Korrekt pleje af roser

grooming roser

Sandsynligvis møder man sjældent en kvinde, der ikke kan lide sådanne smukke blomster som roser. De har længe været anerkendt som et symbol på romantiske følelser i lang tid. Med dem går de til at tilstå deres kærlighed eller bede om hænder med deres elskede. Men i dag er det ikke bare dekorative blomster. I lang tid er sødevarer, syltetøj og te fremstillet af rosenblomster blevet populære, aromatisk salt fra roser er blevet oprettet, og det bruges også i folkemedicin.

Haven af ​​mange blomsterelskere er udsmykket med smukke roser, som er stolthed i enhver omsorgsfulde værtinde. Disse er helt lunefuldt blomster, og hvis du skal opdrætte dem, bør du være forberedt på, at du har brug for ordentlig pleje af roser, viden og dygtighed, samt tålmodighed og kærlighed. Men du vil blive belønnet for alle de problemer, når du ser din have drukner i duftende skønhed.

Man bør huske på, at haven roser kan vokse på ét sted i op til ti år. Derfor er du nødt til at vælge det mest bekvemme sted for vellykket dyrkning og pleje af en rosenbuske, idet der tages hensyn til, at det vil blive besat af en rose i flere år. Ideel til voksende roser er en solrig, godt beskyttet mod vind og frugtbar jord landingssted.

hvordan man passe på roser

Reglerne om at passe på roser

Lad os nu finde ud af, hvordan man passer godt til roser og hvad der er nødvendigt for dette:

Trimming regler

Forår er tiden for aktiv vækst for roser. Processen med bud budding begynder, blomsternes stængler vokser stærkere og tykkere, en sund vækst fremstår med friske lysegrønne eller rødlige blade. Men nogle gange kommer der skudd, der kaldes “sovende”, de ser uudviklede og tynde ud. Dette kan skyldes forårsfrost eller mangel på calcium. Det er nødvendigt at slippe af med sådanne skud.

Alle de “sovende” skud er afskåret på et eller to blade og efter det giver en rosenbuske en væskeformet topdressing i form af gødning eller mineralgødning. Efter en vis periode vises der nye skud på skudene. Forstyr ikke rosen, hvis de “sovende” skud optræder i slutningen af ​​august. Stadig ung vækst vil ikke have tid til at modnes til vinteren, og begynder at arbejde med dem, du løsner kun rosen før kulden.

Jordfjerning

Bøsninger af roser kræver konstant løsning af jorden. Generelt er regelmæssig løsning af jorden og samtidig fjernelse af ukrudt omkring rosenbuske en forudsætning for pleje af denne plante. I haven begynder disse værker normalt i maj. For ikke at provokere en blomst for yderligere vækst ophører disse værker i juli-august. Formålet med løsningen er at lette adgangen til luft og varme til rosenbuskenes rodsystem, og sammen med løsningen bliver også ukrudtene omkring blomsten ødelagt. Denne procedure er nyttig til en rose i varmt vejr umiddelbart efter vanding.

Typisk, efter en tung og langvarig regnfald øvre jordlag dækket fast skorpe, som hindrer indtrængen af ​​luft ned til rødderne af en rose bush. Derfor er de planter har brug for at blive yderligere løsne hærdede jord, men dybden af ​​løsning bør ikke overstige fem til ti centimeter i dybden, som en dybere løsning kan skade de sarte rødder bushen og dermed forårsage uoprettelig skade på Rose.

Mulching og gødning af jord med gødning

Pleje af roser bør udføres kontinuerligt og i slutningen af ​​foråret værker i haven, men før åbningen af ​​knopper på buskene bør behandles roser barkflis jorden rundt om planten. For dette anvendes torv-, humus- eller tørvkompost. Podsypku kan udføres et lag på op til ti centimeter, hvilket gør det muligt at reducere antallet af vanding og løsne sig omkring bushen. Som et resultat af mulching forbedrer jorden sine kemiske og fysiske egenskaber, hvilket har en gavnlig effekt på udviklingen, væksten og typen af ​​roser.

