Борбата срещу косопада: съвети от трихилози

Дебелата и красива коса е основният украшение на всяка жена. За да отговорите на въпроса как да предотвратите косопада, професионалните трихолози ще ви помогнат. За да се премахне този неприятен феномен, е необходимо да се намери причината за него. Следвайки прости правила, можете да запазите трайно гъста структура и атрактивен външен вид на всяка от тях.

Косопад при жените

Заслужава ли да се притеснявате?

Цветът, структурата и количеството коса директно зависят от генетичната предразположеност. Тази зависимост е толкова силна, че е изключително трудно да се повлияе на тези параметри. Средният човек има 100-150 хиляди косми на главата си. Развитието на всеки от тях се състои от три фази:

 1. Растеж.
 2. Междинен етап.
 3. Етап на почивка.

Това е на последния етап от загубата на коса. Този процес се счита за нормален, тъй като всеки фоликул може да произведе до 30 елемента. Поради редуването на косопада и растежа на различни фоликули е възможно да се поддържа постоянна скалпа на главата.

Всеки ден всеки човек има определено количество коса. Степента на загуба е строго индивидуална и зависи от дебелината на главата на слуха. В борбата срещу алопецията е изключително важно да се гарантира, че фоликулите не губят способността си да работят. За това трихилозите са разработили специални инструменти и препоръки.

В какви случаи трябва да мислите как да предотвратите загуба на коса? Косопадът е състояние, при което работата на фоликулите е счупена толкова много, че се появяват видими зони, на които няма нишки на косата.

Вредни навици - причина за загуба на коса

Причини за загуба на коса

За да разберете как да подсилите косата, за да не изпаднете, трябва да анализирате причината за плешивост. За да направите това, най-добре е да се свържете с професионален трихолог, който има всички необходими знания и опит. Най-често плешивостта се насърчава от такива фактори:

 • хормонални нарушения, те могат да бъдат провокирани от бременност, кърмене, приемане на лекарства на основата на хормони, както и с нарушения в ендокринната система;
 • онкологични патологии, които водят до радиационна или химична терапия;
 • липса на витамини и полезни микроелементи, обикновено наблюдавани в периода на есенно-пролетен дефицит на витамини или поради спазване на диети;
 • увреждане на косата и скалпа при високи температури;
 • твърде често миене на главата;
 • увреждане на главата на гребените за коса или твърдите фиби;
 • извършване на процедури, които включват третиране на главата с химикали;
 • лоши навици и постоянен стрес;
 • инфекциозни заболявания на скалпа.

Самата алопеция не причинява вреда на тялото, но предизвиква огромен психологически дискомфорт. В допълнение, тя може да бъде причинена от по-опасни фактори, които изискват незабавна намеса.

Стресът - причината за загуба на коса

Укрепване на процедурите

След извършване на диагнозата, експертът ще ви каже как да предотвратите загуба на коса.

Често се извършват ефективни процедури за тази цел, които се извършват в клиниката. Особено често срещани са следните манипулации:

 • вакуум масаж, неприложим за хипертония, гъбични заболявания и наранявания;
 • електрофореза;
 • лазерно третиране или малки токове;
 • мезотерапия;
 • криотерапия;
 • дарсонвализация.

Освен това, трихологът ще даде съвети за подготовката и използването на средствата у дома.

Справянето с козметичните последици от алопецията ще помогне за възстановяване на процедурите, които се провеждат в салони за красота.

Масаж на глава за укрепване на косата

Средства за укрепване на косата

Всички лекари са съгласни, че няма универсални средства за борба с плешивостта. Лекарите избират индивидуален курс на лечение за всеки човек. В някои случаи има достатъчно шампоан за качество или маска, а други хора се нуждаят от дълго и сложно лечение под наблюдението на лекарите.

За да подобрите състоянието на нишките и да предотвратите плешивост, трябва да създадете балансирана диета, която да включва всички необходими витамини и микроелементи. Ако това не е достатъчно, можете да вземете мултивитамин.

У дома, употребата на терапевтични шампоани, маски и тоники помага. За да не се бърка с избора на такова лекарство, е необходима консултация с лекар.

Умирането на фоликулите често се дължи на недостатъчен кръвен поток към скалпа. За да предотвратите тази ситуация, трябва да гребете косата си 3-4 пъти на ден. Това трябва да се направи от средата до върховете, постепенно се придвижва към корените.

Съвети от косопад, които експертите дават, обикновено се отнасят до правилното измиване на главата. На първо място, тази процедура не може да се извършва ежедневно. Ако косата много бързо мазнини, шампоани и маски са предписани, които могат да бъдат използвани всеки ден. Принципът на тяхното действие обикновено се основава на овлажняването на косата и скалпа, а също така има за цел да го предпази от вредните въздействия на околната среда.

Редовна грижа – най-доброто средство за лечение на алопеция

Правилната грижа за косата предотвратява загубата им и подобрява външния вид на косата.

 1. Редовните глави на главата могат да подобрят ефекта от използването на медицински шампоани и маски.
 2. Приложение на специални средства за защита на косата от излагане на високи температури. Ако често използвате сешоар, използвайте защитно масло. През зимата е необходимо да носите шапка или шал, така че косата и кожата да не попадат под вредното влияние на ниските температури.
 3. Използват се маски, шампоани и балсами, които съдържат каротин, както и полезни витамини и микроелементи.
 4. Използването на нежни бои, които не съдържат амоняк.

В някои случаи, плешивост може да бъде резултат от прекомерно количество себум.

Запушване на порите, блокира достъпа до полезни вещества, което води до тяхното изчезване. Намаляване на производството на мазнини и почистване на фоликулите от него ще позволи мезотерапия.

Ключът към ефективното лечение е своевременният достъп до трихилога. Само лекарят може да проведе проучване и да предпише правилния курс на лечение въз основа на характеристиките на тялото на пациента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 9 =