Hvordan man laver venner med en kat og en hund: måder at skabe fredelig sameksistens

hvordan man laver en kat og en hund

Indhold:

  • Principale adfærdsmæssige forskelle i primordiale “fjender”
  • Vi fører til kattens hvalp
  • Kat og voksen hund
  • Hund og ny nabo-killing

På en eller anden måde er det længe blevet troet, at en kat og en hund er evige fjender. Og sandheden er, hvor mange gange har vi været nødt til at se, hvordan hundene kører de snedækkede stripede, og de forbliver ikke i gæld og som svar bruger skarpe kløer, der ofte vender den militant skøjende broderskab til flugt. Fredelig sameksistens her og lugter ikke, hvad kan vi sige om venskabet mellem disse dyr. Men har de altid skænderi? Er det muligt at plante fælles sympati for sådanne forskellige kæledyr? Lad os tænke på, hvordan man laver en kat og en hund.

Der er ikke noget konkret svar på dette spørgsmål. Zoologer mener, at sandheden om venskab mellem dyr af forskellige arter praktisk talt ikke eksisterer. Fredelig sameksistens mellem en kat og en hund, som folk ofte kalder en opfattelse af oprigtig sympati, mener eksperter mere sandsynligt en våbenhvile, gensidig tolerance. Og selv det faktum at kæledyr sover sammen er ikke et tegn på ægte venskab mellem dem. Ikke desto mindre kan du forene dyrene. For dette er der flere betingelser, der observerer, hvem der skal gøre en hund og en kat helt mulig.

Principale adfærdsmæssige forskelle i primordiale “fjender”

De fleste mennesker tror, ​​at at holde en kat er meget lettere. En hund kræver ikke kun alle former for kærtegn, pleje og regelmæssig gang, men også kommunikation. Men repræsentanter for kattefamilien i denne henseende – dyrene er mere uhøjtidelige. De selv kommer til dine arme, hvis de ønsker at få deres del af slag og ridser, og forsøger at gå på pension, når de keder sig.

Hunde tager hele familien af ​​værtinde eller ejer i besiddelse, behandler alle, herunder børn, positivt og med den rette opdragelse genkender menneskets magt. Katte er meget uafhængige og tillader dem at elske, snarere end at opleve denne følelse selv. Ofte er de ganske aggressive over for børn, især hvis de dukkede op efter, at der var kommet en purr ind i huset.

Næsten alle hunde er naturligt jægere. De har i deres blod lagt, at det påståede spil skal være fanget og spist. Og selv størrelsen af ​​”bytte”, som flere gange overstiger deres egen, stopper hunde ikke. Katte er også rovdyr i deres indre natur, kun de jager efter mindre spil og viser deres forsigtighed og ædru vurdering af kræfterne, hvis man kan sige det i forhold til dyr.

Og vaner af to slags dyr er meget forskellige. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at huske de tilfælde, hvor hver af dem viger halen. Hunden viser således venlighed, sympati og lyst til at spille. En kat, som denne adfærd, siger, at noget er surt, irriterende, nervøst eller stærkt interesseret i det. Stærkt rykkelse af halen fra side til side tjener som en advarsel om mulig brug af klør mod kilden til uønskede følelser.

I de fleste tilfælde har katten en ledende stilling i forhold til hunden. Han er klogere og ved altid, hvordan man undgår en direkte konflikt, klatrer til en uopnåelig højde eller ligegyldigt trækker sig ud af øjnene. Men hvis hunden bliver leder, så kan han let forårsage den snedkerede, stripede nabo, og vælge det mest passende øjeblik for straffen. Når alt kommer til alt fortæller hurtigt blårende poter og fluffy halepurrer hunden, at dette potentielle spil flyder.

