Sárga foltok izzadástól. Hogyan kell mosni a dolgokat?

sárga foltok az izzadástól

Bármely ember legalább néha, csak izzadás. Mit tehetsz, olyan rendezett. És a melegben vagy intenzív fizikai erőfeszítések során akár három liter izzadság is felszabadulhat a szervezetbe. És sehová, hogy kijusson innen. A verejték elpárolgása az emberi testben hőszabályozó folyamat. Azonban a test termoregulációja nem a verejtékmirigyek egyetlen célja. A biológiailag aktív anyagok és a feromonok későbbi átvitelével, amelyek fontos szerepet játszanak a szocio-biológiai folyamatokban.

De ma valami mást fogunk beszélni. Az izzadság, amely sókat és szerves anyagokat tartalmaz, felszívódik a ruházatba, idővel elhagyja a vonzerejét. Leggyakrabban a verejtékből ilyen sárga foltok alakulnak ki a ruházaton – a hónalj területén és néha a hátán.

A ruhák verejtékéből származó foltok nemcsak csúnyaak, de kellemetlen szagúak is. Különösen figyelemre méltóak ezek a foltok fehéren, és a sárgasággal állnak rajta. Persze, el tudod dobni egy dolgot és vásárolni magad. De először is, nem gazdaságos, másrészt ez a dolog különösen tetszett, és nem érzi úgy, mintha visszautasítaná. Ezért nagyon gyakran megkérdeztük, hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat a verejtékből.

hogyan kell lemosni a sárga hónalj tapaszt

Néhány tipp a verejtékfoltok eltávolításáról a ruhákról

Az izzadsággal járó friss foltok könnyen moshatók, de régi ruhák gyakran a ruhákon és mosás után maradnak. Mi a teendő ebben az esetben, hogyan kell lemosni a sárga foltokat a hónalj alatt? Kínálunk válogatott tippeket azoktól az emberektől, akik megbirkóztak ezzel a csapással. Ezeket a módszereket sok ember kipróbálja és megbízhatóan dolgozik.

Benzin és ammónia

A ruhák verejtékének régi részeit benzinnel és ammónia oldattal lehet eltávolítani. Ehhez előbb kezelje a foltot benzinnel, majd gondosan törölje át egy ammónia oldattal áztatott szalvétával vagy szivaccsal. Különös figyelmet kell fordítani a helyszín kontúrjainak feldolgozására, mert ha nem törlik megfelelően, szárítás után újra megjelenhetnek. A feldolgozást követően a terméket egy mosószeres oldatban kell eloszlatni.

Hidrogén-peroxid

Az izzadságból származó, világos sárgás foltokat 3% -os hidrogén-peroxid oldattal kezelhetjük. Ehhez egy ilyen oldatban áztatott szövetet a verejtékfolt teljes területével kell kezelni. Ezután a dolgot vízben kell öblíteni és a napon napra kell hagyni.

Acetil-szalicilsav (aszpirin)

A verejtékfoltok acetilszalicilsav oldattal távolíthatók el. Ehhez vegyen két tablettát aszpirinből, rázza fel őket porba, és keverje fél pohár meleg vízzel. Óvatosan törölje le a szennyeződést a verejtékről egy erre a megoldásban áztatott szövetszappanra, és hagyja, hogy néhány óra múlva feküdjön le. Ezután öblítse le a mosószer oldatban a szokásos módon. A foltok eltűnnek.

Ammónium-alkohol és asztali só

A len- és pamutszövetekből az izzadt foltok eltávolíthatók ammóniával és asztali sóval. Egy pohár vízben oldjon fel egy teáskanál asztali sót és ammóniát, és áztassa a foltot ebben a megoldásban. Egy idő után öblítse le a dolgot meleg vízben és öblítse le a szokásos módon.

Asztali só

Különösen a verejték hatása selyem és gyapjú. A selyem nagyon finom anyag. Annak érdekében, hogy eltávolítsák a selyemkendő anyagát a verejtékből, vegye be a fényképgyártmányokba eladott hyposulfitot vagy a szokásos sós sót. Egy evőkanál asztali sót vagy egy teáskanál hyposulfitot feloldódjon egy pohár vízben, és törölje le a szövetet a szennyeződés helyén egy olyan szöveten, amely jól nedvesedett ebben a megoldásban. Hagyja a dolgot egy kicsit feküdjön le, majd öblítse le meleg, forralt vízben. Meg kell mondanom, hogy egy ilyen megoldásban egy dolog is öblíthet, még akkor is, ha a verejték nem érinti. Így frissítheti a festéket selyemszöveten és visszaállíthatja a fényét.

Szappanoldat és oxálsav

A könnyű és színes gyapjú dolgok különböző módokon alkalmazzák a verejtékfoltok tisztítására. Egy könnyű dologért készítsen óvatosan szappanos oldatot és puha kefét, de óvatosan dörzsölje a foltot. Ezután alaposan öblítse le az objektumot meleg vízzel többször, hogy a teljes szappanoldat elhagyja. Ezután egy pohár vízben egy teáskanál oxálsavat adunk hozzá, és izzadva nedvesítsük meg ezt a foltot. Hagyja, hogy a dolgok fekszenek. Ezután öblítse le többször meleg vízzel, és tegye le szárazra.

Fehér szellem

A színezett gyapjútermékeket verejtékként tisztítják ammónia és fehér szeszesital segítségével. Keverjünk össze négy részből álló fehér szellemet két rész ammóniával, és kezeljük a foltokat ezzel a keverékkel. Miután ezt a dolgot egy kicsit kezelik, alaposan le kell öblíteni többször meleg vízben.

Ugyanígy eltávolíthatja a foltokat a verejtékből a könnyű vagy fehér selyemből, csak ebben az esetben a dózis különbözik: a fehér szellem és az ammónia kis mennyiségekben egyenlő mennyiségben keveredik. Így tisztíthatja és selyem párnákat is készíthet.

Javasoljuk az olvasást: a ruhák zsírfoltainak eltávolítása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2