Újszülött és macska – öröm vagy fejfájás?

macskák és újszülöttek

Egyszer a házban volt egy bájos kölyök – egy kis, bolyhos meowing csomó, amely szilárdan megtörtént a szívedben. És amikor a cica nőtt, és szerető, játékos kacagó lett, aki visszafizette önt a szeretet és a szeretet gondja miatt, akkor a család teljes tagjának tekinti őt. De gyakran előfordul, hogy a családban, ahol a háziállatok élnek, elvárják, hogy megjelenjen a baba. És akkor felmerül a kérdés – hogyan kapcsolódnak együtt a macskák és az újszülött gyermekek?

Egyes tulajdonosok számára a kedvenc háziállata hirtelen úgy válik, mint nekik, hogy lehetséges veszélyforrás a jövőbeli gyermek számára. Gyakran megpróbálják megszabadulni egy állattól – adni valakinek a rokonokból vagy ismerősökből, és még az utcára dobni. De az újszülöttekkel rendelkező macskák könnyen össze tudnak menni, ha megpróbálnak egyszerű előzetes intézkedéseket tenni.

Szóval, mit kell tenni ahhoz, hogy előkészítsd a kedvenceidet egy új családtag megjelenésére?
Először is, hozzá kell szoknia a macskát a szokásos életmód bizonyos változásaihoz. Végtére is, a baba megjelenésével minden figyelmed rá fog fordulni, és a macska elhagyatottnak és feleslegesnek érezheti magát. Ezért próbáld meg nem megfosztani a figyelmet a macskától, próbáld meg gyakrabban simogatni, hogy ő ne érezze kapcsolatának elvesztését szeretett mestereivel.

Egy macska és egy csecsemő – egy találkozóra készülünk

Az újszülöttnek és a macskának “ismernie kell” még mielőtt a kiskorú kiskorúba kerülne. Végül is egy új teremtmény megjelenése retteghet a macskától, és összekeverheti azt. Először tegye a következőket:

  • Adja meg a macskáját, hogy meglátogassa a babának készített szobát. Hadd szippantsa a gyermekágyat, a gyermekek dolgát; Ne hagyja, hogy csak ugorjon a gyermekágyba. Óvatosan, de tartósan hagyja abba a kedvence minden kísérletét, hogy belépjen a gyermekágyba, hogy a macska megérti, hogy ez tilos terület. Ez egyáltalán nem szükséges, mert utána a macska súlya megcsípheti a gyermeket annyira, hogy fojtogatja. Ez a hit létezik, de teljesen indokolatlan. Természetesen a macska hozza a meleget és a kényelmet egy kiságy feküdni benne ízletes szagú csecsemő tejet, de károsíthatja a baba macska nem lesz, még akkor is, ha ő féltékeny. Ellenkezőleg, ha a gyermek nem szereti őt, akkor elkerülni fogja. Az újszülött és a macska közötti ilyen szoros kapcsolat nem kívánatos a higiéniai megfontolásokból. Végtére is, akkor biztosan nem akar raspashonkah és ágynemű gyűjtő- baba macskaszőr!
  • Próbálj meg alkalmat találni arra, hogy a szülészeti otthonból olyan dolgokat vonjunk be, amelyek kapcsolatba kerülnek az újszülött borjával. Szipkázzuk a macskát. Ez segíteni fog neki, hogy megszokja a gyermek illatát, még mielőtt a házban megjelenik. Aztán észre fogja venni a gyermeket, mint valami már ismerős.
  • A macskát hozzá kell igazítanunk ahhoz a lehetséges új szagokhoz, amelyek a gyermekkel együtt megjelennek a házban. Például azoknak a higiéniai termékeknek a szaga, amellyel gondoskodni fog a gyermek fürdőről, testápolókról, porról stb. Mindezek a szagok a baba bőrén maradnak, és “ismeretlenek” lehetnek, és idegenek a macskához. Ne felejtsük el, hogy, mint bármelyik vadállat számára, a macska szaga az egyik legfontosabb információforrás.
  • A hangok szintén fontos szerepet játszanak az állatok tájékoztatásában. A macskák meglehetősen konzervatívak, szeretik a szokásos, fejlett helyzetet, és nem szeretik a változásokat. Ezért sok új hang hirtelen megjelenése megrémítheti és idegesítővé válhat, ami néha ahhoz vezet, hogy a kedvtelésből nem megfelelő, azt hisszük, viselkedése. Vegye figyelembe ezt, és próbálja meg előkészíteni a macskát a hang innovációkhoz. Rázza fel a csörgést, kapcsolja be a gyerekágy gyerekjátékát. Hagyja, hogy a macska látja ezeket a játékokat, és hozzászokjon az új hangokhoz. Azonban nem férhet hozzá ezekhez a játékokhoz. Aztán fokozatosan megszokja az új hangokat, de nem fog túlzott érdeklődést mutatni a csörgők iránt, amikor elkezdik játszani a gyereket.
  • Segíts a macskának, hogy megszokja a baba sírását. Amikor egy macska és egy kisgyermek először egy tető alá esik, próbáld meg nem foszni az állat figyelmét és gyakran kommunikálni vele. Ha a gyermek elkezdett sírni, akkor nyugodtan nyugodtan beszéljen a macskájával is. Gyengéden beszéljen vele, lökdösse, nyugodj meg. Ez segít neki abban, hogy ne idegessen minden alkalommal, amikor a gyermek sír.
  • Kommunikáljon a macskával abban az időben, amikor fürdik a baba, vagy táplálja, kicseréli a pampers vagy ruha egy sétát. Így világossá teszi a macskának, hogy még mindig része az életének, és a gyermek most is része az életének.

