Как да не правим грешка при избора на уред за изправяне на косата?

професионални опори за различни видове коса

Съдържание:

 • Какво трябва да бъде покритието на плочите на токоизправителя?
 • Как да избера коса за изправяне на коса?
 • Ние правим стилни прически с помощта на токоизправител
 • Полезни съвети за начинаещи

Домакински и професионални уреди за изправяне на коса са уреди за оформяне, които позволяват да се осигури гладка повърхност на нишките чрез нагряване на специални пластини, между които е захваната къдряне. Днес производителите предлагат различни видове гладене.

Покритието на професионален токоизправител трябва да е керамично
Връщане към съдържанието

Какво трябва да бъде покритието на плочите на токоизправителя?

Покриването на плочите на предпазителя се нарича днес от производителите по съвсем различни начини, но целта им остава същата:

 • предотвратяване на прегряване, равномерно нагряване на нишките без точки на прегряване;
 • Намаляване на триенето при полагане между косата и плочите. Най-добрите инструменти имат висока гладкост, което прави възможно натрупването възможно най-стабилно в по-краткото време на контакт между горещата повърхност и нишките;
 • материалът на облицовката трябва да е такъв, че когато се използва специална козметика за термоизолация, не настъпва адхезия към тяхната повърхност. Това ще предпази нишките от прегряване, отрицателни топлинни ефекти. Не забравяйте, че качествените платна имат лесно почистваща се повърхност, за разлика от евтините;
 • желателно е да има йонизирано покритие.

Самите салфетки могат да бъдат:

 1. Метал – е най-разпространеният материал за производството ploek сега се използва по-малко и по-малко, тъй като има редица недостатъци: козметика придържат към повърхността, се стоплят и да се охладят, те бавно се регулира температурата е много по-трудно. Не се препоръчва използването на подобен предпазител.
 2. Керамичната плоча има по-нежен ефект върху косата. Обикновено тези тампони имат специални импрегнации от турмалини или нано-диаманти, което гарантира присъствието на йонизационната функция и това е необходимо, за да се запази здравето и блясъка на косата.
 3. Титаниевите плочи за гладене също са с високо качество, бързо се нагряват до избраната температура, нямат такива отрицателни ефекти като обикновените метални.
 4. Тефлоново покритие осигурява отлична приплъзване, т.е. времето за контакт с нишките е сведена до минимум, но при използване на козметични средства за стифиране плоча може силно замърсени.
 5. В повечето устройства се използват смесени варианти. Това са керамично-тефлонови, керамично-турмалинови, керамично-титанови материали.
 6. Антибактериалното покритие е относителна новост. Състои се от това, че се използва специално нано-сребърно напръскване или се създава специална верига, под влияние на високите температури, активиращата функция на кондиционирането.

Какви трябва да бъдат размерите на плочите?

Всички уреди за изправяне могат да имат различни плочи, чиято ширина е различна. Има много тесни, с ширина само 2,5 см, а има и по-широки. Изборът на навита лента е необходим въз основа на това, което направления ще се поберат. За тънки фиксирани тесни пластини, за по-дебела коса – широка. Тесни удари се препоръчват за полагане на къдрици, с широк е просто невъзможно. Но широката дава възможност да се намали времето за създаване на фризьорски салон.

Също така широките петна (керамика или метал) могат да бъдат гофрирани, т.е. прическата ще дойде от необичайни нишки на гофриране.

Защо се нуждая от йонизация?

Някои професионални предпазители имат специална йонизационна функция. Защо е необходимо? Същността на йонизацията е, че всички пластини на устройството са покрити със специален йонен слой (например от турмалин), който при нагряване освобождава поток от отрицателно заредени йони. Те обвиват всяка коса, бързо възстановяват водния баланс вътре в нея.

Не всички устройства днес имат такава функция, която ви позволява да поддържате косата гладка, подъл, блестяща. От допълнителните бонуси за употребата на положителна функция йонизация Трябва да се отбележи, че косата вече не е електрифицирана, т.е. прическа остава непроменена, винаги изглежда много приятен и чист.

къдрици с токоизправител
Връщане към съдържанието

Как да избера коса за изправяне на коса?

За да се избере професионален токоизправител, е необходимо да се обърне внимание на редица фактори, сред които:

 • клас на устройството. Изработени не само от професионални, но и от домакински уреди, които не притежават правилните функции и прецизен контрол на температурата;
 • време за отопление. За професионалистите това е само няколко секунди, но вътрешната топлина е много по-дълга, въпреки че цената им е много по-ниска;
 • наличието на температурен регулатор е не по-малко важно, тъй като неспазването на правилното ниво на температурата влияе неблагоприятно на състоянието на косата;
 • способността за избор на режим според вида на косата;
 • плаки за облицоване на материали (керамиката е най-добра, не оказва такъв отрицателен ефект върху състоянието на косата);
 • формата и ширината на плочите. Най-добре е да вземете къдрици със заоблени краища, което ще ви позволи да завъртите нишките в различни посоки. За тази цел е подходяща плоска керамична плоча, но можете също да използвате гофрирани плочи, които създават много атрактивен ефект;
 • наличието на допълнителни прикачени файлове ви позволява да създавате различни стилове.

