Hvad skal man gøre, hvis orkidéen bliver gul

orkidéen bliver gul

Indhold:

  • Hvordan man køber orkideer
  • Betingelser for tilbageholdelse
  • Mulige årsager til gulning af blade

Orchid – en blomst meget lækker, men ikke sandt fagfolk – blomsterhandlere, amatører, amatører, dette stopper ikke. Den mest af familien af ​​orkideer er tilpasset rumforhold phalaenopsis, der er hjemmehørende i den tropiske jungle; ved højre har han vundet sin plads i lejligheden og har i lang tid tiltrukket ejerne med sit eksotiske udseende og næsten året rundt blomstrende. Ud over phalaenopsis er der mange andre typer orkideer, der bliver mere populære hos hjemmedyrkede producenter.

Men beundring af dine blomstrende planter, en dag kan du finde et tydeligt tegn på en orkidé sygdom – gulede blade. Det kan ikke være en grund. For at forstå, hvad der forårsagede sygdommen, er det nødvendigt at overveje flere vigtige punkter – de betingelser, der skal overholdes, når man køber og opretholder denne eksotiske plante.

Hvordan man køber orkideer

Pas på, når du køber orkideer! Først skal du være opmærksom på, om der er skader på blomsten, når du køber en plante. Selvfølgelig bør der ikke være nogen mørke pletter på blade og pærer (pærer er organer af nogle arter af orkideer, der er beregnet til opsamling af næringsstoffer). Hvis nedskæringerne på bladene er synlige, kan det tyde på, at sælgeren har fjernet de berørte områder. Og dette kan ikke altid redde blomsten fra at sprede infektionen videre langs bagagerummet.

For det andet, hvis muligt, udforske rødderne. Ideelt set bør de være tætte, lysegrå, nogle gange grønlige. Jord skal ikke overmættes med fugt, ellers kan det føre til henfald af hele rodsystemet og følgelig til orkidéens fuldstændige død.

For det tredje kan blomsten opleve reel stress, når man flytter fra et miljø til et andet. Vær forsigtig med at håndtere det og forsøge at skabe den første gang de bedst mulige betingelser for indholdet. Et par dage senere passer din orkidé til lokale forhold og vil glæde dig med dens blomstring.

gul orkidé

Betingelser for tilbageholdelse

Når du vælger et sted for en blomst, skal du følge de generelle regler: være solrig, en orkidé kan blive brændt, og hvis du planter planten langt fra vinduet, har den simpelthen ikke nok lys og solenergi til blomstring. Udfør en visuel inspektion af planten: Hvis det mangler lys, bliver bladene mørkegrønne. Og tørre pletter og gulvede blade indikerer det modsatte – om overskuddet af solen.

Næsten alle typer indendørs orkideer kan opbevares ved en temperatur på 20-28 grader. I dette tilfælde er forskellen i fire til fem grader mellem nat og dag temperatur vigtig for blomstringen. Du vil fremskynde spiring af spidsen, hvilket giver den nødvendige forskel i varme og afkøling. Mindet om, at de fleste orkideer er fra de fugtige troper, vil det ikke være overflødigt at befugt luften. Du kan lægge en specialbakke med vand eller en kunstig dekorativ fontæne, og glem ikke at sprøjte planterne fra sprøjtepistolen. Den optimale fugtighed er 70-80%.

Hvad angår vanding af en plante, er det nødvendigt at overholde følgende regel: det er bedre at være underfyldt end overløb. Jorden skal være fugtig, men ikke våd. Blomsternes rødder kan ikke efterlades i vandet. Vanding er ofte nødvendigt, men ikke meget. Og selvfølgelig ændrer intensiteten af ​​vanding med ankomsten af ​​en anden sæson. Hvis planten mangler vand, vil den se ud med rynket blade og pærer. Men overkapacitet af fugt vil indikere de sodede gulvede blade og forfaldne rødder.

Og selvfølgelig, som enhver anden plante, har orkideer brug for gødning. Den bedste måde er at købe haven gødninger i specialforretninger, og du skal købe gødninger, der er specielt til fodring orkideer. Det vil være nok at fodre planten en gang hver anden uge.

Når du transplanterer en orkidé, vær særlig opmærksom på dens rødder. Tørre eller rottende rødder skal skæres. Substrate bruger kun en speciel, designet til orkideer, og sprøjt aldrig toppen af ​​planten med jord. Efter transplantationen klemmer du lidt jord og forlader orkidéen i skyggen i tre eller fire dage.

At kende enkle regler og overholde de ovennævnte anbefalinger, kan du forlænge blomsters levetid og nemt identificere de gulede blade ætsning.

orkidéerne bliver gule på spidserne

Mulige årsager til gulning af blade

Til at begynde med, angiv, hvordan gul har spredt sig over anlægget. Hvis den gulede kun en eller to af de nederste ark, og de andre ser som de er – mættede, sunde – så har du ingen grund til bekymring. Orchid kaster kun gammelt løv. Som alle planter skal orkidébladene fornyes, det er en naturlig proces i naturen. Så den første mulige årsag til at gulge planten er en naturlig forandring af blade. Afhængig af typen orkidé kan denne proces gentages om et år, to til tre år og i nogle tilfælde hvert femte år. Så snart bladet helt tørrer, er det let adskilt, og du skal kun fjerne det. Blomsten kan også blive gul efter slutningen af ​​blomstringen. Den skal omhyggeligt skæres med en saks eller en kniv.

