Упражнения за гърдите с гири: да бъдеш красив просто

упражнения за гърди с гири

Съдържание:

 • Как да увеличим гърдите?
 • Какво трябва да запомните, когато правите гръдни упражнения?
 • Загряване преди обучението
 • Основни упражнения с гири: преса и развъждане
 • Допълнителни упражнения с гири
 • Полезни съвети за красота на гърдите

Жените форуми и списания са изпълнени с горещи дискусии за красотата на гърдите. Собствениците на малък бюст често тази част от тялото е обвиняван в доста сериозно престъпление – липсата на лични отношения. Да, лъчиста усмивка, красиви очи, блестящ чар – всичко е наред. Но независимо от това, което може да се каже, една красива гърда добавя самочувствие, защото е символ на красотата и женствеността за всички възрасти.

Разбира се, всеки от нас би искал външните данни да отговарят на нашите изисквания за противоположния пол. По принцип концепцията за “красиви гърди” е достатъчно голяма и размазана в същото време. Мнозина се съгласяват, че гърдата не трябва непременно да бъде с идеална форма, но спретнатата грижа и тормозът на тази част от тялото е незаменимо условие за сексуалността. И какво да направите, така че гърдите ви да станат обект на вашата гордост и тайни възгледи за силната половина на човечеството?

Как да увеличим гърдите?

Сравнително голям брой жени отиват на операционните маси, рискуват здравето си, а понякога дори живота си, само за да получат гърдите на своите мечти. Но защо да се стигне до такива драстични мерки? За да се постигне желаното, достатъчно е редовно да се упражнява и да се следва правилната диета.

Някои хора объркват понятията “гърда” и “млечни жлези”. Гърдата не може да бъде увеличена чрез обучение. Размерът им е предопределен от генетиката, а само един пластичен хирург може да ги направи повече. Има възможност да увеличите гърдите за сметка на мастния слой, но за това ще трябва да се възстановите, което за много жени е категорично неприемливо.

Но има трик: да направите гърдите си по-опънати и привлекателни, трябва да направите специално проектирани за това упражнение с гири. Натоварванията ще направят гръдните мускули по-видни и визуално ще увеличат обема на гърдите като цяло. В допълнение, упражненията ще ви позволят да го запазите в тон, да предотвратите стареенето на кожата и да предотвратите просмукване на гръдните мускули.

Какво трябва да запомните, когато правите гръдни упражнения?

Необходимо е да се намажете на носа, че гръдните мускули са достатъчно големи и силни, за да се увеличи мускулната маса, са необходими сериозни натоварвания. Но това не означава, че трябва да правите упражненията до изчерпване и пълна мускулна слабост. Не забравяйте, че правилното разпределение на товара – когато мускулите на следващия ден след училище малко болки, но не и когато се чувствате счупена стара жена, която нито може да се превърне нито повишаване на ръцете си. Всичко трябва да бъде умерено. Три тренировки на седмица са достатъчни, защото има малък нюанс: мускулите растат само при почивка след товара.

упражнения с гири за гърди

Загряване преди обучението

Всяко обучение трябва да започне с подгряване. Целта му е да разтегли и затопли мускулите, за да избегне наранявания при работа с тегло. По-долу има три основни упражнения за загряване.

 1. Движенията рамене. Поставете краката си по ширината на раменете си. Дръжте главата си права, ръцете си по тялото си. Завъртете раменете последователно и назад. 15 пъти във всяка посока.
 2. Плъзнете ръцете си. Краката са на ширината на раменете, главата е задържана прави, ръце по багажника. Завъртете ръцете си назад и напред. 15 пъти във всяка посока.
 3. Ръчно отглеждане. Краката са на ширината на раменете. Изправете ръцете си на гръдния кош и огънете лактите, след което се разтваряйте, затваряйте, докато издишвате върха. За да се повтаря, това е достатъчно 10 пъти.

Основни упражнения с гири: преса и развъждане

Греблите често се използват като тегловен агент за физическо натоварване. Въпреки че вместо тях вкъщи се използват всякакви импровизирани материали, например: книги, бутилки с вода, бутилки пясък, всичко по ваше желание и въображение. Въпреки това, когато работите с гири има определен плюс – знаете теглото на снаряда предварително и без грешки. За гръдните мускули съществуват два основни типа упражнения с гири: преса и развъждане.

 1. Извършвайки натискане на гира, укрепвате средния регион на гръдния кош. Това упражнение е едно от най-съществените при работа с гръдните мускули. За да извършите правилно пресата в дома си, трябва да лежите на гърба си и да държите дъмбелета в ръцете си. В стартовото положение ръцете с тежести са отстрани на гърдите. Вдигнете ръцете си с дъмбели до върха, така че те да са над гърдите. След това се върнете в началната позиция. По време на цялото упражнение ръцете трябва да са точно под прав ъгъл на торса. За това трябва да следвате. Повдигнете дъмбелите се нуждаят 8 пъти – ако изберете по-малко снаряд тегло трябва да се увеличи повече от 8 – намаляване, т.е. вдигне теглото, така че 7-8 пъти, за да ги повдигне с забележим трудност. Извършва се в 3 серии от 8 преси.
 2. Натискането на гирата, извършено на наклонена пейка, е проектирано да работи върху горната част на гръдния кош. Пейката е инсталирана на наклон от 35 до 45 градуса. Изцедете дъмбелите строго, отпуснете ръцете си в лактите и незабавно спускайте до стартовата позиция. Продължете работата си без пауза. Извършва се в 3 серии от 8 преси.
 3. Развъждане на гири на наклонена пейка. Поставете стабилна позиция на наклонена пейка от 35 до 45 градуса. Вземете чифт светлинни дъмбели, след което бавно спускайте ръцете си с дъмбели в различни посоки. По време на тренировката трябва да се подпрете леко на лактите. Трябва да се направи бавно. Тежестта трябва да се държи под контрол, тъй като всяко повторение обхваща мускулите. Извършва се в 3 серии от 8 разреждания.
 4. Развъждане на гири при седене. Седни на стол, ръце с гири са пред гърдите, огънати лакти са притиснати отстрани. Не разкъсвайте лактите отстрани, максимум огъвайте ръцете си отстрани (с мускулите, които се простират). Направете 8 пъти. След това преместете лактите далеч от тялото и продължете да изпълнявате упражнението. Лактите трябва да се наведат под прав ъгъл. Направете 2 подхода 12 пъти.

Допълнителни упражнения с гири

 1. “Пуловер”. Това упражнение, популярно сред феновете на фитнес, се извършва по следния начин. Легнете надолу по пейката, на която остават само шията и раменете. Дъмбелът стои зад вас на пода, врата му трябва да е перпендикулярна на пода. Вземи дъмбела с двете си ръце за горната палачинка. Ръце леко се огъват в лактите. Повдигнете гира, така че да е над главата ви. По-нататък спускайте гиричката, така че тя почти докосва пода. Теглото трябва да е малко. Направете 3-4 серии от 15 повторения.
 2. Обърнете ръцете си: стъпалата на краката са широки, главата е права, ръцете са с гири по багажника. Извършвайте редуващи се клапи с ръцете си нагоре и надолу. Алтернативно, сменете ръцете си на места – отгоре надолу и повдигнете дъното. Лактите се опитват да не се огъват. Упражнението трябва да се извършва с власт. Повторете 12-15 пъти. Теглото на теглото не трябва да надвишава 5 кг.
 3. Бъдете прави. Ръцете са успоредни на пода. Лактите са огънати и се раздалечават. Без да огъвате лактите, ние слагаме ръцете си зад главата си, максимално опъвайки гръдния ви мускул. Напрежението в мускулите трябва да се усеща. Повторете 12-15 пъти.
 4. Бъдете прави. Поставете краката си по ширината на раменете си. Една гира, която тежи 6 кг, я хване с две ръце и я издърпа пред себе си. Дръжте ръцете си с дъмбел на гърдите си. Лактите трябва да бъдат огънати и разпръснати. Направете 3 подходи 10 пъти.
 5. Това упражнение се изпълнява лесно, ако някога в живота ви са видели как хората ски. Принципът е същият: ние държим гърбовете право в ръцете на гири и с двете си ръце повтаряме движението, сякаш е отблъснато от две пръчки наведнъж. Но трябва да направите това възможно най-бавно. От бедрата гладко повдигнете продълговатите си ръце до нивото на гърдите, останете в това положение за няколко секунди, след което бавно го спускайте надолу. Направете 3 подхода 6 пъти.

упражнения с гири на гръдния кош

Полезни съвети за красота на гърдите

 1. Носете сутиен. Този елемент от гардероба за жени е създаден, за да поддържа гърдите и да му помогне да се държи във форма. Сутиенът предпазва кожата на гърдите от стрии, а самата тя от случайни механични повреди.
 2. След ежедневните вечерни процедури за вода изплакнете гърдите с хладка вода. Това ви позволява да поддържате еластичността и еластичността на кожата.
 3. Можете също така да избършете кожата на гърдите, врата и лицето със замразен бульон от билки, веднъж седмично трябва да използвате хранителни кремове и маски.
 4. Благоприятно въздействие на масаж на кожата с четка от четина, подобряване на кожата, което я прави по-еластична и еластична.
 5. Друг, на пръв поглед, дреболия, който много млади дами забравят. Това е поза. Да, да, това е кралски гладък гръб. Първо, вие сами ще изглеждате много по-привлекателни и по-високи. И на второ място, с прав гръб, гръдният кош виси по-малко, изглежда по-висок и по-строг.
 6. За тези, които не обичат да правят физически упражнения, а напротив – искат да се отпуснат, има компромисен вариант – плуване. Доказано е, че движенията на ръцете по време на плуване укрепват гръдните мускули.
 7. На плажа, по-добре е да си в бански костюм. Слънцето на “топъл” е достатъчно лошо, особено за жените след 30-годишна възраст, тъй като ултравиолетовите лъчи могат да предизвикат рак. В допълнение, пряката слънчева светлина води до бързо стареене на кожата.
 8. Не допускайте резки промени в теглото. За гърдите това е изпълнено с последствия, дължащи се на факта, че мастните клетки са разделени един от първите, поради това, че гърдите най-накрая могат да загубят форма.