Hertil kommer, at en hund også kan være farlig for en kat, da den ikke vil lade et andet dyr komme til sin fødefører. Samtidig er en mejerisk furry væsen heller ikke så forsvarsfri: sine skarpe kløer kan forårsage betydelig skade på et andet kæledyr, især hvis dit kæledyr stadig er en hvalp. I dette tilfælde, som i resten, kræver begge dyr i huset stor opmærksomhed fra ejerne, så stresset fra udseendet af en nabo ikke forværres af åben fjendtlighed. Alle disse forskelle mellem repræsentanter for begge arter danner grundlaget for deres urolige relationer og langvarig gensidig fjendtlighed. Derfor er det svært for dem at forstå hinanden, og uden hjælp hjælper venskab ikke.

hvordan man laver en kat og en hund

Vi fører til kattens hvalp

Ofte er folk interesseret i hvem det er bedre at starte først – en hund eller en kat? Men normalt handler det om, hvordan man korrekt skal bosætte sig i sin egen anden af ​​dem, da de fleste af os i huset allerede har et kæledyr. Hvis du stadig ikke har firbenede kæledyr, men ønsker at få en kat og en hund, er det bedst at gøre det på samme tid. Og det er nødvendigt at tage en hvalp og en killing, for i en lille alder vil de let vænne sig til et sådant kvarter, vil behandle hinanden med sympati og interesse, lære tolerance og blive gode følgesvenner til børns antics.

I dette tilfælde er der ingen særlige problemer med dem i fremtiden, især hvis de betaler lige opmærksomhed på dem, så ingen af ​​kæledyrene føler sig berøvet. Ja, og zoologer hævder, at den voksne hvalp og killing i fremtiden, selv efter en lang adskillelse, vil genkende hinanden. Dette lettes af et stærkt band, der opstod mellem dyr i barndommen. Det er kendt, at dyrenes børn genkender “deres egne” alle dem, der omgiver dem fra en tidlig alder. Derfor vil hvalpen, der voksede op med kattungen, begynde at opfatte ham som et medlem af pakken. Det er sådan, at børnene ikke længere vil være venskaber, men endda et slægtskab, som til ejerens glæde vil blive et løfte om fred i voksenlivet og skabe eksistens under et tag uden konflikt.

Hvis du allerede bor en kat, er det bedst at tage en hvalp 3-12 uger. En baby og et voksent dyr i huset vil komme let sammen, især hvis de i første omgang ikke tillader dem at gå for tætte, da en hvalp, som altid er venlig og villig til at lege med en kat, kan mødes med tilbagekaldelse. Det er bedre at begynde at forsøge at kende kæledyr på afstand. Og det er vigtigt at være opmærksom på katten, så det ikke ser ud til hende, at det ved ankomsten af ​​et nyt dyr er blevet mindre favorit.

Katte – dyr er intelligente, de blader hurtigt, til hvem de er forpligtet til at miste forrangen i mesterens kærlighed. Dette er fyldt med manifestationen på deres side af hævnløshed og snigende og hemmeligt. Kær derfor katten så ofte som før, så hun ikke har en grund til at hade en lille “fremmed”. Lad ikke hvalpen forstyrre hende ved at bide halen, ørerne eller somersaulting ovenfra. Vær opmærksom på, at hunde ikke forstår tegn på irritation, der er forbundet med katten, så de er ofte ikke klar til at skynde sig for en alt for påtrængende “ven” og give ham en lektion af “gode manerer”.

Du er bekendt med sådanne metoder til forebyggelse, som en desperat ridsende hale eller hissing. Og den utilsigtede “fremmede” er usandsynligt at reagere korrekt på dem, så snart han er gået hjem. Derfor bør den mindste irritation fra den fluffy skabelse være et signal for dig at forbyde hvalpen tæt kommunikation med en purr. I fremtiden vil han finde ud af, når det er værd at stoppe for ambitiøst for at vise venlighed for at holde dine øjne og ører sikkert og lyd fra skarpe kateklør.

Hvad angår valpens aggressivitet, må det ikke frygtes på grund af sin alder og naturlige venlighed. Nogen tid senere forstår han hurtigt, at en skabning, der ikke ved, hvordan man skal bøje og gro, ikke udgør en trussel mod ham (hvis spinden ikke viser øget intolerance og had, angriber uden grund). Det sker også, at din mustachioed favorit eller favorit, og bemærker, hvor meget det nye “familiemedlem” er forsvarsløst, kan tage ham under hans pleje eller behandle hunden ligegyldigt. I begge tilfælde vil hyppige konflikter og blodsudgydelser undgås.

For at finde ud af om katten har en sympati for hvalpen, kan du uden meget besvær – det er nok til nøje at observere sin adfærd. Hvis dit spædbarn er bidt af en hundes hale, ligger på hundens sted eller endda klatrer oven på ham, betyder det at hun behandler “nybegynder” ganske venlig. Hvis du opdager, at hvalpen med karakteristiske holdninger og svingende hale kalder katten til at spille, så kan du være sikker på, at han på denne måde udtrykker sin sympati og vilje til at støtte verden.