При покупка предпочитание трябва да се дава само на доказани марки, дори ако цената им е по-висока. Това ще осигури възможност за запазване на здравето и блясъка на косата, отличното им състояние при стил.

Излагане на уред за изправяне на коса

Нивото на излагане на косата на косата зависи от това дали използвате уреда правилно. Някои хора трябва да желят косата си всеки ден и състоянието на косата не се променя изобщо, а за други е достатъчно веднъж, за да направят косата смачкана и крехка.

Факт е, че използването на извара с високи температури изсушава косата, лишавайки я от необходимата влага. Ако тя не осигурява допълнително овлажняване и грижи, тогава косата ви ще стане непривлекателна, суха, чуплива, ще загуби естествената си красота. Поради това се препоръчва да не се прави много често, без да се налага да се прави гладене, като за тази цел се използват козметични специални средства, предназначени за термополагане.

перфектно прави оформяне на косата с изправяне
Връщане към съдържанието

Ние правим стилни прически с помощта на токоизправител

Прави коса е толкова красива! Брилянтна, луксозна вълна, която тече във вятъра или между пръстите, може да завладее всеки. Но, колкото и странно да изглежда, права коса е рядко популярна. Не толкова отдавна знакът на стилната коса беше буйни “химически шапки” на главата, а в древния свят права коса беше носена само като знак на траур. Всичко се промени през последните години, в наши дни стилът с прави коси е знак за стил и отличен вкус.

Но днес използването на кърлинг бар ви позволява да създадете най-необичайни и привлекателни прически. Как можете да направите стил с гладене? Това е много просто, трябва да се подготвите за това:

 • (по-добре, че краищата на плочите са леко закръглени);
 • Пяна или гел за термично свързване;
 • лак за фиксиране. Също така е подходящ за горещ стил, позволява не само да фиксирате косата, но и да предпазите косата си.

Преди да започнете да слагате, трябва да измиете добре и да изсушите косата си, след това да приложите специален термичен защитен агент, гел или пяна за оформяне. Направленията на косата се разделят на отделни малки части, всяка от които се навива от корена, трябва да се държи вертикално. Токоизправителят с циркулярно движение се изпраща до върховете на низа, ако резултатът не ви удовлетворява, процесът трябва да се повтори. Не забавяйте гладенето за дълго време, тъй като косата може да бъде сериозно повредена.

След като косата трябва да се поръсва с лак за термично свързване, но само когато косата е студена. Това ще позволи на косата ви да остане цял ден.

Като правиш косата си, не забравяй, че температурата на плочите е по-висока от тази на форцепс, т.е. тя трябва да бъде определена според типа коса. За повредени ключалки е по-добре да настроите регулатора на 110-150 градуса, за нормално – до 160, за твърди и дебели – до 220. Не се препоръчва плаката да остане на един сайт повече от пет секунди.

Връщане към съдържанието

Полезни съвети за начинаещи

Така че косата ви не е повредена с помощта на кърлинг, трябва да следвате няколко полезни съвета:

 1. Преди да започнете да изправите къдрици с кърпичка, трябва да нанесете специални средства за термична защита на косата си. За тази цел днес се произвеждат специални козметични препарати: балсами, спрейове, мусове, които се различават по специална формула, която се активира чрез нагряване. Това ви позволява да поддържате красотата на косата, блясък и плътност. Такива продукти съдържат витамини, екстракти от растения, белтъчини и други естествени компоненти, които не позволяват изпаряването на влагата, т.е. ефективната защита на техните нишки от пресушаване.
 2. Трябва да се гарантира, че косата преди оформянето е леко влажна или напълно суха.
 3. Препоръчително е да започнете използването на къдрене от корените, нишките трябва да бъдат внимателно отделени една от друга. Размерът им трябва да съответства на ширината на работната повърхност, едно място не трябва да се забавя, проходът трябва да е гладък.
 4. След измиване, измийте след измиване трябва да използвате масла или специални маски, които имат възстановителен ефект.

Изборът на желязо за коса трябва да бъде много внимателно, защото зависи от него, независимо дали запазвате косата си здрава. Необходимо е да се обърне внимание на много фактори, сред които е и материалът за изработване на плочи за изправяне, наличието на термостат и много други. Изборът на плаки и козметика за грижа за косата ще запази отличното им състояние.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 29