Не забравяйте, че гръдният кош е вашата визитна картичка. Правете физически упражнения с гири, наблюдавайте себе си, следвайте прости, но ефективни съвети, а гърдите ви ще станат завист на много жени и предмет на възхищение за много мъже.

Имате добра тренировка!

Препоръчваме ви да прочетете: Ефективни упражнения за мускулите на гръдния кош

Респираторна гимнастика за отслабване – ние се борим с наднормено тегло

дихателни упражнения за отслабване

Съдържание:

 • Какво представлява Oxisase?
 • Техника на дишането
 • Упражнения за гимнастика

Проблемът с наднорменото тегло е много познат на много хора. За съжаление, в тази непрестанна борба често те печелят – нашите най-големи врагове – излишни килограми. Това просто не прави нежния пол, за да се отървете от тях – трудно диета и гладно дни, изтощителен тренировка във фитнеса, сауната и редовно задължително да носят специални бельо … .Но понякога комплексни мерки не донесат желания резултат. Какво трябва да направя? Отговорът е очевиден – да търсим нови, ефективни начини. В края на краищата, ние не сме свикнали да се връщаме назад и да пускаме ръцете си, нали?

Не толкова отдавна, имаше друг начин за борба с наднорменото тегло – дишащи упражнения Oxisayz. Може би сте чували за подобна техника преди – Bodyflex. Тази гимнастика за отслабване е доста популярна в нашата страна. Ако това е така, тогава няма да се изненадате, че такива привидно различни неща като дишане и наднормено тегло са свързани един с друг. И той и другият метод се основава на същия принцип – да отслабнете трябва да бъде възможно да се насища организма с кислород, който окислява и неутрализира мазнини. И каква е разликата между тези системи и е тя? Разбира се. Дори няколко.

 • Bodyflex предлага значително забавяне на дишането. Ето защо тази техника има много противопоказания – от сърдечни заболявания до бременност. Дихателната гимнастика Оксисайз не изисква такива “жертви” от своите последователи. Смята се, че тази система просто няма противопоказания. Въпреки това, преди да започнете редовни упражнения, по-добре е да се консултирате с лекар след всичко. Само за всеки случай.
 • За разлика от Bodyflex, които трябва да бъдат стриктно се справят с сутрин, на гладно, гимнастика за отслабване Oksisayz лесно се побира в нито график. Тя може да бъде изпълнена абсолютно по всяко време. Е, може би, не го правете веднага след голяма вечеря.
 • Някои упражнения на Bodyflex се придружават от силни звуци. Оксисайз е пощаден от този недостатък. Така че не може да се страхувате, че ще уплашите домакинството или ще събудите детето.

дихателни упражнения за отслабване

Какво представлява Oxisase?

Името на техниката се появява в резултат на сливането на две английски думи – “кислород” (кислород) и “упражнение” (упражнения). Разработи тази система американски учител Гил Джонсън. Преди това тя имаше много години се опитват да напуснат наднорменото тегло и като резултат, с опит радостта на всички “прозорци” и болка “падения”. Резултатите не бяха окуражаващи. Килограми упорито отказват да напуснат, и ако те напусне своето място за кратко време, след това в най-скоро, с невероятно постоянство, за да се върна.

След като прочетете куп литература за загуба на тегло, Джил откри, че успешно да се отървете от излишните килограми, преди всичко имате нужда от кислород. Така че, първата стъпка по пътя към успеха е дълбокото диафрагмално дишане. Но за да може кислородът да достигне до най-дълбоките “депозити” на мазнини, един дъх не е достатъчен. Ето защо имаше идея да се съчетае правилното дишане с упражненията. Така че имаше дишаща гимнастика за отслабване на Оксисайз. Всъщност това е симбиоза на техниката на дифрагматичното дишане и каланетика – статични упражнения.

Странно е, че техника, разработена от лице без специално образование – всъщност, дилетант – е признато за ефективно и одобрено от професионалисти. Няколко американски университета са провели серия от проучвания, за да определят количеството консумирани калории и нивото на консумация на кислород по време на гимнастика за отслабване.

За по-голяма яснота резултатите бяха сравнени с популярното упражнение на стационарен велосипед. Те изненадаха много. Както показва проучването, потреблението на енергия по време на гимнастика е с 140% по-високо, отколкото при упражнения. Освен това, поради повишената консумация на кислород, метаболизмът се ускорява около четири пъти и вследствие на това се задава дългоочакваният ефект на отслабване. В допълнение към тази професия, Oxysize спомага за повишаване на имунитета и подобряване на благосъстоянието. Какъв е този чудотворен метод?

Техника на дишането

Технологията за дишане на Oxysase включва три етапа.

 • дъх

  Станете изправени, просто огънете коленете си и се опитайте да отпуснете коремните мускули колкото е възможно повече. Не повдигайте раменете си. Ръцете трябва да се носят удобно по тялото. Усмихвайте се широко. В същото време ноздрите ви трябва значително да се разширят. Вземете най-дълбоко въздух през носа си. Трябва да почувствате преминаването на въздуха в стомаха, като го надуете като топка.

 • Три вдишвания

  Силно опъвайте мускулите на бедрата и таза и вдигнете долната част на корема. Докато сте в това положение, вземете още три вдишвания, така че въздухът напълно да запълни белите дробове.

 • издишване

  Знаете ли как да свирите на флейта? Дори и да не го направите, най-вероятно си представете как да сгънете устните си. Изтеглете ги в епруветката по такъв начин, че между тях да се образува тесен процеп. Издишайте въздуха през него, докато се опитвате максимално да изтеглите в корема. Дръжте мускулите на бедрата в напрежение и не спускайте брадичката си.

 • Три издишвания

  Направете още три последователни изтичания, като се опитвате да извадите целия въздух от белите дробове и да ги подготвите за дълбоко вдишване.

Повторете този цикъл трябва да бъде най-малко десет пъти. Тук, като цяло, и цялата “мъдрост”. Това обаче е само началото. След като сте усвоили дишането, ще започнете да го комбинирате с различни стречинг упражнения. Това е тази комбинация, която според мнозина има невероятен ефект. Най-малкото, Джил Джонсън заявява, че се дихателни упражнения за отслабване й помогна да се намали теглото и обема, така че роклята й беше вече осем по-малки размери. Самата Гил обаче казва, че този резултат е съвсем нормален. Много от тях постигат много по-впечатляващ ефект.

oksisayz

Упражнения за гимнастика

Е, ако вече сте усвоили техниките на дишане на Oxisayz, е време да поговорим за самите упражнения. На първия етап ще има само седем от тях.

 • Странично разширение

  Това упражнение ще помогне да се тонизират мускулите на пресата. Много полезно за тези, които искат да получат талията “аспен”. Вземете началната позиция за дишане. Сега вдигнете лявата си ръка и наклонете тялото наляво, така че багажникът да е в същата равнина с тазовите кости. Докато държите разтягането, изпълнете четири пълни цикъла на дишане. Повторете три пъти във всяка посока.

 • Скърти срещу стената

  Това упражнение е много полезно за отслабване на бедрата и краката. Мускулите на гръбнака също работят. Стойте близо до стената. Дръжте гърба право. Постепенно, слезте, наведете се на стената. Когато хълбоците са успоредни на пода, поставете ръцете си на гърдите – дланта на дланта – и ги стиснете здраво. Изпълнете пълен цикъл на дишане. Повторете три пъти.

 • лицеви опори

  Всички мускули работят. Застанете срещу стената и се наведете така, че ръцете ви да са на гърдите. Дръжте дланите успоредно един на друг. Свалете от стената. Когато усетите максималното мускулно напрежение, стойте на пръстите си и изправете тялото. Извършете цикъл на дишане. Повторете упражнението три пъти.

 • клекове

  Идеален за отслабване на най-трудните зони – бедрата и вътрешните бедра. Станете изправен. Леко разширете пръстите на краката навътре, така че коленете да са обърнати един към друг. Седни малко и натискайте мускулите на краката си, сякаш се опитвате да разпространявате пода в различни посоки, разделете го на две части. Освен това – както винаги. Пълен дихателен цикъл и три повторения.

 • Накланяне с един стол

  Поемете един стол, седнете на самия ръб и наведете ръцете си върху седалката. Натиснете краката напред, така че акцентът е само върху пръстите на краката и дланите. Фиксирайте тялото в това положение и извършете дихателно упражнение. Повторете три пъти.

 • “Кобра”

  Това упражнение е полезно за мускулите на пресата и гърба. Вземете килима за класове и го разстилайте на пода. Легнете нагоре с лицето надолу. Поставете ръцете си върху гърдите си и ги поставете на пода с ръце. Отпуснете ги бавно в лактите. Уверете се, че ханша не излиза от пода. Усетете мускулите на пресата. Извършете цикъл на дишане. Правете това три пъти.

 • “Ракета”

  Когато правите това упражнение, всички мускулни групи работят. Поставете се на гърба, обличайки килима. Разтегнете “в низ” – чорапите са изтеглени, ръцете зад главата. Представете си, че сте опънати в същото време от ръцете и чорапите. Протегнете в различни посоки, докато изпълнявате цикъл на дишане. Това е последното упражнение. Можете да се отпуснете. Упражнение Oxisayz изисква методичност. Необходимо е да се правят всички тези упражнения всеки ден. Когато ги овладеете, целият комплекс ще ви отнеме около 15 минути. Е, ако смятате, че е твърде лесно – потърсете упражнения за второто ниво на сложност.

Тук, като цяло, и цялата основна информация за системата Gil Джонсън. Какво е това дишаща гимнастика Oxisayz – “магическо средство” за тези, които искат да отслабна или друг метод, който помага на звената? Очевидно времето ще прецени. Но ако всичко, което беше тествано преди, не се е случило, може би има смисъл да се променят тактиките … В края на краищата ние не сме свикнали да се отказваме, нали?

