A serdülőkorúak hiánya

a serdülők súlyosságának okai

Tartalom:

 • Higgadtság okai
 • Hogyan szerezzünk súlyt egy tinédzsernek?
 • Néhány gyakorlatok, amelyek növelik a súlyt otthon

Napjainkban sok szülő szembesül a túlsúly súlyos problémájával a gyermekben, de van egy hátránya az érméhez – a gyermek súlygyarapodásának nehézségei. A súlygyarapodás legtöbbször pubertással jár.

Hogyan szerezzünk súlyt egy tinédzsernek? Leggyakrabban a szülők gondolkodnak ebben a kérdésben.

A teenager különös hiányosságokat keres a testében még akkor is, ha az ábra tökéletes, és nincs szükség “korrekcióra”. Ez a kezdet a legtöbb komplexum számára, beleértve a túlzott lazaságot is. A szülők és a gyerekek arra törekszenek, hogyan oldják meg ezt a problémát. Sajnos sokkal kevésbé van információ erről a témáról, mint azoknak, akik meg akarják szabadulni az extra fontokat.

alultáplált tinédzser táplálkozása
Vissza a tartalomjegyzékhez

Higgadtság okai

Az első oka az étvágy csökkenése. Ez az ok meglehetősen gyakori a serdülők körében. Úgy tűnik, hogy a megoldás erre a problémára ismert, de nem minden olyan egyszerű. Ne tegye a babát, és azt mondja, amíg eszik, az utca nem jön ki, először meg kell kitalálnod, mi okozta az étvágycsökkenést.

A kérdésre adott válasz nem feltétlenül ártalmatlan, például a tapasztalat, hiszen a serdülőkorúak maximalizációja a valóságot a felismerésen kívül torzíthatja. A normális a felnőtt számára egy dráma egy tinédzser számára. Abban az esetben, ha a serdülő nem hajlandó enni, először beszéljen vele, mert valósághű a probléma alján. És akkor eltűnik önmagában.

A második ok a növekedés gyors növekedése. Ugyanez történik minden tinédzserrel is, de a leginkább észrevehetően a fiúkban 14-16 évig terjed. Néhány hónap alatt a magasság növekedése kb. 10 cm lehet.

A legtöbb esetben az izomtömeg és annak mennyisége nem lépést tart a test ilyen gyors növekedésével, és úgy tűnik, hogy a gyermek súlyosan fogy. Ebben az esetben nincs oka aggódni, ne menjen orvoshoz a fogyás miatt, és megtanulja megtanulni, hogyan kell súlyt szerezni egy tizenévesnek.

A harmadik ok a túlzott motortevékenység. Ebben az esetben nem szükséges korlátozni a gyermeket. Csak teljesítménykiegyenlítést igényel.

A negyedik ok a betegségek és stresszek. Gyakran előfordulnak különböző anyagcsere-rendellenességek, amelyek viszont befolyásolják a kamasz súlyát. A probléma megoldásához a legmegfelelőbb egy magasan képzett orvoshoz fordulni, aki elmondja, hogyan kell megemelkedni.

testsúlygyarapodás
Vissza a tartalomjegyzékhez

Hogyan szerezzünk súlyt egy tinédzsernek?

Annak érdekében, hogy a gyermek súlyt szerezzen, nem kell élelmiszert igénybe venni, ami kedvezőtlenül befolyásolja az egészségét. Az étrendnek magas a kalória, de nem káros az egészségre. Segítsen kalóriát a szénhidrátokat és fehérjéket tartalmazó élelmiszerek testében, és ez:

 • madár;
 • hús;
 • gyümölcsök;
 • tenger gyümölcsei;
 • zöldségek;
 • sütőipari termékek;
 • tészta.

Hús, burgonya, hal és hasonlók előnyben részesítésére. Az étel elkészítéséhez jobb a napraforgó és a vaj használata. Drink tea, kakaó cukorral.

Adja át a kamasz 3-4 órás, folyamatosan növekvő adagokat. Ebből következik, hogy napi 5-6 alkalommal kell enni. A reggeli, az ebéd és a vacsora teljesnek kell lennie, az ebédnek tartalmaznia kell az első levest, a második hús burgonyával vagy tésztával. A délutáni ételek, az ebéd és a késő esti vacsora egyfajta snacknek kell lennie, és tartalmaznia kell gyümölcsöt, pékáruk, túró, és így tovább.

Figyeljen és igyon. Egy napra egy tinédzsernek kb. 2 liter folyadékot kell inni: ásványvíz, gyümölcslevek (lehetőleg frissen préselt), kakaó, tea, forró csokoládé. Az italos italok színezékekkel vagy szénsavval nem ajánlott. A legjobb, ha előnyben részesítjük az áfonyalét vagy a gyümölcslevet, nagy energiatartalmuk van, trópusi gyümölcsökből készült gyümölcslevek.

A fiúknak ajánljuk az izomtömeg gyakorlását és építését, amely sportos formát ad a testnek. A súly függ ettől. Ehhez az edzőteremben lehet menni, és otthon is végezhet órákat. A lányok azt is javasolják, hogy sportoljanak, de nem pumpálják az izomtömeget, nem képesek fitnessre, ez segít az ideális alak elérésében.

táplálkozás egy tizenéves számára, hogy megszabaduljon a lustaságtól
Vissza a tartalomjegyzékhez

Néhány gyakorlatok, amelyek növelik a súlyt otthon

 • Push-up a padlóról;
 • Squats a súlyzókkal;
 • Lépések súlyzókkal;
 • Keskeny és széles fogással meghúzva;
 • Push-up a tricepszel.

A gyakorlat minden más napra elvégezhető, így az izmok a terhelés után felépülhetnek.

A súlyt fokozatosan kell összegyűjteni, nem pedig rándulásokkal, és nem intenzíven, mivel ez nagymértékben befolyásolja az egészségi állapotot. Semmilyen esetben sem tehet speciális tablettákat és egyéb anyagokat sem az izomtömeg növeléséhez, sem a súlygyarapodáshoz. Az orvosok megtiltják az ilyen gyógyszerek, felnőttek és serdülők használatát, szigorúan tilosak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 57