, да проведете собствени експерименти и да решите сами, кой метод е оптимален за вас лично.

Основният недостатък на бръснещата процедура е нуждата от честа употреба, която се съпровожда от опасността от нарязване на кожата, честото появяване на раздразнения и появата на врастнали косми. Но благодарение на своята достъпност и простота, бръсненето не губи популярността си сред женската част от населението. Сигурни сме, че ако изучавате прости правила и разбирате за себе си как да бръснете правилно, процедурата ще бъде за вас възможно най-ефективна и безопасна.

Бръснете се мъдро

Преди да започнете процедурата, най-добре е да вземете горещ душ. Топлата вода подхранва кожата, омекотява, омекотява косата и отваря порите, което значително улеснява бръсненето. По време на душ, кожата трябва да бъде почистена добре с детергенти. Тази мярка ще предотврати появата на възпалителни реакции след бръснене. Районът, който планирате да бръснете, лекувайте с тялото, за да предотвратите врастването на космите.

След приключване на подготвителните дейности можете спокойно да започнете бръснене. Как да си бръснете краката с бръснач? Нанесете върху кожата пяна, мус или крем за бръснене. Никога не използвайте сапун за тази цел, тъй като изсъхва кожата. След това овлажнявайте ножа за бръснене и леко я разтъркайте по кожата. Не натискайте силно острието, в противен случай рискувате да увредите кожата. Традиционно бръсначът се държи в посока на растежа на косата – отгоре надолу. Този начин на бръснене, без да дава идеален резултат, но помага да се предпазите от разкъсвания и раздразнения.

Много жени обичат да бръсне краката си по посока на растежа на космите, защото по този начин се постига идеална чистота и гладкост на кожата. Въпреки това, когато използвате този метод, бръсненето не трябва да се извършва два пъти с острие на една и съща повърхност на кожата, в противен случай може да бъде сериозно повредено. Обърнете внимание, че бръсначът не се запушва, изплакнете го под водата възможно най-често. След процедурата, бръснещата машина трябва да се изплакне добре с вода.

Когато процедурата за бръснене приключи, остатъците от бръснещия помощник се измиват с вода и кожата се избърсва. На кожата се прилага овлажняващ крем за предотвратяване на дехидратацията. Ако възникне възпалителна реакция или дразнене, желателно е кожата да се третира с крем хидрокортизон, който ефективно облекчава изгарянето и зачервяването. Този крем е отличен антисептик. Ако областта на бръснене е била изложена на подмишниците, не използвайте незабавно антиперспиранти и дезодоранти с алкохолно съдържание непосредствено след процедурата.

При бръсненето всеки детайл е важен. Освен това, колко правилно да бръснете краката, е необходимо да зададете въпрос – кога да бръснете краката или краката? Оптимална процедура сутрин, след душ, когато кожата е пара и мека.

Малки нюанси

как правилно да си бръснете краката с машинен инструмент

Когато вземате решение колко често трябва да си бръснете краката, трябва да се съсредоточите върху индивидуалните характеристики на тялото си, а не върху нерегламентираните съвети отвън. При всяка жена растежът на косата се осъществява с различна скорост, при някои косми расте за няколко дни, а за някои – за 1-2 седмици. Следователно вашият бръснещ график трябва да бъде индивидуален.

Никога не се опитвайте да се противопоставят на природата. Колкото по-често се бръснете, толкова по-богата нежелана коса ще расте. Ако природата ви е възнаградила с лека невидима мъгла, помислете дали трябва да вземете и бръснач в ръцете си. Такива косми са най-добре докоснати в най-екстремни случаи, без да се докосват до острието на областта на бедрата и коляното.

По въпроса как правилно да се бръсне краката на машината, има един отговор, който може да се нарече златното правило – бръснене с едно докосване. Ако не успеете с един опит да премахнете цялата ненужна коса, можете да повторите бръснача през сайта. Но третото докосване на острието на кожата неизбежно ще предизвика дразнене.

Преди да посетите басейна или водния парк, трябва да сте по-внимателни с процедурата за бръснене. Краката трябва да се обръснат един ден преди да се вземат водните процедури, защото солената и хлорирана вода веднага раздразнява прясно обръснатата област на кожата, с червени петна с характерно усещане за парене.

На яркото лятно слънце искам толкова много да облека лека рокля и да се издигам като пеперуда, потаена от топъл бриз. Но докато нашите прекрасни крака са отворени за очите на някой друг. Пожелаваме ви да прекарате лятото в най-прекрасното настроение и гладко обръснатите крака да накарат всички истински възхищение!

Препоръчваме ви да прочетете: дразнене след бръснене

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1