Химическо лице пилинг у дома: Искате ли вашата кожа да блести?

химически лице пилинг у дома

Съдържание:

  • Какви са видовете стареене на кожата?
  • Характеристики на пилинг за различни видове кожа
  • Пилинг в салона или у дома: къде е най-добре да го проведете?
  • Какви са видовете химически пилинг?
  • Прости рецепти за химически пилинг у дома
  • Какво друго трябва да знаете за процедурата?

Често, докато голяма част от справедливия секс блести с младост и красота, те не винаги мислят за проблемите на бръчките, следи от умора, гъши петна по кожата на лицето и подобни “радости”. Смята се, че тези признаци на застаряване се промъкват към жените, започвайки от средната възраст. Но това отношение към проблема е фундаментално погрешно. Учените са доказали, че нашата кожа е обект на процеса на стареене през целия живот.

Една от най-желаните желания на жените на планетата Земя е да спрат процеса на стареене. И за да го изпълни, учените се опитаха усилено и изобретяваха революционен метод за запазване на младостта и красотата на кожата на лицето в продължение на много години. Името му е химически пилинг. На достъпен език е премахването на най-горния слой на кожата. Благодарение на това “увреждане” човешкото тяло “включва защитни механизми” и започва да произвежда колаген и еластин, което в крайна сметка води до остра регенерация на кожните клетки. За да извършите такава процедура механично, ще трябва да оцелеете травматично. Но с помощта на химически метод, това съмнително “удоволствие” може да се избегне.

Химическият пилинг е много популярен сред жените, които се стремят да постигнат ефекта на подмладяване на кожата много бързо. Но феновете на тази процедура трябва да имат информация за дълбочината на ексфолирането, възможния риск и резултат. За да направите това, първо трябва да се справите с видовете стареене на кожата и да определите своето във всеки отделен случай.

Какви са видовете стареене на кожата?

Първият вид стареене се отнася до кожата без видими бръчки, тънки линии и епидермални корди, без пигментация и хиперкератоза. Подмладяването на такава кожа може да се извърши само с помощта на повърхностен пилинг с правилния избор на козметични продукти.

Вторият вид стареене се отнася до кожата с бръчки в динамиката, първите пигментни петна, когато се изследват зони на кератинизация и грапавост. В този случай се посочва използването на средно пилинг.

Третият тип се отнася до кожата с потънали бръчки, неравномерна пигментация и хиперкератоза. Желателно е да се използва среден и дълбок пилинг.

Кожата, изцяло покрита с бръчки и приличаща на смачкана и изправена хартия, се отнася до четвъртия вид стареене. В този случай се изисква дълбок пилинг и повдигане на кожата на лицето.

химически пилинг у дома за лицето

Характеристики на пилинг за различни видове кожа

Химическият пилинг на мазна, смесена или нормална кожа може да се извършва няколко пъти седмично. За по-чувствителна и тънка кожа тази процедура се показва само веднъж на 2 седмици. За сухата кожа трябва да изберете рецепти за химически пилинг с алфа солна киселина. Те подобряват чувствителността на кожата към овлажняващи кремове. В допълнение, кожата, дължаща се на пилинг, ще бъде по-добре да диша и да блести със здравето.

Мазна или смесена кожа изисква редовен химически пилинг. Полезно е да знаете, че собствениците на такава кожа трябва да използват козметика, съдържаща гликолова киселина, която ще скрие почервените пори.

За да се отлепи чувствителната кожа трябва да се подхожда много внимателно. Разбира се, по-добре е да изберете механична версия, която да не дразни кожата. Но можете да използвате химикала, като използвате киселините с ниска концентрация.

Пилинг в салона или у дома: къде е най-добре да го проведете?

В зависимост от това коя дълбочина на ексфолирането избирате, това ще бъде очакваният резултат. Трябва да се помни, че използването на медиаален и дълбок пилинг е показано за предотвратяване на рак на кожата. Но ако откриете подозрителни увреждания на лицето си, по-добре да откажете тази процедура и да се консултирате с специалист.

Ако в допълнение към признаците на стареене по кожата има и дефекти под формата на белези, белези и стрии, просто трябва да се лющете, независимо от възрастта. В бъдеще, в резултат на усилията, ще ви бъде осигурен млад и атрактивен външен вид.

Разбира се, най-добрият химически пилинг ще бъде направен само от професионален лекар със специални познания в специализирана клиника или салон и стерилни условия. На същото място, специалист ще определи продължителността на пълния курс на подмладяване. Но цените за такива процедури са високи, така че не всеки може да си позволи да използва салон услуги.