Препоръчваме ви да прочетете: Дихателна гимнастика за отслабване Jianfei

Антицелулитен масаж от банки и други начини да се отървете от целулита

антицелулитен масаж от банките

Съдържание:

 • Как да се предотврати появата на целулит?
 • Какво да направя, ако има целулит?
 • Методи за борба с целулита
 • Вакуум масаж от банките срещу целулита
 • Техника за извършване на масаж от банки срещу целулита
 • Противопоказания за масаж от банките

Целулитът е проблем номер едно за много жени от 21-ви век. През последните години красивата половина на човечеството обръща специално внимание на външния си вид. Жените редовно посещават козметични салони и фитнес занимания за красота и младост. По едно и също време науката и обикновените хора не знаеха такова нещо като целулита. В модата са били така наречените “кръвни и млечни” момичета, помпозни, с красиви, изглежда, гърбици на тялото. Тези млади дами бяха символ на женствеността. В края на краищата те се смятаха за способни да донесат здрави потомци.

Сега идеалите са се променили значително. Жените, ако не се стремят към параметрите 90-60 -90, все пак мечтаят за тънка и умна фигура. Трябва обаче да кажа, че целулитът не винаги е свързан с наднорменото тегло. Често този проблем се сблъсква с доста тънки и често слаби момичета. От друга страна, има доста помпозни дами с еластична и затегната кожа. За съжаление такива представители на красивата половина на човечеството стават все по-малко и по-малко. Има много причини за това. Това е неправилен заседнал начин на живот, ирационално хранене, стрес и дори лоша среда.

Как да се предотврати появата на целулит?

 1. Яжте правилно!

  Не е тайна, че в зависимост от това какви ястия ядем, това зависи не само от състоянието на нашето здраве, но и от външния вид. На първо място, е необходимо да се яде правилно. Много от нас на практика не ядат нищо през целия ден и след работа се отдадат на гъста вечеря. Това е абсолютно погрешно. Яжте по-често, но на малки порции. Тялото трябва да има време да смила храната, която му се предлага, така че да не се образуват излишни мастни натрупвания, което води до целулит.

  Важно е не само как да ядем, но и какви храни ядем. Съвременната хранителна промишленост не може да се похвали с естествеността на своите хранителни продукти. В повечето от тях се добавят всички видове консерванти и аромати, които, разбира се, могат да причинят вреда на човешкото тяло.

  Опитайте се да ядете само природни продукти. Опитайте се да намалите консумацията на пържени и мазни храни. Напълно премахване от диетата на газирани напитки, алкохол и продукти, които включват голям брой консерванти. Плодове, зеленчуци, зърнени храни, естествено месо и риба са продуктите, които трябва да формират основата на ежедневната Ви диета. Придържайки се към правилната диета, запазвате здравето си и атрактивността си в продължение на години.

 2. Кажи да не подчертаваш!

  Разбира се, в нашето трудно време е трудно да останеш спокоен. Проблемите на работното място и в личния живот ви карат да изпитвате стрес почти всеки ден. Малко хора обаче знаят, че чувствата и лошото настроение – това, можем да кажем, е една от основните причини за здравословни проблеми и следователно с външен вид. Нищо чудно, че има една поговорка: “Нервните клетки не са възстановени”. Освен това стресът често е причина за преяждане. Това не може да бъде отхвърлено. И както споменахме по-горе, неправилното хранене води до целулит.

  Научете се да държите емоциите си и да ги насочвате в правилната посока. Ако не можете да го направите сами, можете да опитате да поддържате тялото с антидепресанти, но задължително на растителна основа. Добре доказани лекарства, съдържащи в състава им жълт кантарион. Те не само успокояват, но и развеселяват. Лекарствата, базирани на химични компоненти, могат да причинят целулит. Избягвайте употребата им.

 3. Преместете повече!

  Разбира се, не всеки има възможност да посети фитнес залата и да се занимава с оформяне. Всеки обаче може да намери време за кратка вечерна разходка. Преместете се при всяка удобна възможност, особено ако имате заседнала работа. В края на краищата, поради непрекъснатото седене се формира стагнация в областта на таза и се образуват смущения в кръвообращението. Дори на работното място, можете да намерите време за пет минути загряване. И дори ако спрете да използвате асансьора, докато живеете в висока сграда, вече ще забележите положителни резултати.

 4. Погрижете се за тялото си!

  Редовно поглезете тялото си с различни козметични процедури, за да го запазите тонизирана. С възрастта кожата губи своята еластичност. Това не е изненадващо. В края на краищата производството на колаген постепенно намалява и това не може да бъде избегнато. Необходимо е да се използват скраб и мляко за тялото, за да направите хранителни и стягащи маски. Това ще ви помогне да избегнете появата на целулит.

Какво да направя, ако има целулит?

Как да бъдем, ако все още се появи целулита? Какви мерки трябва да предприемете? На първо място, необходимо е да се определи неговият етап. Може би това са само малки знаци. Но също така се случва, че без помощта на специалист козметик не може да направи. В първия етап, гърчовете и туберкулите се забелязват само ако притискате малка част от кожата между пръстите. При втория етап на заболяването нередности от различна степен са лесни за разглеждане, без да се правят никакви манипулации с кожата. По-сериозният етап не е само козметичен дефект. На тялото не се появяват просто гърбици и тюлени. В резултат на излагане на кожата може да се появи дори болка. Този етап изисква по-сериозен подход. Ето защо не можете да правите без помощта на специалист. Ще ви разкажем как да се отървете от целулита на по-ранни етапи.

антицелулитен масаж вкъщи от банките

Методи за борба с целулита

С проблема на целулита в дома, не е лесно да се справим. Можете да се опитате да се борите с него самостоятелно и с помощта на процедурите в салона.

Без използването на специално оборудване у дома, различни видове триене и опаковане могат да се използват за лечение на целулита. Предлагаме ви проста рецепта на разположение на всички. Както знаете, състоянието на подкожните мастни клетки е благоприятно повлияно от кофеина. То насърчава тяхното разделяне. Не случайно много скъпи антицелулитни кремове се правят на базата на кафе. Предлагаме по-достъпен начин за лечение на целулита.

Независимо от това, можете да подготвите много ефективно търкане. Разбира се, някой от вашето семейство пие кафе. В края на краищата, много хора не си представят живота без тази освежаваща напитка. Вземете няколко супени лъжици гъсто кафе. Добавете тук всеки душ гел, който използвате постоянно. За да подобрите ефекта, можете да добавите малко морска сол и няколко капки етерично масло, което има антицелулитен ефект. Обикновено за тези цели се използват етерични масла от цитрусови плодове: портокал, лимон, мандарин, грейпфрут.

Получената смес разтрива проблемни зони директно в душа, преди да изпарява кожата. Можете да направите това само с ръцете си или с масажна четка или масажно устройство. Продължителността на процедурата е 7-10 минути. След такъв масаж е препоръчително да вземете контрастен душ и да смажете кожата с антицелулитен крем.

Що се отнася до опаковките у дома, едно много просто и ефективно в същото време са опаковки с червен пипер и канела. Вземете 2 супени лъжици канела и 1 супена лъжица люта чушка. Добавете в получения прах 30 милилитра зехтин. Можете да използвате слънчоглед.

Разпръснете смес от проблемни области – бедрата, задните части и стомаха. Обърнете филм за храни. За да подобрите ефекта, можете да носите панталони за затопляне. Не се притеснявайте, ако усетите леко усещане за парене. Това показва, че процедурата е в сила. Необходимо е да изчакате 10-20 минути, след това да измиете сместа от пипер и канела с топла вода. Кожата леко се зачервява. Това е нормално. Такива процедури ще ви помогнат бързо да се отървете от целулита, особено ако започнете да ги използвате още при първите признаци на заболяването.

Вакуум масаж от банките срещу целулита

При целулита е необходимо да се борим по сложен начин. Ако добавите към употребата на спрей за кафе и тайна от смес от пипер и канела антицелулитен масаж с буркани, можете да се отървете от дори целулита на пренебрегван етап. Преди това може да се прави масаж само в салона. Понастоящем в много магазини можете да намерите необходимото оборудване за осъществяване на тази процедура у дома.

Много хора, чуващи за една маса за масаж у дома, си спомнят детските времена и стъклени буркани, в които е необходимо да се стреля да се придържаме към кожата. И тогава грозните тъмнокафяви петна, останали след такава процедура. Преди това банките лекували бронхит и остеохондроза. Сега свидетелствата за подобна процедура се разшириха, а самата техника стана съвсем различна. Да, и в наше време има стъклени буркани. Но те са оборудвани със специална помпа и гумени дюзи, което прави процедурата по-малко болезнена.

По-популярен и удобен масаж със силиконови буркани. Те са много леки, просто се измиват. Има и гумени кутии. Преди употреба те трябва да се затоплят в много гореща вода. Под влияние на висока температура кутиите стават меки и лесно се прилепват към желаните зони на тялото.

По принцип банките за вакуум масаж се продават в комплект от 12 броя. Комплектът включва двойка кутии с различни диаметри: 60 мм, 50 мм, 42 мм, 35 ​​мм, 25 мм, 17 мм. Размерите могат да се различават леко. Какъв вид буркан на диаметъра, който трябва да избирате, зависи от коя зона ще масажирате. Колкото по-голяма е площта на проблемното пространство, толкова по-голям е диаметърът на оборудването. Можете да закупите и комплекти за вакуумен масаж, който включва 2 или 4 кутии.

Някои комплекти за антицелулитен масаж са оборудвани със специални магнитни дюзи, които могат да се поставят вътре в буркана. С тяхна помощ има допълнителен здравен ефект върху тялото. Магнитното поле прониква в тъканта до дълбочина от 6 до 10 мм. По този начин ефективността на процедурата се увеличава няколко пъти. Процедурата за масаж от банки с магнитни прикачени файлове е сходна по отношение на акупунктурната сесия. Но с този масаж няма механично проникване в кожата. Има само въздействие на електромагнитните вълни върху тъканите на тялото.

