Как да сол в солена мазнина?

бекон в саламура

Съдържание:

  • Рецепта за осоляване
  • Няколко съвета

Изглежда, че трудно е да се соле мазнината. Почти всяко семейство има своя собствена рецепта за подготовката си, предадено от поколение на поколение. И нашите прадеди знаеха това. Те са осолени бекон не само заради вкуса и храната, но и за лечението на болести. И, разбира се, вече по това време всеки имаше собствени трикове и тънкости. Тайната е, че са осолени бекон в вани или бъчви. За да направите това, изберете най-деликатната част от телескопа от свинско месо. Солите не са били пощадени, дъното и всеки слой изобилно я поръсваха. Така поставените парчета се изсипват допълнително със силен солен разтвор, така че продуктът се изолира от въздуха и срокът на годност се увеличава до 9 месеца. И само преди да сервират, снежнобялите дрехи бяха почистени от сол.

Днес, в ерата на технологичния прогрес, няма никакво съмнение, на дълго съхранение, няма нужда да се купуват и доставят продукти за в бъдеще, така да се опрости изготвянето става все по-модерен, добави подправки, обаче, са рецептата не се е променило. Вероятно има много хора, които са чували как да соят бекон в саламура. Но не всеки знае, че този метод осигурява особено деликатен вкус на мазнини. Този продукт не може да остави един посетител безразличен.

солена рецепта за салата
Връщане към съдържанието

Рецепта за осоляване

Не се страхувайте да се спасите, мазнините абсорбират само количеството сол, от което се нуждае.

За да направите това деликатество, ще ви трябва:

  • мазнина – 0, 5 кг;
  • вода – 1 л;
  • груба сол – 200 g;
  • дафинов лист;
  • черен пипер;
  • подправки на вкус.

Подготвяме туршия. Смесва се в тиганната вода, солта, дафинови листа, грах от черен пипер. Поставете тигана върху печката.

Докато разтворът кипи, свинската мас се поставя в буркан или емайлирани ястия, нарязани на средни парчета. Ако парчетата са достатъчно големи, можете да направите разрязвания и да ги пълните с чесън. За да направите това, достатъчно карамфил от чесън да нарязва на четири резена.

Когато разтворът е готов, го охлаждаме, филтрираме и го напълваме така, че да покрива напълно парчетата.

Оставяме бекона в саламурата за една седмица в хладилника.

Когато мазнината се осолява, е необходимо да я извадите и да я оставите да изсъхне. Прекомерната сол може да се почисти с нож.

Ако желаете, можете да настържете мазнината с черен пипер, червен или черен, и нарязан чесън. Тази мазнина се съхранява в хладилника или фризера. Можете да ядете такъв продукт замразен и нарязан на тънки плочи. Тази мазнина буквално се топи в устата.

суроватка след осоляване
Връщане към съдържанието

Няколко съвета

Ако мазнината е била първоначално остаряла, няма солена вода, която да я направи по-мека и по-мека. Правилото за създаване на добър продукт е да се избират пресни съставки. Цветът на прясната свинска мас е бяла или розова, може да бъде с тънък слой месо. Цветът на кожата трябва да е светло жълт, самата кожа – не груба и не дебела.

За да направите бекон по-мек, можете първо да го издържите в чиста студена вода в продължение на 3 часа.

За да се определи достатъчно силата на саламура, нашите баби хвърлиха сурово яйце или една четвърт от средния картоф във водата. Сол се добавя, докато яйцето или картофите излязоха на светло.

Оригиналният пикантен вкус на свинска мас се дава на кимион и копър, които могат да се добавят по време на приготвянето на саламура.

Само като опитвате и експериментирате, можете да изберете най-доброто за вас и вашите членове на семейството рецепта, която ще стане марка. Любовници, които не са мързеливи и солени продукти самостоятелно, и не купуват в магазина, особено почитан в семейството и приятелите. Обикновено те имат къща за гости, защото такова вкусно ястие не може да бъде закупено в някой супермаркет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 81