Roser kræver god ernæring og en række næringsstoffer i jorden. Roser af roser i det første år af plantning kostede tre topforbindelser til sommeren. Den vigtigste top dressing er lavet i det andet år af dyrkning. På grund af biologiske egenskaber kræver roser visse gødninger på forskellige tidspunkter af året.

Det er meget effektiv fælles anvendelse af mineralske og organiske gødningsstoffer i fodring af roser. Økologisk ernæring forbedrer jordens egenskaber og struktur for vækst og vital aktivitet af planten. Det skal bemærkes, at organiske gødninger arbejder langsommere end mineralgødning. Med dem kan du opnå slående resultater i voksende roser ved hjælp af organiske og mineralske gødninger i de rigtige proportioner.

Tør befrugtning skal ske efter regn eller rigelig vanding. Gødning bør ikke spredes i midten af ​​bushen, det vil være mere korrekt at trække sig tilbage med femten centimeter, og efter gødningstillæg er det nødvendigt igen at hælde jorden. På lerjorden anbefales det at fodre roser sjældnere, og blomster der vokser på sandet jord, har oftere brug for top dressing. Under blomstring fodrer erfarne gartnere ikke haven roser overhovedet.

Korrekt vanding

Roser, som de fleste repræsentanter for floraen, har smertefuldt et vandunderskud. Manglen på vand påvirker væksten af ​​skud, bladene begynder at falme og smuldre, busken mister sin dekorative skønhed. Fugtighed til roser er mest nødvendig i en periode med intensiv udvikling, og specifikt – i den fase, hvor de første skud optræder, blomstrer blomstrer og første blade vises. Dette inkluderer perioden for slutningen af ​​den første blomstring og udseendet af nye skud.

Stænk blide haven roser anbefales smelte eller regnvand. Hvis du bruger en vandkasse, skal sprinkleren ikke bruges. Det er bedre at vandre en lige trickle, rettet mod blomsternes bund i en speciel rille forberedt på dette. I flere tilgange skal der gradvist vandes op til 15 liter vand. Når du vandrer, skal du være forsigtig og forsøge ikke at sprøjte vandblade af busken. Sådan rigelig vanding udføres en gang om ugen, og på varme dage – hver tredje til fire dage.

Daglig overfladevanding mætter ikke rosenbuske med fugt til slutningen. Planten har regelmæssigt rigelig vanding. Kun i hvert fald kan du ikke bruge koldt vand til kunstvanding. Roser fra dette begynder at smerte: rødder mister evnen til at absorbere vand og der kommer en periode med vand sult i blomsten.

Egenskaber ved vanding i slutningen af ​​sæsonen:

  • I slutningen af ​​august og begyndelsen af ​​september er det tidspunkt, hvor overdreven vanding bringer roser til skade. Overdreven mængde vand skubber blomsten til yderligere vækst, nye skud har ikke tid til at modnes i tiden, og snart bliver de let til bytte for de første frost. Derfor vil der i slutningen af ​​sæsonen – i de sidste dage af sommeren – være tilstrækkelig nedbør i roserne.
  • Men nogle gange er september varmt og tørt. I dette tilfælde er roser ønskelige til moderat vanding en gang om ugen, op til tolv liter vand pr. Busk. At om vinteren, når den hærde jord stopper at passere vand, havde roden af ​​rosen sine egne fugtighedsreserver.

Forberedelse til vinter og ly

Pleje af haven roser og forberedelse af planter til vinterperioden har sine egne specifikke træk. Have roser tilhører varme-elskende planter, og forkølelse, når minus 10 grader Celsius, er katastrofale for dem. Derfor bør rosenbuske til vinter være beskyttet. Før det gemmes, skal det afskære svage og tynde skud, fordi de kun vil nedbryde de sunde dele af busken. Og skære stærke og tykke skud, der går op til tres centimeter i højden fra jordens overflade.

