Uddannelse af katte, eller hvem vil overvinde hvem?

uddannelse af katte

Indhold:

  • Hemmeligheden bag vellykket uddannelse
  • Uddannelse i en tidlig alder
  • Hvordan kan du medbringe en killing
  • Uddannelsesmetoder

“Din fisse ville have købt Whiskas,” siger et velkendt reklameslogan. Og underligt nok bedrager denne tidsannoncering os ikke. Uanset vores forbud eller begæringer vil enhver kat gøre det (hvis selvfølgelig denne mad er til hendes smag). Fordi katten kun gør hvad den anser for nødvendige og hvad hun kan lide.

Og det er essensen af ​​kattens natur. Derfor opdragelse af en kat nogle gange koster værter og spildte nerver, og ridsede hænder og tårer af vrede. Der er dog en lille hemmelighed, eller snarere en psykologisk (zoopsykologisk) teknik, der gør dette problem let løseligt.

Hemmeligheden bag vellykket uddannelse

Ja, det er med forståelsen af ​​denne simple sandhed, at alt begynder. Faktisk er opdragelsen af ​​katte reduceret kun til korrektion af kattegangsførsel. Og korrekt kan det kun ske, hvis det viser sig at overbevise katten om, at hun vil have det. Det vil sige, ændringer i kattens adfærd er udelukkende forårsaget af hendes eget ønske. Denne metode betragtes som den mest humane og mest effektive uddannelsesmetode.

Og endnu en betingelse for succes for dig og for kattens uddannelse – jo tidligere du starter, desto større effekt kan man opnå. Enig at det er lettere at uddanne end at genuddanne. Men selvom du står over for behovet for omskoling, er succes helt mulig, hvis du følger visse regler. Nemlig: Snedighed, tålmodighed og udholdenhed fra din side, tillid og forståelse fra katten. Lad os begynde at forstå hemmeligheden bag en vellykket uddannelse af katte fra begyndelsen, det vil sige fra det øjeblik, hvor en killing dukkede op i dit hus.

katteopdræt

Uddannelse i en tidlig alder

God opførsel af en voksen kat eller kat er resultatet af den korrekte uddannelse af en killing. For som dyret var i en tidlig alder, vil det forblive så, at være voksen. Dette er et aksiom. Derfor, uanset hvor ømme følelser du ikke føler for en lille killing, lad ham ikke gøre hvad det voksne dyr ikke ville tillade.

Så for eksempel, at barnets klodsige forsøg på at klatre på din skulder, klamrer sig til dine fødder og tøj, forårsager ofte kun ømhed. Men forestil dig i denne rolle en vægtet kat, eller værre – en voksen morkat? Ubehageligt – det er sagt forsigtigt. Mest sandsynligt vil du stadig blive skadet! Og hvem er skylden? De er selv blevet undervist.

Derfor skal du stoppe alle forsøg fra kattungen til at behandle dig (og andre familiemedlemmer) som med gymnastikudstyr. Må ikke tillade ham at erhverve vaner, en voksen kat vil være uønsket (fra dit synspunkt) adfærd: den kradsen af ​​møbler og vægge, grave jorden op i urtepotter, klatring på borde, tigger om godbidder og så videre og så videre.

Mens dit kæledyr stadig er lille, vil det være nok for ham at skifte tonet af din stemme kraftigt for at stoppe med at spille prank. Tillad dig derfor strenge og skarpe noter i forbudte sætninger: “Nej!”, “Ikke!”, “Stop!”. I fremtiden svarer dyret korrekt ikke kun til tonen, men også til ordene selv. Bare glem ikke, at du ved andre tider skal tale med ham forsigtigt og roligt, og glem ikke at opmuntre barnet til en ordentlig forståelse af dine forbud.

Forresten bør forbud ikke kun gælde for en killing. Hvis du har et barn, så forklar ham at dyret ikke er et legetøj. Håndter det omhyggeligt: ​​ikke klem, tortur ikke med kram og kys, ikke slå eller smide. Ellers bliver katten tvunget til at forsvare sig mod en sådan vold og vil bruge klør og tænder. Og denne opførsel vil let blive kendt for ham, og resultatet er et bittende og kløende nervedyr i stedet for en øm og ked kat.

Vær fast og vedholdende i at undervise kattungen i bakken og killingerne: barnet vil hurtigt forstå, hvad du vil have fra ham. Kattunger, i modsætning til voksne katte, er mindre selvsikker og mere “imødekommende”. Og deres uafhængighed af karakter er stadig i sin barndom. Så brug øjeblikket – uddanne den lydige kat, mens den stadig er lille.

Hvordan kan du medbringe en killing?

Aldrig! Slå aldrig ham. For det første er det bare ikke retfærdigt – det er mindre og svagere end dig. For det andet er dette ikke den mest effektive metode til uddannelse. For det tredje kan dyret reagere på dig med aggression (og det er helt normalt for katte). Og for det fjerde forstår katten stadig ikke, hvorfor du ramte den. Og hvis han gør det, vil han simpelthen skjule sin klage og nødvendigvis ondskab i dit fravær.

