Home anthurium: a levelek fekete színűvé válnak? Egy növényt kezelünk

anthurium vált fekete levelek

Tartalom:

  • Az anthurium gondozásának jellemzői
  • Az anthurium leveleinek feketedésének okai

A szépség antikában, melyet néha “farokfűnek neveznek”, Dél-Amerikából származik. Hosszú – szinte egy méter magasságig – egy olyan növény, amely hasonlít a calla-hoz, több mint ötszáz olyan faj, amely színben, méretben és alakban különbözik. A zöld levelek kemény nyilai egy bokrot képeznek, amelyen nagy fényes virágok állnak. Az anthurumnak van egy megkülönböztető jegye, amely megkülönbözteti más növényektől, – kellemes, különös szagot terem éjjel-nappal.

Egzotikus és egyéniségének köszönhetően szeretetre méltó sok amatőr virágtermesztő. De a házban való termesztéshez az Anthurium speciális fogva tartási feltételeket követel meg. Ma elmondjuk neked a növény gondozásának sajátosságait, és megtudjátok, hogy miért néha előfordul, hogy fekete levelekkel rendelkezik, néha még csak nem is virágzik.

Az anthurium gondozásának jellemzői

Ha úgy dönt, hogy vesz egy anturiumot, vagy máris megvan, próbálja meg megtalálni a megfelelő helyet. A növény részleges árnyékot vagy diffúz fényt szeret, de fél a rajzoktól és a közvetlen napfénytől. Különösen fájdalmas fényhiány, amelyet a virág télen elvisel.

A levegő a helyiségben, ahol az edény az anthuriummal van ellátva, elég nedvesnek kell lennie. A növény kényelmes volt, a leveleket naponta kétszer vízzel kell permetezni; De óvatosan, nehogy elárassza a virágzást. Ha a víz belép a virágzatba, gyorsan elfedi a foltokat és leesik.

Nyáron az anthurium hetente kétszer meg lehet öntözni, és télen elegendő lesz egy öntözéshez hét nap alatt. Általában ajánlott meghatározni a talaj állapotának öntözési idejét – az öntözés idején enyhén nedvesnek, de nem nedvesnek kell lennie. Mivel a növény epifitákhoz tartozik, az aktív élethez laza talaj, jó víz- és légáteresztő képesség, megfelelő lecsapolás szükséges. Nagyon hasznos egy növény számára, ha rendszeresen elvégzi a következő eljárást: tegye a bankot egy növénybe egy nagy tartályban egy ideig, vagy egyszerűen csak helyezze a edényt egy vízzel töltött állványra.

Nagyon fontos, hogy figyeljen a talajra, ahol a növényt ültetik. Primerként a következő keverék jól alkalmazható: a humusz a kéregből, a rostos héjból, a tőzegből és a homokból. A talajban lévő talaj hőmérsékletének meg kell egyeznie a helyiségben megegyező értékkel. Ezért az anturumot nem kerámia edényekbe, hanem műanyag edényekbe kell ültetni. Az Anthurium takarmányozása április első, szeptember végéig, minden harmadik héten kezdődik, míg szerves trágyák használata ajánlott.

Ez a növény nem rendelkezik pihentető pihenőidővel, de megközelítőleg szeptembertől január végéig a háziasszony kissé csökkentheti a figyelmét a zöld állat vonatkozásában.

miért tűnik el az anthurium a levelekkel?

Az anthurium leveleinek feketedésének okai

Ha a növény elkezd szenvedni kényelmetlen tartalmat, akkor egyenként ő vagy ezek a betegségek. Az egyik leggyakoribb betegségnek az alábbi tünetei vannak: a virág elkezd csavarodni és foltozni a leveleket. Próbáljuk kitalálni, hogyan segíthetünk ebben az esetben.

  1. A növény kemény vízzel történő folyamatos öntözésével a talajban nő a kalciumtartalom, és ugyanakkor magnézium- és káliumhiány áll fenn. A növényekre – a bórra, a cinkre, a vasra és a mangánra – használt mikroelemek szintje is csökken. Másfelől a talajban felesleges kalcium okozza a levelek foltosodását, leesését; a növény gyorsan elkezdődik.
  2. A levelek vízzel “fekete” vízzel változnak. A hideg víz és a mész víz nem alkalmasak a szeszes anthurium és kemény víz öntözésére. Nyáron langyos vízzel kell felmelegíteni a növényt, huszonkét fokban felmelegítve, télen a tizennyolc fokos vízhőmérséklet optimálisnak tekinthető az anthurium öntözéséhez.
  3. A gyökérrendszer romlása és a gombafertőzés károsodása a levelek foltosodása is megnyilvánul. Ez a helytelen öntözés miatt történt. Amikor vízzel vizet öntenek, a víz egy része a palack alján lévő nyílásokon keresztül a raklapra áramlik. Az öntözés után fél órával a felesleges víz kiürül a palettából.
  4. Az anthurium levelei szárazon vagy elégtelen nedvességgel süllyedni kezdik a sarkok mentén a kedvező növekedés érdekében. A következő egyszerű módszer ajánlott a magas páratartalom fenntartásához: tegyen egy edényt vízhez a pot mellett, egy anturiummal, amelyet folyamatosan változtatni kell.
  5. Amikor a növényeket levéltetvek és fehérhéj okozzák, egy fekete bevonat jelenik meg a leveleken. Ez a betegség a fekete gomba vagy a fekete. A kezelést a következő módon végezzük: a leveleket óvatosan töröljük egy meleg vízbe merített pamut törlővel, majd az egész növényt speciális folyadékokkal permetezzük.
  6. Ha az anthurium levelei feketeprésszel vannak lefedve a felszínen, akkor ez azt jelzi, hogy a növényi gyökerek fulladnak. Vagyis az anthurium levegő rendszere nem kap elegendő levegőt. Ennek a betegségnek két oka lehet: a növény gyakori öntözése vagy a nem megfelelően kiválasztott talajösszetétel.

Általában az anthuriák hálás növények; még kevés figyelmet szentelnek otthon. A legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, hogyan kell megfelelően gondozni egy növény. És ne felejtsd el az óvintézkedéseket, ha egy anturiummal dolgozol, mert a gyümölcslé mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek irritálják a nyálkahártyákat. Ha ezt a növényt használja, ne felejtse el használni a gumikesztyűt, vagy alaposan mossa meg a kezét szappannal, miután érintkezésbe került egy anturiummal. És helyezze a potot a növényre egy biztonságos helyen, távol a gyerekektől és az állatoktól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 5 =