Hemmeligheder for frisk ånde

Sandsynligvis kom næsten alle os ind i en pinlig situation, da en ubehagelig lugt kom fra hans mund. Hvad skal man gøre i sådanne tilfælde? Lægen besvarer dette spørgsmål til læserne af Jlady.ru.

Ubehagelig lugt fra munden kan forekomme i alle efter at have spist nogle fødevarer – hvidløg, løg, kål og om morgenen efter søvn. Videnskabeligt kaldes denne tilstand fysiologisk halitose. I så fald er din bedste assistent en tandbørste.

Men 25% af verdens befolkning lider af patologisk halitose. Her i løbet er nogen tricks, folk chikanerende tonsvis af pastiller og tyggegummi, tænder og tunge vil blive overskrevet til hullerne, men lugten vil blive vist igen og igen.

Ånde – ikke ånde

For at finde ud af, hvor frisk vejret er, læg palmen i dit ansigt og dække næsen og munden på samme tid. Dybt ånde: Hvad lugter?
Hvis du forstår svært at bruge den sædvanlige gaze maske og i et øjeblik arrangere en karantæne. Duften, som du vil føle under masken, føler den omgivende.

Årsager til dårlig ånde

Fælles årsager til halitose:

  • Tandsygdom
  • Sygdom af tandkød og periodontium
  • Utilstrækkelig mundhygiejne
  • Inflammatoriske sygdomme i mundslimhinden
  • Xerostomia – tørhed i mundslimhinden

I de nævnte tilfælde opsamler munden mad og bakterier, der udsender en ubehagelig lugt, og det er ikke altid muligt at fjerne dem hjemme. Derfor råder vi dig til at konsultere en tandlæge og begynde behandling af halitose. Dette problem er imidlertid ikke altid forbundet med problemer i mundhulen.

10% af tilfælde af udslip af lugt fra munden:

  • Sygdom i mave-tarmkanalen
  • Rhinitis, bihulebetændelse, betændelse i tonsiller
  • Lungesygdom
  • Rygning, tager visse lægemidler, forskellige kostvaner
  • Sygdom i det endokrine system

Bestem sygdommen ved lugt fra munden

Lugten af ​​hydrogensulfid er lugten af ​​rådne æg. Denne lugt kan forekomme med et gastrit med nedsat surhedsgrad, spiserørets divertikulum eller mave, pyloros stenose, membranbrist osv.
Nogle gange kan denne lugt forekomme under normal overspisning efter ferien.

Sure lugt og smag i munden. Det opstår ofte med gastritis med høj surhedsgrad, esophagus sygdom, mavesår i mundhulen og maven.

Bitter lugt og smag i munden. Kan forekomme med lever eller galdeblære sygdom.

Fækal lugt fra munden. Denne lugt indikerer dysbacteriosis, dyskinesi i tarmen, tarmobstruktion.

Urin lugt forekommer med nyresygdom.

Lugten af ​​acetone, en sødlig smag i munden, duften af ​​uaktuelle æbler. Disse lugte indikerer en diabetes, bugspytkirtlen.

Hvor skal man starte?

Hvis du er begrænset til at børste dine tænder om morgenen og aftenen, så start med at rengøre din tunge også. Denne procedure er ubehagelig, men effektiv. Fjernelse af plakken fra tungen, du slippe af med et stort antal bakterier, og vil ikke længere lugte den “døde kat” i din mund.

Begynd at bruge flossing. Du kan fjerne det fra interdentalrummet.

Skyl munden efter hvert måltid.

Hurtig hjælp

For hurtigt at slippe af med dårlig ånde opdages der ikke nogle få effektive måder: slik, tyggegummi, fresheners – aerosoler til munden. Og selvom deres virkning ikke er langvarig, kan alle disse værktøjer til det rigtige tidspunkt opdatere vejret.

Hvis der ikke er noget i din taske, kan du drikke stærk te og skylle halsen med rent vand.

Fra produkter fra en lugt fra mundfennikel, lød gulerødder og æbler godt. For at slippe af med den ubehagelige lugt af hvidløg, løg eller alkohol, hugge roden af ​​selleri eller persille. Det maskerer også den ubehagelige lugt af et kaffe frø, bare tygge det.

Dårlig lugt fra munden opstår ofte hos personer, hvis erhverv er forbundet med behovet for at snakke meget og ofte. I disse tilfælde tørrer mundhinden i munden op, mængden af ​​spyt reduceres, og det er en universel rensning til munden. Hvis du står over for et sådant problem – drikker du oftere. Én – to slanger vil ikke kun opdatere dit åndedrag, men vil også bringe dine tanker i orden.

En ubehagelig lugt fra munden er først og fremmest et socialt problem. Om enhver sociability, charme og selvtillid kan der ikke gå, og kun et fransk kys med en afstødende lugt fra munden, du bare ikke står overfor!

Men fortvivl ikke, og gnide tænderne med tungen til hullerne, teste kur og andre. Simpelt mundhygiejne er velkendt for os fra barndommen, og behøver ikke at opfinde noget nyt.

Hvis duften af ​​munden plager dig og dem omkring dig på trods af hygiejneprocedurer, skal du kontakte din tandlæge. Denne læge vil altid kunne hjælpe dig og foreslå en løsning på problemet. Hvis lugten forbliver efter et besøg hos tandlægen, skal årsagen søges indeni. Gå til ENT-lægenes aftale, kontakt med terapeuten.

Forfatter:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 78