Dieffenbachia kiszárad: küzdünk a problémával

diffenbachia szárad

Tartalom:

  • Dieffenbachia: betegségek és kártevők
  • Mi érdekel a diffenbachia

Sok ember, aki dienenbachia nőtt, szemben azzal a ténnyel, hogy a növény levelei megszáradtak vagy megcsavarodtak – ez a leggyakoribb probléma a diffenbachia növekedésében. Ma megpróbáljuk megérteni, hogy miért száraz a diffenbahia és hogyan lehet megakadályozni azt, és mit tegyünk, ha a növény már szenvedett?

De először is mondjunk néhány szót a diffenbachiaról. Ez a növény – örökzöld, az aroidok családjába tartozik. Erős, erős törzs és lágy expresszív levelek. A Dieffenbachia mintegy negyven fajtával rendelkezik, amelyek formában különböznek egymástól, különböznek mind a levelük, mind a gyökérrendszerétől. Fontos tudni, hogy ez a növény rendkívül érzékeny minden külső ingerre, ezért nagyon gyakran ugyanazok az irritáló szerek.

Természetesen a növények minden betegségének okai általában olyan betegségek, amelyek lehetnek gombásak és vírusok is. Ezenkívül a diffenbachia gyakran a kártevők által is érintett, ami szintén befolyásolja a növény növekedését. Tekintsük a diffenbachia által leggyakrabban előforduló betegségeket.

a dienenbachia száraz marad

Dieffenbachia: betegségek és kártevők

Főleg a diffenbachia gombás betegségeket szenved, amelyek közül az első a levélfolt. A lombozat szélein, különösen a lombozat alsó részén található. Ezek kicsi, barna foltok, amelyeket egy narancssárga határ jellemez. Fokozatosan megragadják az egész levéllemezt. Az ilyen betegség vízzel vagy növényi törmelékkel továbbítható.

Az antracnózisban a leveleket az élekről lefedik olyan nagy foltokkal, amelyek fokozatosan terjednek az egész levélen, ami azonnali szárítást, majd a levél halálát okozza. A növény fertőzött részén keresztül továbbítható. Az antracnózis, amelyen a levélpengék szélein elég nagy foltok fordulnak elő, fokozatosan fertőződik a teljes felületen, és a levél száradását és halálát okozza. A fertőzött növényrészeken keresztül is továbbítják. Mind az első, mind a második betegséget a magas hőmérséklet és a páratartalom okozza. Az ok talán még egy vizes terület.

Az antrax és foltosság elleni küzdelem a hőmérsékleti viszonyok optimalizálása és az öntözés normalizálása miatt lehetséges. Ezenkívül ne felejtsük el kezelni a sérült növények leveleit egy általános gombaölő szerrel. Vitaros vagy basazol lehet – mindkét gyógyszer hatásos.

Egy másik betegség, melyet különösen a diffenbachia okoz, a fuzáriózis. Először a gyökér gallérját érinti, majd a növény gyökere. Szenvedés és levelek. A betegség enyhén megnyúlt alakú, sötét, elnyomott foltok kialakulásában nyilvánul meg. Dieffenbachia fokozatosan elhalványul és sárga színűvé válik. Egyes területeken a gomba micéliuma rózsaszín. Hosszú ideig a fusariózis kórokozója megtalálható a talajban, és aktív terjedése akkor kezdődik, amikor a növény gyökerei érintkeznek. A betegség kiváltása lehet a növény túlszáradása vagy a kálium hiánya.

A betegség legjobb megelőzése kezdetben minőségi talaj a növény számára. Szükséges egy jó ültetési anyag előkészítése, amelyet egy fungicid hatóanyaggal előkezeltünk. Ebben az esetben biztonságosan alkalmazhatja a giokladint. Miután észrevettétek a fusiarózis első jeleit, a diffenbahiát ugyanazzal a gombaölő szerrel kell bepermetezni.

A növény nyakán és gyökerein rothadás jelentkezhet, ami kis sötét területek formájában jelentkezik, enyhén depressziós. Idővel ezek a foltok megragadják az egész szövedéket és ájulást okoznak, aminek következtében a diffenbahia meghal. A leveleket egy világosszürke micélium borítja. Miért fordul elő ilyen betegség? A talajon keresztül továbbítható, amit a felesleges nedvesség vagy felső kötszer segíthet. Ennek oka lehet a megfelelő szellőzés vagy túl magas hőmérséklet hiánya. Ebben a helyzetben le kell rövidíteni az öntözést, és cserélni kell az alapfelületet, majd elvégezni a kezelést gombaölő szerrel.