Как да запазим красотата и младостта без материални разходи? Отговорът е прост: направете си химически коричка у дома си. Не забравяйте, че в този случай трябва да бъдете изключително внимателни и да спазвате всички правила за безопасно боравене с киселини, въпреки че за това се използват слаби решения. Освен това, у дома, можете да направите такава химическа пилинг, която ще се прилага за повърхностния тип.

Какви са видовете химически пилинг?

Какви са предимствата на химически пилинг на основата на киселини? Благодарение на нея, структурата на кожата се подобрява значително, имитира и повърхностни бръчки се отстраняват, тонът се възстановява, производството на меланин се регулира, процесът на пигментация се забавя. За провеждане на такъв пилинг у дома се използват маски, специални състави (съдържащи плодови киселини с ниска концентрация) и ензими. Тази смес помага да се разтварят мъртвите клетки. И, забележете, процедурата е напълно безболезнена. Съгласете се, това е много по-добро от механичните повреди, които могат да оставят драскотини.

Плодовите киселини са различни: млечна, ябълчна, лимонена и гликолова. Но тъй като разтворите са много слаби, тяхното действие обикновено се усилва от киселини от други видове (салицилова, ретинолова и аскорбинова). В някои рецепти, можете да видите добавянето на антиоксиданти и избелващи средства.

А химически лице пилинг, извършени в дома ще направи вашата кожа лъчиста. Козметиците знаят, че светлината в мъртвите клетки на горния слой на кожата е много слабо отразена. Но ако ги ексфолирате, ще се отворят нови клетки. Те се придържат по-тясно един към друг, което на свой ред допринася за появата на здравословен блясък. Затова ще изглеждате по-млади.

С помощта на редовния пилинг у дома, обновяването на клетките се ускорява, а в дълбоките слоеве на кожата се подобрява производството на колаген и еластин. Тази процедура може да направи незначителни малки петна по кожата. За да направите това, просто включете избелващо вещество в рецепцията за пилинг (например витамин С). Кожата ще бъде идеално гладка, мека и еластична. Броят на бръчките ще бъде значително намален чрез нормално клетъчно обновяване на кожата. Химическият пилинг на лице, изпълняван у дома, работи за цялостно почистване на кожата. Следователно, не може да се притеснявате за запушване на порите и появата на неестетични петна.

Прости рецепти за химически пилинг у дома

Леко концентрираната салицилова киселина е идеална за домашно пилинг на мазна кожа. Това лекарство помага за ексфолирането на всички ненужни, отстранява възпалението и почиства порите, нормализира работата на мастните жлези, предотвратява появата на акне, намалява следите от акне и изглажда кожата. Друго предимство на тази киселина е, че тя не прониква в дълбоки слоеве на кожата. Следователно не може да причини нежелани реакции и да причини нежелани реакции.

Калциевият хлорид също е много ефективен при химически пилинг на мазна и комбинирана кожа. Това лекарство изисква много внимателна употреба у дома. Ако всичко е направено правилно, можете да постигнете невероятни резултати, почти не се различава от процедурите в салона.

Предварително трябва да направите тест за пилинг върху затворена област на тялото. С положителна реакция можете да пристъпите към лечение. Имайте предвид, че химическият пилинг с калциев хлорид не трябва да се извършва от жени, чиято кожа е суха, чувствителна, склонна към зачервяване и обрив, или има очевидни повредени или възпалени участъци. Собствениците на комбинирана кожа трябва само да обелват T-зоната.

Рецептата е относително проста. Трябва да купите във всяка аптека пет-десет процента разтвор на калциев хлорид в стъклени съдове под формата на бутилки. За начинаещи съветвайте 10% разтвор на лекарството, което трябва да се разреди допълнително със солев разтвор или обикновена вода. Също така вземете бебешки сапун върху лечебните билки.

Освен това, с памучен тампон или козметичен диск, навлажнен в горния разтвор, повърхността на кожата на лицето се обработва и остава в състояние на покой, докато изсъхне напълно (процедурата трябва да се повтори 5 пъти). Трябва да се отбележи, че ефектът на калциев хлорид върху кожата не трябва да бъде усещане за силно изтръпване или изгаряне. Ако възникне такъв проблем, незабавно изплакнете с бебешки сапун и изплакнете лицето си с топла вода.

След изсушаване на последния слой калциев хлорид, можете да пристъпите към лесното измиване на кожата с бебешки сапун. В този случай решението трябва да се понижи. Масажирането на лицето трябва да се извърши внимателно, като същата процедура се повтаря и останалият разтвор се разточва. В същото време със сигурност ще почувствате как буквално се отстранява възбуденият слой на кожата. Не забравяйте, че ако се направи правилно, кожата започва да “скърца” под пръстите си. Това означава, че е време да измиете всичко от лицето си.

