Pihenés szülés közben. Megfelelő légzés

Pihenés szülés közben. Megfelelő légzés

Az elme és az izmok pihenése – a relaxáció – a legjobb módszer a szülés alatt a fájdalom enyhítésére. A pihentetés segít enyhíteni a szülésben részt vevő izmok feszülését, hogy könnyebben nyújthassanak; növeli a fájdalomérzékenység küszöbét (azaz csökkenti a fájdalomérzetet); csökkenti a kellemetlen érzést a szülés során. Ezenkívül olyan természetes hormonokat bocsát ki, amelyek csökkentik a fájdalmat; megőrzi az ok leegyszerűsítését, ami szükséges a döntéshozatalhoz; megtartja az erőt, csökkenti a fáradtságot.

A legnehezebb pillanatok alatt pihentető erővel marad. Az izom feszültsége energiát igényel, és a relaxáció enyhíti a feszültséget, és újból elosztja az energiát, ahol a leginkább szüksége van rá – a méhen. Emellett az izmok egymás között információt cserélnek. A sűrített ököllel, a fogazott fogakkal és a szemöldök összehúzódásával stresszjeleket küld a születési csatornának az izmokba, amelyeknek ebben az időben nyugodtnak kell lenniük. Nyitott és nyugodt száj azt jelzi, hogy az ősi módok nyugodtak.

Ha az elme nyugodt, akkor a test ellazul, és fordítva. Az agy és az idegvégződés kölcsönhatása nemcsak idegi impulzusokon keresztül, hanem hormonszinteken is előfordul. A szervezet által termelt stressz hormonok (katecholaminok és kortizon) segítenek a szervezetnek gyorsan reagálni a hirtelen változásokra.

Például éjszaka felébred a hirtelen zaj miatt, világosan érezni a veszélyt, az agy működik, a szívverés gyorsul – készen áll a védelemre. Ez egy egészséges reakció a stresszre. De itt kiderült, hogy ez a macskája sikertelenül ugrott, pihenésre és újra elaludni. Egy másik esetben nem tudsz elaludni, továbbra is aggodalmasan hallgat, és érezni fogja, hogy a szíve hangosan dobog. Először a hormonok segítettek, de akkor ellenkeztek veled. A stressz válságba kerül.

Valami hasonló a szülés során, mert a szülés a stressz kétségtelenül. És ami a legfontosabb – a stressz hormonok egyensúlyának elérése. A stresszre adott normális reakció során a hormonok újból eloszlatják a vér áramlását az egyik szervből a másikba, és ebben fontos szerepet játszanak. Ha a stresszes állapot meghosszabbodik, csökken a vérbe jutás a méhbe, csökkent az oxigénellátás, a munka késik. A hormontermelés növelése segít kiakadályozni a gyermeket. De ha túl sok hormon keletkezik, a félelem és a szorongás megnövekszik, testetek erőhatárig működnek, és olyan mértékig fáradnak, hogy egyszerűen lehetetlen befejezni a folyamatot. Ebben az esetben a pihenés a mentéshez jön.

A stressz hormonjai nemcsak a méht, hanem a magzatot is érintik. Érzékenyen reagál az anya vérének hormonális összetételének megváltozására, a gyermek emellett megkezdi a stressz hormonok kifejlesztését, hogy gyorsabban alkalmazkodhasson az elkövetkező változásokhoz. A magzat elektromonitoringja csökkenti a magzati pulzusszámot a összehúzódás és a normális szívverés visszaállítása után a magzat végén. A hormonális egyensúly segít abban, hogy egy kicsit benned rejlik, hogy alkalmazkodjon a méh munkahoz, valamint a testben zajló összes biokémiai és fizikai változáshoz. De amikor az anya hosszú ideig túlságosan feszülten áll, a gyermek a szorongás állapotába kerül, vagy tudományos értelemben a magzat patológiás állapotát figyelik.

Szülés után a hormonok segítenek a gyermeknek az új környezethez való alkalmazkodásban. Talán segítik a gyermeket, hogy izgalmas állapotban legyenek szülés után anesztézia nélkül. Elég régen láthatja a baba nyitott szemét. Ez egy kimondhatatlan élmény. A csecsemő iránti szeretet minden másodpercig nő.

Ha a hormonális egyensúlytalanság zavar, a gyermek hosszú távú stressz hormonok és hosszú távú szorongásnak van kitéve.

Ne feledje, hogy a terhesség és a szülés ideje alatt pihenjen magának és a jövőbeli gyermekének.
Minél több agya törzse meg, annál nagyobb a fájdalom; pihentető, csökkentheti a fájdalmat.
Ha sikerül elérni a stressz hormonok és endorfinok egyensúlyát, akkor a szülés normálisan megy végbe. Ha a stressz hormonja elnyomja az endorfinokat, a fájdalom nyer. De ha sikerül megnyugtatni az elmét, a méhnyak is ellazul.