újszülött és macska

Általánosságban elmondható, hogy ha a gyermek, akit elvár, az első gyermek a családjában, célszerű, hogy a macskája gyermekei előtt tapasztalatot szerezzen, mielőtt született volna a gyermek. Hívja meg barátait vagy hozzátartozóit, hogy látogassanak el gyermekeikkel, vagy hagyják, hogy a gyerekek az udvaron játsszanak macskájával. Ezután egy macska és egy kisgyerek első találkozója, amelyet a kórházból hoztok ki, nem lesz nagy sokk a kedvence számára.

És még egy fontos pont, amit nem szabad szem elől téveszteni – mindig ügyeljünk arra, hogy a macska volt, hangulatos és csendes helyet, ahol egyedül lehet, és pihenjen a rengeteg új tapasztalatot, hogy csökkenni fog a külseje a házban, egy új tag család. És ne erőltesse a macskát, hogy kommunikáljon a gyermekeikkel erőszakkal, amikor nem található rá. A macska maga szeretné megelégedni a kíváncsiságával és megtanulni az újításokat, de csak akkor fogja megtenni, amikor azt akarja. Ha ragaszkodik a kommunikációhoz, amikor például egy gyermek sírása miatt megijed, akkor a reakció nagyon negatív lesz. Jobb, ha megvárja, hogy megnyugodjon, és győződjön meg róla, hogy semmi sem jelent veszélyt rá.

Annak érdekében, hogy a szoptatás és a macska csendben létezze egymás mellett anélkül, hogy károsítaná a baba egészségét és biztonságát, néhány egyszerű lépést kell tennie.
Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy egy állat állat, akkor nyalogatja a gyermeket, és megérinti egy mancsával. Ezért soha ne hagyja egyedül a macskát a csecsemővel. Továbbá, még a gyermek megjelenése előtt is gondoskodjon a macska egészségéről. Végül is, a macskák lehetnek olyan betegségek forrásai, amelyeket az embereknek továbbítanak. Mutassa macskáját az állatorvosnak, tegye meg minden szükséges oltást, ha szükséges, vegye be férgjeit és bolháját. Végül is, a gyermek születése után nem lesz szabad időd erre. És a jó egészség nemcsak a gyermek biztonságának garanciája, hanem maga a macska is, mert az egészséges macska könnyebben viseli a család életében rejlő összes újítás stresszét.

Ha kasztrálni akartál, vagy sterilizálnád a kedvenceidet, akkor itt az ideje, hogy megcsináld, még a baba születése előtt. A sterilizált macska jobban engedelmes és szeretetteljes, és nem kell időt keresnie az állatok szexuális viselkedésével kapcsolatos problémák megoldására.

