Hvordan man opfører sig korrekt på vejen?

hvordan man opfører sig på vejen

En nybegynder på vejen bliver meget ubehagelig, især en kvinde. Det ser ud til alle de store spørgsmål er bag os, og den køreskole er overstået, og bilen er købt, men .. Hvordan man opfører sig på vejen, når hænderne ikke er vant til rattet, og benene og stræber efter at forvirre pedalerne? Hvad hvis alle tilsyneladende lært reglerne helt rodet op i hovedet, og ved næste korsvej pludselig dukkede op som tegn på, at deres værdi har mistet enhver mening for dig?

Svaret på disse spørgsmål er svært, for for hver auto-dame kommer vejen i et bestemt lys. Og hver på sin egen måde løser sine problemer. Men nogle få erfarede bilister er stadig værd at lytte til.

Studerende ved rattet

Nogen hævder, at bogstavet “y” på bilens glas ikke betyder noget. Der er trods alt en mulighed for, at de ikke vil bemærke det, og vil ikke fokusere deres opmærksomhed og tænke på noget af deres eget. Men stadig mange erfarne chauffører er opmærksomme på den studerende ved rattet og forsøger at give plads eller simpelthen ikke at køre tæt.

Sæt et lignende ikon på din bil for at bestemme kun for dig, men hvis du allerede har installeret, er det værd at huske nogle punkter:

 • Du skal aldrig være sikker på, at alle ser betegnelsen “elev ved rattet”, og ingen kommer tæt på dig. Dette tegn giver ikke absolut nogen privilegier. Han informerer kun andre chauffører om din uerfarenhed.
 • Aldrig panik, hvis du møder en såkaldt “joker”, der, når du ser din situation, kan provokere dig, lave et signal, skære dig. Det er bedst at bare springe fremad, og hvis du ikke kan forsøge at parkere og vente, indtil han forlader.
 • Der er ikke behov for at tilføje forskellige kvindelige tegn og indskrifter til elevens tegn, for eksempel på en gang var mærket “sko” populært. Hvorfor fokusere på dig selv? Tro mig, du vil allerede blive bemærket, som du vil fortryde mere end én gang.
 • Fanget i trafikken? Vær høflig, fordi trafikbelastning påvirker alle chauffører, ikke kun dig. Prøv at indtaste stillingen, og du bliver besvaret det samme.
 • Mens du er elev, prøv ikke at gå på højhastighedsspor. Det er for tidligt for dig der. Alt vil komme i rette tid.

ULD-reglen

Men denne regel, der blot hedder folket – giver plads til narren, det er nødvendigt at observere selv erfarne chauffører. At bemærke, at nogen opfører sig utilstrækkeligt og overtræder reglerne, må ikke forsøge at følge sin samvittighed og lære noget. Bedre spring videre – og lad ham gå for at se efter eventyr, men ikke ved siden af ​​dig.

I den første uge af dit bekendtskab med byens veje skal du spørge en mere erfaren kæreste til at tage med dig til de vanskeligste steder. Så du vil snart lære at klare uopløselige opgaver ved første øjekast.

Force Majeure

På panelet blev en uigennemtrængelig lygte i brand eller røg under emhætten? Eller måske virker koblingspedalen ikke som den skal? Lad være med at få panik, tænd for nødlysene, og tryk straks mod vejkanten og stop.

Skør ikke straks dig selv skat. Det handler slet ikke om dig. Maskiner har tendens til at bryde ned, og de vælger ikke mellem begyndere og erfarne chauffører. Rolle ned og vent på hjælp.

Forresten er stupor og panik de værste fjender på vejen. Før en lang tur, så prøv at smide alle problemer og følelser ud af hovedet. Og hvis det sker så, at det er umuligt, er det bedre ikke at køre overhovedet. Ifølge statistikker, selv på grund af simpel mangel på søvn, og de mest forfærdelige ulykker sker.

SDA – som to gange to

Uanset hvor banal det lyder, men i slutningen af ​​førerskolen er ikke mange begyndere godt bekendt med alle reglerne. Trods alt på en rigtig vej er alt meget mere alvorligt og kompliceret end på billeder og spørgsmål om billetter. Og selvom du bestået eksamensbeviset perfekt – lader det dig ikke af den periodiske gentagelse af det beståede. Nu er du nødt til at forstå vejen og altid kende det “rigtige svar”.