A stressz enyhítésére folyamatosan emlékeztesse magát arra, hogy a összehúzódások csak a szülés kezdete, még mindig előre. A munka második szakaszának erőssége, akkor sikeresen megbirkózhat a kísérletekkel.

A terhesség alatt elsajátította az izomlazítás technikáját, a partnered egy pihentető masszázst kapott, és megtudta, hogyan jelennek meg az adott izomcsoport kötőerei. Miután elsajátította, hogy teljesen leereszkedjen a fejtől a lábujjáig, megtanulta relaxálni az egyes izmokat, különösen a szülésben részt vevőket. A partner megtanulta felismerni a feszültséget külső jelekkel (ha ő születéskor jelen lesz), és máris elsajátította a lélegeztető technikákat.

Egyre népszerűbb a pihenés technikája a képzelőerő segítségével. Ön azokat a pillanatokat vagy helyeket képviseli, amelyekre a leginkább kényelmes, és segítenek kikapcsolódni. Ez történelmi események lehet a múltból és a fantáziából, például könnyű hullámokban úszhatnak vagy hegyre mászhatnak. A humor a stressz enyhítheti a stresszt, csökkenti a szorongást, és lehetővé teszi, hogy az anya új erővel összpontosítson a kemény munkára. A zene lazítja a testet és az elmét, segít a harmonikus születésnek.

A zene fájdalomcsillapításra (audioanalgézia) gyakorolt ​​hatásának tanulmányozása azt mutatta, hogy azok a nők, akik a szülés alatt zenét hallgattak, kevesebb fájdalomcsökkentő adagot igényeltek. A kutatók úgy vélik, hogy a zene ritmusa befolyásolhatja a születés ritmusát, ösztönözve a szükséges hormonok termelését – endorfinok. Ezenkívül sokkal kellemesebb a ritmikus mozdulatok zenei célba juttatása.

A zene kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy csak kellemes emlékei vannak hozzá. A születéskor gyakran szerepelt a hárfa nyilvántartás. Meghallgatva ezt a zenét, eszébe jutott, hogyan hallgatták õt, üldögéltek a kandallónál a barátaink téli házában, és figyelte, ahogy a hó az ablakon kívül esik.

“Csomagolja” a fájdalmat – ha jó képzelőereje van, képzelje el fájdalmát, mint egy nagy csomó édes gyapotot, tekerje egy kis golyóba, csomagolja be papírra. Miután a papírt egy léggömbbe kötötte, figyelje, hogy a fájdalom elrepül és elolvad a kék égen. “Csomagolás” és kellemetlen, zavaró gondolatok is lehetnek. Végy lélegzetet, és a kilégzéssel elhajtod őket, léggömbökhöz kötve.

Képzeleted nem ismer határt: képzeld el a méhnyakot, mint egy virág, amely lassan nyílik a reggeli nap sugarai alatt; vagy képzeld el a babádat, aki átjut a méhnyakon, keskeny hüvellyel stb. Minél erősebb a összehúzódások, annál élesebb képek segítenek neked megbirkózni velük.

Légzés a szülés alatt

Pihenés születéskor, megfelelő légzés

Sok nő egyetért abban, hogy a lassú légzés segít a pihenésben a szülés alatt. Túl gyakori és mély lélegzés vagy a légzés visszatartása nem biztonságos az Ön és gyermeke számára, de a természetes légzés nagyon hasznos lehet.

Amikor a csaták elég erősek lesznek, vigye magával kényelmesen, pihentesse az összes izomot és lélegezze le lassan, és ne túl mélyen. Ha úgy érzi, hogy légzés, szédülés vagy sötétség van a szemében, akkor nem lélegzik fiziológiailag. A megfelelő légzés ebben az esetben egy olyan lélegzet, amely biztosítja a legjobb relaxációt és kényelmet.

Amikor a csaták erősebbé válnak, mély lélegzetet vegyen, majd lassú kilégzést, mintha minden feszültséget kiűzne magától. Exhaling, csökkentheti a belső feszültséget, pihentetheti az összes izmot, különösen a has és a mellkas izmokat. A levegőt nem szabad hirtelen és erőteljesen kihúzni a tüdőből, ahogyan akkor történik, amikor egy gyertyát fúj a születésnapi tortán. Éppen ellenkezőleg, ez a folyamat hosszúnak és egyenletesnek kell lennie. A kilégzéskor a tüdő és a hasüreg térfogatának szabaddá kell tennie. Folytassa a normális légzést, levegőt lélegezzen be az orrán keresztül (úgy, hogy a száj ne szárítsa ki), és kilégzéssel végezze a száját. Az ilyen légzés nem fogja figyelmen kívül hagyni, de segít a teljes kikapcsolódásban. A szünetek között szünetet tartasz, mintha alszolna. Ez segíteni fogja a további tesztelés erejét.

A fent leírt légzés alkalmas a legtöbb nő számára a szállítás során.

Néha a munka során a belégzés és a kilégzés intenzitása megváltozik. Ebben az esetben jobb, ha nem változtatod meg a légzés intenzitását, ha csak akkor érzed magad egyszerre.

Egyes nők automatikusan elkapják a levegőt, amikor a összehúzódások fokozódnak. Ez természetes reakció a stresszre. Amikor a küzdelem vége, mély lélegzetet vesz, majd lassú, mély kilégzés.

Túl gyakori vagy mély légzést hiperventilációnak neveznek. Egy személynek természetes stresszre van szüksége, amikor a stressz során levegőt kap. Ahelyett, hogy megtartja az oxigén és szén-dioxid megfelelő egyensúlyát a vérben, a hiperventiláció túl sok szén-dioxidot távolít el a tüdőből. Ez szédülést és bizsergő érzést okoz az ujjakban és lábujjakban, valamint az arc területén. A szülés során kiegyensúlyozott légzést tarthat fenn bizonyos technikák alkalmazásával:

  • Felismerve, hogy stresszállapotban vagy, ne próbálj meg harcolni és ne pánikolni, mivel mindkettő megakadályozza a születést. Húzzon ki egy stresszes helyzetből és átadja az ösztönök irgalmasságát.
  • Ne lélegezz be túl gyorsan. Ez a fáradtságot, a felsőtest feszességét okozza, és csökkenti az oxigén áramlását. Ez az állapot hyperventilációhoz vezethet.
  • Lélegezzen természetesen. A légzés gyakorisága és mélysége kényelmes legyen az Ön számára. Ha hyperventilációt érez, először lassítsa a légzésedet. A hiperventiláció gyakori emlékeztetői és a harcok állandó támogatása segít elkerülni ezt a körülményt. Ha nem tudja lelassítani a légzést, próbálja meg belélegezni ugyanazt a levegőt. Ehhez lélegezni kell a hajó által hajtott tenyerét, az orrszarvú háromszögre vagy az arcra nyomott sebészeti maszkra. Így visszaállíthatja az oxigén és szén-dioxid egyensúlyát a vérben.
  • Során előforduló légzőszervi időnként hosszú kilégzés (miután egy mély lélegzetet, és a kilélegzett levegőben, amíg a lehető legteljesebb mértékben).

Ne próbálja irányítani a levegőt az utolsó lába, a természet jön a támogatás, és akkor lehet fogni a levegőt, bízzon az ösztöneiben – ez a legésszerűbb.

A próbálkozások színpadán érezni kell, hogy szükség van arra, hogy egymás közben nyomja egymást minden küzdelem során. Ehhez mély lélegzetet és törést kell tennie. De ne tartsa sokáig a lélegzetét. A törzsnek legfeljebb öt másodperc alatt kell lennie. Légzésleállás és meghosszabbításával kísérletek (10-15 másodpercig) nincs szükség, és veszélyes lehet az Ön és a baba. Végtére is mindkettőnek oxigénre van szüksége az utolsó bunkóért.

Ahelyett, hogy az ajkaidat tartaná, tartsa a lélegzetét, egyenletesen lélegezzen, időnként megfeszüljön a találkozás során. Amikor a küzdelem megérkezik, várja meg a vágyat, hogy lenyomjon, mély lélegzetet vegyen és 5 másodpercig törje. Ezután lazítson és ismételje meg újra, amikor újra eljön az idő. Az ilyen légzés ritmusa segít a membrán és a hasizmok kiáramlásában. Ezenkívül elegendő oxigénnel is rendelkeznek. A szájat nyitva kell tartani, és az állkapcsokat nem szabad tömöríteni. Ha úgy érzi, hogy a próbálkozások során ki kell meríteni, ne tagadd meg magad.
A légzés segít a pelvicus izmok relaxálásában. Ha megtartja a lélegzetét, a kismedencei izmok megfeszültek. Nézd az ajkaidat. A zárt, feszes száj olyan más izomcsoportokra utal, amelyeknek szintén meg kell törnie. A puha, nyitott száj jelzi a születési útvonalakat, hogy itt az ideje, hogy kinyíljanak.

Nem emlékszem semmilyen különleges gyakorlásra. Csak megtanulod, hogyan kell jól lélegezni, a szállítmány fogadója megmondja, mikor lassítja a légzésed, és mikor mélyebben lélegezzen.

Ne feledje: a levegőt – ez fontos, hogy több célja van, beleértve az oxigénellátást, hogy az anya a gyermek, a relaxáció és fenntartása születési ráta.

Javasoljuk, hogy olvassa el: Felkészülés a szülésre: légzés

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 22