Kako organizirati recepciju kod kuće? Savjeti iz prakse

kako organizirati koktel prijem kod kuće

Velik broj gostiju uvijek se vraća vlasnicima zbog užurbanosti i dugog priprema. I to ne čudi, jer pripremanje stola za nekoliko desetaka ljudi nije lagan zadatak. Uvijek želite iznenaditi posjetitelje s nečim, učiniti odmor posebnim i neorganiziranim.

U slučaju gužve, idealna je mogućnost organizirati banket u stilu švedskog stola. I da biste shvatili kako organizirati četverokut kod kuće, morate razumjeti značenje tog imena.

Riječ švedskog stola došla je iz Francuske i prijevod je potpuno banalna. A to nije slučajno, jer je to pribor za jelo koje se smatra glavnim na stolu za švedski stol, budući da se na stol poslužuju lagani zalogaje, voćne salate i raznovrsni asortiman proizvoda.

Prednosti švedskog stola

Ovaj događaj ne zahtijeva velike financijske troškove i najprikladniji je za korporativne stranke. Međutim, kod kuće, švedski stol postaje sve popularniji, jer pruža domaćici priliku da ne stoji na štednjaku, pripremajući jela za veliki odmor. Sve što trebate u ovom slučaju je prostrana soba, malo znanje i mašta za kuhanje i mogućnost lijepog ukrašavanja stola.

Popularnost švedskog stola nije ni u širokom izboru različitih zalogaja – ovdje naglasak uopće nije u tom smjeru. Opuštena atmosfera, jednostavna i prijateljska atmosfera tijekom cijelog odmora – to su glavne osobine ovog događaja.

U mnogim slučajevima, prednosti švedskog stola su neporecive. Uzmite, na primjer, činjenicu da možete pozvati što više gosta na banket jer nikada niste bili pozvani na običan blagdan zbog banalnog nedostatka prostora za stolom. Osim toga, svaki gost može samostalno služiti i nećete se brinuti zbog činjenice da netko nema dovoljno ovog ili onog jela. A u slučaju zabave za mlade, bolje je imati nešto za razmišljanje nego koktel party. Nakon što se skupovi na stolu brzo dosade, želim razgovarati sa svim gostima, a ne izlijevanja rijetkih fraza po sobi.

koktel prijem kod kuće

Što trebam znati?

Prilikom organiziranja recepcije koktela kod kuće, ne zaboravite da se stol u zimnicu ne smije nalaziti usred sobe, kao što je uobičajeno na običnom blagdanu, ali na marginama, tako da postoji prostor za goste koji se mogu kretati. Ali i stavljanje stola blizu zida također se ne preporučuje jer svatko treba imati priliku da mu pristupi iz bilo kojeg smjera. Što se tiče zalogaje – to bi trebalo biti jela koja su prikladna za podizanje vilicom ili ruku, a postoje i oni koji mogu stajati ili sjediti na stolici.

Kako urediti jela?

Predjela za švedski stol najbolji su na različitim razinama. To je učinjeno jednostavno. Na stolu se nalaze kartonske kutije ili duboko zaobljena jela. Mogu biti prekrivene šarenim stolnjakom ili omotane u papir. Ne zaboravite na ukrase – cvijeće i svijeće će se savršeno uklopiti u tako neobičnu postavku stolova.

Posluživanje je vrlo važan redoslijed lokacije. Na lijevoj strani nalazi se hrpa tanjura. Zatim dolaze i lagani obroci, koji mogu uspješno uključiti sir i hladne rezove, voće, sendviče i kanape, razne deserte. Da bi gostima bilo lakše uzimati zalogaje, na rubu stola smještene su male ploče, nakon čega slijede duboke ploče, zdjele za salate, jela od kruha. S desne strane su ugrađene salvete i pribor za jelo. Ako imate švedski stol s vrućim predjelima, unaprijed obavezno vodite brigu o grijanim jelima.

Da biste osigurali da se tablica ne čini preopterećenom, odaberite najviše tri vrste svakog obroka i deserta. Ovdje morate uzeti u obzir mjesto za pohranu jela, jer ne želite ostaviti goste kako bi pripremili još jedan dio čistih ploča.

Fourchette za rođendan kuće

Kako odabrati piće?

Organiziranje, na primjer, prijem za rođendan kuće, pokušajte napraviti širok izbor pića. Dobra vina, šampanjac, krschon, pivo, uključujući bezalkoholno, dobro, i jaka pića – s ovim izborom, molim vas svakom gostu. Nemojte zaboraviti o raznim sokovima i mineralnoj vodi.

Usput, za piće je najbolje postaviti zaseban stol, tako da ćete izbjeći zbunjenost i zbunjenost među gostima, svi će biti udobni i udobni, a to je važno na bilo koji godišnji odmor.

Za svu svoju jednostavnost, švedski stol i dalje zahtijeva određene obveze. Uostalom, bilo koji godišnji odmor, pomno razmišljen i unaprijed pripremljen, zadovoljit će goste mnogo više od banalnog jelovnika i stola, nekako krcat posuđem. Da, a sama domaćica će se osjećati sigurnijim, budući da je njezin praznik savršen i ugodan gostima.

Savjetujemo vam da pročitate: Poklon za tata s vlastitim rukama za rođendan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 17 =