масаж с антицелулит в дома

Техника за извършване на масаж от банки срещу целулита

Преди процедурата трябва да вземете душ. Желателно е кожата да се почиства с търкане. Увеличете ефективността на масажирането от страна на банките, като използвате спрей за кафе или тайна с пипер и канела, чиито рецепти са предложени по-горе.

След душ с търкане, изсушете тялото с кърпа и подгответе тялото за масаж с буркани. Кожата трябва да се затопли. Масажирайте повърхността на кожата без да използвате специално оборудване за 5-7 минути, като използвате козметично или обичайно маслиново масло. Подгответе бурканите за антицелулитен масаж. Напълно ги олио. Банките трябва да се плъзгат свободно по тялото, за да не го наранят. Преместете се по лимфния поток. На краката – отдолу нагоре и отзад – отгоре надолу. Избягвайте областта на гръдния кош и стомаха. Опитайте се да не повлиявате на местоположението на лимфните възли. Механичният ефект върху тях може да причини възпаление.

Първите масажни процедури от страна на банките могат да бъдат доста болезнени, особено в случаите, когато целулита вече е на втория етап. Понякога, ако кожата е особено чувствителна, могат да останат синини и подуване. След втората процедура, обаче, дискомфортът и болката трябва да изчезнат. В противен случай по-добре не използвайте антицелулитен масаж от банките, за да не навредите на тялото си.

Поради действието на вакуум масаж от мастните жлези се отделят всички видове токсични вещества: урея, ацетон и жлъчни киселини. По този начин ефектът е подобен на този на банята. След извършване на процедура за антицелулитен масаж от банките е необходимо да се направи душ и да се изчисти кожата от вредни вещества.

Не забравяйте, че ако го направите масаж от банките в дома правилно, не само може да бъде следствие от синини по тялото, но също така да доведе до обратен ефект. Не случайно много хора се оплакват, че след няколко процедури признаците на целулита са още по-изразени. Поради това е по-добре да направите поне няколко процедури от опитен специалист, който ще ви научи на подходящата техника на масаж.

Противопоказания за масаж от банките

Не забравяйте, че масажирането от банките от целулита е процедура, която има сериозно въздействие върху тялото. Тя има редица противопоказания. Строго е забранено да се извършва масаж от банките в следните случаи:

 • в присъствието на тумори с различна локализация;
 • с тенденция към кръвоизлив и тромбоза;
 • през втората половина на бременността;
 • в присъствието на възпалителни елементи върху кожата и пустуларни образувания;
 • с разширени вени;
 • със заболявания на сърдечно-съдовата система с различна тежест;
 • с тенденция към неврози.

Не се препоръчва да се прави масажна сесия от банките от целулита до хора в състояние на интоксикация след тежко физическо натоварване след гореща баня. За да се избегнат неприятни последици, е необходимо да се консултирате с лекар преди курса на антицелулитни масажни процедури.

Правилно изпълненият масаж от целулитните банки ще ви спести от този проблем за кратко време. След една седмица на лечение, кожата ви ще изглежда гладка и опъната, без съмнение, за да се постигнат добри резултати възможно най-бързо, е необходимо да комбинирате масаж с диета и здравословен начин на живот.

Маска, я тебя знаю! — очищающие маски для лица в домашних условиях

очищающие маски для лица в домашних условиях

Содержание:

 • Сладкая жизнь
 • Все цвета… глины
 • Прочие маски<

Небезызвестный автор афоризмов Валерий Афонченко как-то, говоря о женщинах, изрек: «Время, потраченное на макияж, укорачивает день и удлиняет ночь». Ну, по сути-то он, конечно, прав. Но сразу видно, что эта фраза принадлежит мужчине. Макияж! Если бы только макияж…

Разве он спасет, если его наносить на неухоженную, неподготовленную кожу? Для того чтобы макияж «выстрелил» точно и вовремя, необходим постоянный труд. Что они – мужчины – знают об этом? Разве кто-то из них способен понять, чем отличается дневной крем от ночного? Молочко для снятия макияжа от тоника? Очищающие маски для лица от питательных? Вот то-то же! Зато «умничать» и рассуждать о женщинах – это они первые…

Думается, что доказывать необходимость очищения кожи просто нет смысла – это и так всем понятно. С детства нас приучают к тому, что нужно умываться, ходить в душ, принимать ванну. А что это такое, если не очищение? Правда, с лицом все обстоит несколько иначе. Одежда защищает наше тело от разных вредных воздействий и загрязнений. А лицо всегда открыто «всем ветрам». Пыль, выхлопные газы, декоративная косметика – все это накапливается на нежной коже и, уж конечно, не добавляет ей красоты.

К сожалению, одними умываниями здесь не обойтись. Да и очищающие лосьоны не могут полностью справиться с этой проблемой. Как же быть? Да очень просто! Уже давно придуманы специальные очищающие маски для лица.  Но не торопитесь в салоны — в большинстве случаев вы можете прекрасно глубоко очистить кожу и в домашних условиях.

Причем даже сами косметологи согласны с тем, что маски, сделанные в домашних условиях, ничуть не хуже – а иногда даже и лучше – салонных. По крайней мере, делая маску самостоятельно, вы можете быть абсолютно уверены в том, что в нее входят только натуральные продукты. А «работать» она будет ничуть не хуже, чем профессиональная. Из чего же можно сделать такую очищающую поры лица маску?

маска очищающая для лица

Сладкая жизнь

Помните мультик про Винни-Пуха? «Мишка очень любит мед. Отчего и кто поймет?…» Так вот – кожа тоже очень любит мед. И, кстати, в отличие от Винни-Пуха, по вполне объяснимым причинам. Во-первых, это природный антибиотик – заметьте, «никакой химии». К тому же, мед великолепно увлажняет, питает и омолаживает кожу – не зря же его добавляют в очень многие косметические средства.

Ну и еще одно достоинство: он подходит абсолютно для всех типов кожи – даже для самой чувствительной. Вот такой это «волшебный» продукт, как нельзя лучше подходящий для очищения и питания кожи. Но нельзя забывать о том, что мед является сильнейшим аллергеном. И чтобы очищение кожи в домашних условиях не повлекло за собой развитие сильной аллергической реакции, сначала убедитесь в реакции своего организма.

Как же готовится лучшая очищающая маска для лица с медом? Есть несколько простых рецептов.

Способ первый. Вам понадобится:

 • глицерин
 • пшеничная мука
 • мед
 • холодная вода

Подобная маска не только глубоко очистит поры, но и устранит любые  воспалительные процессы на коже, если они имеют место быть. Возьмите по одной чайной ложке меда и глицерина, а затем влейте три ложки воды. Размешайте. Муку надо всыпать постепенно, размешивая так, чтобы не образовывались комочки. Будет достаточно одной ложки. Размешали? Ну, теперь нанесите на лицо и шею. Все. Минут 20 можно заниматься своими делами. Смывать надо теплой водой. Подобную маску не стоит делать чаще двух раз в неделю — этого достаточно для полного очищения кожи.

Способ второй.  Вам потребуется:

 • молоко
 • овсяная мука
 • мед

Маленькую ложку овсяной муки смешайте с одной столовой ложкой молока. Добавьте две больших ложки меда. Аккуратно нанесите на шею и лицо, особенно на те места, где сильно расширены поры. Держать нужно минут 10-15. Смывать также – теплой водой. Подобная маска помогает бороться с черными точками в домашних условиях — делать ее нужно не менее трех раз в неделю.

Способ третий: маска-пилинг. Кроме меда потребуется свежемолотый кофе, который как нельзя лучше подходит для глубокого очищения жирной кожи в домашних условиях. Совсем немного – половина чайной ложки. А вот меда потребуется больше – три столовых ложки. Нанесите полученную смесь на лицо и шею и бережно помассируйте пару минут.

Только трите не слишком сильно – вместо того чтобы глубоко очистить поры, можно поцарапать нежную кожу. После этого дайте маске «поработать» еще минут 10-15, а затем аккуратно смойте. Лучшая маска, которую можно сделать в домашних условиях, для тех девушек, у которых комбинированный тип кожи — она глубоко очищает поры и питает кожу.

очищающие маски для лица

Все цвета… глины

Пожалуй, самая лучшая очищающая маска для лица – из косметической глины. Именно ее рекомендуют чаще всего. За что же такая любовь? Почему эта маска считается лучшей? Все просто – глина прекрасно «цепляет» на себя грязь, чешуйки «старой» кожи и излишки жира — поры очищаются просто идеально. К тому же, она обладает способностью снимать раздражение и «успокаивать» кожу. Да и делается такая маска элементарно – по принципу «просто добавь воды». Правда, глина достаточно активна и главное тут – не переусердствовать. Не стоит оставлять такую маску больше, чем на 12 минут. А смывать надо особенно тщательно. И, конечно, не забудьте нанести потом увлажняющий крем – глина здорово подсушивает кожу.

Очищающая маска из косметической глины подойдет для любого личика – надо только правильно выбрать цвет. Как подбирать? Ну уж конечно не к цвету волос и не в тон домашнего халата! Все зависит от вашего типа кожи. Для чувствительной, сухой или обезвоженной кожи подойдет красная глина. Она снимет раздражение, уберет зуд и «подкормит» кожу кислородом. У обладательниц жирной кожи выбор больше – можно использовать зеленую, желтую, голубую или белую глину.

Помимо основной задачи – очищения – такие маски приносят и другую пользу. Белая – подтянет кожу, выровняет овал лица и удалит излишки жира. Голубая – поможет ранкам на коже быстрее зажить и предотвратит появление новых прыщей. Зеленая – улучшит кровообращение и поможет надолго сохранить здоровый цвет лица. А если вы чувствуете, что коже не хватает упругости и «сияния», то на помощь придет желтая глина. Она выведет токсины и снимет воспаление.