I dette tilfælde kan du tage et pust og slappe af, fordi spørgsmålet om venskab mellem kæledyr løses i den rigtige retning, og halvdelen af ​​bekymringerne er allerede bagud. For at konsolidere de succeser, der blev opnået ved den første sådan gestus, bør sympati fra hunden strække katten, så det er næppe klart for hende hvad valpen ønsker af hende. Nu er det kun tid, at hun kan lære at deltage i spillet med barnet.

Kat og voksen hund

Dyr, der allerede er i voksenalderen, er det meget svært at få venner med hinanden. Denne proces er meget enklere, hvis de tidligere havde erfaring med fælles eksistens med en repræsentant for “fjendtlig lejr.” I en anden situation er det bedre at tænke grundigt om dette trin og veje det, hvis du og dine tætte kræfter har nok, tålmodighed og tid til en kompleks proces med tilnærmelse af kæledyr. Vær forberedt på, at fredelige forhold ikke vil blive nået, og du bliver nødt til at vælge, hvilken af ​​de to skal forlade i huset, og med hvem det er nødvendigt at forlade, uanset hvor grusom det lyder.

Meget afhænger af atmosfæren i det første møde i fremtidige naboer, så når du bliver bekendt med en voksen kat, skal du være meget forsigtig. Hvis hun straks undslipper fra hunden i panik og skræm, så stop alle forsøg på hans side til at indhente det uhyggelige “spil”. Bestil hunden til at “sidde”, ros for udførelsen af ​​holdet. Hun må forstå, at hvis hun behandler katten roligt og ikke kører hende, vil ejeren altid rose hende og opmuntre hende. Men i de første dage af bekendtskab mellem elever på en voksen hund er det bedst at sætte på en næse og ikke fjerne båndet for at holde kæledyret for ham til enhver tid.

Du bør forstå, at det tager en kat meget tid at vænne sig til tilstedeværelsen af ​​et andet dyr i huset og tilpasse sig et nyt kvarter. Det tager ofte flere måneder og endnu mere, især hvis dit kæledyr ikke engang kommer på tværs af hunde. For at gøre tilpasnings- og tilpasningsprocessen tager mindre tid og ikke er for traumatisk for de to dyrs psykomotionelle tilstand, skal du passe på, at katten altid har et sted, hvor det kunne føles sikkert.

I starten gør en sådan “oase of comfort” et stort skrivebord. Den ideelle mulighed vil være et andet rum, hvor hunden ikke kan komme ind. Der er det nødvendigt at lægge en skål med mad og placere et hus, hvis spinden kan lide at sove i den. Husk, at hunden skal afskære adgangen til bakken for de naturlige behov, ellers vil det skabe ulejlighed for katten og derefter for dig, fordi det kan frygte at du ikke bruger det. Eksperter anbefaler på forhånd at foretage nogle ændringer i den eksisterende livet af dyret, så senere var det lettere at justere og affinde sig med fremkomsten af ​​”outsider” på sit område.

hvordan man laver en kat og hund rigtigt

Hund og ny nabo-killing

Særlig forsigtighed og øget opmærksomhed skal vises i tilfælde af, at en hund allerede bor i huset, og der vises en killing. Hvis din hund, på grund af et naturligt instinkt, altid har været forsigtig og fjendtlig over for katte, vil der endda være problemer med selv om en ung og fuldstændig forsvarsløs repræsentant for deres art. Hvis hunden altid har været tolerant over for en kattefamilie, skulle der opstå særlige problemer med deres yderligere sameksistens. Derfor bedømmer du hans firbenede kæledyrs temperament og adfærdsmæssige egenskaber for at kunne forstå hans mulige reaktion på et nyt kvarter.

Når du bringer ind i det andet kæledyrs hus – det er ligegyldigt, en killing eller en hvalp – deres første møde skal organiseres under årvågen kontrol og overvåge dyrenes reaktion tæt på hinanden. Nybegynderen bør vænne sig til lidt, tilpasse sig i ukendte omgivelser, og de der har været i huset i lang tid, bør få mulighed for at vænne sig til lugten af ​​den fremmede. Lad dyrene ikke blive bekendt tættere – det skal gøres på en afstand, diskret. Erfarne hundopdrættere rådes til at blive bekendt med den nye “lejer” korrekt for at gå hunden og derefter fodre den. I dette tilfælde vil du redde dyret fra yderligere angst og reducere aggressiviteten.

