Farve på soveværelset af Feng Shui: indretning for behagelig hvile

farve på soveværelset på feng shui

Indhold:

  • Optimale nuancer af væggene til afslapningsrummet
  • Farve af møbler, gardiner og sengelinned i fritidsrummet
  • The Yin Bedroom eller Yang Bedroom?

Den bedste hvile for en person er en fuldgyldig søvn, da det er på dette tidspunkt, at nervesystemet og arbejdskapaciteten for hele organismen genoprettes. For nemt at falde i søvn og lige så nemt at vågne op, er det nødvendigt at udstyre soveværelset korrekt, vælge det rigtige design og skabe et harmonisk interiør. Fra Feng Shui’s synspunkt er dette en af ​​de vigtigste faktorer, der bestemmer mikroklimaet for hele huset eller lejligheden.

Ifølge den gamle kinesiske videnskab er det ideelle sted for et soveværelse den mest rolige zone i huset, der så vidt muligt er placeret fra køkkenet, indgangsdøren og toiletrummet. Rummets form spiller en stor rolle; det er bedre, hvis det er firkantet eller rektangulært. Et soveværelse til feng shui kan ikke udstyres i et passagerum. Loftet skal være glat uden bjælker eller skråninger, og hvis det ikke er muligt, er det bedre at installere et ophængningssystem.

Udformningen af ​​fritidsrummet til Feng Shui sørger for en minimumsmængde af møbler. Skarpe hjørner af natborde, skabe, bryst, rettet mod sovekabinen, skal du dekorere og give dem rundhed. I et rum er det ikke tilladt at arbejde og endda medbringe notesbøger, bærbare computere eller andre lignende ting, da energi fra enhver aktivitet forhindrer fuld hvile og fører til søvnløshed. Ved sengens overflade kan der ikke placeres kilder til elektromagnetisk stråling, for eksempel en mobiltelefon eller en computer. Om natten har disse anordninger en negativ indvirkning på den menneskelige krop.

Soveværelset kan ikke overbelastes med indendørs planter – de kan kun bruges i små mængder. Ellers vil de fjerne deres styrke. Prøv straks at fjerne alle unødvendige ting som tomme flasker parfume, colognes, brugte vådservietter, krukker med kosmetik, unødvendige tøj og gamle sko, gamle magasiner og aviser. Soveværelset kan ikke omdannes til et lager af ubrugelige ting. Tøj, der er spredt over stole og lænestole, samler støv og skaber også ubehagelige fornemmelser af noget ufærdigt. Det indre af soveværelset anbefales ikke at blive suppleret med et akvarium eller springvand.

Der skal lægges særlig vægt på tilstedeværelsen af ​​et spejl i fritidsrummet. Ifølge Feng Shui må den person, der sover i ham, ikke afspejles. Hvis rummet allerede har et skab med spejlede døre, kan du forhindre refleksion i dem under søvn ved hjælp af diffusorer eller forhindringer. For at gøre dette skal du placere en stor plante mellem dem og sengen, men væk fra hovedgærden. På bordet skal du holde en buket levende eller kunstige blomster. Korrekt anbragt spejl skal være proportional med ejerens vækst og størrelsen af ​​rummet. Men alle disse anbefalinger vil være ubrugelige, hvis det indre af soveværelset er skabt uden at tage hensyn til de grundlæggende krav til farveskemaet.

soveværelse interiør af feng shui

Optimale nuancer af væggene til afslapningsrummet

Farven på soveværelset ifølge feng shui varierer afhængigt af retningen hvor rummet er placeret. Der er en række generelle anbefalinger vedrørende nuancer, hvor væggene i et værelse til at sove og hvile kan dekoreres. Hvis soveværelset er i øst eller sydøst, vil den bedste mulighed være en grøn tapet, fordi den symboliserer træets energi. Men disse nuancer kan også forårsage irritation og bidrage til søvnløshed, så de skal fortyndes af andre, hvilket skaber en harmonisk kombination. Udformningen af ​​værelser i sydvest, midt eller nord-øst bør opretholdes i okker, brun og andre naturlige nuancer, der er karakteristiske for jordens elementer.

For soverum med sydlig beliggenhed er en rød tapet velegnet, selvom denne farve bør anvendes i andre tilfælde, da brand i kinesisk filosofi har en gavnlig effekt på forhold i ægteskab. Lokalerne på den nordlige side giver et indre med blå vægge, men de bør ikke udføres fuldstændigt i denne farve, da vand er et farligt og uforudsigeligt element. Hvis du planlægger et højteknologisk soveværelse og vil bruge hvide, grå, sølvfarvede nuancer, er det vigtigt at huske, at de er ansvarlige for metalets energi og derfor er gunstige for værelser i vestlige og nordvestlige retninger.