Какой цвет получится, если смешать красный и белый? Правильно – розовый! Вот именно так и готовится очищающая маска для комбинированной кожи. Все логично, правда? И кожа – комбинированная, и маска – смешанная. Легко запомнить. Впрочем, розовая глина подойдет и для нормальной кожи.

Пожалуй, самой «загадочной» является черная глина. Люди с одним и тем же типом кожи отзываются о ней по-разному. Кто-то утверждает, что такие очищающие маски для лица самые мягкие и щадящие, другие жалуются на ощущение стягивания и сухость кожи после этой процедуры. Поэтому людям с сухой и комбинированной кожей рекомендуется сначала провести небольшой эксперимент. Нанесите глину на небольшой участок лица и оставьте минут на 7. Затем умойтесь и понаблюдайте за реакцией кожи. Если все в порядке, значит черная глина – то, что вам надо.

маска для лица очищающая поры

Прочие маски

Нельзя не упомянуть про несколько простых, но весьма интересных масок — возможно, какая -то из них станет для вас настоящей панацеей. Главное — строго следуйте рецептуре приготовления маски и не делайте ее слишком часто. Даже самая лучшая маска может навредить коже, если наносить ее чаще трех раз в неделю.

 • Маска из алоэ

Для приготовления маски измельчите две столовые ложки самых обычных овсяных хлопьев, очистите от кожуры веточку алоэ и тоже мелко нарежьте. Затем слегка помните руками, чтобы выступил сок, смешайте с овсяной мукой и сразу же нанесите на кожу. Данная маска — лучшая в том случае, если у вас расширенные поры на носу и лбу. Да и при воспалительных процессах алоэ — вещь незаменимая.

 • Маска из мела

Самый обычный белый мел способен творить настоящие чудеса — он очищает и сужает поры, выравнивает цвет лица и придает коже потрясающую упругость. Одним словом, лучшая маска для тех женщин, которые не нуждаются в противовоспалительной терапии. Готовится эта маска просто — натрите на самой мелкой терке кусочек мела — у вас должно получиться около одной столовой ложки. Затем добавьте немного холодной воды и тщательно размешайте — маска должна иметь сметанообразную консистенцию. Нанесите маску на проблемные участки кожи и оставьте на 7 минут, затем смойте прохладной водой.

 • Персиковая маска

Персиковая маска — лучшая, когда речь идет не только об очищении, но и об увлажнении кожи. Маска настолько проста, что многие женщины начинают сомневаться в ее эффективности — и напрасно. Персик необходимо очистить от кожицы, размять и получившуюся кашицу равномерно распределить по поверхности кожи и оставить на 10 минут, после чего ополоснуть кожу прохладной водой.

Сложно сказать однозначно, какая маска лучше — все зависит от особенностей кожи  каждой конкретной женщины. У кого-то расширены поры, у кого-то — много прыщей и угрей, а у кого-то кожа комбинированная. Более того — даже для двух женщин с одинаковым типом кожи может не подойти одна и та же маска. Поэтому для того чтобы узнать, какая же маска лучшая для вас, нужно попробовать хотя бы две-три. Оцените состояние своей кожи после процедуры и вы поймете, действительно ли именно эта маска лучшая для вас.

Говорить про домашние очищающие маски для лица можно еще очень долго. Что только для них не используют – овощи, фрукты, крупы, яйца… даже сырое мясо и печень! Каждый продукт хорош по-своему. Каждый – помогает коже сохранить свежесть и красоту. А мужчины… да пусть прибывают в уверенности, что они про все знают лучше, чем мы! Ведь, как говорила легендарная Коко Шанель: «Красота нужна нам, чтобы нас любили мужчины; а глупость — чтобы мы любили мужчин».

Советуем почитать: Обезвоженная кожа лица

Maggie Egg Диета – Лесни решения

Диетата на магните яйца

Съдържание:

 • “Професионалисти” и “противници”
 • Първите две седмици
 • Третата и четвъртата седмица

Както един интелигентен човек каза: “Диетата е научно разработена програма за борба с мозъка със стомаха, съзнателно обречена на неуспех.” Е, може би той е прав … Въпреки че диетите са различни. И жените са подредени така, че винаги са недоволни от своята фигура и се опитват да използват всяка възможност да коригират недостатъците си. По тази причина, очевидно, в близко бъдеще диетите няма да изчезнат никъде. Случаят за малки – изберете този, който ще работи възможно най-ефективно и без да навреди на здравето.

Не толкова отдавна тя се появи и веднага “улови умовете” на всеки, който иска да отслабне, един вид яйчна диета – диетата Maggi. Откъде идва това наивно име – не е известно със сигурност. В една версия на Maggi – псевдоним на едно момиче, което е сред първите, за да го изпробвате сами и съответните “чудотворната трансформация”, реших да споделя с всички, тази рецепта. Може би това е така. И може би не. Това обаче не е толкова важно. Много по-важно е, че тази диета съществува и вече е помогнала на много жени да се отърват от мразените килограми и следователно да станат малко по-щастливи.

Като цяло яйцата са уникален продукт. Въпреки малкото съдържание на калории, те имат способността да задоволят глада. Не толкова отдавна американски учени проведоха интересен експеримент. Те събраха фокус група от жени, които са с наднормено тегло. Те бяха поканени, като закуска, да изберат един от продуктите – яйце или багел – и да го консумират в продължение на два месеца. Важно е калоричността и на двете да е еднаква. След осем седмици е извършено “контролно измерване”. Тези, които предпочитат яйцата през това време, значително губят тегло. И любителите на джипове останаха на килограми.

Така че с диетата на Маги. Според онези, които сами го изпитват, резултатите са просто невероятни. За четири седмици от курса е възможно да “изхвърлите” от 10 до 25 килограма. И, важно, този ефект продължава дълго. И, за разлика от повечето други диети, няма да бъдете тормозени от изтощително чувство на глад. Дали това “магическо” лекарство е подходящо за всички? По принцип, да. Ако обичате яйцата и цитрусовите плодове, и нямате алергична реакция към тях. Също така, диетата Maggi е противопоказана за тези, които страдат от хронично бъбречно заболяване или хипотония. Във всеки случай, дори ако се чувствате напълно здрав човек, преди да “седнете” на диета, трябва да се консултирате с лекар. Изведнъж вие сте, които сте противопоказани. Защо да навреди на здравето?

“Професионалисти” и “противници”

Очевидният “плюсове” на тази техника е, че ще бъдете пощадени от изчисляването на килокалориите. Съгласен съм, това е доста досадна задача. Няма какво да се изчислява тук – ако погледнете внимателно менюто, ще забележите, че много продукти могат да се консумират без ограничения. Между другото, затова на практика никой не се оплаква от чувството за глад. Диетата на яйцата се основава на друг принцип – взаимодействието на различните храни в тялото ви. Съставките се избират по такъв начин, че при влизане в химически реакции в стомаха, те активират разцепването на мазнините и допринасят за елиминирането на токсините.

За съжаление, това огромно “плюс” означава огромно “минус”. Диетата Maggi изисква стриктно спазване на съставеното меню. Изрично е забранено да “прескочите” или да пренаредите продуктите. В противен случай няма да постигнете никакъв резултат. Освен това, ако случайно сте “напуснали графика”, ще трябва да тръгнете от мястото, където сте спрели, но още от първия ден. Това е особено неудобно за тези, които са принудени да ходят на работа всеки ден. Носенето на разнообразие от буркани, кутии и “tuesk” ви предоставя.

Но готвенето не ви отнема много време – всички те са много прости. И не е нужно да бягате, търсейки конкретен продукт. Няма екзотични – можете да си купите всичко в най-близкия супермаркет. И това, без съмнение, е “плюс”. Можете да готвите зеленчуци по два начина – или на пара или варени. Месовите бульони са изключени. Друго хубаво нещо е, че не е нужно да се откажете напълно от солта и да ядете прясна, вкусна храна. Почти всички подправки, чесън и лук също са разрешени.

Друг много приятен “плюс” на диетата на Маги е, че черно кафе и чай могат да се пият по всяко време и без ограничения. Освен това е разрешено да “подсладите живота си” със заместители на захарта. Обикновено флуидите трябва да се опитат колкото се може повече – поне три литра на ден. По принцип се оказва, че “плюс” тази диета има много повече от “минусите”. Ще опитаме ли?

диета за яйце маг

Първите две седмици

През тези четиринадесет дни закуската винаги ще бъде същата. Трябва да ядете две варени яйца и да изберете половин грейпфрут или портокал. Обяд и вечеря ще бъдат различни. Режим на власт в дните.

 1. На обяд, изберете любимите си плодове – круши, ябълки, праскови, дини и т.н. са подходящи. – и яжте толкова дълго, колкото искате. За вечеря – пържено или варено месо. Можете да ядете говеждо, свинско или телешко месо. Необходимо е да се въздържате от агне. Между другото, вместо месо можете да използвате нискомаслено мляно месо.
 2. За вечеря – пиле. Можете да сварите или да запържете – както желаете. Само кожата не е необходима – тя е мазна. За вечеря пригответе зеленчукова салата – моркови, чушки, маруля, домати, краставици. Не го зареждайте с гориво. За салата – две варени яйца и парче прясна торта. За десерт – грейпфрут. Въпреки това, ако не ви харесват грейпфрутите, те винаги могат да бъдат заменени с портокали. Това е напълно допустимо.
 3. Следобед можете да ядете един тост или парче торта, както и много сирене и домати, колкото искате. Вярно е, че сиренето трябва да е с ниско съдържание на мазнини. Вечер – месо и зеленчукова салата.
 4. За обяд – избрания тип плодове. За вечеря – отново месо със салата.
 5. Следобед – две яйца и варени зеленчуци. Тиквички с боб или моркови със зелен грах ще направят. Вечерта – риба. Можете да се пържите, можете да варете – че обичате повече. За риба – салата от пресни зеленчуци. След това – грейпфрут.
 6. Следобед – плодове, вечер – месо. Салата е анулирана днес.
 7. За вечеря – пиле. Естествено, без кожа. За нея, домати и варени зеленчуци. Оранжевият. Между другото, пригответе малко повече зеленчуци и ще вечеряте с тях.
 8. Следобед – месо и салата. Вечер – варени яйца и портокал.
 9. Следобед – варени яйца, нискомаслено сирене и грейпфрут. Вечер – отново две яйца. Не за нищо, че тази диета е яйце.
 10. Следобед – риба, вечер – яйца.
 11. За обяд – риба, домати и портокал. Вечер – плодова салата от праскови, ябълки, пъпеши, портокал и мандарина.
 12. И през деня, и през нощта едно и също нещо – пиле, домати, варени зеленчуци и оранжево.

Третата и четвъртата седмица

Третата седмица се различава от предишните, тъй като няма да има разнообразие. Всеки ден се разпределят няколко продукта, които могат да се консумират в почти неограничени количества. Въпреки това, както преди, се препоръчва да ядете три пъти на ден.

 1. Плодове. Под бананите, манго, банани, грозде и смокини. Всичко останало е възможно.
 2. Зеленчуци. Всички, с изключение на картофите. Можете да сварите, може да имате прясно.
 3. Допускат се зеленчуци и плодове.
 4. Риба, варени зеленчуци, зеле и зелена салата.
 5. Изборът е месо или пиле. Варени зеленчуци.
 6. Шестият и седмият ден са един вид плод.

Четвърта седмица. Подаден е списък с продукти, които могат да се консумират през деня.

Първи ден:

 • месо или пиле, не повече от 200 гр
 • 3 домата
 • тон в собствения си сок
 • 4 краставица
 • плоска торта
 • грейпфрут

Ден 2:

 • 200 грама месо
 • 3 домата
 • 4 краставица
 • тост
 • круша или ябълка

Трети ден:

 • нискомаслено сирене или лъжица извара
 • варени зеленчуци
 • два домата и краставица
 • плоска торта
 • оранжев

Четвърти ден:

 • половин пиле
 • краставица
 • 3 домата
 • грейпфрут
 • круша или ябълка

Пети ден:

 • 2 яйца
 • 3 домата
 • листо маруля
 • оранжев

Шест ден:

 • пилешки гърди – 2 броя
 • бряза или извара – 125 гр
 • тост
 • 2 краставици и домат
 • чаша изпържено мляко
 • грейпфрут

Е, диетата на Маги е приключила. Ако направите всичко правилно и не се “измъкнете от пътя”, тогава най-вероятно след четири седмици вече можете да влезете в стари дънки, които са били “спуснати” отдавна. И известният афоризъм, че “девойката е най-лесно да пази в паметта” – няма да е за теб.

Препоръчваме ви да прочетете: Диетични плодове и зеленчуци

Уход за кожей лица после 25 лет: остаемся молодыми и красивыми!

уход за кожей лица после 25 лет

Содержание:

 • Как правильно ухаживать за кожей
 • Чего не стоит делать во избежание раннего старения

До двадцати пяти лет кожа девушек свежа и упруга от природы, она сияет естественной красотой, подаренной нам родителями. Но вот ближе к тридцати годам мы все чаще замечаем мелкие морщинки и потерю эластичности и упругости нашей кожи. Конечно, можно сказать, что так и должно быть, что возрастные изменения рано или поздно приходят к любой женщине. Вот только с таким подходом в сорок лет можно выглядеть «женщиной в возрасте» — с сеткой морщин на лице, обвисшей кожей и уставшим взглядом. А ведь все это можно предотвратить, если начать ухаживать за своей кожей заранее.

Уход за кожей лица после 25 лет – процедура необходимая для всех девушек, желающих сохранить свою молодость как можно дольше. К счастью, есть немало мер, предупреждающих преждевременное старение и начало возрастных изменений. С одной стороны, это глубокое очищение и увлажнение, с другой – соблюдение таких принципов, как правильное питание и отказ от вредных привычек. Для того чтобы эти меры сработали, необходимо сделать их частью вашей жизни, а не периодическими попытками сделать свою внешность привлекательнее. И тогда в возрасте за сорок вы сможете смело принимать комплименты и ловить на себе заинтересованные взгляды мужчин абсолютно всех возрастов.

полезный уход за кожей лица после 25 лет

Как правильно ухаживать за кожей

Защита кожи от действия ультрафиолетовых лучей

Самое главное правило, о котором должна помнить женщина, желающая сохранить молодость своей кожи – ни минуты на ярком солнечном свете без солнцезащитного крема. Всем нам нравится ощущать ласковые прикосновения солнечных лучей на нашей коже, многие просто не мыслят себя без ровного золотистого загара триста шестьдесят пять дней в году. Вот только не стоит забывать, что ультрафиолетовые лучи способны нанести немалый вред состоянию нашей кожи: морщины, пигментные кожи и даже серьезные заболевания, такие, как рак. Поэтому, отправляясь на прогулку, не забудьте нанести на кожу защитный крем – даже если вы выходите всего на пятнадцать-двадцать минут. Солнцезащитный крем необходим не только вашему лицу, но и шее, плечам и области декольте – кожа в этих местах особо чувствительна к действию ультрафиолетовых лучей.

Правильное питание – залог здоровой кожи

Ешьте здоровую пищу, не злоупотребляйте сладкими и жирными продуктами. Большинству из нас слишком сложно устоять перед соблазном добавить к вечерней чашке чая пару пирожных, а многие жить не могут без картошки, жаренной на доброй пачке сливочного масла. Возможно, многие из нас привыкли к такому рациону еще с детства и не представляют себе, как можно отказаться от такой вкуснятины ради полезных морковки и брокколи. Тем не менее, именно овощи содержат в себе антиоксиданты, способные задержать старение не только кожи, но и всего организма. А вот сладкое пирожное ничего, кроме лишних сантиметров на талии и противных прыщиков на лице не принесет.

Вода – лучшее средство увлажнения кожи «изнутри»

Пейте как можно больше чистой, негазированной воды. Известно, что вода выводит токсины из организма и улучшает кровообращение. Если вы будете пить не менее двух-трех литров воды в день (не считая супов и напитков), то добьетесь прекрасного результата: ваша кожа будет выглядеть мягкой и эластичной. Давно известно, что человек – это то, что он ест, а в нашем случае можно добавить: «что он пьет». Не экономьте на качестве воды, ведь это один из наиболее важных элементов питания любого живого организма.

Задумайтесь: ни одна, даже самая лучшая диета не будет эффективна, если в организм не поступит достаточное количество жидкости. Дело в том, что при нехватке воды калории сжигаются намного медленнее. Если же вы опасаетесь таких проблем, как отеки ног и одутловатость лица – не беспокойтесь: если у вас нет хронических заболеваний, то вам такие неприятности не грозят. Отёчность здорового человека скорее говорит о том, что в организме недостаточно воды, и организм сам откладывает сей важный элемент «про запас». Так что смело выпивайте по восемь стаканов воды в день и наслаждайтесь гладкой, здоровой кожей.

Использование увлажняющих кремов для вашего типа кожи

Увлажняя кожу изнутри, не забывайте и о внешнем уходе: ежедневно пользуйтесь лосьонами и кремами. Не стоит скупать весь арсенал увлажняющих и антивозрастных кремов косметического магазина, достаточно подобрать именно ту марку, что подходит вашему типу кожи больше всего. И не забывайте, что кожа лица, шеи и области декольте – далеко не единственные места, требующие вашей постоянной заботы. Используйте специальные средства для сухих губ, а также локтей, коленей и прочих участков тела, требующих увлажнения.

Особого внимания требует кожа вокруг глаз – пожалуй, самая тонкая и чувствительная на лице любой женщины. Под кожей век практически нет мышц и подкожного жира, поэтому именно эта область больше всего подвержена растяжению и появлению ранних морщин. Даже если в двадцать пять лет на вашем лице еще нет ни единой морщинки, а кожа вокруг глаз гладкая и ровная, вам все же стоит начать профилактику появления первых признаков старения на коже. Для увлажнения кожи вокруг глаз прекрасно подойдут специальные легкие кремы и гели, а также натуральные масла, продающиеся практически в любой аптеке. Внимательно изучите состав покупаемых кремов, отдавая предпочтения средствам, содержащим витамины А и Е.

правильный уход за кожей лица после 25 лет

Чего не стоит делать во избежание раннего старения

Алкоголь и курение – главные враги здоровой кожи

В первую очередь, откажитесь от вредных привычек. В возрасте после двадцати пяти лет следы от курения сигарет и принятия алкоголя становятся весьма заметными на лицах женщин. Где вы видели привлекательную курильщицу с подтянутой, упругой кожей без единой морщинки на лице? А если она еще до утра веселится, не пренебрегая алкогольными напитками различной крепости, то опухшее лицо, блеклые волосы и общий помятый вид старят ее ни чуть не хуже седины и дребезжащих конечностей.

Серое лицо, желтоватые зубы и неприятный запах изо рта – вот что делают с вами такие вредные привычки, как курение и алкоголь. Откажитесь от них, и ваша кожа будет вам благодарна. Разве желание быть молодой, привлекательной и сексуальной еще не одно десятилетие – не достаточная мотивация для этого?

Экономия времени и денег не сделают вас моложе

Не жалейте времени, сил и материальных средств на себя любимую. Не ленитесь ухаживать за собой, ведь этот труд со временем принесет просто замечательные плоды. Постоянно отказываясь от нужной косметики в пользу товаров для детей и мужа, ссылаясь на их высокую стоимость, вы лишаете себя возможности чувствовать себя особенной – молодой и привлекательной, несмотря на возраст. Поверьте, ваша семья никогда на вас не обидится, если помимо житейских забот вы уделите себе немного времени и денег на уход за своей внешностью.