Hvis det er muligt, så prøv at isolere det mustachioede barn og hunden i de første to eller tre dage og bosætte dem i forskellige rum. I dette tilfælde vil de ikke se hinanden, men de vil være i stand til at vænne sig til lugten og føle sig tæt på hinanden. Efter afregning skal du straks fodre begge kæledyr (selvom hunden allerede er fuld, vil den ikke nægte at spise noget lækkert). Det vil skabe hyggelige foreninger – en mærkelig lugt og mad. Så vil hunden hurtigt opfatte en ny nabo.

Efterfølgende fodres kat og hund i samme rum, men i betragtelig afstand fra hinanden, er det bedst at organisere processen med at spise i forskellige hjørner af rummet. Dette vil bidrage til at sikre, at det ikke kun lugten af ​​en anden kæledyr vil blive opfattet positivt, men til sindet af sin hund ville reagere positivt, da fodring af alle dyr – en munter øjeblik af livet. Hvis killing og hunden senere begynder at spise fra samme skål, så prøv at stoppe det straks og ikke tillade det i fremtiden. Dette er en nødvendig betingelse for en fremtidig fredelig eksistens, fordi alle skal have sin egen fødezone.

Sørg for, at kattungen er fuld og tag dens retter op, fordi hundene er mættede hurtigere og altid glad at tømme en anden skål og køre væk den lille og forsvarsløse “fremmede”. Du bør altid være opmærksom og være retfærdig og vise eleverne en ensartet holdning til begge. Så du viser dem fastheden af ​​mesterens hånd og din kærlighed. Når dine kæledyr er fuldt ud vant til hinanden, vil de ikke kun lege sammen og hvile sammen, men ofte pleje også hinanden – at vaske eller rense deres ører.

Ud over ovenstående drøfter i løbet af den vanskelige opgave, hvordan man laver venner med to meget forskellige dyr, skal vi huske, at PET, der har boet i huset, vil altid overveje selv en mester, og den anden vil opfatte som en fremmed, indgreb i hans ejendom og territorium. Derfor er det vigtigt at give begge kæledyr samme opmærksomhed – så de behøver ikke at være jaloux på hinanden.

Ud over at skille skåle til spisning skal dyrene have deres egne personlige pladser til at sove, toiletbakker, legetøj. Hvis puppen kommer ind i huset, hvor en voksen katte lever, bør du underholde ham på alle måder, så han plager mindre til den mustachioed dame. Det samme gælder for kattungen, som blev anbragt hos hunden. Men i begge tilfælde er det vigtigt at sikre, at favoritterne ikke behøver at konkurrere med hinanden for din opmærksomhed.

En særlig periode er den tid, hvor katten er født afkom. Lige nu er hun meget sårbar og rastløs, så det er bedre ikke at bringe nye dyr ind i huset overhovedet. Dette skyldes, at en kat, der beskytter dens afkom, kan forårsage alvorlige skader på et andet kæledyr. Og hvis du stadig beslutter dig i denne periode til at bosætte sig i en hunds hus, så prøv at minimere kontakten mellem kæledyrene. Det er bedst at flytte katten med killingerne til et så stille og mørkt sted, hvor hunden ikke kan komme ind.

Selvfølgelig, hvert hus er anderledes: nogen har en hund og en kat sødt sove sammen og slikker hinanden, nogen foregive, at den anden kæledyr at gøre, men nogle gange sker det, og så at den mustachioed kammerat generelt nødt til at flytte på mezzaninen for at redde din hud. Det er ikke muligt at forudsige udviklingen af ​​forholdet mellem sådanne forskellige dyr på forhånd.

Uanset hvordan en situation, du har, kan du blive venner med en kat og en hund eller ej, under alle omstændigheder, tålmodighed, forsigtighed, være hensynsfuld over for kæledyr, give dem mere kærlighed – og så åben krig mellem stridende familier kan undgås.

Vi råder dig til at læse: Sådan bruges katten til toilettet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − 53 =