Baba Yaga megtanul olvasni. Tanulj együtt!

baba yaga megtanul olvasni

Mennyire jó olvasni?

Nem szükséges ragaszkodni anyámhoz,

Ne rázza nagymamáját:

Olvassa el, kérlek, olvasd el! “

Valentin Berestov

“Ma-ma we-la ra-mu” Emlékszel, hogy gyerekkorunkban szorgalmasan vezettük az ujjainkat a szó szerinti levél oldalán? Néha szórakoztató volt a tanulás, és néha a gyerekek könnyekbe ütköztek, sikertelenül küzdöttek engedetlen betűkkel. Az idő múlik, sok minden megváltozik, de az olvasási képesség változatlanul nélkülözhetetlen képesség marad minden ember számára.

És a gyerekek még mindig harcolnak az ábécével. Valaki továbbra is régimódi módon csinálja, a bot alatt és botránccal. Azonban a mi korunkban óriási számban van mód arra, hogy a morzsákat kényelmetlenül, játékos formában leolvassuk. Hasonló képzési programok is megtalálhatók mindenhol: gyermeki magazinokban, televíziós műsorokban és természetesen számítógépes játékokban, például “Baba Yaga megtanul olvasni”. Ez a helyzetről szól, és az alábbiakban tárgyaljuk.

A közelmúltban egyre több szülő és a gyermekek tanárai preferálják ezt az oktatási játéksorozatot, mint például a “Baba Yaga”, a “Media House” cég. Ez a képzési sorozat olyan játékokat tartalmaz, amelyek célja a gyermek tanítása, olvasása és a körülötte lévő világ megismerése. A sorozat olyan játékokat tartalmaz, mint:

  • “Baba-Yaga megtanul számolni”
  • “Baba-Yaga megtanul olvasni”
  • “Baba Yaga. Iskolai csirke lábak »
  • “Baba Yaga. Menj oda, nem tudom, hol “
  • “Baba Yaga és Prosh. Tanuljuk a körülöttünk lévő világot »

Ezek a képzési programok a legfiatalabb gyermekek számára készültek. Az idősebbek számára más programok is vannak, amelyekben a Baba-Yaga segíti az idegen nyelvek elsajátítását és a számítástechnikát. Ma azonban arról szól, hogy megtanulják olvasni – a játékról “Baba Yaga megtanul olvasni.”

Az olvasás tanításának elve

Mint már említettük, nagyon sok tanár használja a “Baba-Yaga megtanulja olvasni” játékot az iskoláskorú gyermekek olvasásának tanításában. És ez nem véletlen: a játék a továbbképzés módszerén alapul. Ez a fajta képzés a négy-hét éves gyermekek pszichológiájának sajátosságait figyelembe véve épül fel, így a leghatékonyabb.

Általánosságban az óvodai és az általános iskolai korosztály gyermekei alig koncentrálnak egy dolgot. És a játék “Baba Yaga megtanul olvasni” lehetővé teszi, hogy játszani, feladatokat végrehajtani minden sorrendben. A gyermeknek, ahhoz, hogy elkezdje játszani a játék következő szakaszában, nem szükséges befejezni az előzőt.

A játék elindításával Ön és a baba azonnal felfedezheti a mesés atmoszférát, könnyű detektívrel. Baba-Yaga elrabolja a betűk jelentős részét. És a feladatod megtalálni őket. Különböző tesztek és feladatok várják a gyermek leveleit. És csak miután megoldotta őket, a gyermek levelet kap.

A tündér kis állatok segítenek a babának. Ne mondd el a gyermeknek a megfelelő lehetőségeket – hagyd, hogy egyedül megbirkózzon velük. A gyermeke minden egyes lépését különféle megjegyzések és kis állatok versei kísérik.

A gyermekpszichológusok régóta megállapították, hogy a gyermek versenysorozatban adott információ 40% -kal jobb, mint bármely más. By the way, a versforma az alapja az egész játéknak “Baba Yaga megtanul olvasni.”

Baba Yaga megtanulja, hogyan kell olvasni

A játék lényege

Ez a játék nemcsak a legfiatalabb gyermekek számára ideális, akik még nem ismerik a leveleket, hanem azoknak a gyerekeknek is, akik már ismerik a betűket, de még nem tudják, hogyan adjunk hozzájuk szótagokat. A játék bemutatja a gyermeket a betűkhöz, megtanítja, hogyan adj hozzá szótagokat és szavakat. És köszönhetően a csodálatos grafika és a professzionális hang hatású “Baba Yaga megtanulja olvasni” nagyon hasonlít egy rajzfilm, amelyben a gyermek úgy érzi, mint a főszereplő.

Az egész képzési program három szakaszból áll:

  1. Bukvarik. Az alapozóban a gyermek megismerkedik a betűkkel. Mindegyik versben van egy vers Baba Yagának. Általánosságban elmondható, hogy egy hónap alatt a morzsa szívesen ismeri, és örömmel előadja a négysávot.
  2. Slogarik. A szlogen segítségével a gyermek megtanulja, hogyan kell a szótagokat betűkből felvenni. És a bölcs Crow segít neki ebben. A betűk átmásolásának tanulási folyamata egy kicsit hosszabb ideig tart – egytől három hónapig.
  3. Mini – játékok. A játék harmadik szintje a legnehezebb. A gyereknek felajánl egy térképet, melynek feladata betűk kereséséhez. Miután végigjárta az összes mini – játékot, a gyerek összegyűjti az összes levelét, amelyet a játék kezdetén elrabolt a titkos Baba – Yaga.

És végül, minden olyan csecsemő, aki sikeresen teljesíti az összes felajánlott feladatot, vár a Baba-Yaga meglepetésére. Nem fogjuk elrontani a benyomást, és előre megmondjuk, melyiket – feltétlenül látni fogod magad.

Néhány szülő úgy véli, hogy a saját olvasásra való tanulás haszontalan. Mint például, eljön az idő, és a gyerek tanítani fogja az iskolában olvasni. Egyrészt így van, de a másik oldalon emlékezzen két dologra:

  • Gyermek önértékelése

A gyermekek túlnyomó többsége az iskolába jár, már képes olvasni. És a baba is lehet egy kisebbségi komplexum. És ebben a korban hasonló jelenség rendkívül nemkívánatos, mivel a bizonytalanság önmagában is kísérheti a gyermeket az egész iskolai életben.

  • Szeretem az olvasást

Abban az esetben, ha a gyermek megtanul olvasni “a bot alatt”, valószínűtlen, hogy a jövőben az olvasás szeretete lesz a fémjelzés. A játék folyamatában való képzés nem okozza a gyermeknek az olvasási folyamat elutasítását.

Végül is, bármi is volt, de mégis “milyen jó olvasni!” És a játék, “Baba Yaga megtanul olvasni”, segít a kisbabának.

Töltse le a DEMO változatot “Baba Yaga megtanul olvasni”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1