Для того чтобы оставаться молодой и прекрасной долгие годы, необходим постоянный уход за кожей, без перерыва и выходных. Ведь именно привлекательность и сексуальность во все времена были главными орудиями в арсенале любой женщины. Защищайте кожу от солнца, увлажняйте ее изнутри и снаружи, откажитесь от разрушительных привычек, и тогда ваша кожа будет сиять здоровьем и молодостью еще очень и очень долго.

Советуем почитать: Уход за кожей лица после 30 лет

Упражнения для подтяжки ягодиц: советы для стройной фигуры

упражнения для подтяжки ягодиц

Содержание:

 • Начинать будем с растяжки
 • Подтягиваем ягодичные мышцы: комплекс упражнений

Кажется, что все девушки то и дело заняты тем, что борются с лишними килограммами и целлюлитом и сменяют одну диету второй – лишь бы скорее похудеть и забыть о надоевших отложениях, которые скапливаются в самых привлекательных местах – ногах, бедрах, животе и ягодицах. Причиной тому может быть и экология, и неактивный образ жизни, и несбалансированный рацион.

Но не стоит расстраиваться, если вы столкнулись с такими проблемами – решение найдется всегда. И первое из них – это спорт, главный помощник в борьбе за красивую фигуру. Сегодня мы поговорим о мышцах ягодиц и бедрах – наиболее проблемных зонах. Давайте же рассмотрим, какие упражнения для подтяжки ягодиц более эффективны, и на что нужно обратить внимание, чтобы получить желаемый результат.

И первый вопрос, на который сразу нужно ответить – это место занятий. Что выбрать – профессиональный фитнес-центр или занятия дома? Тут решение зависит от вас. Конечно, если финансово вы не слишком стеснены и можете позволить себе дорогостоящие услуги квалифицированного инструктора, то стоит походить в тренажерный зал. Но если вы хотите сэкономить и при этом добиться нужного эффекта и подтянуть ягодицы, то как раз для вас мы и подобрали наиболее действенные, полезные и эффективные упражнения на проработку интересующих нас мышц. Этот комплекс вполне можно выполнять и дома.

Начинать будем с растяжки

Все занятия спортом окажутся малоэффективными, если мышцы не будут предварительно разогреты. Для этого идеально подходит обычная зарядка и элементарная растяжка, которая к тому же подготовит мышцы к продолжительной тренировке со значительной нагрузкой. Чтобы провести растяжку, нужно сесть на пол и согнуть левую ногу в колене, после чего нужно отвести ее назад. В итоге внутренняя сторона бедра должна оказаться на полу. В это время правая нога, согнутая в колене, лежит на полу, но наружной стороной. Начинаем прижимать стопу правой ноги к передней стороне бедра (левого). После этого, через правую ногу, которая находится в согнутом состоянии, медленно наклоняемся вперед.

Теперь поменяйте позицию, сменив ногу. Такое положение тела поспособствует эффективной растяжке ягодичных мышц. Старайтесь очередной раз наклоняться все ниже – совершенствуйте тело, делая его гибким. Кстати, растяжка влияет и на походку – она становится более плавной. Тело разогрето? Теперь можете приступить к физическим нагрузкам.

упражнения для подтягивания ягодиц

Подтягиваем ягодичные мышцы: комплекс упражнений

Сколько бы упражнений для того, чтобы подтянуть ягодицы, ни существовало, наиболее эффективными по-прежнему остаются обычные приседания. Но очень важно уметь выполнять их правильно – есть некоторые нюансы, на которые обязательно стоит обращать внимание, иначе эффективность сразу снизится. Первый – расположение ног. Обязательно ставьте их на ширине плеч. Разверните носочки наружу. При этом руки вытянуты, чтобы соблюдать равновесие – не опускайте их. Теперь, отводя таз назад, медленно опускаемся. Следите, чтобы нагрузка распределялась главным образом на пятки. Если центр тяжести переместится к носочкам, то нагрузка перейдет на бедра.

Еще одно упражнение, не менее полезное для большой ягодичной мышцы – это полумостик. Вам нужно лечь на спину, вытянув руки. Ладони прижмите покрепче к бедрам. На первый счет подтяните коленки кверху. На второй, плотно опираясь на голову и стопы, приподнимите бедра. На третий счет бедра опустите, и на четвертый – выпрямите ноги. Старайтесь равномерно дышать во время выполнения «полумостика». Повторите пятнадцать раз.

Спустя некоторое время вы можете чуть усложнить это упражнение. Лежа на спине, ноги переместите с пола на край стула. В это же время руки вытянуты вдоль туловища. На первый счет, полностью опираясь на голову и пяточки, приподнимите бедра. На второй – напрягайте ягодицы и постарайтесь в такой позе пробыть от пяти до семи секунд. На третий счет опустите бедра, после чего – возвращайтесь в начальную позицию, чтобы заново повторить упражнение. Требуется десять повторов.

Боковые махи эффективно проработают ягодичные мышцы. Подойдет такое упражнение и для того, чтобы подтянуть бедра, сделав их упругими. Вам необходимо стать прямо, развернувшись боком к стулу или стене — важно наличие поддержки. Держась за опору, поднимаем ногу вбок, стараясь удержать ее примерно на одном уровне с линией туловища. Обязательно держите ногу прямо и не сгибайте их в коленах. Не наклоняйте и корпус. Старайтесь поднимать ногу максимально высоко. Махи нужно выполнять по два-три подхода, в каждом из которых – пятнадцать-восемнадцать повторов для каждой ноги.

Еще один вариант махов – махи назад, направленные на подтягивание большой мышцы – самой крупной из всех ягодичных мышц. Станьте лицом к опоре, держа спину прямо. Сначала отведите ногу немного назад, затем – вверх. Ваша цель – поднять на максимум бедро, чтобы чувствовалось напряжение. Теперь опустите ногу и повторите махи еще пятнадцать раз. Повторите для другой ноги. Всего нужно выполнить три подхода.

И последний вариант махов, который выполняется, стоя коленках с опорой на руки. Первое – согнув руки, обопритесь о пол, держа спину прямо. Теперь согните ногу и поднимите ее вверх, удерживая на одном уровне с туловищем. Напрягите мышцы по максимуму. В такой позе нужно задержаться на три секунды. Теперь, опустив ногу, вернитесь в начальную позу. При выполнении таких махов пятка должна быть направлена в сторону потолка. Всего нужно сделать три полноценных подхода, в каждом из которых – десять повторов.

Небезызвестное упражнение — «велосипед», которое само по себе является достаточно эффективным. Оно позволяет и подтянуть мышцы ягодиц и бедер, и сделать более стройными и соблазнительными ножки – то есть дает комплексный эффект. Но и это простое упражнение нужно обязательно выполнять правильно, лежа на спине и вытянув руки вдоль тела. Приподнимите ноги под углом в сорок пять градусов и начинайте выполнять имитирующие велосипедную езду упражнения. Следите, чтобы голени держались прямо. Соблюдайте максимальную амплитуду.

Неплохо подтягивает бедра и ягодица обычная скакалка. Ничего сложного, но эффект превзойдет ваши ожидания. Прыгать на скакалке нужно на носочках, начиная медленно и постепенно увеличивая темп. Обращайте внимание на то, чтобы дыхание было равномерным. Прыжков в течение пяти минут будет достаточно, чтобы привести в тонус мышцы.

Не будет лишним выполнение выпадов. Для этого расставьте ноги таким образом, чтобы одна находилась впереди, а другая – сзади. Плавно присаживайтесь, опираясь ногой, находящейся сзади, на носок. Старайтесь коленом коснуться пола. А вот то колено, которое смотрит вперед, ни в коем случае не должно выходить дальше линии пальцев. Начинайте постепенно, с пяти-семи выпадов для каждой ноги, и увеличивайте до пятнадцати повторов.

Подтянуть ягодицы поможет «ходьба» на попе – крайне простое и очень полезное упражнение. Сядьте на пол и вытяните ноги. Отрывая их от пола и соблюдая баланс за счет рук, перемещайтесь на попе сначала вперед, затем – назад. Из-за того, что в процессе такой «ходьбы» работают все ягодичные мышцы, и достигается такой эффект.

Альтернатива «ходьбе» на попе – ходьба на носках. Поднимитесь на носки, напрягая при этом мышцы ягодиц, и начинайте маленькими шагами идти вперед. В процессе выполнения упражнения не сгибайте ноги в коленях. Будет достаточно сделать так сто-сто двадцать шагов. После недели такой ходьбы вы отметите, какими подтянутыми стали ваши ножки, а ягодицы — упругими.

Чтобы ягодицы были подтянутыми, важно проработать боковую поверхность бедра. Лягте на спину, прижав позвоночник к полу. Заведя руки за голову, сцепите их в замок. Поднимайте прямые ноги вверх, разводя их максимально широко. Теперь сведите ноги и повторите упражнение. Этого комплекса будет достаточно, чтобы ваши ягодицы приобрели более спортивный, сексуальный вид.

Однако помните, что какие бы упражнение вы ни выполняли, какими бы косметическими средствами и процедурами ни пользовались, все это не будет иметь смысла, если вы не начнете правильно и рационально питаться. Никакие упражнения для подтягивания ягодиц не помогут, если вы будете есть сладости и тяжелую, жирную и жареную пищу. По максимуму наполните свой ежедневный рацион фруктами и зелеными овощами, пейте достаточное количество воды и сократите употребление сахара – лучше замените его не менее вкусными фруктами. Этого будет достаточно, чтобы ваша фигура стала стройной и привлекательной!

Хочу быстро похудеть без вреда для здоровья!

хочу быстро похудетьСодержание:

 • Голодовка на ночь: за и против
 • Отказ от продуктов
 • Сок и вода
 • Правильно подобранное меню – половина успеха
 • Очистка организма
 • Здоровый сон, спорт и прогулки
 • Массаж: быстро и эффективно

Девушки месяцами сидят на диетах и отказываются употреблять пищу в вечернее время, часами бегают вокруг дома и изнуряют свой организм в тренажерных залах, а зловещие килограммы не спешат покидать бока. Почему так происходит и что следует делать для того, чтобы привести себя в форму? Давайте разберемся с этим по порядку.