Især skal du lære de øjeblikke, der er forbundet med bevægelsen: passage af krydsninger, overhalning, parkering, regler for placering af biler på vejen. Her skal du ikke bare tegne en billet – tænk – svar. Her er alt anderledes. Spis – hurtigt tænk – reagere endnu hurtigere.

hvordan føreren skal opføre sig på vejen

Lad din bil blive din ven

For at forstå, hvordan føreren skal opføre sig på vejen, træner oftere i rolige gader i byen, men altid om dagen. Så du lærer dig bedre at forstå din bil, lære at føle det.

Jo mere du træner, jo mere selvtillid vil du føle, og bilen under din ledelse vil begynde at bevæge sig, bremse og overtage mere selvtillid. Over tid vil du udvikle en reflekshukommelse til alle maskinens betjeninger, og du vil være mere opmærksom på situationen på vejen.

Lær at se i spejlet

Dette tip er en af ​​de vigtigste for begyndere drivere. Da hvis du mestre det og lære at styre situationen på vejen – succes i kørsel er du sikret.

Eksperter anbefaler at begynde bekendtskab med spejle i en ubevægelig bil. Se frem som om du flyttede, men glem ikke at se spejlet hvert par sekunder. Først og fremmest bagspejlet, så den rigtige, så den venstre. Og glem ikke at observere visse punkter:

 • Når du kigger i bagspejlet, skal du ikke dreje hovedet, det skal forblive ubevægeligt.
 • Når man ser på sidespejle, skal dreje hovedet være minimal.
 • Prøv den tid, du ser i spejlet for fuldt ud at studere situationen, for ikke at blive distraheret igen.
 • Når du kigger på spejlet, ignorerer du ikke, og situationen er foran. Lær at styre hendes laterale vision.

Glem ikke vejskilt

Nå, her er du lidt uddannet til at styre vejen og blive mere selvsikker. Nu er det en lille ting, lær at se og læse tegn.

Prøv ikke kun at kigge på vejen, men også at se på objekter, der styrer trafik: trafiklys, markeringer, skilte. Men ved at gøre det, skal du aldrig holde opmærksom på reklametavler og strækmærker.

Her vil det som en ideel mulighed være praksis med en mere erfaren fører i passagersædet. Det er meget godt at tale alt, hvad du ser højt. For eksempel, “Jeg ser bilen til højre”, “vi kører langs hovedvejen”, “ved krydset er bevægelsen tilladt højre og højre” og så videre.

Du stoppede trafikpolisinspektøren …

Ofte opstår problemer med trafikpolitiere fra den grundlæggende uvidenhed om førerens rettigheder. I dette tilfælde føler du dig forsvarsløs og bevidst skyldig. Og for at forstå, hvordan man fører en trafikpolitimand på vejen, skal du huske nogle af nuancerne:

 • For det første – ethvert stop i bilen, er det en retsakt, der kan medføre forskellige konsekvenser for dig og for politibetjent. Det er værd at huske, at inspektøren ikke har ret til at stoppe dig uden en grund, men han kan altid forklare sine handlinger ved at kontrollere dokumenter eller udføre en operation.
 • Af den måde, på vejen der er steder, hvor selv færdselspolitiet ikke har ret til at stoppe dig: site med dårlig sigtbarhed, stedet før eller efter årsskiftet, jernbaneoverskæringen, fodgængerovergang.
 • Trafikpolitiøren er forpligtet til at introducere sig for dig. Hvis dette ikke skete, kan du sikkert bede om sine dokumenter. Du behøver heller ikke at forlade bilen. Inspektør selv vil komme til dig.
 • Hvis stopet har passeret reglerne, prøv altid at tale høfligt og med tilbageholdenhed, selvom du mener, at inspektøren ikke har ret. Således vil du skabe, hvis ikke en tillid, så en neutral atmosfære.
 • Du kan kun gøre indsigelse mod en DPS-medarbejder, hvis du er helt sikker på dig selv. Men på samme tid for at bevise ens retfærdighed skal være taktfuld og give vægtige argumenter. Og hvis du har gjort noget for at bevise, skal du altid gå til slutningen.
 • Gør aldrig noget, hvis du virkelig brød reglerne. Først og fremmest er det uærligt. Og hvis inspektøren er vidne til overtrædelsen, vil du ikke bevise noget alligevel. Og mens de nægter deres skyld med klare beviser for det modsatte – straffen vil være maksimal.

Selvfølgelig kan vi med sikkerhed sige, at der ikke er chauffører på vores veje, som aldrig overtræder reglerne. Du skal bare komme i gruppen af ​​bilister, der kun gør det i de mest ekstreme situationer.

Vi anbefaler dig at læse: Tips til en nybegynder driver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =