Mi táplálja a brit cica: egy kis arisztokrata diétát alkotunk

mint egy brit kiscicát

Tartalom:

  • Egy kis Briton etetése vegyes rendszerben
  • Természetes étel a brit fajta kiscicáknak
  • Jellemzők és tabuk természetes élelmiszerként a brit kiscicáknak

A születés pillanatától kezdve a brit kiscicának a legjobban kiegyensúlyozottnak kell lennie, mert egy gondoskodó anya táplálja a tejet. Mint tudják, ez a természetes termék minden olyan vitamint, fehérjét és mikrocellát tartalmaz, amely a legkisebb szervezet számára szükséges. Az anyatej fogyasztása során a cica immunitás kialakulásának folyamatában van, amelyen az egészsége függ.

Nagyon népszerű az utóbbi években kérésére az etetési módszert bölcs anya-macska ösztön által lefektetett természet, így soha nem hagyja el az utódok egy hosszú idő, és mindig siet, hogy hívja a kis vak gyerekeknek. A jól táplált kiscicák nyugodtan alszanak, és nem zavarják meg senkit, ha valahogyan panaszkodik.

Általában a brit anya 3-4 hónapig táplálja a kölykeit. De két hónapos korban, sok tenyésztő megpróbálja csatolni egy nagy része a telivér fiasítás, azt mondják, hogy rávegyék a cica lehet kezdeni harminc-negyven nappal a szülés után, de ezt meg kell tenni rendesen.

Mivel az első étel a legalkalmasabb egy különleges, magas minőségű nedves konzervétel kiválasztására, amelynek összetétele maximálisan igazodik a brit babák szervezetéhez. Ha házi készítésű ételről beszélünk, akkor a tenyésztők javasolják, hogy főtt csirkét adjanak: húsdarálón kell áthaladni és összekeverni a májjal. Az első néhány hónapban a kiscicák gyakran fogyasztanak napi öt-hat alkalommal, és az élelmiszerek teljes mennyisége néha meghaladja egy felnőtt állat normáját.

A kiegészítő élelmiszerek három hónapos bevezetésével a brit babáknak már nincs szükségük anyatejre, és készek új tulajdonosok megtalálásához. Ebben a korban, és néha, amint fent említettük, és mielőtt speciális problémák nélkül alkalmazkodnának az új életkörülményekhez. És most te, a nemes fajták még mindig kicsi és nem szándékos képviselői szerencsés tulajdonosai az egészségi állapotuktól és minden további életüktől függenek.

Egy kis Briton etetése vegyes rendszerben

Szóval, hoztál egy vicces plüss arisztokrata otthont, és persze, mint egy figyelmes háziasszony, ideje volt megkérdezni a tenyésztőt, hogy mit táplál a brit cica? Milyen értelemben a baba már használatban van? Hiányzott ez a fontos pillanat? Ne aggódj, az egészséges kiscicáknak kiváló étvágyuk van, így hamar megtanulnak új finomságokat enni. A legfontosabb dolog, amit nekik kell biztosítania, minőségi ipari takarmány vagy minőségi természetes és tiszta ivóvíz.

Ne adjon be a kísértésnek, hogy tejet adjon tejnek a babának, először is, nem minden állat e családja szereteti őt, másrészt néhány embernek általában laktóz intoleranciája van. Általánosságban elmondható, hogy a tejcsirkék felszívódásának képességét hat hónapos korig tartják, majd a testük egy speciális enzimet termel, amely hozzájárul ehhez a folyamathoz. Egy ilyen népszerű termék további felhasználása a gyomor és a belek zavarához vezethet. Ezért jobb, ha azonnal felajánlja a kisállat kefir és ryazhenka. De a természetes táplálkozás alapja tovább fog menni, de először derítsük ki, hogyan kell megfelelően táplálni a kis briteket az ipari takarmányokkal.

Ennek és más fajtáknak a kiscicákat a kétharmad elvének megfelelően kell táplálni. Ez azt jelenti, hogy a baba étele egyharmaduk szárításnak, a másiknak – a nedves konzervből és az utolsó részből – házi készítésű étel. Mint látható, a tenyésztők gyakorlatilag két különböző típusú ipari – és természetes – élelmiszert kevernek össze. A kis kiscicáknek igazán szüksége van erre a fajta táplálékra, mivel mindenféle étel biztosítja, hogy a szükséges tápanyagok belépjenek a testükbe.

Így a főtt hús fehérje forrása, és a száraz élelmiszer sok vitamint és hasznos adalékanyagot tartalmaz. Nyolc-kilenc hónapos korban bármelyik rendszert kiválaszthatja, vagy csak a takarmány takarmányozásával, vagy kizárólag természetes, de ugyanakkor különleges ásványi komplexumokat is használhat.

A brit kiscicáknak egy jól megfogalmazott táplálkozás nagyon fontos eleme az élelmiszer közelében lévő tiszta víz állandó elérhetősége. Válasszon egy porcelán, zománcozott, kerámia vagy üvegedényt műanyagból, jobb, ha nem hagyja el, mert a műanyag képes felszabadítani a baba életében veszélyes anyagokat. A víz forrása nem éri meg, de nem csak szűrhető, de ez is szükséges. Naponta kétszer kell cserélni – reggel és este.

A száraz élelmiszerek és nedves konzervek egy gyártó termékeinek kell lenniük, és a címkén “A kiscicáknak” kell szerepelnie. Ez a fajta élelem a legjobban kiegyensúlyozott a baba brit szervezet számára. Előnyben részesítik az ipari prémium takarmányokat és a szuperprémium osztályt, nem vásárolnak hangos reklámokban alacsony minőségű élelmiszereket, amelyekből az állatok megbetegedhetnek. A brit fajta nem bocsát meg mohó hozzáállást, így a képviselők számára az élelmiszerek megtakarítása messze nem a legjobb megoldás.

Ezen túlmenően, az olcsó élelmiszer áll egy függőséget okozó anyaggal a ízlelőbimbók, így a jövőben kölykök megtagadja, hogy bármilyen más, kiváló minőségű konzerv vagy szárított igénylő az adott junk food. Ez a függőség hasonlít a kábítószerek iránti vágyódásra az emberekben. Tehát jobb, ha azonnal kiválaszthatja a minőségi ételeket, és nincs egészségügyi problémája egy brit kiscicával.

Ha betartod a vegyes etetés elvét, ami megengedhető a mewing arisztokraták aktív növekedése során, akkor a természetes élelmiszer-kiscicáknak:

  • két-három hónapos korban – öt-hat alkalommal naponta;
  • négy-hat hónapos korban – négy-öt alkalommal naponta;
  • hat hónapos és idősebb – napi három-négy alkalommal.

Amikor a brit tíz hónapos korát megfordítja, elkezdheti etetni, mint felnőtt macskát, azaz két-három alkalommal. Ami a száraz ételeket illeti, a legtöbb szakértő ragaszkodik ahhoz, hogy a nap folyamán szabadon hozzáférhessen hozzá. Úgy gondolják, hogy a cica enni annyit, amennyire szüksége van, nem különösebben túlfogyasztja őket. Ugyanez a szabály vonatkozik a felnőttekre is, jó egészségre és az elhízottság iránti hajlandóságra.

Ha a kedvtelésből tartott állatokat korai életkorban rendkívül ipari ételekkel kívánja takarmányozni, akkor a szárítást vízzel kell áztatni. Tegye ezt addig, amíg a gyermek el nem éri a három hónapos kort. A takarmány nedvesítésének első ízben és azoknak a kiscicáknak, akik az óvodában megszokták a természetes és ennél fogva enyhébb ételeket, szintén szükségük van rá.

Ha a baba fájdalommentesen át kívánja vinni az ipari élelmiszereket, jobb először áztatni a szárítást, és fokozatosan bevezetni a régi étrendbe. Hamarosan a kedvence elkezdi feltörni, már ételmeskedve, változatlan formában. Ami a kiscicák ipari ételeinek napi átlagát illeti, a csecsemő korától függően egy hozzávetőleges mennyiségű táplálékkal rendelkező speciális tábla segíti Önt a helyes meghatározásában.

mint a brit kiscicáknak

Természetes étel a brit fajta kiscicáknak

Akkor korai életkortól kezdve, a „növény” egy macska egy tisztán természetes étel, de ebben az esetben nem tud anélkül, hogy speciális vitamin komplexek, amelyek tartalmazzák az esszenciális nyomelemek megfelelő egyensúly és a harmonikus fejlődés a fiatal állatok. Ezekről a kiegészítőkről egy tapasztalt tenyésztő vagy állatorvos részletesen elmondja. De mindenképpen meg kell vásárolni, ha egészséges és erős macskát szeretne termeszteni.

Mit tehetnek a kis britek természetes ételként? Először is, ezeknek a vadon élő ragadozóknak ez a teljességű leszármazottai könnyedén elfogyasztják a sovány fajtájú húsokat. A nyers marhahús megengedett, de csak előfagyasztás után. Nagyon kényelmes a frissen elkészített földhús egyetlen részre osztása (kb. Harminc gramm) és három napig fagyasztva.

Egy órával az etetés előtt egy ilyen labdát el kell távolítani, hagyjuk felolvasztani és szobahőmérsékletre jusson. A kiscicáknak nem szabad forró vagy nagyon hideg ételeket fogyasztaniuk. De a csirke és a pulyka nyers húsát ezeknek az arisztokratáknak az étrendjéből jobb kizárni.

A szakemberek azt ajánlják, hogy a brit gyermekeknek legalább hetente kétszer adják a túrót, hozzáadva az alacsony zsírtartalmú tejfölt, a kefirt és a ryazhenka cseppjét. Időnként fürj tojással etetheti őket. Hasznos a gyerekeknek. Egyébként a legfeljebb három hónapos morzsákat mangó, zabliszt és rizs lehet adni. Sok tenyésztő nem ellenzi a kis kiscicák és tinédzserek étrendjében kis mennyiségű halat. A felesleges foszfortartalom miatt ártalmas a kasztrált és sterilizált állatok számára. De egy kis főtt lazac vagy tőkehal kizárólag a finomságok formájában hasznosul a fiatal test számára. Jobb, ha a folyami halakat általánosságban kizárják a csontok sokasága miatt.

Mindenki tudja, hogy egy telivér macskát különleges szelektivitás jellemez az élelmiszerben. A britek nem kivételnek számítanak, és képesek arra, hogy a háziasított ételek fogyasztásának első hónapjaiban gyötrődjenek. Így például hajlandóak megtiltani a zabkását. Ebben az esetben ne rohanjon az “Éhes vagy – enni” elvet. Végül is minden gyerek, akár a macskák is meg lehet becsapni.

Keverjük össze, így nem kedvelt hajdina és rizs finoman feltört vagy darált főtt hús, és adjunk hozzá C-vitamin Ezáltal a kölykök nagy öröm, hogy, hogy a rövid munka a javasolt élelmiszer, mielőtt bemutatja azokat az elégedetlenség.

Ugyanez a módszer alkalmazható a főtt zöldségekre, amelyeket a britek naponta használnak. Fagyasztott spenót, kohlrabi, sárgarépa és karfiol – mindez nagyon hasznos a növekvő organizmus számára, de hogyan kell egy macskát enni ilyen ételek fogyasztására? Ismét keverjük össze őket a húsokkal. A természetes fehérjeforrásként, hat hónapos kortól kezdődően garnélarákot adnak a britekhez a héjjal együtt. Csak vágja a tenger gyümölcseit darabokra, és a kedvence a füleket nem húzza ki a tálból.

Legfeljebb hetente egyszer vagy kétszer, főzött formában ajánljuk a csirke sárgáját a brit macskának. Meg lehet őrölni joghurttal. A fő étrend jó része a belsőség. A marhahús, a szív és a tüdő nyers formában, de csak előfagyasztás után használható. De ugyanabban a belsőben, de a csirkéből, helyes, hogy kizárólag főtt. A brit kiscicák hetente kétszer vagy háromszor kaphatnak belsőséget.

mint egy brit macska táplálására

Jellemzők és tabuk természetes élelmiszerként a brit kiscicáknak

A csecsemők ételeiben ez a fajta saját árnyalatai vannak. Így például nem ajánlatos egy lila színű sárgarépát etetni, amelyet elrontani lehet. A zabpehelyeket a legjobbak nem forrni, és forralni forró vizet.

A nyers húsokat napi független ételként kell adni, és a főtteket keverni kell az első kétszeresét túlnyomórészt dombornyomással, és minden második napon takarmányozni. Néhány zöldségfajta előmelegítés nélkül próbál ajánlani, például karfiol. A többi pedig jobb forralni, keverni a kész húsokkal és válogatni a zabkása.

Javítani kell a munkát a belek a brit kiscicák növényi olaj, néhány csepp kell hozzáadni az élelmiszer minden második nap. A búza és a zab csírázott szemei ​​szintén nagyon hasznosak a csecsemők arisztokráciájának szervezetében. Adja hozzá a menübe három-négy alkalommal naponta. Csak ne nyúljon az utcai fűből – anélkül, hogy nehezen tudnád megnövelni a mini gyepét az ablakpárkányon otthon.

Az örömteli kiscicák rágják az ilyen zöld használatot. Nem kevésbé értékes a csecsemők és a száraz sörélesztő egészségéért, amelyeket a gyógyszertárban értékesítenek. Számszerűen számítsuk ki az állat súlyától függően számukat, és hetente három-négy alkalommal keverjük össze az ételt. A brit kabát vastag lesz és jellegzetes fényt kap.

Továbbra is kevés figyelmet fordítanak az úgynevezett tiltott termékekre. Először is ezek csontok. Ezek a kiscicák károsíthatják a belső szerveket. A sertés, a bárány, a baromfihús, a csirke kivételével, szintén nem alkotnak megfelelő formulát a kiscicáknak. Ezek a termékek zsírosak, ezért a test rosszul emésztik, nyers formájukban pedig paraziták fertőzésének forrása is. A kolbásztermékek és a füstölt termékek nem tekinthetők kezeléseknek sem. Ők és emberek károsak, és az állatok, és még inkább.

A brit kiscicáknak nem szabad semmilyen édességet kapniuk, és főételüket nem szabad sózni és ízesíteni fűszerekkel, jobb, ha frisset hagynak. Ezek a termékek anyagcserezavarokhoz vezetnek és fogászati ​​betegségeket okoznak. Burgonya és hüvelyesek is kizárják az étrend kis arisztokraták, mert még a test a felnőtt állatok, ők nem emésztik és erjedés.

Figyelembe vegye az összes ajánlást, majd a kedvtelésből tartott kiegyensúlyozott étrend garantálja jövőbeni egészségét, tevékenységét és kiváló fizikai formáját, és nem lesz semmi, amiért megfélemlítheti magát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2