A tizenévesek ruházati stílusai: a véleménynyilvánítás szabadsága

a tizenévesek stílusaiTartalom:

 • A szemetet tiltakozás a szabványok ellen
 • Szabad szellem hipsterek
 • Kawai: a gyermek művészete

A modern tinédzserek számára a legfontosabb, hogy ne menjünk el a tömegben, és ne nézzünk úgy, mint mindenki. Ehhez nem csak a lányok, hanem a fiatal férfiak hihetetlen színekkel festik a hajukat, elképzelhetetlen ruhát viselnek, mint a szüleik felkavarta és feldagadt. A pszichológusok azt javasolják, hogy ne gyakoroljanak nyomást a gyermekekre, arra kényszerítve őket, hogy viseljenek tetszését. A tizenéveseknek megvan a saját furcsa, és belépnek egy bizonyos életkorba, úgy érzik, szükség van másoknak való bejelentésre. Ezért néhányan keményen tanulnak vagy sportolnak, míg mások találnak egy ruhadarabot.

A tinédzserek modern stílusa sok divatos trendet mutat be. A nagyvárosok utcáin gyakran találkozhatsz a fiúkkal, mint a lányok, és a fiatal sötétkő ruhákban öltözött hölgyek. Annak érdekében, hogy belső tapasztalataikat és ruházatukon keresztül feltárják magukat, a fiataloknak minden lehetőségük van erre. Beszélni fogunk ebben a stílusban rejlő főbb jellemzőkről. Ezért, ha saját egyedi képet szeretne létrehozni és figyelmet szentelni, olvasd el, hogyan érheti el ezt a szokatlan ruhásszekrény felvétele.

ruha stílus a tizenévesek számára

A szemetet tiltakozás a szabványok ellen

Sokak számára a “szemetet” nevezett ruházati stílus új és ismeretlen, de egyre több modern fiatal szeret rá. Ez szubkultúra született területén volt szovjet országokban, és egyfajta tiltakozás elfogadott magatartási normák, szabályok és normák diktálta a társadalom. A tinédzserek, akik ezt a stílust viselik, viselkedésük és megjelenésük látszólag gúnyolódnak, és ironikusan kezelik mindazt, ami körülveszi őket. Egyes kritikusok hasonlítják össze ezt a képet az emo-val, de bár mindkét áramlatban hasonlóak (például fényes, csillogó színek, extravagáns frizurák és smink), mégis két különböző divatirányzatot mutat.

A hétköznapi hétköznapi emberek számára a szemetet a rossz ízlés és az abszurditás mintája jellemzi. Mivel nem csak a serdülők megjelenése, hanem a viselkedésük is a sokk megakadályozására szolgál, így nem jelenti azt, hogy nem olyan, mint az általánosan elfogadott szabályok betartása. Az ilyen emberek megvetik az állandóságot és az általánosságot, szabad és szabálytalan életmódot választanak.

A “szemetet” szó angolul azt jelenti, hogy “szemét”, “szennyeződés”. A múlt század harmincas éveiben az USA-ban az Egyesült Államokban a társadalom zűrzavarai, amelyek nem ismerik fel az amerikai kultúrát. Ez a koncepció közvetlenül az aszocionalitáshoz és a vulgaritáshoz kapcsolódott. Azonban ma sok modern tinédzser mindenféle ruhadarab közül választja ezt, és csatlakozni kíván a szubkultúrás szemetethez.

Tehát az áramlás fő jellemzői:

 • Style trash – ez nem csak egy szekrény – ez egy egész filozófia. Követői nem érzékelik a ruhát, mint a meztelenség hidegéről vagy fedezéséről való védelem eszközeit, hanem mint az önkifejezés eszköze. Ugyanakkor tagadják a “stílus ikon” koncepciójának létezését, a divatügyekben, kizárólag a vágyaikra és a belső hangulatra támaszkodva. Az ebben a szubkultúrában lévő serdülőkben negatív attitűd a vásárlástól, valamint a fogyasztói életmódtól.
 • Ez a stílus különbözik a többiektől az egyértelmű szabályok és formulák hiányában. Ebben az esetben megengedett bármilyen ruhát viselni, amely még az össze nem illő dolgokat is ötvözi: műanyagból, fémből vagy papírból készült ékszerek, különböző árnyalatok világos harisnya, rajzfilmes pólók, hajformák. A fő feladat az, hogy kifejezze egyéniségét a ruházat prizmáján keresztül, kizárólag az ízlésedre támaszkodva, és ne a divatirányzatokon.
 • A szemetesek rajongói különös figyelmet fordítanak a sminkre és a frizurára. Üzleti képeslap lányok – fényes haj (kék, kék, piros, rózsaszín), pontatlanul kiálló különböző irányokban. Szintén népszerűek a dreadlocks és afrokosichki. Ami a sminket illeti, annál inkább festett az arc, annál jobb.

Ha azt szeretnénk, hogy hozzon létre egy trash-megjelenés, ne félj kísérletezni, és kiválasztani a leginkább illő szekrény elemek, például kopott farmer és a klasszikus kasmír kabátot, szigorú ing nyakkendő és cipők. Sok lány öltözik a bálterembe és a gumicsizma. A divatos fiatal nők nélkülözhetetlen tulajdonsága szintén fényes harisnyanadrág és nyakkendő.

különböző ruhadarabok a tizenévesek számára

Szabad szellem hipsterek

Manapság sok tizenévesek és huszonöt fiatalok közül fiatalok választottak maguknak egy hipster stílust. Ez a szubkultúra egy nem fogyasztói életmódot hirdet, nem kereskedelmi célokat részesít előnyben és támogatja a szabad gondolkodást. A jelenlegi név az angol “a témában való” szóból származik. Ennek a kultúrának a prototípusa a beatnik.

A tizenéves hipsterek fő feladata, hogy távol tartsák magukat a társadalommal szemben támasztott szabályoktól, véleményektöl és viselkedéstől. Ennek a trendnek számos képviselője olyan kreatív emberek, akik kedvelik az alternatív művészetet, és munkájukhoz kapcsolódnak. Gyakran ezek újságírók, tervezők, galéria tulajdonosok, fotósok, DJ-k stb. Ha a hipsterek filmeket néznek, akkor ez szükségszerűen egy művészeti ház, ha zenét hallgat, akkor nem kérdéses a popzene – inkább a synthpop, a low-fay, az indie-rock.

Ellentétben a tinédzserekkel, akik ruhás stílusban öltözködnek, és ellenzi a drága divatmárkák hatalmas dominanciáját, a hipsters éppen ellenkezőleg, épít egy modern dolgot a kultusz rangsorában. Elidegeníthetetlen tulajdonságaik:

 • Apple gadgetek;
 • Moleskin notebookok, amelyek dermatin jegyzettömbök egy rugalmas zenekaron, ahol a fiatalok kreatív munkájuk eredményeit adják. A legtöbb hivatásos szubkultúrához tartozó tizenévesek megtalálhatók a közösségi hálózatokon, ahol művészetről, divatról stb. Beszélnek;
 • Zenith, Lomo és Holga márkájú fényképezőgépek. A lomográfia művészete sok hipsteret vonz, hogy minden megnyilatkozásában megragadja a valós életet, nem díszít, és nem ülteti meg.

Természetesen ez a ruházati stílus, sőt, mint másokhoz, saját sajátosságai vannak, amelyekről elmondjuk:

 • Ez a trend a divatban különböztetik meg a kombináció a szekrény a szüreti vagy házi tételek modern modellek a költségvetés és a jól ismert márkák. Nézd hipsterov lehet leírni, mint “szándékosan gondatlan”.
 • Ez a stílus feszes farmert és feszes nadrágot visel. Ebben az esetben ezeket a modelleket nemcsak a lányok, hanem a fiúk is viselik.
 • A hölgyek nem tehetnek ilyen ruhákat, például pólókat, pulóvereket, pulóvereket és pólókat. A fő szabály az állati nyomatok, a városok képei vagy a különböző nyelveken történő feliratok jelenléte. Sok srác kedveli a kockás pamut ingeket, amelyek feltétlenül szűk farmerben vagy nadrágban töltik fel.
 • A különböző színek (sárga, narancssárga, zöld és így tovább) hipster – cipők nélkülözhetetlen tulajdonsága. Különösen népszerű a “Converse” márka.
 • Ami a kiegészítőket illeti, ez a stílus csak tele van velük. Világos sávszalagok, műanyag szemüvegek, kötszerek, színes nadrágok és harisnyanadrágok, hatalmas hosszú sálak, masszív dísztárgyak, fülbevalók mind hipstereken láthatók.

Ennek a szubkultúrának a követői olyan fiatalok, akiknek kifejezett személyisége van, és pozitívan kapcsolódnak a divatirányokhoz. Ez a ruha stílus kombinálja mind a vintage tárgyakat, mind a modern modelleket.

ruha stílusa tizenéves kawaii

Kawai: a gyermek művészete

A “kavai” fogalma a japán nyelvről érkezett hozzánk, és azt jelenti: “bolyhos”, “cutie”, “bájos”. Ma ez a stílus népszerű a tizenévesek körében, nemcsak Japánban, hanem a világ minden táján. Hagyományosan inkább a lányok kedvelik, mivel inkább raskompleksovany választják a ruhákat, és mindig próbálják kiemelni a tömegeket, hogy megmutassák az egyéniségüket.

Nézzük részletesebben a divat trendjének főbb jellemzőit:

 • Úgy néz ki, mint egy lovag, nem elég csak elmenni a boltba, és megvásárolni ezt vagy azt a dolgot. Ebben az esetben be kell tartanunk a szabályt – minden, amit saját kezeink végeznek, egyedülálló és értékes. Ezért az ilyen szubkultúrához tartozó serdülők körében véletlenszerűen varrni kell a ruhákat és a vázlatokat.
 • Ez az ifjúsági stílus nem fogadja el a szüzességet és a monotonságot. Mindig elfelejtsd a társadalom által kiváltott bélyeget, hogy a ruhadarab és a kiegészítők minden elemének ugyanolyan árnyalatúnak kell lennie. A tizenévesek a megjelenésüket a szivárvány minden színével kombinálják. Tehát egy fényes vöröses táska és cipők, egyiküknek például kéknek kell lennie, a másiknak pedig zöldnek kell lennie. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy az élénk színeket ajánlott semlegesre hígítani – az elsőek még színesebbek lesznek.
 • A kép nélkülözhetetlen tulajdonságai a térdhosszú pulóverek, amelyeket szűk nadrágok viselnek. Egy másik lehetőség – sötét farmer, és tetején egy világos szoknya. Ezt a stílust sok csipke megkülönbözteti. Ez megtalálható kesztyű, nadrág, gallér, mandzsetta, ruhák és egyéb elemei a ruhásszekrény.
 • A “japán cutie” képének elkészítéséhez mindenféle tartozékot használnak: jelvények, színes ékszerek műanyagból, fémből, szőrmekercsekkel és így tovább. A sminknek nagyon világosnak és provokatívnak kell lennie, mert a lányok rajzfilmképeket ismételnek. Egy másik funkció – minden egyes köröm esetében különböző színű lakk.

Kawai ruhában többnyire a lányok között található, de a közelmúltban elkezdtek elviselni és fiatal férfiakat. Sok tizenéves, akik nem akarják felfogni ezt a világot a problémáik és a felnőttek helyzetéből adódó problémák miatt, ameddig csak lehet, gyermekeik maradjanak, világos, összeegyeztethetetlen dolgokkal. Ez az oka annak, hogy a kawaiit gyermekeknek is nevezik.

Természetesen sokkal több tinédzser stílus létezik, de a mai három legnépszerűbbnek neveztük. Mindegyikük kifejezheti az egyéniségét, ezért válasszon olyan ruhákat, amelyek tükrözik az Ön érdekeit, vágyait és hiteit!

Javasoljuk, hogy olvassa el: Az első havonta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4