Normalt til vinterhyttebuske af roser anvendes tørv, turfy jord, humus eller kompost. I de listede underlag er det ønskeligt at tilføje træ savsmuld. Beskyttelsesmateriale bør udarbejdes i forvejen og lægger dem forsigtigt i bunker nær hver busk. Hvis før begyndelsen af ​​november, vil være den første kolde, bør man notere ned og komprimeres omkring stilken af ​​en rosenhæk beskyttende materialelag, bør hvis højde være op til fyrre centimeter. Og på toppen for at dække med lapnik eller polyethylen film.

Alle materialer beregnet til opvarmning af roser til vinteren skal være tørre. Hvis de er våde, fryser de simpelthen og bliver til et uigennemtrængeligt dæksel, hvorigennem der ikke vil være adgang for ilt til roens rødder; og selve planten vil fryse. Denne beskyttelsesmetode kan ikke anvendes i skumplanter og jord med grundvand, da der i dette tilfælde dannes en drivhuseffekt, hvor roser begynder at rådne og rådne.

I foråret reagerer haven roser smertefuldt til opvarmning og den overophedning, der opstår på grund af det. I marts er det nødvendigt at fjerne den resterende sne fra det beskyttende materiale og grave dræningskanalerne. Det er nødvendigt, at smeltevand ikke samles på de steder, hvor roser er plantet. Og ca. i midten af ​​april, når vejret bliver mere stabilt, skal plantene frigøres fra opvarmningsmaterialet. Og for at beskytte roser fra solforbrændinger og tørring, skal de være let dække med tørre blade – indtil de første spirer, og fjern derefter dækslet fra bladene.

Beskyttelse mod skadedyr og forebyggelse af mulige sygdomme

For at beskytte roser mod sygdom og skade ved insekter skal du tage de nødvendige sanitære og forebyggende foranstaltninger. Periodisk hælde blomster i haven, kan du samtidig undersøge dem; så du kan mærke ændringer på busk, blade, kronblade eller knopper i tide. Den berørte del skal skæres og drysses med et egnet beskyttelsespræparat.

I haven er roser hyppigere udsat for sådanne sygdomme som grå rot, rust, pulveriseret meldug, smitsom forbrænding og udseende af pletter på bladene. Farlig for roser skadedyr er en leafhopper, bladlus, en bladrulle, en gallemid, en edderkoppemider og en palisander savn.

Med en optimal beliggenhed i haven bliver roser mest resistente over for skadedyr og forskellige sygdomme. Men selv de mest varige varianter af roser, der vokser på frugtbar jord, er ikke immun fra udseendet af skadedyr eller sygdomme. Ufordelt vejr, for eksempel en lang tørke eller en regnfuld sommer, kan bidrage til udviklingen af ​​sygdomme i rosenbuske.

Det er vigtigt at konstant inspicere roser, selv om det er meget svært at mærke for første gang udseendet af skadedyr eller udseendet af en sygdom. Men i intet tilfælde bør du savne de åbenlyse symptomer på nederlag af insekter eller enhver sygdom. Tag de nødvendige foranstaltninger hurtigst muligt, så du kun kan gemme dine roser.

Der er en opfattelse, at kun specialister inden for blomsteravl kan yde visse betingelser og ordentlig pleje af roser. Denne udtalelse blev dannet i ønsket om at frembringe “ideelle” roser dyrket specielt til udstillinger og konkurrencer. Selvfølgelig kræves der i dette tilfælde en vis viden og erfaring fra blomsterhandleren.

Men med den rigtige tilgang, efter de grundlæggende krav og regler for omsorg for rosenbuske, vokser de i haven uden problemer selv for gartnere. Derfor sætter kære kvinder sikkert en dronning af blomster i din have og nyder den behagelige lugt og smukke farve af denne magiske blomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1