Начини за събиране на ябълки за зимата

ябълки за зимата

Съдържание:

  • Подготовка на парчета в кутии
  • Заготовки без кипене
  • Бланширане на ябълки
  • Пюре от ябълкови кюспе
  • Различни аромати и комбинации

Едва ли някой обича да яде пайове от ябълки, особено ако в зимата на двора и тялото няма витамини, а просто искат плодово настроение.

Възможно ли е да се сравнят аромати на ябълка с домашно приготвени сладкиши с закупени сладкарски изделия на базата на химически аромати и подобрители на вкуса?

Всеки собственик е в състояние на себе си и любимите си хора реални домашно ябълков пай зарадва цяла зима, само поставяне на определен период от време и усилия, през лятото и есента на заготовки. За щастие, ябълките в нашите географски ширини не са екзотични и растат в почти всички градини и домашни парцели. Дори и без да имат собствен плод, пълненето на пайове от закупените ябълки няма да бъде по-малко вкусно и полезно. Достатъчно е да изберем най-подходящата рецепта и да стигнем до бизнеса.
Връщане към съдържанието

Подготовка на парчета в кутии

Този начин на печене от ябълки за пайове е доста прост, а плодовете са различни, тъй като запазват както външния вид, така и вкуса на почти пресни ябълки. Такова заготовка е идеално за печене на пайове и шарлоти и можете просто да ги изядете без да печете. Подходящи за почти всякакъв вид ябълки, но най-оптималните са кисели солидни сортове, като Antonovka. Такива ябълки ще запазят своята форма и вкус и няма да се влошат в състояние на пюре.

Ябълките се нарязват на четири части. Ядрото, дръжките и червените дупки, които са неизбежни за домашните ябълки, се премахват. Следващите тримесечия се нарязват на по-малки парчета от размера, които обикновено се използват за добавяне към печенето. За 1 кг от тези парчета се вземат 200 грама захар. Ябълките се поръсват със захар и се оставят да стоят около час, за да може сместа да пусне малко сок. След това всичко се задушава, веднага се разлага в стерилизирани буркани и се навива с капаци.

правейки ябълки в кутии
Връщане към съдържанието

Заготовки без кипене

За този метод се вземат предимно меки и сладки летни сортове ябълки. Плодовете се изчистват от сърцевината и се повреждат, след което се търкат върху голяма ренде или се търкат с помощта на кухненски робот с дюза, която прави големи чипове. И можете просто да ги накълцате, но отнема много повече време.

Приготвен по този начин, масата се смесва със захарта на вкус, така че не е прекалено сладка и се подрежда в буркани, леко набивайки ябълковата смес, оставяйки няколко сантиметра на върха. Освен това пълните кутии се стерилизират в рамките на половин час и се навиват с капаци. Такава зимна празнина също запазва вкуса и аромата на пресни ябълки, с изключение на това, че консистенцията е по-скоро подобна на картофено пюре. Можете да го добавите към пайове и пайове или просто да приготвите яйчен компот, приготвен с витамин, като добавите вода и я заврите.
Връщане към съдържанието

Бланширане на ябълки

Много интересен начин за приготвяне на ябълки за бъдеща употреба е бланширането, т.е. краткосрочно лечение с вряла вода, което ви позволява да спестите максимално количество витамини и хранителни вещества, отколкото при пълно кипене. За да направите това, предварително обелени и нарязани на парчета ябълки падат в кипяща вода в продължение на пет минути, а след това се охлажда със студена вода. След това парчетата трябва да се разстилат върху кутии, да се излива вряла вода и да се стерилизира за около 15 минути.

Така обработените ябълки могат да се съхраняват през зимата, дори и без да се търкалят капачки. Основното нещо е на хладно място. Това заготовка за плодове може да се консумира под всякаква форма, ще бъде вкусно и лесно да се яде и да се добави към различни ястия. И ако добавите малко канела към кутиите предварително, ще получите прекрасен зимен ябълков десерт с несравним вкус и аромат.

Сушени ябълки
Връщане към съдържанието

Пюре от ябълкови кюспе

Бих искал да разработи обработката на ябълковата торта, която остава след дестилацията на сок. Ако правилно подготвяте ябълките за преработка в сок, не е нужно да изхвърляте изстискванията, но те са идеално пригодени за пълнене на пайове през зимата. Така че, преди да дестилирате ябълките в сок по някакъв достъпен начин, отново трябва да ги почистите от увреждане и ядро. След това на изхода ще се окажат както сок, така и ябълково пюре, доста подходящо за правене на желе или конфитюр.

Малка вода се прибавя към изстискванията и тази смес се кипва за няколко минути. Това дори не е пълноценно кипене, но с пара. Захар се добавя за 1 кг пюре 600 г гранулирана захар. След това всичко се вари в специално ястие за приготвяне на сладко за около половин час. Изцяло охладени и вторият път само до доведе до кипене, веднага се изсипва в стерилизирани буркани. Тази ябълкова смес трябва да се навие с капаци, тъй като е много деликатна и практически не съдържа ферментирали киселини. Можете да го използвате през зимата в пайове или като самостоятелно ястие.
Връщане към съдържанието

Различни аромати и комбинации

По-горе сме разгледали основните начини за заготовки от ябълки, които да се използват при приготвянето на пайове и други печени продукти. Сега трябва да се занимаваме по-подробно с различни комбинации от аромати. Например, всеки знае, че канела подчертава аромата, омекотява киселинността и подобрява вкуса на ябълките. Много малко добавена канела на прах ще направи всеки ябълков сорт ароматен и изискан.

Но още по-интересни са домашните препарати от ябълки за зимата в съчетание с други плодове и плодове. Класическата комбинация е ябълки и сос. Вторият дава краен продукт красив червеникав богат нюанс и малко вкус. Можете да добавите сок от планинска пепел или просто да хвърлите шепа пресни плодове. Lingonberry е идеален и за приготвяне на конфитюр, желе, пюре и други ябълки. И от плодове крушата е най-подходяща. Ябълковият крушов сладък бонбон със солени боровинки в продължение на стотици години се счита за класически първичен руски десерт.

Изхождайки от всички описани по-горе, е възможно да се направят изводи, че при приготвянето на полуготови ябълки и десерти за зимата няма нищо трудно и невъзможно. И отнема доста време. Необходимите продукти са толкова достъпни и прости, че би било глупаво да не се харчат малко усилия и да не се стопят няколко буркана с вкус и вкус на слънчево лято и ябълка есен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 30 =