Használja a macskáját a szokásos karmos vágáshoz. Túl hosszú és éles karmok, véletlenül károsíthatja a gyermeket. És ha megszokja ezt az eljárást a csecsemő megjelenése előtt, nem társítja ezt az eljárást a gyermek megjelenésével, és nem fogja kezelni őt, és a gyermek negatív.

Ha a macskának bármilyen viselkedési problémája van – például túlzott félelem vagy idegesség, ésszerűtlen agresszivitás vagy valami hasonló -, akkor ne késleltesse a megoldás ezeket a problémákat, megoldja őket a gyermek születése előtt!

Vigyázzon arra is, hogy a macska nem unatkozik, amikor elkezd kevesebb figyelmet kapni tőled. Adjon neki még több speciális macska játékot, tegye neki a karcolás, ha lehetséges, vegyél neki egy különleges macska játék hegy. Egy szóval próbálkozz, hogy tegyen valamit, és nem szórakoztatta magát azzal, hogy megpróbál játszani a babával. És ne felejtsük el, hogy egy baba és egy macska ne legyen közös játék!

A macska és a kisgyermek egy házban élő paradoxonja az, hogy az elején megvédi a baba a macskától, és meg kell védenie a macskát a felnőtt baba erőszakos tevékenységétől. Amikor a gyerek elkezd feltérképezni, majd sétálni, megpróbálja megragadni egy macskát, eltalálni vagy dobni egy játékba. A macska veszélyt érez magának, és óvatosan viselkedhet a gyermek jelenlétében. Néha, megvédve önmagát, még az agresszivitást is mutathatja fiatal kínzója felé.

Ezért kell tanítania a felnõtt gyermeknek a megfelelõ kezelést háziállattal. Időközben még mindig ne hagyja őket egyedül. És különösen a gyermekkel nem hagyhatja el a szemet, mert többek között új, nagyon vonzó “játékokat” találhat – egy macska tálcáját vagy egy tálat étellel. Ezért előre hozzászoktatni a macskát etetni egy bizonyos időben, a megmaradó el nem fogyasztott étel után 10-15 perccel étkezés után, és a tálca kerül olyan helyre, ahol nem lenne elérhető a macska, de nem a gyerek.

A legjobb fajta macskák a gyermekek számára

macska és kisbaba

Természetesen annak biztosítása érdekében, hogy a macska és a gyermek együttélése kényelmes legyen, még a cica megjelenése előtt is szükség van a házban. Ha szeretne macskát szerezni, és egyidejűleg gyermeke van, vagy később tervez egy gyermeket, akkor kérdezd meg magadtól: milyen fajta macskák leginkább alkalmasak a gyermekek számára? És van-e olyan fajta macskák, amelyek alkalmasak a gyerekeknek?

A cica kiválasztásához nagyon felelősen kell megközelíteni. Még mielőtt döntesz a fajtaról, tudnia kell, hogyan kell kinéznie egy egészséges cica, és hogy mit kell figyelnie az elsőre.

  • Válasszon egy cica, amely nyugodtan és barátságosan viselkedik. Ha a cica túlságosan félénk, akkor ne vegye be, még akkor sem, ha nagyon szépnek tűnt neked.
  • Próbálj meg közel a kiscicákhoz és nézni a játékokat. Ha látja, hogy az egyik kiscicák közül a legaktívabb és legizgalmasabb, akkor biztos lehet benne, hogy ez egy jövőbeli vezető, nagyon független és független. Egy ilyen cica nem alkalmas kisgyereknek.
  • Már 2 hónap alatt a cica kell mozgékony, játékos és kíváncsi. Ideális lenne, ha érdeklődést mutatna iránta, és önmagához is jönne.
  • Ügyeljen a cica megjelenésére. Az egészséges cica sűrű, fényes prémes bundával kell rendelkeznie, sőt, fehér fogakkal, tiszta fülökkel. Mindezt tudva, gondolhatsz arra, mi a legjobb macskatípus a gyerekeknek.