Hvis du er en tilhænger af fysiske indflydelsesmetoder, så brug rådgivning fra zoopsykologer: efterligner katte-moderens adfærd. Hvordan kunne hun have roet det uhensigtsmæssigt løsne barn? Katten i dette tilfælde stærkt, men forsigtigt pressede den på næsen med sin pote. Prøv også: rør kattungen med en finger og lad den vide, at den opfører sig forkert.

Og det er stadig ikke muligt for en kat at forstå, at hvad der forhindrer det i at gøre “favorit” forretning kommer fra dig. Ja, med dig, måske vil hun ikke gøre det mere. Men du vil helt sikkert udnytte det øjeblik, hvor du ikke er i nærheden, og vil prøve igen. Hvis forsøget lykkes – var skrivningen væk. Allerede intet vil tvinge hende til at opgive forsætlig, hun vil stadig gøre det igen og igen, men kun i dit fravær. Derfor at uddanne katte bruger andre, allerede bevist og effektive metoder.

katteavl

Uddannelsesmetoder

Tonen i din stemme. Denne metode bør kun bruges til at uddanne killing. Med voksne dyr går et sådant fokus ikke som regel. Så skrigende, spørger, streng notation vil ikke hjælpe dig. At slå ham også er ubrugelig. Nå, hvordan man rejser en kat eller en kat i dette tilfælde? For opdragelse af et voksent dyr, prøv at anvende metoden til at vende behageligt til ubehageligt.

Opret for katten sådanne forhold, at spedalskheden, som hun begår med tilsyneladende glæde, blev hun mest ubehagelig. Og på samme tid opmuntre hende til at ændre sine vaner. Så hvis din kæledyr tårer til at rive møbler, rummer med glæde og nyder lyden af ​​revet stof, så prøv at gå til næste trick. Til at begynde med, få en scribbler (bedst – en speciel rack) og trim prankstock klør. Rack rub duftende katteurt, og “sted for ridser” på møbler, dække med tape (klæbrig på begge sider).

Mest sandsynligt vil katten vælge ud fra to tilgængelige muligheder: det lugter godt og intet klæber til poterne. Og hvis katten ikke stopper med at forsøge at komme tilbage til møblerne, så med den første snigende krybe fra hendes side, lav en høj lyd, skræmt katten. Det er muligt, for eksempel med en kraft klappe hænderne eller på en væg, ramte metal støbeskeen låg af potten eller til at omfatte kraftigt tørretumbler (mixer, en støvsuger). Det vigtigste, at en kat du ikke ser det! Så vil hun ærligt beslutte, at de frygtelige lyde udsender møbler, som hun nærmer sig. Og kløen er tavs!

God til uddannelse af katte og metode til overraskelse, når “pludselig” og helt uventet for dem sker noget ubehageligt eller skræmmende. Så, for eksempel, kan du afvænne katten for at hoppe på bordet. Hvis du sætter op på sin pyramide (nødvendigvis ustabil!) Af de tomme dåser, når hoppe kat vil dumpe hende, og krukker med et nedbrud sprinkling ned. Kat er absolut ikke den!

Hvis din firbenet prankster elsker “fumlende” i skraldespanden, åbner låget og vender det over, så giv hende denne mulighed. Læg bare en krukke vand i spanden (eller hæld vand i selve spanden). Åbning og drejning af spanden, vil hooligan modtage en generøs del af det uventede vandfald. Det ville helt sikkert forhindre hende i at prøve igen. Og hvis det sker mere end én gang, når der ikke er nogen hjemme – betyder det, at noget i dette liv ikke er rigtigt, og skovlen er bedre alene.

Men selve katten må komme til denne konklusion. Hun er faktisk “i sig selv” og ingen dekret hende. Og for den korrekte uddannelse af katten er metoden “mig selv” det vigtigste og mest effektive: “Jeg selv vil ikke gøre, hvad jeg gjorde før mig selv.” Hvis katten synes det, betyder det at du viste sig for at være en vidunderlig lærer. Din opgave er opfyldt, hvis du kunne overbevise katten, at hun selv har besluttet det. Og en anden truisme vil hjælpe dig i dette.

Dens kerne er, at katten aldrig gør noget for dig “spitefully” – det er lige over det. Hun ser bare verden anderledes og gør bare hvad hun kan lide og gør som hun vil. Sådan er hendes karakter. Og den vellykkede uddannelse af en kat betyder ikke, at denne karakter skal brydes. Og det er i princippet umuligt. En kat kan skræmme, binde, gøre dig kærlig eller had, men bry aldrig! Og vi har meget at lære af disse stolte dyr.

Vi råder dig til at læse: Tegn på graviditet af katte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 40 =