Magic of Beauty: Maleri på silke

maleri på silke

Maling på silke er en gammel og betagende smukke kunst. Et stort udvalg af forskellige farver, pigmenter og konturer hjælper med at skabe gode værker i en række forskellige stilarter. Det blødende stofs blødhed, fantastiske farveændringer – denne slags håndarbejde kan ikke lade være med at fange. Det giver dig mulighed for at skabe unikke og unikke stoffer med dine egne hænder. De kan bruges ikke kun til dekorative formål, men også til at skabe forfatterens produkter. Det kan være et elegant postkort, et kunstpanel og endda et dejligt eksklusivt tørklæde. Alle disse ting vil bringe glæde til deres skaber og til hvem de var bestemt til.

Denne teknik, som en slags anvendt kunst, har en tekstilstil. Det storslåede eksempel er den traditionelle aserbajdsjansk lommetørklæde, der er lavet i henhold til gammel teknologi. Produkterne er primært skabt ved at anvende reserve linjer på stoffet, som er grænserne for farvestofferne. Maleri på silke, stof – batik, er den retning, der giver dig mulighed for at lave en bred mønstrede linie, hvilket efterlader en del af stoffet, er ikke malet.

Til moderne og traditionelle teknikker til at male på silke er der en kombination af farvepletter, linjer, ornamenter og dekorative malerier. Tekstilgrafik har oftest en plan karakter, uden for- eller bagside på den. Generelt er der en række dekorative teknikker til silke maleri, som hver især har sine egne traditioner.

Udstyr og materialer

Efter mange mesteres storslåede værker er mange ofte spændte af ønsket om at prøve deres hånd i denne forretning og gøre silke maleri. Sådanne entusiaster er interesserede i hvad der er nødvendigt for at male på silke. Der er mange tilpasninger til denne teknik, men du kan begynde at øve det, selv med kun det mest nødvendige udstyr.

 • silke

Nem pongevity er et godt materiale til begyndende kunstnere. Dette stof er velegnet til træningsøvelser og prøveudtagere, samt til produktion af feriekort, tørklæder og malerier. I processen med arbejde, som du får erfaring, kan du forsøge at arbejde med andre typer af silke stoffer.

 • Farvestoffer og malinger til silke
 • Konturerede blandinger og gutta

Anvendelsen af ​​linjer, der tjener som en barriere for silke maling fra spredningen af ​​maling på stoffet, er et uundværligt element i denne teknologi. Barriere linjer anvendes ved hjælp af gutta og andre konturforbindelser.

 • Tynde metaldyser

Der er specielle metaldyser, der kan fastgøres til applikatorens dyse for at justere konturens tykkelse. Der produceres en dyse med en diameter på 0,3-1,0 mm.

 • Thickeners thickener

For at ændre måden blæk flyder til farven til silke, tilføjes særlige fortykningsmidler.

 • Primeringsforbindelse

Det påføres stoffet for at ændre silkeets evne til at absorbere farvestoffet.

 • Effektive salte

De er vant til at opnå spektakulære mønstre baseret på at ændre billedets tekstur.

 • Rama

For nemheds skyld er silke strækket på en ramme, der fremmer den korrekte og jævne fordeling af farvestoffer. Effektivere er specielle glidende rammer af forskellige design.

 • instrumenter

Disse omfatter kattekroge til strækning af silke på rammen, formularer til farverne, flade og runde børster af forskellig størrelse, rør til deponering af reserven mv.

hvad du behøver for at male på silke

De grundlæggende modtagelser af en liste

Næsten alle typer silke malerier er lavet på stof strækket over rammen. Det første og et af hovedstadierne er oprettelsen af ​​en konturlinie. Det anvendes af forbeholdspersonalet, hvilket skaber en hindring og tillader ikke malingen at sprede sig. For at få en pæn konturlinie har du brug for en vis færdighed, der kommer med erfaring. Mønsteret kan anvendes med en skabelon eller direkte for hånd. Dette er selvfølgelig vanskeligere, men det giver dig en vis frihed til fantasi, fordi du kan vise din individualitet på denne måde.

For at skabe meget interessante malerier, kan du anvende trin for trin tegning af en kontur med et farveløst reserve. For at gøre dette skal du bruge reservelinjen, som er nødvendig for at styre fordelingen af ​​farvestoffer og for at skitsere mønsterets kontur. Når man arbejder på denne måde, er linierne mindre mærkbare, hvilket fører til skabelsen af ​​et mindre mønstret og blødere billede.