A bakteriális betegségek között bakteriózis alakulhat ki, amely kisméretű vizes területekként jelenik meg, amelyek határait világosan körülhatárolják. A levelek barnás barna színt kapnak. A betegség mechanikai károsodással, valamint dugványokkal együtt továbbítható. A diphenbachia rendszerint fertőzéssel fertőzött, amelyet magas hőmérsékleten vagy páratartalomban tartanak. Minden érintett növényt el kell pusztítani.

A kérdés megválaszolására, hogy a dienenbachia miért szárazon vagy sárga színűvé válik, érdemes megemlíteni a helytelen mikroklímát. Ha egy növényt alacsony hőmérsékleten termesztenek, és télen folyamatosan ki vannak téve a piszkozatoknak, előbb-utóbb a levelek össze fognak bukni, és a legrosszabb esetben a növény meghalhat. Vigye a potot egy kényelmesebb, megfelelő helyre, és gondoskodjon az üzemről.

Milyen más oka lehet a levelek szárazságának? Természetesen ez a kártevők hatása. Általános szabályként a dienenbachia érintett a pók atkák és a thrips, valamint a scutes. Először is, a levelek szenvednek, majd a gyökérrendszer és a növény egésze. A kártevőket a diffenbahiából eltávolítják a sör vagy szappanos víz által áztatott tamponok segítségével. A fokhagyma infúziója megteszi. Ha a fertőzés erős, akkor a kártevők elleni küzdelemben alkalmas gyógyszerek, például az aktin és karbofos, amelyeket 15 csepp / liter vízben kell alkalmazni. És ne felejtsd el folyamatosan nedvesíteni a levegőt a házban, hogy megteremtse a megfelelő mikroklímát.

Csavarja le diffenbachia levelét hideg vízzel történő gyakori öntözés miatt. Ügyeljen arra, hogy az állóvizet szobahőmérsékleten, normál hőmérsékleten használja. Megakadályozza a közvetlen sugárzás bejutását a növénybe a nyári időben, enyhén priteniv ez. A nap sugarai még súlyosabb problémákat okozhatnak, például égési sérülést okozhatnak.

miért száraz a dienenbachia-ban

Mi érdekel a diffenbachia

Annak érdekében, hogy a diffenbachia ne legyen káros hatással a kártevőkre, és aktívan növekszik, fontos tudni néhány alapvető szabályt, amelyek betartása nagyon fontos a növény gondozásában. Ez a kérdés a hőmérséklet, az öntözés, a páratartalom és szükséges diffenbahii felső dressing. Különös figyelmet kell fordítani ezekre a pillanatokra.

  • hőmérséklet

A diffenbahia legoptimálisabb hőmérséklete tavasszal és nyáron 20 fok. Általában a diffenbachia által tolerálható maximális érték 28 fok, de ez nem megengedett, ha a páratartalom alacsony. Télen fontos, hogy a növény 16-18 fokos legyen. Fontos, hogy a hőmérséklet ne csökkenjen 15 fok alá, különben az alsó levelek gyorsan száradnak és leesnek. Az üzemmódok éles változása és az egyik szobából a másikba történő állandó váltás nem megengedett.

  • locsolás

Ha a diffenbachia a növekedés aktív szakaszában van, fontos, hogy bőséges, jó öntözést biztosítson. A földréteget körülbelül tizenöt percen keresztül kell leengedni előre beállított vízben havonta egyszer. Akkor engedje le a vizet. Télen az öntözésnek mérsékeltnek kell lennie, különben a felesleges nedvességgel a levelek égnek.

  • páratartalom

A Dieffenbachia napi permetezést igényel, amelyet állóvízzel kell végrehajtani. Ne hagyja a mész vízzel történő öntözést és permetezést – ez sok problémát okozhat. A leveleken nagy fehér foltok jelennek meg. Ha a növény húsz foknál magasabb hőmérsékleten növekszik, akkor nedves kavicsra vagy speciális nedves tőzegre helyezze. Ne felejtse el rendszeresen megszervezni diffenbahii zuhany – ez tisztítja a leveleket a portól.

  • További trágyázás

Mint minden növény, a diffenbachia táplálékot kell adni. A Dieffenbachia gyorsan elfogyasztja az összes tápanyagot, ezért minden tíz napon az aktív növekedés során műtrágyázik a növény ásványi műtrágyával. Kívánatos, hogy folyadék legyen. A telelés során állítsa le a táplálékot.

Figyelembe véve a fent felsorolt ​​egyszerű szabályokat, csodálatos luxusfát gyönyörködhet, amely tökéletesen illeszkedik az otthoni virágkertjébe, és még nagyobb kényelmet és kényelmet teremt a lakásában. Nagyon fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a diffenbachia gondozását, és nagyon hosszú ideig megjelenni fog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 90