Lainan laiminlyönti – mikä se uhkaa?

laina myöhässä

Nykyään lainat ovat erittäin edullisia ja suosittuja. Monet käyttävät tätä tilaisuutta toteuttaa unelmansa, jotka edellyttävät vakavia investointeja. Luotossa tänään voit ostaa lähes kaikkea – autoa, asuntoa, huonekaluja tai kodinkoneita. Voit lainata rahaa lomalle tai järjestää joitain tärkeitä tapahtumia – esimerkiksi häät tai vuosipäivä.

Ennen tämän askeleen suorittamista henkilö arvioi “vahvuuksiansa”. Ja yleensä hän päätyy siihen, että kuukausimaksut eivät ole heille vaikeita. Mutta tiedäkökö he kaikki, mitä lainan takaisinmaksuaika uhkaa?

On tilanteita, joissa suunnitelmat yhtäkkiä hajota – irtisanominen työstä, äkillinen sairaus, odottamattomat kulut – mutta mitä vähän voi tapahtua elämässä. Ja nyt seuraavan maksun määrä on tulossa, ja ymmärrät, että et voi suorittaa maksua ajoissa. No, ei mitään tapaa!

Vähimmäisrangaistus

No, ensinnäkin, älä paniikkia. Jos viivästyminen tapahtui “pätevistä” syistä ja sinun vikasi ei ole, niin todennäköisimmin, et kohtaisi mitään seuraamuksia.

Mitä pidetään tällaisina syinä? No, esimerkiksi sairaalahoito tai kiireellinen työmatka. Useimmat pankit yrittävät tavata asiakkaitaan tällaisissa tilanteissa. Hän ymmärtää, että olemme kaikki eläviä ihmisiä ja jokaisella on omat ongelmansa.

Yleensä viivästyskorvaus viivästymisestä ei tavallisesti liity mitenkään “rankaisutoimenpiteisiin”. Ainoa asia, johon voidaan uhata, on kieltäytyminen hakemuksesta seuraavalle lainalle. Tietenkin, täytyy maksaa sakko.

Viivästyneiden maksujen seuraamukset

Kaikki suhteesi pankkiin on selkeästi säännelty lainaussopimuksella. Siksi ei pitäisi odottaa tällaisia ​​tekosyitä kuin “unohdettu”, “minua ei varoitettu”, “en tiennyt”. He eivät auta.

Lainan viivästymisestä aiheutuvat seuraamukset voivat olla tietty määrä tai korotuksen korotus – kaikki riippuu sopimuksesta. Olet oppinut sen hyvin ennen allekirjoittamista, eikö? Samalla velkasi kasvaa päivittäin sakon määrällä.

On vielä yksi yksityiskohta, jota sinun tarvitsee tietää. Pankit yleensä maksavat velan tietystä järjestyksestä lähtien:

  • viivästymiset;
  • kuukausittainen palkkio;
  • etua;
  • velkaa.

Mitä tämä tarkoittaa?

Sanotaan, että kuukausimaksu on 6000 ruplaa. Sinä viivästytitte sitä useiden päivien ajan, ja määrittämättä rangaistusten määrää, toi normaalin summan pankille. Sinua sakotetaan ensin. Oletetaan, että ne olivat 2000 ruplaa. Näin ollen lainan takaisinmaksuun sinulla on vain 4000 ruplaa. Ja tarvitset jotain 6000!

Eli sinulla on vielä viivästys laina. Ja sitä rangaistaan ​​jälleen. Tällainen arvonalentumisjärjestelmä on erittäin hyödyllinen pankeille. Jos asiakas ei ole maksanut koko rahamäärää, maksamaton saldo sisältää välttämättä osan velasta, jollei sakkoja ole. Siksi ennen kuin voit maksaa velan takaisin, sinun on otettava yhteyttä pankkiin ja selvitettävä seuraamuksen määrä ja maksun kokonaismäärä.

lykkäyksen lykkäämistä

Viivästynyt yli 5-10 päivää

Tätä pidetään melko vakavana väärinkäyttönä. Ole valmis siihen, että pankin työntekijät säännöllisesti “kutsuvat” sinua ja muistuttavat maksun tarpeesta. Totta, on toinen tapa käsitellä velallisia. Jotkut pankit eivät ole ollenkaan aktiivisia ensisijaisten velkojen aikana. Kuitenkin ajattelette, että olet unohtanut – huuliharppu!

