Koldt porcelæn til miniature skulptur

koldt porcelæn

“Koldt porcelæn” er en meget spændende sætning. Det forårsager en forbindelse med noget majestætisk og samtidig skrøbeligt og elegant. Faktisk kaldes kold plast en plastmasse til kunstnerisk modellering. Der er ingen præcise oplysninger om historien om hendes opfindelse. I alle kilder er det kun rapporteret, at de kom i koldt porcelæn i omkring 100 år i Sydamerika (eller rettere i Argentina). Man kan kun forestille sig, hvorfor denne masse til modellering kaldes koldt porcelæn. Mest sandsynligt, fordi produkterne fra det faktisk ligner forskellige porslins ting. Og lav af koldt porcelæn en masse interessante gizmos.

Lovers af kunstnerisk støbning bruger koldt porcelæn til at lave mini-skulpturer, blomster keramik, vægpaneler, kostume smykker. Det bruges til at dekorere forskellige souvenirs og retter. Det antages, at denne masse er ideel til enhver form for kunstnerisk modellering. Det er meget plastik, har en række fordele i forhold til andre masser til modellering og har praktisk taget ingen ulemper. Koldt porcelæn kan bruges af både nybegyndere og erfarne herrer, både voksne og børn. Du kan købe det i butikken, eller du kan tilberede det selv.

Sammensætning af koldt porcelæn

Den grundlæggende sammensætning af koldt porcelæn omfatter majsstivelse, PVA lim og glycerin. I øvrigt bruger indenlandske mastere nogle gange kartoffel i stedet for majsstivelse. Bemærk dog samtidig, at porcelæn baseret på majsstivelsesprodukter er mere elegante og skinner gennem solen som ægte porcelæn.

Ud over de vigtigste ingredienser tilbyder forskellige opskrifter at tilføje til koldt porcelæn citronsyre, stearin, paraffin, babyolie, kamfer, tørkrit, olieolie og meget mere. Hvor mange opskrifter, så mange muligheder for tilsætningsstoffer. Forresten er håndcreme (eller babycreme), der kommer ind i næsten alle opskrifter, brugt i processen med blanding af porcelæn.

Færdig masse bliver hvid. I butikkerne af varer til kreativitet sælges kun hvidt koldt porcelæn. For at gøre porcelæn farvestrålende, tilføjes der akrylfarver. Nogle maling færdige produkter.

Måder at lave koldt porcelæn

Faglærte arbejdere gør kold porcelæn derhjemme, tale om to metoder til dens fremstilling – på pladen og i en mikrobølgeovn. Disse fremgangsmåder afviger kun på tidspunktet for brygning masse. Enhver kold porcelæn opskrift er den samme. Først er alle ingredienser blandes i en gryde med non-stick belægning (til infusion på pladen) eller i en glasskål (til mikrobølgeovn).

Derefter fremstilles denne blanding på ovnen (konstant omrøring), indtil den begynder at ligge bag væggen af ​​panden og ruller ind i skålen. I en mikrobølgeovn placeres skålene med massen i 30 sekunder, hvorefter de fjernes og blandes grundigt. Indsæt igen i ovnen i endnu et halvt minut og tag igen og bland. Denne procedure fortsættes, indtil massen opsamles i koma.

Herefter skal en anden varm masse være æltet ordentligt. Nu kommer cremen i spil. De smør overfladen af ​​bordet rigeligt, hænderne og knæder massen i flere minutter, indtil den holder op med at holde fast i hænderne. Fra grundighed af blandingen afhænger kvaliteten af ​​de færdige produkter fra koldt porcelæn stort set. Dårlig blandet porcelæn i de færdige produkter vil knække.

Derefter sættes massen i en cellofanpose (madfilm) og lægges i hermetisk lukkede fade i en dag. En dag senere er plastmassen velegnet til arbejde. Nu kan du forsøge at skubbe noget ud af det. Men for arbejdet med koldt porcelæn er der brug for ekstra værktøjer.

kold porcelæn opskrift

Værktøj til arbejde med koldt porcelæn

Selvfølgelig, med skulpturelle modeller, er det vigtigste værktøjsarbejde hænder, eller rettere fingre. Men foruden dygtige hænder er det ønskeligt at have hjælpemidler. Til fremstilling af produkter fra koldt porcelæn bliver det nødvendigt:

 • et sæt stakke (specialsticks) med forskellige tip: skarp, tagget, med en bold på enden;
 • en lille rullestang til rullning af massen
 • forme til skæring af figurer;
 • Akrylklæbemiddel (PVA lim) til limning af enkelte dele;
 • tandstikkere;
 • tråd;
 • saks;
 • lak til belægninger af færdige produkter.

Alle disse værktøjer kan købes i butikkerne af produkter til kreativitet. Om ønsket, og en vis procentdel af opfindsomhed specialværktøj kan erstattes med materialer ved hånden. For eksempel kan en kagerulle erstattes af en lille glasflaske eller hætteglas (til meget små detaljer), stablen med bolden i slutningen – nålen med en vulst, men som tilnærmede bruge cookie cutters eller forme, skåret ud af plastflasker.

Og i konklusion, flere opskrifter.

Opskrifter af koldt porcelæn

 • Den enkleste opskrift: Bland i lige store mængder (for eksempel en fjerdedel af en kop) bagepulver, stivelse og vand.
 • Forbedret opskrift: halv kop (volumen redskaber 350 ml) stivelse, samme mængde PVA lim, to dessertsked af glycerin, baby hygiejnisk olie, en dessert ske citronsaft, 3 dråber formalin.
 • Fransk opskrift: et glas stivelse og lim, en halv kop vand, en og en halv teske glycerin, så meget som en fed fløde (med lanolin), ti dråber formalin.
 • Kold opskrift (ingen grund til at brygge): Et glas stivelse, en teskefuld kridt, to PVA på en vinylbase, seks teskefulde flydende petrolatum, seks dråber formalin.

Produkter fremstillet af koldt porcelæn er yderst elegante, og modelleringen er meget sjov, ikke kun for voksne, men også for børn. Derfor, de som som barn kunne lide at skære fra plasticine og ikke tabte denne evne med alderen, er det nødvendigt at “tæmme” koldt porcelæn. Dette er en glimrende mulighed for at dykke ind i skønhedsverdenen og føle sig som en rigtig billedhugger.

Vi råder dig til at læse: Hvor korrekt og hvor meget at brygge grøn te

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 67