Med den trinvise anvendelse af konturer minimeres linjens dekorative rolle. Men du kan skabe unikke mønstre ved hjælp af usynlige reserve linjer. Ved hjælp af gutta, voks eller vandopløselig reserve kan du anvende det ønskede mønster, og derefter, efter at du har malet det, fjerner du hele konturerne fra det færdige produkt. For at opnå klare geometriske mønstre eller forkanter bør du lære at anvende lige linjer. Efter en bestemt praksis kan de trækkes manuelt. Til at begynde med kan du træne ved at sætte en lang lineal i to søjler.

Ved hjælp af fortykningsmidler til maling kan mønsteret på stoffet påføres med frimærker og sæler. Nybegyndere mestere sådanne hjælpere kan købes i en speciel butik, hvor der er et tilstrækkeligt stort udvalg af færdige produkter med en række forskellige udskrifter. Erfarne håndværkere, der skaber unikke mønstre, laver frimærker selv eller bestiller.

 • Maling “våd på våd” for at skabe en akvarel effekt

Ved brug af denne teknik er der en fri strøm af farve. I det øjeblik, hvor maling af stoffet over stoffet ophører, dannes et dekorativt lag, der kaldes “sagging”. Hvis du placerer vandpletter på bestemte steder, kan de laves som en del af billedet. Især smukke de ser ud i landskabet, hvor træer, bjerge er afbildet. I plantemotiver ved hjælp af dekorative voks kan du oprette konturer af blomsterblad og bladblad. Dette er en ganske kompliceret teknik, fordi du skal kunne styre bevægelsen af ​​farvestoffer.

 • Arbejde med brug af effektsalte

Tørt salt har evnen til at absorbere maling eller flydende farvestof, så du kan skabe fantastiske “frostige” mønstre. Størrelsen af ​​mønstrede farvepunkter kan justeres ved hjælp af granulater og saltkrystaller af forskellig størrelse. Ved hjælp af bordsalt kan du lave meget små punkter, og brugen af ​​økonomisk og special effekt salt til batik hjælper med at få et større billede.

Salt, når man arbejder i denne teknik, er spredt på silke, mens malerne stadig er våde. Salt kan ikke absorbere farvestoffet og danne et mønster, hvis stoffet allerede har tørret. I dette tilfælde vil der i stedet for spektakulære væskeskilor blive opnået et mønster af små stjerner. Et usædvanligt mønster dannes, hvis hver zone af salt har sin egen aktivitetszone.

Maling på silke stof batik

 • Anvendelse af primere

Fortykkelsessammensætningerne ændrer farvestoffets evne til frit at strømme gennem stoffet. Men du kan ændre absorptionskapaciteten af ​​vævet selv. Efter behandling af silke med en særlig forbindelse, der forhindrer absorption af væske, bliver malingerne let påført materialet selv uden brug af reserver.

Primingformuleringer er gennemsigtige eller hvide. De anvendes både på hele stoffet og til et bestemt område. Når primeren tørrer, opfører sig silke som et tæt, tørt papir, hvor farverne holdes, hvor de påføres. Når du arbejder, kan du holde sig til konturerne af prøven placeret under stoffet eller effektivt skabe, efter din egen fantasi. Anvendelse af primerblandinger giver silke noget stivhed, så disse produkter anvendes, hvor blødhed og dpiruemost ikke er særlig vigtig, for eksempel i paneler, postkort, pudebetræk.

 • Oprettelse af mønstre fra vandskilsmisse

Til dannelse af de mest effektive pletter anvendes sekventiel påføring af lag af dampbundne farvestoffer, alkohol, vand eller opløsningsmidler til tørre områder. Hver efterfølgende påføring af et farvestof eller andre væsker afviser de tidligere lag af maling, hvilket skaber såkaldte “rynkede kanter”. Hvis det efterfølgende lag påføres, når vævet stadig er vådt, bløder effekten fra voksene blødgør. I dette tilfælde viser stoffet et mønster af lysere linjer eller elegante ringe.

Her blev kort beskrevet de vigtigste metoder til maleri på silke, som du kan oprette storslåede højkunstneriske produkter til at dekorere dit hjem og eksklusive mode tilbehør til din garderobe. Hvis du beslutter dig for at tackle denne fascinerende forretning alvorligt, lærer du andre ekstra teknikker, hvor du ikke kun kan arbejde med glat silke, men også med silke fløjl. I mellemtiden bør du lære det grundlæggende færdighed. Og tro mig, at male på silke vil give dig sand kreativ fornøjelse!

Vi råder dig til at læse: Hvad er hobbyerne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =