Szülés otthon: ellenben és ellenben

szülést otthon

Tartalom:

  • Szülések otthon: pozitív oldalak
  • Szülések otthon: negatív oldalak
  • Otthoni születés előkészítése
  • Határozza meg a helyes döntést

Az utóbbi időkben egyre gyakoribbá váltak az otthoni szülések esetei. Egyre több várandós anya szívesebben ad otthont a gyermeknek otthon, a családban. Ha te és a férjed úgy döntött, hogy otthon szülsz, előzetesen fel kell készítened őket. Természetesen otthon, az ismerős és családias környezetben, a férj jelenlétében, a várandós anya sokkal könnyebb lesz, hiszen otthon mindig egy közeli személy támogatja, és ő maga lesz a helyettes úrnője. De alaposan gondolkodjunk, mielőtt véglegesen és tudatosan választanánk. Tehát a ház születése: és ellenben.

Szülések otthon: pozitív oldalak

Természetesen az otthoni szülés legfontosabb pluszja az, hogy először találkozol a baba otthon. Meleg és hangulatos légkörben születik meg, a kórházi falak miatt nem kell több stressz szenvedni (és a születési csatornán áthaladva nagy terhet jelent a baba!). Továbbá, ha otthon született és jól felkészültek rá, az állapotod nyugodt és nyugodt lesz.

Sokféleképpen az otthon születő asszony vágya ideges helyzethez kapcsolódik a szülési otthonokban, a hamovatymben és az inkompetens orvosi személyzetben, valamint azzal a képességgel, hogy nem tudja irányítani a gyermek születési folyamatát. Néhány nő még viccel: “A lélek eladása az ördögnek – ha nem a kórházban van!”. De minden viccben van egy csomó igazság: sajnos jelenleg néhány orvos nem hallgatja meg a nők kívánságait, szükségtelenül ösztönzi a szüléseket, és más nemkívánatos szülészeti módszereket alkalmaz. A házasság segíteni fog Önnek és férjének, hogy ne csak megfigyelő legyen, hanem valódi résztvevője a gyermeke születésének.

Ha a terhesség nem bonyolult, és a következőkben általában, és a nők egészségére és a fiatal (a még nem ellett nem régebbi, mint 35 éves), a pár úgy dönt, hogy szülni otthon, erkölcsi joga. Nem az a népi bölcsesség, amit a házak és a falak segítenek. Ezenkívül az otthoni szülések jelentős plusz értéke, hogy a rokonokkal és barátaikkal nem jár együtt a hírhedt öt (és még több) nappal. És ez hozzájárul a lelki egység kialakulásához, a melegség és a szeretet légköréhez a családban.

Ebben az esetben akkor is kell, hogy hívja haza a bába, aki állandóan a szülés során, hogy az Ön közelében, és figyelje az eljárás az orvosi szempontból (és nem csak az úgynevezett „szellemi” társa, aki gondoskodik az erkölcsi és pszichológiai támogatás a vajúdás alatt ). Előzetesen megbeszélje vele a részleteket, készítsen mindent, amire szüksége van, ami a gyermek születésének folyamatában szükséges lehet. Ne felejtsük el, hogy Ön felelős egy új életért – a baba életéért, amelyet csak Önnek adhat, nem pedig a szülésznőnek. Ez az oka annak, hogy részt vegyenek a házhoz szállítás különleges adottságok szükségesek: belső erő és a felelősség, nagy önuralom és türelem, önfeláldozás, stb …

szülést otthon és ellen

Az otthoni születés hátrányai

Az otthon születés nagyon fontos lépés, és minden komolyan felkészülni kell rájuk. Sajnos vannak hátrányai, amelyek valójában folytatják érdemeiket. A fő hátránya otthonszülés – hiánya a szükséges orvosi berendezések otthon és a képzett személyzet, akik segíteni tudnak vészhelyzet esetén (ez fontos lehet, mert a kórházba a szülés alatt lesz problémás). Ezért, ha van-e nehézségeket a terhesség ideje alatt, vagy a potenciális kockázatokat, akkor jobb, hogy hagyjon fel az ötletet, otthonszülés, mert negatív hatással lehet az egészségre és a baba. Különösen akkor előfordulhat érrendszeri szakadás, és ennek következtében a vérveszteség, és a baba is megelőzi oxigénhiány (oxigénhiány), közelítéséről határozza meg a kórház speciális érzékelők HIC.

Az otthoni szülés is tele van a hüvelyben lévő résekkel, amelyeket néha jobban megakadályoznak a helyes bemetszések, majd kezelik. By the way, ilyen esetekben az asszony általában nem tud leülni a következő két hétben, és túlzott munkát végez, és ez a legkönnyebb módja egy szülészeti kórházban történő megszervezésnek, ahol speciálisan képzett egészségügyi személyzet gondoskodik Önről. Ami egyébként megtanítja neked a gyermek gondozásának alapjait, és válaszolni fog a szoptatással kapcsolatos kérdéseire (és először nehézségekbe ütközhet).

A legnagyobb veszéllyel, amely az otthoni szülésben rekedt, annak a lehetősége, hogy valami elromlik. Options lehet tömeg: Hirtelen fellépő oxigénhiány a gyermek, a nagy méretű, keskeny medence, rendellenes helyzete a baba, és még az ikrek, amely nem látta az USA-ban (igen, ez történik). Ilyen esetekben szakemberek (a császármetszésig) szükségessé válhat, ami otthoni szülés esetén nehéz lesz. Ezért, mielőtt úgy döntene, hogy ilyen lépést tesz, gondosan mérlegelni kell egy ilyen döntés előnyeit és hátrányait. Ne felejtsük el, hogy a statisztikák szerint a csecsemőhalandóság az otthonszülés valamivel magasabb, és ezért a felelősséget viszi pontosan (és nem az orvosok, hogy nem foglalkozik a helyzet).

Otthoni születés előkészítése

Ezért végül elfogadták az otthoni szülésre vonatkozó döntését. Most el kell dönteni az otthoni születés előkészítésének kérdését. Ehhez külön kurzusok vannak a jövő szülei számára, ahol képesek lesznek felkészíteni az erre a tudásra szakosodott szakembereket. A szülés előkészítésének központjában egy hasonló tanfolyamon megy keresztül, amely segít abban, hogy otthon szülessen a szülés. Rendszerint az alapvető információkat tartalmazza a születések élettanáról, ezek periodizációjáról és ezeknek az időszakoknak a tartalmáról, a természetes érzéstelenítés módszereiről stb. …

Természetesen az otthoni szülők radikálisan különböznek a kórház születésétől. Ezért a pápa jövőjéért nem lesz szükség arra, hogy részt vegyen olyan előadásokon, ahol megtekintheti a ház születéséről szóló videót, valamint hasznos tanácsokat kaphat arról, hogyan viselkedjen a szülés során, és milyen segítséget kérhet. Nagyon gyakran otthoni szülések zajlanak a vízben – úgy gondolják, hogy ez elősegíti mind a anya, mind a baba születését. Ezért a házassági párok kurzusainál különleges előkészítő foglalkozás van a medencében. A szülés ideje alatt segíteni fog a párnak, mivel már fogalma van arról, hogy mit és hogyan kell csinálni.

Ne felejtsük el, hogy az otthoni szüléseknél még több egészségügyi és szellemi erő szükséges tőled, mint a rendes szülések. Ebben a helyzetben, akkor nem lesz képes bontani, és minden támaszkodnak orvosok és tanácsok – meg kell, hogy minden ellenőrzés alatt, és megérteni, hogy mit csinál (ami problémás kapcsolódik születés megváltozott tudatállapot). A férjednek azt is meg kell értenie, hogy a szülés nem a leginkább esztétikailag kellemes folyamat, és felkészül a vérre és a “túlvilág” születésére.

Tegyen súlyos döntést

Természetesen a szülés természetes folyamat, és a legjobb előkészületük a nyugodt és pozitív hozzáállás. A születés célja nem az, hogy bonyolítja az életét, hanem segítse a baba megszületését. Az otthoni szülők támogatói felidézik azt a tényt, hogy évezredekig őseink önállóan születtek – és semmit, az emberiség túlélte. De ne felejtsük el, mi volt az anya és a gyermek halandóságának kockázata.

Hála Istennek, most egy nő választhat, hogy hogyan kell megszületnie gyermekének. És ehhez a döntéshez a lehető legnagyobb felelősséggel kell megközelíteni, miután mérlegelték az “érvelés” és “ellen” minden érvet. Csak így teheti meg a legmegfelelőbb döntést.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Szülés a férjével

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 56