Den anden årsag kan være solskoldning. Bemærk, hvilken side bladene bliver gule. Hvis den gulvede side er rettet direkte til vinduet, kan det uden tvivl kaldes årsagen til den overdrevne sol. Ofte guling fra forbrændinger ledsages af peeling af bladet. Særligt påvirket i solen er sorter med lysegrønne blade. Hvad skal man gøre i denne situation? Bare fjern blomsten fra de brændende stråler eller lidt mørk vindueskarmen.

Ofte kan en mulig årsag til gulning af blade, tværtimod være mangel på lys. I dette tilfælde bliver orkidébladet gul i bunden og falder af. Dette er fyldt med den mulige død af hele planten, fordi stammen zone, som er direkte under bladet, også tørrer. Mangel på lys har en negativ indvirkning på planten gradvist, du kan opdage dette symptom kun et eller to år efter sygdommens begyndelse. Og så blomsten vil blive reddet kun ved at afskære alle de beskadigede blade og en del af den syge stamme. Chancerne for genoprettelsen af ​​hele planten vil være proportional med længden af ​​sin del, der forbliver sund

Den fjerde grund til, at et orkidéblad normalt bliver gult, er mangel på fugt. En svag, utilfredsstillende vanding af jorden vil ødelægge din plante. Glem ikke at vand blomsten i tide, se jordens tilstand. Men du kan ikke vande orkideen rigeligt, men sjældent. Som allerede nævnt ovenfor skal jorden være våd, ikke våd.

Men regelmæssig overdreven vanding og for generøs sprøjtning kan føre til stagnation af fugt i puljen og forårsage gule blade. Overdreven fugt fører til rotting af rødderne, som igen er en hindring for vandbevægelsen længere langs stammen. Derudover fører fugt til forekomsten af ​​svampesygdomme.

Ved at have en orkidé på vinduet, skal du ikke glemme, at en af ​​de almindelige årsager til gulvede blade er den varme, tørre luft, der kommer fra batterierne. Ud over det faktum, at kunstig opvarmning negativt påvirker fugtigheden i rummet, tørrer plantens rødder også hurtigt op og dør. Vær ikke nærig, køb en luftfugter, i det mindste placere en beholder med vand ud for orkidéen.

Hvis orkideens stilk og dets blade pludselig blev gule uden nogen åbenbar grund i en kort periode, så påvirker blommen sandsynligvis bakterie- eller svampeinfektionen. Chancerne for at genvinde planten efter fjernelse af det inficerede område er meget små. En anden banal grund til gulvningen af ​​bladene, som også finder sted er: din pot blev en orkidé er simpelthen lille, og det overgroede rodsystem passer ikke længere i beholderen, hvilket får det til at presse og deformere. Elementært transplanterer planten i en gryde, som er en til to centimeter større end den tidligere kapacitet. Bare vær meget forsigtig med rødderne under transplantationen!

En mulig årsag til gulning af blade i en orkidé kan være mangel på kalium. Der er en biokemisk proces: Kalium, som ikke er nok i planten, omfordeles fra gamle væv til nye, og de mere modne blade bliver gule og dør. I dette tilfælde er der brug for en lokker med et højt kaliumindhold.

Også for anlægget er fyldt med gulvning af bladene og jordbundens fattigdom, nemlig manglen på jern indeholdt i det. Vandhanen forværrer yderligere situationen, så orkidéen skal vandes med filtreret vand; og alligevel skal den transplanteres i tide og bruge gødning med jern. En lignende situation med blade forekommer, når der ikke er nok nitrogen: Bladene bliver gule, men falder ikke af. Det anbefales at bruge gødning med nitrogen for at eliminere defekten af ​​dette element.

En alvorlig årsag, der kræver øjeblikkelig indgriben, er en kemisk forbrænding med immoderat jordgødning. I organik er der et koncentreret spektrum af salte (fosfor, kalium osv.), Og orkideernes rodsystem er meget sårbart. I dette tilfælde skal du fortynde blandingen med vand for at opnå et mindre mættet koncentrat til vanding, inden gødning af blomsten.

Det er muligt, at sælgeren har overdreven stimulans med henblik på plantens hurtige vækst. Og først efter et eller to år faldt de gulvede blade, og deres fortsatte vækst stoppede. Er det muligt at gemme en blomst i dette tilfælde? Du kan, men har tålmodighed. Afbryd fodring af orkidéen i et stykke tid, og begynd at befrugte det med en svag løsning fra tid til anden. Brug derefter en kvælstofgødning til at vokse nye blade.

Med gule blade er et særligt sted i de mulige årsager til sygdommen optaget af skadelige insekter, der påvirker planten. Desværre er der endnu ingen specialiserede lægemidler til behandling af orkideer, og i dette tilfælde skal man styre de generelle helbredsmetoder, der anvendes til andre farver: sprøjtning med specielle løsninger, forarbejdning af blade og lignende.

Som du har set, kan årsagerne til gulfarvning blade af orkideer påvirke en række faktorer: analfabeter pleje, dårlig belysning, termiske eller kemiske forbrændinger, lav luftfugtighed, manglende eller overdreven vanding, rod skade, skade på små insekter og andre årsager. Som enhver anden blomst vil orkidéen opleve ubehag med en skarp ændring i forholdene, store temperaturændringer, hvilket også er en almindelig årsag til gulblader.

Husk blomsterhandlerens gyldne regel: forebyggelse og ordentlig pleje er meget lettere at yde end at redde planten. Følg disse enkle retningslinjer, og orkideen vil svare dig med sin skønhed, sundhed og hyppige blomstring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =