Колко правилно и вкусно е да подготвите ребрата?

пържола рибай рецепта

Съдържание:

 • Какъв тип месо е подходящо за пържола?
 • И как можеш да изпържиш това прекрасно парче месо?
 • От теория до практика
 • И друг път, използвайте различна рецепта
 • Нека се опитаме да мариновахме пържола преди готвене
 • Ако няма време за накисване

Не е тайна, че пържола е ястие от американската кухня. Има дори мнение, че това е единственото истинско американско ястие. Защото всеки, който дойде на континента от Европа, донесе най-любимата рецепта на националната му кухня.

Дори древните римляни и келтите са можели да готвят месо.

Подготовката на този американски пържола е изкуство, което се подчинява на определени правила, което го прави в собственото си уникално ястие, характерно за тази страна.

Рецептата му е проста и сложна.

Изнасилването на месо от волове от специална агнешка порода Angus Aberdeen в САЩ е под контрола на държавата. Това не е малко от говедото, което се използва за средния руски потребител. Биковете се хранят със зърнени храни. Месо от това се получава “мрамор”, с междинна мазнина между влакната на месото. При готвене мазнините се топи и импрегнира мускулните влакна, придавайки на пържола желаната сочност.
Връщане към съдържанието

Какъв тип месо е подходящо за пържола?

За реброто-пържола вземете само парче месо от района под кокошката, където мускулната тъкан се допира до реброто. Тук има различни видове мускули, а на изрязаното ребро се оказва, че е съставено от различни парчета месо със слой мазнини в средата. Цифрата е подобна на окото, защо името в превод на руски език е “очевидно”.

Този ориз не се приготвя от сдвоено и замразено месо. Но тъй като Русия няма собствена традиция да отглежда такива меса, е възможно да купува готово месо за бързо замразяване или хладилни пържоли в елитните супермаркети. В същото време се нарязва на парчета с необходимата дебелина, строго от 3 до 5 см. Трудно ли е? Скъп? Но си струва …

пържола ribay със зеленчуци
Връщане към съдържанието

И как можеш да изпържиш това прекрасно парче месо?

В стек къщи месото се приготвя в печка. Специално обучен човек постоянно поддържа необходимата температура. От работата му зависи половината успех при подготовката на перфектния пържола. Обикновените американци използват скара при готвене на пържола вкъщи, което означава пържене на месо на скара върху горещи въглища.

Можете да готвите панирана пържола в тенджера или конвенционален тиган.

При готвене къщата е много добра, за да се получи термометър за измерване на температурата вътре в антената със сонда, която може да се залепи в парче месо, като по този начин се осигури необходимата степен на пържене.

Първо, ние определяме каква степен на печене трябва да се постигне. Има седем:

 • “Син” – много бързо пържени, за да образуват слой коагулиран протеин, така че да няма поток от сокове. Температурата вътре в парчето е 46-49 ° C.
 • “С кръв” – пържено при 200 ° C в продължение на 1-1.5 минути. от всяка страна, вътрешната температура е 50-55 ° С.
 • “Слаба печено” – при 200 ° С запържете 2-2,5 минути от всяка страна, температурата вътре – 55-60 ° C, ярко розов сок.
 • “Средно печено” – пържено на 180 ° C в продължение на 3-3.5 минути от всяка страна, температура на месото 60-65 ° C, светлорозов сок.
 • “Почти пържено” – при 180 ° C в продължение на 4-4.5 минути от всяка страна, температурата в парчето е 65-69 ° C, сокът е прозрачен.
 • “Печени” – готвене, както и предишната, след печене се пече във фурната, температурата на парче е 71-100 ° C, малко прозрачен сок.
 • “Висока пържена” – печене, печене във фурната. Температурата на месото е 100 ° C, сокът не се секретира.

Пържола готвене

Връщане към съдържанието

От теория до практика

За да подготвите ястието, ще ви трябва:

 • Ribey стекове – опаковането може да бъде различно, количеството по желание; ако те са замразени, може да се наложи да ги размразите до 24 часа в опаковката в хладилника;
 • Черен пипер – 2 ч.л .;
 • Сол – около 0.5 ч. Л.

И това е всичко, нищо добро не е необходимо за добро месо. Е, правилната рецепта за готвене, разбира се, ще ви помогне да не я разваляте при пържене.

Пълното размразено парче трябва да се остави да лежи при стайна температура в продължение на половин час на час, така че да се равнява равномерно вътре и навън.

Натрошете черен пипер и изсипете плоска чиния.

И така, решихме до каква степен ще изперем месо? Слагаме на огъня тава и го загряваме на 200 градуса. Незабавно включете фурната, ако готвяме печено месо.

В същото време, сол на пържола и свийте страни (не широката равнина, но страните на парчето) в прясно смлян пипер.

И постави ребрата в тиган. Торбата за скара има специални ребра на дъното, те ще оставят раирана шарка върху месото. За да получите типичен модел “пържола” за американски пържола, грилът ще трябва да завърти парчето в средата на пържене с 90 ° от едната страна.

Обърнете се и също така, ако желаете, за да запържете месото от другата страна.

Времето за печене от всяка страна се избира според желаната степен на печене. Обикновено се прави от средно до силно пържене. Ако сте избрали последните две степени, пържола след пържене в тиган трябва незабавно да се прехвърли в предварително загрята пещ до 200 ° C на скара за няколко минути.

Месо, за да излезете от фурната и не забравяйте да я оставите да стои под капака или дълбоко ястие. Поглъщайте слюнката, изчакайте около пет минути, докато ребрата-стек почива и сокът в нея се разпределя равномерно. След това, предвиждане, нарязани месо на тънки филийки и … наслаждавайте се.

пържола с аспержи
Връщане към съдържанието

И друг път, използвайте различна рецепта

За да направите месо по този начин, имате нужда от грил. Така съблазнителен мирис на дим от загрят RIBEYE пържола и толкова красива podpekaetsya фланг от домати през лятото, на поляната пред къщата всеки руски гражданин, е напълно готова да се чувства сто процента американец. Е, ако няма грил, трева или сняг, ние ще управляваме вариантите в тиган. Все още сме от Русия и не сме свикнали с това.

Рецептата под името “Tomahawk” изисква такива продукти:

 • Ribey пържола върху костта – около 400 g;
 • Чери домати на клонки – 2 клона;
 • Чесън – 2 глави;
 • Шампаньоли малки няколко парчета, на вкус;
 • Масло за печене;
 • Няколко крушки са плитки;
 • Червено вино;
 • Винен оцет;
 • Уиски – 15-20 ml;
 • Морска сол, захар, черен пипер черен пипер – на вкус.

Пържола сол с морска сол и черен пипер с прясно смлян пипер. След това изпържете горещите въглища до желаната степен на печене.

Ако няма термометър под ръцете, степента на печене с добра точност може да се определи по следния начин. Свържете върховете на палеца и показалеца без напрежение. Натиснете няколко пъти върху възглавницата под палеца, от дланта на ръката си. Месото с такава твърдост ще съответства грубо на степента на слабо пържене. Малка и средно – средна печена, голяма и безименна – почти пържена, голяма и малка пръст – пържена.

Месо поставено върху чиния за “почивка”.

Докато готвите зеленчуци.

В главите на чесъна, отсечете върховете, печете чесъна на скара.

Чери домати, задържащи въглищата, поръсени със сол и захар.

Шпинегонът се квадрат, пържено с шалот, сол, черен пипер в масло. Когато сокът е изолиран от гъбите, ги извадете и добавете червено вино и оцет към сока. Сокът трябва да се запали до огъня.

На пържола поставете пържените гъби с лук. На стените на пържола поставете главите чесън и клонки с домати.

Уиски ще бъде необходимо за сервиране, изненада и приветствие на гостите или близките. Когато всичко е вече красиво изложено на чиния, трябва да излеете малко уиски около пържола и да го запалите. Алкохолът бързо изгаря, оставяйки фин фин аромат и леко забележим вкус на месо.

Смята се, че рецептата за фламбе се появява във Франция по вина на един небрежен готвач. Но царят го харесваше толкова много! Опитайте също, не всички същите царе се отдадете на изискана кухня.

Маринована пържола риба
Връщане към съдържанието

Нека се опитаме да мариновахме пържола преди готвене

Необходимо е:

 • Ribey пържола – 400 г;
 • Една вар;
 • Соев сос – супена лъжица;
 • Зехтин – 2 супени лъжици;
 • Чили-сос, черен пипер, дафинов лист и сол – на вкус.

Рецептата е малко некласическа, пържола в родината си е приготвена точно така, без марината. Но да опитате нещо ново е винаги полезно. Най-малкото, за да реши как ще вкуси по-добре.

За марината, смесете лимонов сок, соев сос, масло и сос от чили. Смесете всичко и добавете сол и подправки.

Преди това размразени пържоли изливат марината и плъзгане в него месо и оставете на стайна температура за няколко часа, като се обърна парче от страна на страна, след известно време, за да и мариновани.

За да запържете пържола на грил или тиган до необходимата степен на печене.

Поставете месото на чиния за почивка, гответе за гарнитура и украсете ястието за всички зеленчуци. Можете да се пържат в тиган за пържене, където месо, квартали чушки, чери домати, чесън на главата и дебели кръгчета лук – всичко, което той иска.

Сервирайте се на чиния и попийте, размърдайте и разбърквайте с удоволствие.

Ето още една рецепта за пържола риба в марината – за тези, които обичат чесън мирис на печено месо.

продукти:

 • Ribey пържола с тегло около 400 g;
 • Кисело мляко неподсладено – половин чаша;
 • Лимонов или лимонов сок – 0,5 супени лъжици;
 • Чесън – два зъба, но на вкус;
 • Пурика на прах, черен пипер, сол – на вкус;
 • Нарязани пресни или сушени билки: магданоз, целина.

Смесете всички съставки, за да подготвите марината. Чесън за тази преса през пресата.

Налейте маринатата равномерно в месото и я увийте във филм. Оставете в хладилника за през нощта.

Преди готвене, подгрявайте фурната и загрейте тигана.

Сварете бързо месото, около 2 минути от всяка страна, докато сте готови да вкарате фурната.

Можете да използвате маринована питка за месо, за да мариновате – всяка домакиня има тайна. Основното нещо е да не правите култ от оригиналното ястие. В нарушение на традициите, винаги се раждат нови шедьоври.

Връщане към съдържанието

Ако няма време за накисване

Ако просто не мога да чакам, че още няколко часа, докато се маринова месото или неочаквани гости на прага, и пържолите току-що се размразяват, какво правиш в този случай?

Рецептата за пържола в каубойски стил с аржентински сос от химички ще помогне.

Необходимо е да се вземат:

 • Ribey пържола с кост – това се нарича каубой;
 • Сол, пипер на вкус.

Рецептата на соса изисква съставки като:

 • Прясно магданоз – около 200 г;
 • Чесън – 5 големи зъба;
 • Зелен лук – 50 грама или повече;
 • Под от червен пипер, пикантен;
 • Орегано – 1 супена лъжица;
 • Винен оцет – 3 супени лъжици;
 • Зехтин – половин чаша;
 • Сол -1 ч. Л.
 • Черен пипер – на вкус

За билков сос и лют червен пипер със семена, нарязани на ситно или нарязани в блендер, добавете риган и черен пипер, сол, оцет и масло. Нека варя, но за сега вземете пържола.

Разклатете тигана и пържете пържола до желаната степен. Сложете го върху чиния и оставете месото да почине за около 5 минути, като го покриете с фолио.

Ако желаете, гответе зеленчуци на скара за гарнитура.

Сервирайте месото на чиния, изсипете го нагоре със сос Chimichuri.

Друга рецепта ще помогне да се хранят гостите или домакинствата с нещо ново.

Продукти за готвене:

 • Рибна пържола – две за 450 г;
 • Масло – 100 g;
 • Коняк – 2-3 супени лъжици;
 • Лимонова кора;
 • Сол, груб черен пипер;
 • Прясно замразени шушулки;
 • Шалот;
 • Прясна мащерка – 2-3 стръка;
 • Растително масло – 2 супени лъжици;
 • Варени картофи – 1 кг;
 • Жълтъци от 2 яйца;
 • Пармезан – 50 g;
 • Мускат, сол, черен пипер – на вкус.

Ще оставим разтопените пържоли на масата, за да се затоплим. Да включим фурната.

Разтрошаваме картофите в пюре, смесено с жълтък, настъргано сирене, сезон и осолено. Сложете го в торбичка за сладкиши и гответе картофени хрупкави сладкиши за странично ястие.

Поставяме тавата за печене с хартия за печене, премахваме торта от всякаква форма от торбичката, печем при 200 ° С.

В омекотеното масло постепенно добавете коняк, внимателно смесвате всяка порция. Нека разтриваме коричката и я добавете към маслото, добавете сол и черен пипер.

Поставете върху фолио, оформете наденица и се охладете.

Замразеният под градински грах бързо се вари в продължение на 5-7 минути, хвърляме го обратно в гевгира.

Натрошете лука и мащерката. Опечете ги в масло, след което добавете грах. Ще оставим настрана и ще запазим гарнитурата топла.

Ще се пържим на парникови пържоли, ще си починем и ще посрещнем с гарнитура от зеленчуци и картофени торти. За месото поставете парче коняк, оставете то да се стопи, импрегнирайки месото с аромат на коняк.

Е, всички на масата! Бон апетит, любители на пържени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + = 14