Jotkut pankit tekevät sen tiedostamattomasti – yksinkertaisesti siksi, että heillä ei ole tarpeeksi henkilöstöä toimimaan huolimattomien lainanottajien kanssa. Mutta on muita. Niiden periaate – “mitä kauemmin henkilö ei maksa, sitä enemmän me saamme hänestä myöhemmin.”

Yleensä lainan toisen maksun viivästymisen jälkeen täysin eri yksikön henkilökunta – pankin taloudellinen turvallisuus – lähtee lavalle. Tämän palvelun työntekijät selittävät yksityiskohtaisesti velallisille, millaisia ​​ongelmia he ovat velvollisuutensa täyttämättä. Viestinnän sävy, yleensä, vaihtelee suuresti. Älä ole yllättynyt, jos pankin työntekijä alkaa vierailla paitsi sinä myös myös naapureidesi, sukulaisten ja kollegoidenne. Yleensä nämä kovat menetelmät tuovat tuloksia – useimmat ihmiset pelkäävät heikentävän maineensa ja etsivät tapoja maksaa velka.

Luottohistorian toimisto

Suhde pankkiin on tärkeää muistaa ja vielä hetki. Lähes jokaisella lainanottajalla on luottohistoria. Maksun viivästymisen tosiasia on epäilemättä heijastunut siihen. Lisäksi pitkällä viivästyksellä pankki siirtää nämä tiedot National Bureau of Credit Histories -palveluun.

Mikä on huono luottohistorian vaara? Se, että tulevaisuudessa et enää voi käyttää tätä palvelua missään maan pankissa. He eivät vain halua ottaa yhteyttä valinnaiseen asiakkaaseen. Et voi myös tulla yhteislouhijana tai takaajana.

Lainan maksamatta jättäminen

Jos kaikilla näillä toimenpiteillä ei ole toivottua vaikutusta, velkojat tekevät viimeisen varoituksen – lähettävät kirjeen. 30 päivän kuluttua lähettämishetkestään ne hakeutuvat tuomioistuimeen.

Sinun tulisi tietää, että lainanottajat ovat erittäin epäedullisia tuovan tätä. Tuomioistuin voi vaatia vakuustesi myyntiä huutokaupasta. Ja huutokauppahinta on yleensä paljon pienempi kuin mitä voidaan todella “vapauttaa” tästä sitoumuksesta. Jos vakuuksia ei ole, pidätykset voidaan määrätä kaikille omaisuudestasi. Jos ei ole mitään “pidättämistä”, voidaan päättää vähentää tietty summa palkasta takaisin lainan takaisinmaksua varten.

Keräilijätoimistot

On toinen järjestelmä. Tietyn ajan kuluttua pankki voi “myydä” velkasi erikoistuneille keräysvirastoille. Samalla velkasi siirtyy uudelle lainanantajalle, ja pankki yksinkertaisesti kirjoittaa sen taseeseen.

No, kannattaa olla tekemättä tätä! Loppujen lopuksi keräysvirastojen päätavoite on tuottaa voittoa. Menetelmien valinnassa ne ovat paljon vähemmän huolellisia kuin samat pankit. Varmista, että he löytävät tapoja pilata elämäsi “kokonaan”.

Mitä voit tehdä, jos et voi maksaa lainaa ajoissa?

Ensinnäkin, ja mikä tärkeintä – älä yritä piiloutua. Älä unohda pankilta tulevia kirjeitä ja puheluita. Ota yhteyttä pankinjohtajaan, ilmoita ongelmasi ja nimeä tarkka takaisinmaksupäivä. Jos jostain syystä et voi tehdä maksua välittömästi, yritä sopia viivästyksestä. Ehkä tapaatte.

Joskus pankit muodostavat jopa yksittäisten maksujen aikataulun vaikeassa tilanteessa oleville ihmisille. Ja jos olet valmis maksamaan ainakin osan velasta kerralla, voit yrittää sopia siitä, että et rangaista tai ainakin vähennä niitä.

On aina ulospääsyä! Meidän täytyy vain alkaa toimia ja voit menestyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 63