Голодовка на ночь: за и против

Наталья решила скинуть пару килограмм, чтобы на корпоративе мужа выглядеть сногсшибательно. Для этого она полностью прекратила есть после шести, лишь только завтракала и обедала. В первые две недели был получен довольно неплохой результат – минус два килограмма, а потом вес стремительно начал набираться. Причина этой неудачи кроится в том, что организм девушки начал запасаться жиром, так как в мозг был неоднократно подан сигнал о длительном голодании. К тому же так называемый десятичасовой разгрузочный «отдых» очень вреден для вашего здоровья, так как, несмотря на то, что процессы во сне замедляются, желудок все же выделяет желудочный сок. И если в это время вы голодны, кишечник начинает переваривать сам себя, что приводит к гастритам, язвам и т.д.

Многие диетологи рекомендуют, чтобы перерыв между приемом пищи составлял около четырех-пяти часов, только порции при этом должны быть относительно небольшими. Безусловно, на ночь не стоит есть мучного, сладкого, острого, соленого и жирного, достаточно сделать легкий салатик из овощей или фруктов, выпить кефира или обезжиренного йогурта. Обратите внимание на то, что некоторые фрукты лучше не употреблять перед сном, так как, например, яблоко вызывает дикий аппетит. Если вы хотите похудеть очень быстро, начните соблюдать режим и результат не только не заставит себя ждать, но и продержится гораздо дольше.

Отказ от продуктов

Стоит ли переставать употреблять калорийные блюда? Стоит, но делать это нужно с умом, иначе вы можете истощить себя и навредите собственному здоровью. «Хочу быстро похудеть» — подумала красавица Марина и села на жесткую диету, исключив из рациона белки, жиры, углеводы и прочие полезные элементы. Нужного результата девушка добилась довольно быстро, но вместо желаемой сексуальности она получила синяки вокруг глаз, впавшие щеки и плохое самочувствие. Как ей объяснил лечащий врач, нельзя резко прекращать употреблять полезные и питательные вещества. Организм человека – это здание, для возведения которого необходимы определенные строительные материалы, а если убрать хотя бы один кирпичик, то постройка придет в негодность раньше времени и разрушится. А в данном случае Марина убрала и камень, и глину, и песок.

Растительные жиры влияют на выработку витамина Д, который, как бы это странно не звучало, сжигает ваш жир. Что касается белка, то без него придется туго, так как он помогает восстановиться после изнурительных нагрузок и диет. Так, если девушки хотят очень быстро избавиться от лишнего веса, им достаточно заменить одни продукты на другие. К примеру, вместо хлебобулочных изделий и картофеля можно употреблять бананы, яблоки и прочие фрукты, которые насытят ваш организм достаточным количеством углеводов, при этом, если вы соблюдаете положенную норму, они не превращаются в жир.

хочу похудеть быстро

Сок и вода

Умница Катерина всегда выглядит на все сто, у нее никогда в жизни не было проблем с лишним весом. Как это ей удается? «Никаких особых секретов у меня нет, просто пью перед каждым приемом пищи стакан минеральной воды. Таким образом, я гораздо меньше съедаю, а если спустя некоторое время все же появляется чувство голода, выпиваю домашний сок, после этого мне кушать не хочется до самого обеда или вечера…» — смущенно отвечает девушка. На самом деле этот прием уже давно известен во всем мире и им рекомендуют пользоваться многие диетологи для поддержания себя в отличной форме. Дело в том, что организм человека только спустя минимум полчаса понимает, что он насытился, а до этого времени мы хотим и даже можем съесть все вкусное, что находится на столе на данный момент.

Однако не вся жидкость одинаково полезна! Если вы планируете очень быстро избавиться от лишнего веса, не пейте газированную или сладкую воду. Углекислый газ действует на жир магически, поэтому, сколько бы вы потом не старались, похудеть вам не удастся, к тому же в будущем вы рискуете заработать еще и целлюлит. Пакетированные соки, алкоголь, кофе, сладкий и крепкий черный чай, неочищенную и не фильтрованную воду из-под крана тоже не рекомендуется употреблять, особенно когда вы сидите на диете.

Правильно подобранное меню – половина успеха

Вспомните, как с самого детства ваша мама приучала вас к борщам, супам и кашам, которые мало кто любил. Сейчас же нас на каждом шагу поджидают деликатесы и продукты быстрого питания, так что надобность в приготовлении пищи дома практически отпала, в силу чего и наблюдается тенденция массового ожирения сего населения нашей планеты. Если вы хотите очень быстро стать стройной, начните употреблять овсянку на завтрак и жидкое на обед. Лучше всего делать бульон для борща или супа без зажарки и на курице, так как в ней содержится минимальное количество жиров. Тем, кто не привык есть первые блюда без мучного, можно употреблять сухарики из черного или диетического хлеба.

Никогда не покупайте каши, для приготовления которых достаточно залить массу из пакетика горячим кипятком и подождать пару минут. Дело в том, что в них содержится слишком большое количество вредных и калорийных веществ, которые лишь притупляют чувство голода и создают иллюзию насыщения. Если же вы скушаете полноценную, сваренную на плите кашу, вам вряд ли захочется есть ближайшие три-четыре часа. Не любите овсянку? Добавьте в нее чайную ложечку меда, порежьте фруктов (бананы, яблоки, персики) и вы заметите, как изменится ее вкус.

Также необходимо понимать, что диета – это не панацея или самый простой способ похудения! Нельзя постоянно поддавать организм такому стрессу, так как голодание может привести к сбою обмена веществ или даже дистрофии, анорексии и т.п. заболеваниям. Если вы решили быть стройной и изящной, питайтесь правильно всегда и не налегайте на мучное или сладкое, как только начнете влезать в понравившийся вам наряд. И напоследок запомните, если вам очень сильно хочется съесть вредной пищи (сладкого, картофеля, мучного, булочки), не отказывайте себе в удовольствие и скушайте небольшую порцию. В крайнем случае, сладкое можно заменить сухофруктами или медом, картофель можно запечь в духовке, а соленые крекеры с кефиром вкусны и довольно полезны.

Очистка организма

Настя хотела очень быстро похудеть и начала употреблять в пищу вареную тыкву, которая обладает довольно высокими полезными свойствами и при этом содержит в себе гораздо меньше калорий чем, к примеру, ее любимый картофель. На завтрак — каша, обед тыквенный суп, а на ужин – легкий салат из тыквы, яблок и моркови или запеченные в духовки кусочки этого деликатеса. Уже спустя неделю девушка обнаружила, что стрелка весов показывает на три килограмма меньше, что было для нее весьма приятным сюрпризом. Даже когда она перестала придерживаться строгой диеты, хотя бы раз в день Настя все же употребляет этот овощ, чтобы всегда быть в форме.

Существует ряд продуктов (квашеная капуста, яблоки, грейпфрут, петрушка), которые помогут вам очиститься от шлаков и не дадут жирам задерживаться в организме. Благодаря их волшебным свойствам, вы сможете кушать хлеб, картофель, сладкое и при этом не будете поправляться, а лишний вес будет уходить на глазах. Например, довольно известный в народе салат под названием «Метла» поможет вам всего за пару дней скинуть два-три килограмма без вреда для собственного здоровья. Для его приготовления вам понадобится: сырая свекла, морковь и оливковое масло для заправки. При желании вы можете добавить другие, не менее полезные ингредиенты: лук, сельдерей, лимонный сок, корень пастернака и т.д.

я хочу похудеть быстро

Здоровый сон, спорт и прогулки

Как сообщает статистика, женщинам, которые постоянно ведут сидячий образ жизни и не высыпаются, гораздо сложнее похудеть, чем тем, кто ходит пешком на работу, спит минимум восемь часов в сутки и активно двигается. Дело в том, что организм в данном случае ведет «спящий» образ жизни, поэтому не справляется с нагрузкой и не перерабатывает поступающие белки, жиры и углеводы, а откладывает все это в жир. В таком случае даже если вы полностью перестанете употреблять пищу, результатов вам придется ждать очень долго. Для того чтобы растормошить себя, возьмите за правило хотя бы раз в день по полчаса гулять на свежем воздухе и ложиться спать в одно и то же время, и вы увидите улучшения.

Не забывайте посещать тренажерный зал, бассейн или запишитесь на танцы. Главное не седеть и ждать, когда чудо-диета или лекарство начнет действовать, а предпринимать серьезные меры для этого. К примеру, танец живота, стрип-данс, сальса помогут не только быстро избавиться от жира на бедрах, ягодицах и боках, но и добавят вам уверенности в себе. Заниматься нужно минимум два раза в неделю, не пропуская при этом ни одного занятия. Дома не забывайте делать зарядку и, естественно, питайтесь сбалансировано. Если позволяет здоровье, начните заниматься бегом по утрам и вечерам.

Массаж: быстро и эффективно

На данный метод могут решиться только самые отважные и смелые, которые не боятся боли. Сама процедура не из приятных, но после трех-четырех сеансов вы заметите, как ваша талия начнет уменьшаться и исчезнет целлюлит. Происходит это за счет улучшения кровотока и ускорения обмена веществ, чего сложно добиться в домашних условиях. Преимущество массажа заключается в том, что вы теряете вес только в той части тела, которая является проблемной, а не идете по стандартной схеме: сначала грудь, потом попа, щеки, а лишь затем все остальное. Если вы решите прибегнуть к услугам массажиста, обязательно убедитесь в его профессионализме, попросите предоставить сертификаты, дипломы и разрешения на проведение подобных процедур.

Перед тем, как вы решитесь на эксперименты с собственным организмом, обязательно посетите своего лечащего врача и сдайте все анализы, чтобы потом не пришлось лечиться от последствий диет. Если вы резко начали поправляться или не можете сбросить вес, как бы вы не старались – это является признаком каких-то нарушений в вашем организме, поэтому только врач может посоветовать вам подходящую диету.

Советуем почитать: Как быстро похудеть после родов