Ifølge den gyldne regel af feng shui tillader soveværelseets design ikke tilstedeværelsen af ​​mættede og for lyse, obsessive farver. Oprettelsen af ​​en afslappet atmosfære ledsages af dæmpede nuancer af lilla, violette, blå, gule, hvide og grå. Men folk der for nylig har udstedt et ægteskab eller er begyndt at leve under samme tag som borgerlige ægtefæller, anbefaler feng shui at du bringer en rød farve til fællesrummet. Det er ikke nødvendigt at bruge det som det vigtigste for vægge – det er nok at lave et par accenter, der fortynder dem med interiøret. Scarlet er et symbol på lidenskab, og det stimulerer derfor den sensuelle side af relationer, som foreningen opnår harmoni og lykke. Hvis du forstår, at dets nuancer vil forårsage dissonans, at designet bliver noget aggressivt, er det bedre at erstatte den røde farve med lyse pink eller ferskentoner.

Når du vælger et farveskema til tapet, skal du huske betydningen af ​​hver farve og tage højde for det, når du udvikler det indre af et hvileværelse. Blå farve giver fred og opmuntrer til selvbedømmelse, så dette soveværelse vil give ejeren en god og afslappende ferie, men kun hvis du helt sikkert ved, at du skal styrke elementerne i vand i dit eget liv.

Et værelse med lyse røde vægge til at sove vil trykke på en persons psyke, men tilstedeværelsen af ​​denne farve i gardiner eller tapet hjælper med at genoprette styrken efter en hård dag. Ifølge Feng Shui anbefales det ikke at vælge et design i soveværelset, der kombinerer hvide og sorte farver, for kineserne er de mest ubehagelige. Det er bedst at blive styret af den optimale interaktion mellem elementer: Vand og træ, træ og brand, brand og jord, jord og metal. Sådan ser skabets cyklus på feng shui ud.

Farve af møbler, gardiner og sengelinned i fritidsrummet

Feng Shui-værelser stiller mange krav direkte til sovepladsen. Sengen skal være behagelig, stærk og stabil. Det anbefales ikke at hænge over det forskellige lamper, sconces, gulvlamper. Energien af ​​belysning af denne art er koncentreret af en tæt stråle på visse dele af kroppen, og resultatet kan være smertefornemmelser i dem. Lys lys giver soveværelset en ladning af dramatisk energi, blødt dæmpet – fylder rummet med erotik og fred.

Sengen er en indikator på et gift liv, så det bør ikke omdannes til en sofa. Sovepladsen skal have det mindste antal “separationsskilt”, som f.eks. To senge sammen eller to individuelle madrasser. Hvis ægtefællerne skal overnatte på en foldesofa, er det nødvendigt at dække det med et tykt tæppe, inden de går i seng.

Med hensyn til møblernes farveplan skal den vælges under hensyntagen til års fødselsår, fordi hver af dem svarer til et bestemt element. Den bedste mulighed er en seng af naturlige materialer, hvis struktur har evnen til at “trække vejret”. Den optimale løsning i denne henseende er en træ seng. Hvis du blev født under brandets tegn, skal du vælge den i rødlige nuancer. Kun en person i forbindelse med elementerne i metal kan sove på en seng lavet af dette materiale.

Feng Shui anbefaler også opmærksom på hvilken del af værelset du vil hvile. Har du planer om at arrangere et sted at sove i den østlige eller sydøstlige del af soveværelset, hvor symbolet er træet? Så køb en seng, malet i grønt. Centre, syd-vest og nord-øst forpligtet til at sove på en seng af brune til svagt gule nuancer, da disse områder er under ledelse af Jordens symboler. Nord og nordvest tilhører metalzoner, så det er tilladt at installere en seng med smedede eller jernelementer. Men selv hvis du planlægger at sove i den nordlige side af lokalet, huske på, at, fra perspektivet af kinesisk videnskab, er meget skadelige fashionable seng vand hovedpude fordi de kombinerer uharmoniske elementer – Vand (det er fyldt med en madras) og Fire (varmelegemet) .

Følg ikke farve retningslinjerne, når du vælger møbler. Når alt kommer til alt, finder man ofte en seng og andre ting, der supplerer interiøret, de nødvendige nuancer er meget vanskelige, eller købet viser sig at være for meget til dit budget. Derfor er det meget nemmere at indskrænke dig til det rigtige design af et soveværelse med et dæksel og små puder, og sengeborde og et kommode bør være dekoreret med stoffer og yderligere elementer af de rigtige farver.

Ekstra komfort til dit soveværelse vil hjælpe med at skabe et tæppe af den rigtige nuance, der vil blande sig med den overordnede stil på rummet. Det er bedre at vælge en, der er lavet af naturlige materialer, fordi Feng Shui anbefaler at skabe et design uden brug af syntetiske og kunstige komponenter. Gulvtæppet skal have en sådan ekstern struktur, at røret til det er behageligt for dine fødder. At modtage yderligere kræfter vil bidrage til gulvets mørke farve – det er under sådanne forhold, at negativ energi nemt kan forlade kroppen og forlade.

Da vinduet til kineserne er en kilde til et kraftigt energifløb, skal farven på dens indretning gives særlig opmærksomhed. Vælg gardiner fra lette luftstoffer pastell nuancer, der vil blande ind med soveværelseets vigtigste indvendige. For at salutralt påvirke dit eget helbred, giv præference til blå og grønne farver – de bærer fred. Hvis du vil tvinge energi i soveværelset til at cirkulere hurtigere, dekorere vinduet med gardiner af varme og samtidig bløde nuancer, for eksempel orange, gylden, gul. Andre muligheder er acceptable, men undgå at bruge hvid i indretningen – det ifølge kineserne fører til en overtrædelse på alle områder af livet.

Sengets design afhænger stort set af det anvendte sengelinned. Det vigtigste krav til det er vævets naturlige natur. Syntetik og kombineret med hendes væv bidrager ikke til at tiltrække lykke og velstand. Valget af skygge af feng shui begrænser ikke, det er kun vigtigt at undgå at købe mørkeblå og sorte farver, da de negativt påvirker den indre tilstand af en person. Hvad angår udskrifter, er det bedre at give præference for blomstermotiver, tegninger med skyer eller græs, samt geometri med glatte figurer. Prøv at undgå billeder af rovdyr, skarpe hjørner, lodrette linjer og vand.

soveværelse design af Feng Shui

The Yin Bedroom eller Yang Bedroom?

Ud over de vigtigste anbefalinger i ovenstående, så glem ikke om deres egne præferencer og karakteristika, fordi de er vigtige for at skabe i soveværelset bedste og mest behagelige atmosfære. Hvis du hører til de mennesker, der ikke har problemer med at sove, det vil sige, sov, sund søvn og vågne op i en munter sindstilstand, at tænke og indretning af et rum til at slappe af i Yin stil. I dette tilfælde foretrækker beige, pink, fersken og gyldne toner. Ved valg af møbler skal du være opmærksom på, at der ikke er skarpe hjørner i det; senge, natborde, borde og skabe skal have afrundede kanter. Til belysning i soveværelserne Yin stil også fremsat en række krav: bedre at have inventar loft lys rosa eller lyseblå nuance, der giver blødt diffust lys.

For dem af jer, der ikke sove om natten, ser ofte en lys og følelsesmæssige drømme, vågner op med besvær, og i løbet af dagen drømmer om en lur et eller andet sted, gemmer sig væk fra nysgerrige øjne, skal du bruge råd om registrering af værelser i Yang stil. Farveskemaet i dette rum til rekreation giver mulighed for overvejende mørkrødt, næsten bourgogne-nuancer samt dæmpet grønt og blåt. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at tildele loftet – det er bedre at gøre det lidt lettere end den grundlæggende tone på væggene. Køb tæpper og sengetøj mættet og samtidig lavnøgle farver, men udskriften på dem er tilladt lyst. Soveværelse i stil med Yan bør belyse lamperne med gennemsigtige hvide eller matte nuancer.

Men nogle gange sker det, at det oprindelige design, som syntes mest succesfulde og harmoniske, i sidste ende blev dissonant med din interne tilstand. Det kan manifestere sig i forringelsen af ​​søvnkvaliteten, ønsket om hurtigt at forlade soveværelset og endda flytte stedet til hvile i et andet rum. Der er ikke noget usædvanligt eller skræmmende her – det drejer sig om elendigheden og variabiliteten af ​​Yins og Yans energier, der er tæt forbundet med hver persons indre indre. Korrekt den nuværende situation kan være gennem nogle effektive teknikker.

Ubehag forbundet med at sove i soveværelset Yin, vil bidrage til at overvinde sit bud linned for en lysere forandring, men ikke valgt til dette formål røde nuancer. Desuden placeres på væggen, som er tydeligt synlig for dig fra sengen, et billede i rige farver, en plakat eller et panel. Hvis du har mistet hvile i soveværelset Yan, begyndte at føle usædvanligt for dig en spændende og ængstelig i mangel af objektive grunde til dette, så er det nødvendigt at ændre sengelinned ved at vælge pastel og tæt på de hvide nuancer. Væggen overfor sengen er dekoreret med en lys, luftig og gennemsigtig klud (nødvendigvis lys). Sådanne handlinger vil bidrage til at genoprette balancen mellem de to energier.

Når du designer et design og skaber det indre af dit soveværelse, skal du ikke blinde følge de anbefalinger, som Feng Shui giver. Det er vigtigt at høre, hvad dit indre instinkt fortæller dig, for kun fremtidig komfort og fuld hvile i soveværelset afhænger af det. Det er denne tilgang, som ligger til grund for ideen, som gennemsyrer hele kinesisk filosofi. Derfor lær dig at høre dig selv, forstå hvad du vil have fra det kommende soveværelse, og kun derefter tage det efter aftale i henhold til lovene om organisering af plads ifølge feng shui.

Vi anbefaler at læse: hvilken slags tapet at vælge et soveværelse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5