Milyen szempontokat kell megtennie a macskatenyészet kiválasztásakor? Ha először higiéniai megfontolásokból indulnak ki, akkor a legjobb, ha egy rövid hajú fajta, vagy általában szőrtelen (kopasz) fajta van. De szem előtt kell tartani, hogy nem a macska szőrme allergiát okoz a gyermekekben (és sokan félnek az esetleges allergiától). Leggyakrabban az allergiát a bizonyos fajta fehérjék jelenléte okozza a macska nyálában. De bármely fajta macska elvész, függetlenül a gyapjú jelenlététől.

Ha abból a tényből származik, hogy szeretetre méltó, barátságos, játékos, de nem agresszív kedvtelést szeretne szerezni, akkor a macskák legjobb fajtája csak olyan fajta lesz, amelynek képviselői rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal. Ez az, amit elsősorban akkor kell emlékezni, amikor arra gondolsz, melyik macska választja a gyermeket.

Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a brit macskatenyészetre. Nagyon okos, barátságos és befogadó állatok, így a brit macskák és a gyerekek gyorsan megtalálják a közös nyelvet. Ennek a fajtának a fő minősége a nyugalom és nyugalom. Igazi britek, nagyon intelligensek. Negatív helyzetben a fajta macskái nem mutatnak agresszivitást, ami nagyon értékes a kisgyerekekkel való kommunikációban, akik öntudatlanul képesek macskakori fájdalmat okozni. A macska megjelenése önmagának is megvan, hiszen nagy és gyönyörű fajta, és a macska nagyon hasonló a mackóhoz. És ez annak ellenére, hogy nagyon praktikus, és nem igényel különleges ápoló gyapjú. Mindez lehetővé teszi annak megállapítását, hogy a brit macskák a gyermekek számára a legjobb társaik.

baba és macska

Brit macska

Sok más fajta is ajánlható cica vásárlásakor. Például a burmai vagy sziámi fajta macskái nagyon barátságosak és játékosok; nem szabad elfelejtenünk, hogy ezeknek a fajtáknak a macskái nagyon féltékenyek, ezért nem foszthatja meg őket attól, hogy ne láthassák az ellenfelet a gyermekben.

macskatenyészetek gyerekeknek

Burmai macska

A skót hajtogató macska jól jár együtt a gyerekekkel. Soha nem karcolja meg, még ha fáj, akkor jobban elszalad.

a macskák legjobb fajtája a gyerekeknek

Scottish Fold

A kanadai vagy a Don Sphynx jó választás a gyermekes családok számára, még a legkisebbek számára is. Ezek nagyon szerető macskák, teljesen agresszívek. Szeretik a gyerekeket, kíváncsiak és játékosok, könnyedén eljutnak más háziállatokhoz, nem is sértik meg a rágcsálókat.

milyen macskát választani a gyermek számára

A Don Sphinx

A Devon-Rex macskák nagyon barátságosak, rosszkedvűek, imádják a gyerekeket, és örömmel játszanak velük, még a “tiszteletreméltó hölgyek” korában is.

Brit macskák és gyerekek

Devon – Rex

A gyermekek számára alkalmas fajtáknak elég sok van, és gondolkodni arról, hogy milyen macskát válasszanak a gyermeknek, alaposan meg kell felelniük preferenciájuk alapján. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a macskákra vonatkozó információknak a lehető legteljesebbnek kell lenniük, mielőtt választaná. Végtére is, fontolja meg sok tényező: az Ön életkörülményei, a gyermek kora, a természet és megjelenése a jövő pet. A legjobb, ha kapcsolatba lép az állatorvossal a macskákról. Végtére is, ő továbbra is segít tanácsokkal arról, hogyan kell megfelelően emelni a kedvence.

Reméljük, hogy tippjeink segítenek abban, hogy választani tudjanak, és a jövőben megtanulják és tanítják a gyermeket, hogy megfelelően kezelje szeretett macskáját, és kedvence lesz az odaadó barátja, és örömet ad neked és gyermeke számára!

Javasoljuk, hogy olvassa el: hogyan tanítsuk a cica a tálcára

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =