Пастила: рецепта от детството

пастилова рецепта

Съдържание:

 • Белеви пастили
 • Apple пастил
 • Пастила от круша
 • Пастила от царевично брашно
 • Пастила от малина

Мармалада – не мармалад, дъвка – не дъвка, бонбони – не бонбони. А! Това е познат деликатес от детството – пастила. По-полезно сладост, може би, е просто невъзможно да се мисли. Особено ако пастилата се приготвя без добавяне на захар. И така, какво вкус, почти всеки знае, но как да се подготви такъв деликатес не е известно на всички. В същото време, приготвянето на пастила у дома е, както се оказа, много лесно. Процесът е сравнително прост, а състава на рецептата за пастили се диктува само от сезона или от собствените им вкусове. Опитайте се да подготвите пастила – и със сигурност ще го направите.

Белеу пастила

Историческата рецепта, която доведе до всички известни рецепти от плодова паста. Автор на тази рецепта е търговецът Прохоров, който въз основа на народните рецепти дойде с начин на обработка и съхраняване на ябълки. Това значимо събитие се случи още през 1888 година. Оттогава Белеу палатия (след град Белева) е станала известна в много и много страни по света.

съставки:

 • Ябълките на Антонов (кофа)
 • Захар (12 чаши)
 • Бели яйца (8 бр.)
 • Захар на прах

Получаване:

Моите ябълки, ние чисти и фино котлет. Сгънете в алуминиев съд и изпарете в пещ до пюре. Охлаждаме приготвените картофени пюрета, разтриваме ги през сито или през котлен камък. Ние побеждаваме протеините, добавяме захар към тях и ги смесваме с картофено пюре. Още веднъж, размахвайте, докато теглото се разясни. Поставяме няколко чаши картофено пюре (за смазване на шевовете). Останалата част от масата се поставя върху две тави за печене, покрити с пергаментна хартия и се сушат във фурната на най-ниската температура за няколко часа. Отстранете изсушените слоеве, завъртете хартията и я намокрийте с вода. Полагаме слоевете с останалата маса и се търкаляме на рула. Поставете ги обратно на тавата за печене (по шева) и отново ги изсушете във фурната. Завършените ролки пастили се втриват с пудра захар, опаковани в пергамент и се съхраняват на сухо и хладно място.

рецепта за тестени изделия

Apple пастил

Най-често срещаната рецепта. Дали от факта, че винаги сме имали ябълки, или от факта, че като ябълки на почти всички. Въпреки това, за подготовката на пастили у дома, това е вид метод, който може да се счита за основен.

съставки:

 • Пресни ябълки
 • вода

Получаване:

Избираме добри ябълки. Моите, нарязани на половинки и отстранете ядрото от тях. Вземете tolstodonnuyu тиган и се изсипва вода до височина един сантиметър. Изсипете ябълките в тигана и поставете тигана на огъня. Ние даваме заври и варете (без да се разбърква!) За да къкри половин час до два часа – времето, в зависимост от вида и размера на ябълки. Оставяме варени ябълки в тенджера, докато се охлади напълно. След това филтрирайте, източете течността и изтрийте ябълките през сито. Получената пюре разпространението на печене лист, покрит с фолио (печене хартия), тънкослойна изглади ябълки (четири-пет милиметра) и се оставя да изсъхне. Завършеният бонбони премахнете от филма и завои, което позволява на другата страна, за да изсъхне. След това се нарязва на парчета с желана големина и да се съхраняват в банка или увити в хартия за печене.

Пастило от круши (словашки)

Друга рецепта за плодова паста. Този път техните круши, а дори и словашки! Ще се опитаме ли да го приготвим?

съставки:

 • Килограм круши
 • Чаша захар
 • вода

Получаване:

Крушите внимателно и нарязани на филийки. Изсипете малко вода в тигана и изсипете крушите в него. Разграждаме ги, докато ги омекнем, изтрием през сито и отново кипнете, за да изпарите излишната течност. След това добавете захар и отново готвяйте, докато е напълно дебел. Слагаме горещите картофени пюрета върху тава, покрита с хартия за печене. Сменете на хартия още гореща маса и изсушете във фурната. Готовата паста е навита и съхранявана в затворени стъклени буркани.

Пастила от царевично брашно

Необичайна и оригинална рецепта за готварски пастили.

съставки:

 • Половин килограм царевично брашно
 • Чаша захар
 • 3 чаши мляко
 • А щипка сол

Получаване:

Млякото се изсипва в тенджера, добавете цялата захар и сол, заври. В вареното мляко внимателно изсипете (разбърквайте) царевичното брашно. Кук на слаб огън, докато масата се сгъсти. Другата гореща маса се разпространява върху таблата, изравнява се с тънък слой и се оставя да се охлади и втвърди. Изрежете готова паста на парчета от правилния размер.

Пастила от малина

За промяна, ние също ви предлагаме рецептата за палачинка за зрънце. Опитайте се да направите ароматна палитра от малини.

съставки:

 • малина
 • Сок от малина

Получаване:

Стиснете чаша сок от малина. Останалата част от моите плодове в студена вода и поставени в тенджера. Покрийте тигана и поставете фурната на пара. Парените топли малини се изтриват през сито. Полученото пюре от малина се разрежда със сок и се поставя върху чиния. Ние кипваме, докато количеството пюре намалява с два пъти. След това разстиламе картофените пюрета върху лист за печене, покрит с хартия за печене. Изсушете пастата на слънце или във фурната. Слагаме готовите пастили с пудра захар и ги съхраняваме на хладно и сухо място.

Както можете да видите, всички рецепти за готвене е почти един и същ: вземете плодове,, готви картофено пюре, ги подсушете. Опитайте! Уверете се, че е полезно деликатес, направен от ябълки и круши, малини и касис, морски зърнастец и орлови нокти, калина и от сливи и дори царевично брашно.

Съветваме ви да прочетете: Как да готвя “Anthill”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 43