Естествено, пилингът ще доведе до възпаление и дехидратация на кожата. Трябва да сте готови за това не само морално. Пригответе съставки, за да приготвите успокояваща и противовъзпалителна маска. В такъв случай билковите настойки, смесени с фино смлени овесени люспи и бебешки прах, ще бъдат много полезни. Добавянето на масло от чаено дърво в такава маска ще го направи не само успокояващо, но и противовъзпалително. След 10 минути измийте маската с топла вода и използвайте лек овлажняващ агент.

Някои майстори на химически пилинг у дома също препоръчват използването на тази рецепта, но от края. Това означава, че след нанасяне върху кожата слой сапунена пяна, трябва да го масажирате с пръсти, навлажнени в разтвор на калциев хлорид, като периодично ги овлажнявате. В този вариант основното нещо е да не прекалявате и резултатът просто ще ви зашемети.

Има още едно чудодейно излекуване за пилинг на лицето. За да го направите, трябва да смилате 40 грама сух прах на прах и да го разбъркате с 3% разтвор на водороден прекис, докато се получи кремообразна маса. Лицето трябва да бъде предварително почистено и предварително нагрято. Зоната на веждите, устните и клепачите трябва да се смазва с вазелин, за да се избегне интензивно излагане на тях. Не забравяйте гумени ръкавици за безопасност на ръцете.

Получената смес с памучен тампон се нанася върху кожата и се търка в меки кръгови движения. Маската трябва да се държи на лицето до пълно изсъхване – около 20 минути. След това трябва да измиете лицето си с топла вода. Не изтривайте лицето си с кърпа, просто я залепете с марля салфетка. За да завършите процедурата, подправете кожата с талк на прах. За да омекотите кожата, използвайте боракс вазелин. Такъв пилинг трябва да се извършва ежедневно, но не повече от 3-4 пъти седмично. Избягвайте директна слънчева светлина върху кожата.

Вкъщи химическият пилинг трябва да се извършва само по-близо до нощта. По време на сън кожата се успокоява и рискът от излагане на ултравиолетови лъчи ще бъде изключен.

химически пилинг за лицето в дома

Какво друго трябва да знаете за процедурата?

Независимо коя подготовка за домашен химически пилинг избирате, не забравяйте да проучите инструкциите за неговото използване. Освен това, помнете елементарните правила, прилагани за почти всички типове кожа. Първо, почистете и изсушете кожата. След това нанесете малко количество от лекарството върху лицето, с изключение на зоната около очите. Потопете се за 5 минути и изплакнете добре с топла вода. Още по-добре, ако използвате неутрализиращ агент за премахване на пилинг. Следваща линия овлажняващ крем. Ако кожата все още показва очевидни признаци на дразнене, използвайте хладки лосиони от билковата тинктура, редуващи се.

След извършване на химически пилинг се опитайте да не докосвате лицето, не използвайте грима и най-важното – не излизайте на слънце. Директната слънчева светлина оказва неблагоприятно въздействие върху кожата, която е била подложена на химически пилинг. Следователно през пролетта и лятото тази процедура трябва да се извършва много внимателно. Честотата на прилагане на мека коричка зависи от вида на кожата. За собствениците на суха кожа е достатъчно и 1 път за 2 седмици. Мазната кожа изисква интервенция 4 пъти по-често. По-дълбокият пилинг може да “поглези” кожата ви не повече от веднъж на 2 седмици в продължение на 6 месеца.

Не пренебрегвайте теста за алергична реакция преди процедурата. В никакъв случай не химически пилинг у дома, ако изпитвате индивидуална непоносимост към лекарства, свръхчувствителност към кожата, има неоплазми и възпалителни процеси, има активен херпес. Освен това, ако имате сърдечносъдови заболявания, сте бременна или кърмите, по-добре е да избягвате пилинг, за да избегнете нежелани последствия. Както вече споменахме по-горе, след процедурата, избягвайте контакт с кожата на ултравиолетовите лъчи още 10 дни.

Ако искате да проведете химически пилинг на кожата си у дома, започнете с доказано начало на лекарството. Не забравяйте, че пилингът не е панацея за всички кожни проблеми. Затова се старайте да се грижите за него всеки ден не само с помощта на козметика, но и чрез здравословен начин на живот. Грижете се за себе си, се грижете за себе си и бъдете красиви и здрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 44